Logboek

Woensdag 31 December 2008: Oud en Nieuw

Zooo de laatste dag van het jaar alweer. Wat gaat een jaar toch hard en wat gebeurd er ook steeds veel in een jaar tijd. Ik ben benieuwd wat 2009 in petto heeft? Zoals gewoonlijk heb ik weer wat hoor.......de laatste dagen kreeg ik ontzettend veel last van jeuk. Dat is erg vervelend dat kan ik jullie wel vertellen. Je gaat krabben en dan gaat het nog harder jeuken en nog harder krabben. Gisteren heeft de begeleiding met de huisarts gebeld want ik kon gewoon niet meer slapen door de jeuk. Waarschijnlijk komt het door de antibioticakuur waar ik nu 5 weken mee bezig en nog 7 weken te gaan heb. Ik moet nu een week stoppen met de kuur en heb zalf gekregen voor de jeuk. Over een week moet ik weer starten en dan zien hoe het gaat. Als de jeuk deze week minder wordt en na het starten van de kuur weer op gaat spelen, dan is het duidelijk waar het door komt en moet er misschien iets aan de kuur veranderd worden. Even afwachten hoe het verder gaat.
Maar eerst vanavond oud en nieuw vieren. Voor het eerst in mijn eigen huisje, niet alleen en niet vroeg naar bed zoals voorgaande jaren. Best bijzonder dus. Ze zijn hier al heel de dag flink aan het knallen, soms lijkt het of het centrum van Etten-Leur gebombardeerd wordt. Tot nu toe is het wel uit te houden en poes Bunny trekt zich er ook nog niet zoveel van aan en ligt nu lekker op mijn benen, achter de laptop te slapen. Ik ben heel benieuwd hoe het vannacht zal zijn. Bij ons thuis was het altijd heel rustig, in de polder zie je weinig vuurwerk of knalgedoe. Ik had een nieuwe column geschreven die hier ook een beetje over ga maar ik zag daarnet dat deze nog niet geplaatst is, jammer K
Tot slot wens ik jullie een hele gezellige jaarwisseling en alle goeds, geluk, liefde en vooral gezondheid voor het komende jaar 2009!!


Zondag 21 December 2008: Kerstkaart


De Kerstweek is aangebroken en de kerstwensen stromen mijn brievenbus en mailbox in. Daarbij kan ik natuurlijk niet achterblijven. Ik heb dit jaar gewone kaarten verzonden en niet zoals afgelopen jaren een fotokaart met gedicht, ik had daar geen puf voor gehad. Bovendien is het best prijzig, zeker met het aantal kaarten wat ik verstuur. Maar het bloed kruipt toch weer waar het niet gaan kan.........rare gezegde eigenlijk J  Ik ben de afgelopen week aan de knutsel geweest en kan jullie toch weer een persoonlijk digitaal kaartje aanbieden. Hier staat de kaart maar wel een beetje verkleind.
De feestdagen zullen dit jaar voor mij een beetje vreemd zijn. Voor het eerst in mijn huisje en dan ook zonder mijn vader/ouders. Gelukkig ben ik 2e kerstdag bij mijn zus uitgenodigd en met oud en nieuw komt mijn broer met zijn gezin naar mij toe. Dat vind ik wel fijn dat ik in elk geval niet alleen hoeft te zijn. We gaan er samen iets van maken.
Dan wens ik jullie hele warme, gezellige, fijne, zalige, prettige kerstdagen toe en voor 2009 heel veel gezondheid, liefde en geluk!


Vrijdag 19 December 2008: Geskimd
Deze week heb ik zoveel meegemaakt dat ik wel eindeloos kan vertellen geloof ik. Maaaaaar.......niet alles is geschikt om hier te schrijven dus ik hou het iets korter J 
Wat de nieuwe CI betreft, daar ben ik nog niet helemaal aan gewend maar het gaat al beter dan vorige week. Toen had ik nog de neiging om hem van mijn hoofd te pakken en zover mogelijk weg te smijten. Die neigingen heb ik gelukkig niet meer. Ik heb zelf het volume en sensitiviteit (moeilijk woord maar dat regelt de achtergrondgeluiden) die heb ik iets zachter gezet en nu klinkt het iets prettiger maar nog niet helemaal goed. Mijn plan is om stapje voor stapje de beide volumes iets op te hogen tot ik weer aan het normale volume zit en dan hoop ik dat ik op deze manier er aan kan wennen. Het kost gewoon even veel tijd en geduld en hoe moeilijk het ook is, dat moet ik er voor nemen.
Ooooo en dan heb ik nog wat meegemaakt zeg.......ze hebben mijn bankpas geskimd K  Vorige week donderdag kreeg ik een brief met nieuwe pincode. Daar begreep ik niets van want ik had niets aangevraagd of zo en het pasnummer kwam helemaal niet overeen met mijn pas maar het banknummer weer wel. Ik dacht dat er een fout gemaakt zou zijn. Maar ik stond op het punt om naar Maastricht te vertrekken en dacht ik zoek het morgen wel uit. Vrijdag kwam er niets van omdat ik met mijn nieuwe CI aan het 'klooien' was. Vrijdagavond haalde ik de post uit mijn brievenbus en daar zat een brief bij van de Rabobank met het verhaal dat zij vermoedde dat mijn bankpas geskimd was en hem daarom geblokkeerd hadden en een nieuwe pas en pincode op zouden sturen. Zij hadden gekeken op mijn rekening maar geen verdachte transacties gezien. Ze gaven het advies om het zelf ook na te kijken en dat heb ik toen meteen geprobeerd maar dat ging niet omdat mijn pas niet meer werkte. Maandagochtend kwam de post met een aangetekende brief met nieuwe pinpas. Heb ik meteen op de computer gekeken en wat denk je hebben die boeven toch mooi geld gejat van mij. Op 7 en 8 december 500 euro in Athene van mijn rekening gepind. Geld dat ik hard nodig heb en zomaar niet kan missen, daar schrok ik toch wel flink van hoor. Ik ben meteen met alle papieren naar de bank gegaan en gelukkig krijg ik het geld allemaal weer terug. Ze deden helemaal niet moeilijk en zijn alles meteen gaan regelen. Dat was een hele opluchting, nog een geluk dat er niet zoveel geld op mijn rekening staat anders hadden ze vast nog meer gepikt. Het is waarschijnlijk bij de ING bank hier beneden gebeurd. Dat is de enige plek waar ik gepind heb afgelopen tijd, lekker makkelijk naast de deur. 4 december heb ik daar het laatst gepind en 7 en 8 december hebben die boeven dus geld gepikt helemaal in Griekenland. Er was toen bij de ING wel dat die sleuf waar de pas in moet, die was weg en s' middags zat hij er weer in, dat had ik wel gezien. De postbode vertelde ook dat de meeste mensen zeggen dat het daar gebeurd is. Hij had bij ons in het gebouw bij meerdere mensen nieuwe passen afgeleverd. Het is echt een pak van mijn hart dat ik het geld gewoon terugkrijg. Ik heb dit nooit eerder meegemaakt dus wist niet hoe het allemaal werkt.
Als ik het vertel krijg ik de reactie dat je altijd je hand boven het toetsenbord moet houden als je de pincode intikt. Maar de mevrouw van de bank zei dat dit ook niet helpt. Ze bouwen iets in de kaartlezer in en die kopieert dan alle gegevens van de pas inclusief pincode. Ik merk nu dit gebeurd is dat ik het enger vind om te pinnen, heb het ook nog niet gedaan.
Toen had ik dat achter de rug en viel er woensdag een aanmaning binnen van de tandartsrekening. Mijn tandarts heeft dat uitbesteed aan een factureringsbedrijf (factoring) De originele rekening had ik in september gekregen en die had ik netjes bij het ziekenfonds afgegeven omdat ik er van uitging dat zij die zouden betalen, net als altijd. Enkele weken later kreeg ik bericht dat CZ de rekening niet vergoedt omdat de machtiging voor 2007 was afgegeven en aangezien het nu 2008 is, zeiden zij niet te vergoeden. Dat klopt niet helemaal want de machtiging was voor 5 jaar afgegeven.Ik was daarvoor speciaal bij een adviserend tandarts van CZ op het spreekuur moeten komen. Daarop ben ik naar mijn tandarts gegaan en hij zei dat ik mij nergens zorgen over hoefde te maken en hij zou het regelen met CZ. Gebeurde heel vaak vertelde hij nog dat er van alles misloopt met machtigingen en rekeningen met de zorgverzekeraar. Toen ik in oktober bij mijn tandarts was, heb ik hem nog gevraagd of het al geregeld was. Hij vertelde contact te hebben gehad met CZ maar nog geen bericht had of dat dit misschien nog tussen zijn post zat, die nog nagekeken moest worden maar ik hoefde mij geen zorgen te maken. En nu krijg ik ineens deze aanmaning binnen met er onder in vette letters dat als ik niet betaal via gerechtelijke weg stappen ondernomen worden. Nou ik ben meteen aan het mailen gegaan en heb mijn tandarts gemaild, het factureringsbedrijf en gisteren heb ik via de website van CZ met een medewerkster gechat en mijn verhaal gedaan. Die heeft beloofd dat vanmorgen iemand van de afdeling Declaratie mij zou mailen en heb daar ook een bevestiging via de mail over gekregen maar ik zit nu nog steeds op die mail te wachten. je kan ook niemand meer vertrouwen. Vanmiddag heb ik CZ een mail gestuurd dat ik het niet netjes vind dat zij hun afspraken niet nakomen. Overigens heb ik niet eerder problemen gehad met mijn zorgverzekeraar, dit is de eerste keer dat er iets misloopt. Daar word ik dan zo moe van .............je regelt zelf alles heel goed en door fouten van anderen gaat er weer van alles mis en kan je overal zelf weer achteraan gaan L Nou ben benieuwd hoe dat weer af gaat lopen hoor!
Dan ben ik vanmiddag ook nog bij de huisarts geweest. Ik hoor en lees overal dat per 1 januari de slaapmedicatie uit het ziekenfonds gaat. Ik gebruik dat ook vanwege de harde Tinnitus (oorsuizen) om in slaap te kunnen komen. Ik had verwacht dat ik daar wel iets over te horen zou krijgen hoe dit in de toekomst verder gaat, maar ik hoorde dus niets. Nou dan zelf maar weer achter de informatie aan gaan. Zo gezegd, zo gedaan en vanmiddag had ik dus een afspraak staan. Ik kan gewoon doorgaan met mijn medicatie en krijg het gewoon op recept maar ik moet het vanaf 1-1 dus wel zelf gaan betalen. Gelukkig krijg ik alle andere medicijnen die ik gebruik nog wel gewoon vergoed, daar heeft de huisarts meteen naar gekeken of er nog iets tussen zat wat straks buiten de vergoedng gaat vallen.
Zo gaan vanaf 1 januari de sta-op-stoelen ook uit het ziekenfonds. Nog gekker is dat ik had gehoord dat mensen die al een sta-op-stoel hebben deze in moeten leveren. Daar heb ik een week of twee terug over gemaild met de zorgverzekeraar, want het leek mij wel heel sterk. Wat moeten ze nou met al die oude, gebruikte stoelen die bovendien aangepast zijn op de gebruiker. Ik kreeg bericht terug dat de stoelen inderdaad uit het ziekenfondspakket gaan en de mensen die al een stoel hebben mogen die in 2009 in elk geval behouden en ook reparaties worden volgend jaar nog vergoed. Eind 2009 gaan ze bespreken wat er met deze gebruikte stoelen gaat gebeuren. Of die inderdaad ingenomen gaat worden of dat wij ze mogen houden of voor moeten betalen, dat is nu nog niet bekend. Ik weet niet waar ze in Nederland mee bezig zijn maar sommige zaken vind ik toch wel heel vreemd en te gek voor woorden hoor!! Ik heb vanmiddag maar snel een mail verzonden naar de leverancier van mijn stoel want een drager van mijn voetenbank is stuk, moet ik nu maar laten maken voordat het niet meer gaat.
Dan heb ik met de huisarts ook nog over de blaasontsteking en antibioticakuur gesproken. Ze heeft 30 tabletjes extra antibiotica gegeven want ik moet de kuur echt 3 maanden vol houden zoals de uroloog ook heeft gezegd, en geen 2 maanden. Als ik helemaal klaar ben met de kuur dan moet ik na een week weer een urinekweek laten doen. Dat duurt nog wel even want ik heb nog 70 dagen te gaan geloof ik. Dan is het eind februari als ik goed tel.
Zooo ik denk dat ik mijn verhalen hier maar bij laat, kan wel weer toch J


Zaterdag 13 December 2008: Nieuwe CI


Een hele grote doos.....................................................voor dit apparaatje

Afgelopen donderdag ben ik heel de middag in het AZ-Maastricht geweest en heb een nieuwe CI gekregen. Ik had eerst de CI-Esprit 3G, die was alweer 5 jaar en dan zijn ze aan vervanging toe. Nu heb ik de CI-Freedom, de nieuwste CI met - naar ze zeggen - beter geluid en betere technieken. In de doos op de foto zit mijn nieuwe CI. Dat was wel heel erg lachen hoor, kom ik met zo'n ontzettend grote doos aan met maar een klein apparaatje. Maar er zitten heel veel accesoires bij en die zitten allemaal weer in andere doosjes verpakt en daar was deze doos mee gevuld.

Blij ben ik nog helemaal niet met deze CI. Donderdagmiddag zijn we lang bezig geweest om hem in te stellen. Tijdens het instellen klonk het geluid best goed alleen hoorde ik continu een tuuuuuuuuuuuuutuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuutuuuuuuuuu en brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Ik dacht eerst dat het door het instellen kwam. Tijdens het instellen is de CI verbonden met een computer en die maakt dan via de CI weer contact met de elektroden die binnen in mijn hoofd zitten.......raar dat dit allemaal kan toch!? Volgens de audiologe en An (die gelukkig mee was) kwamen die geluiden van de airco. Ik geloofde er zelf niets van hoor maar ja ik heb nog nooit een airco gehoord, en bij een airco denk ik aan een heel ander soort geluid als wat ik hoorde. De CI-freedom kan ook zachte geluiden en achtergrondgeluiden opvangen en doorseinen naar mijn hoofd. Met de oude CI heb ik deze geluiden nooit gehoord en daarom moet ik er nu eerst aan wennen. Een normaal oor hoort de airco ook op de achtergrond maar dat filtert het geluid weg. De CI vangt alle geluiden op en komen hetzelfde binnen zeg maar.......inegwikkeld allemaal hoor, om uit te leggen. De audiologe kon via de computer instellen dat ik de zachte achtergrondgeluiden pas vanaf 35db of zo hoor en toen hoorde ik de tuuuuuuut en brrrrrr niet. Toen zij ze weer aanzette, hoorde ik ze weer dus ze waren toch van de airco en misschien ook van de computer.
Na het instellen en gehooronderzoek bleek ik beter te kunnen horen dan met mijn oude CI, maar mij zegt een gehoortest niet zoveel want dan zit je in een geluidsdichte ruimte en bijna in de luidsprekerbox met je CI. Ik hoorde ook zoveel geluiden, de tinnitus in mijn hoofd en de tuuuuuuut en brrrrrrr van ik weet niet wat. Als ik dacht dat ik iets hoorde dan riep ik maar 'Ja' want dat zeggen ze altijd als je denkt dat je iets hoort dan ook aangeven. Dus ik weet niet zeker of ik het nou echt zo goed gedaan heb of dat het toeval is geweest.
An en ik hebben daarna ook nog in het ziekenhuis rondgelopen/gereden en even in het restaurant geweest en de verschillende programma's even uitgeprobeerd. Maar het is in zo'n korte tijd zo moeilijk aan te geven hoe iets klinkt en wat je wilt veranderen. Ik vond het geluid wat 'bedompt' en zei dat tegen de audiologe. Zij ging weer kijken of ze iets aan de instellingen kon veranderen. Maar toen de CI aangesloten werd op de computer toen klonk het geluid weer heel helder en dan zit je ook weer in de geluidsdichte ruimte, echt heel moeilijk.
Er zijn nu 4 programma's ingezet. 1 is normaal, 2 is met iets minder omgevingsgeluid, 3 is met nog minder omgevingsgeluid en 4 is voor de ringleiding.
Toen ik in mijn huisje kwam bromde, suisde en ruisde het overal. Ik hoor hier van alles maar wat......dat is de vraag??? Ik heb programma 2 en 3 geprobeerd maar die maken evenveel herrie als 1.
Gisteren had ik het heel moeilijk met het nieuwe geluid, ik werd er echt even gek van en had de neiging om de CI van mijn hoofd te pakken en uit het raam te smijten. Maar dat heb ik toch maar niet gedaan want zonder CI hoor ik helemaal niets en dat is ook niet fijn, ik wil toch weer wel iets horen. De ringleidingstand is gelukkig wel goed, naar de tv kijken/luisteren via de ringleiding dat gaat goed. Nu nog wennen aan het nieuwe CI-geluid. Ik weet dat ik even door moet zetten en dat mijn hersens dan wel weer aan dit geluid gaan wennen, maar dat kost tijd en energie. Vandaag heb ik geprobeerd om hem iets zachter in te stellen zodat het gesuis, geruis en gebrom weg zijn. Alleen klinkt nu de spraak ook zachter en bij sommige mensen heel monotoom en blikkerig, zo'n robotgeluid zeg maar. Ik denk dat dit ook komt doordat ik hem wat zachter heb gezet want dan vervormt het geluid meteen weer. Het is echt nog zoeken en aftasten naar wat kan en niet kan. Ik hoop een beetje dat als ik er elke dag een standje bij doe dat ik zo van lieverlee er aan wen. Op dit moment wil ik het liefst mijn oude CI weer, daar zijn mijn hersens tenminste aan gewend.
De bediening van deze CI is ook heel anders. Hier zitten drukknopjes op en die zijn erg klein en als ik iets anders in wil stellen moet ik eerst de CI afnemen en dan anders instellen. Bij de oude had ik zo'n draaiwieltje om het harder of zachter te zetten en een knopje omzetten voor de ringleiding of om uit te zetten, dat ging toch een stuk makkelijker dan met deze kleine drukknopjes. Hopelijk is alles een kwestie van wennen en ben ik over een tijdje wel blij met de nieuwe CI-Freedom, ik hoop het en liever vandaag dan morgen. Het is echt weer helemaal van voor af aan beginnen.
Hier nog wat foto's van wat er allemaal in de grote doos zit, het lijkt wel een kerstpakket J  Foto's kunnen aangeklikt worden voor een iets groter formaat.


Goed gevulde doos

De inhoud

Allerlei snoertjes en kabeltjes

Nog meer accesoires


Acculader

Electrische Droogdoos

Tas

Achterkant van CI met alle knopjes


Woensdag 10 December 2008:
Sinterklaasavond is goed gegaan, alleen heb ik de halve avond op de wc doorgebracht met diarree. Ik denk dat het de spanning was die er uit kwam want ik was vrijdag heel de dag gespannen geweest en er een beetje tegenop gezien. Nadat er uit was, heb ik geen last meer gehad en hebben we met z'n allen toch een gezellige avond gehad. Het was goed om dit met z'n allen gedaan te hebben.
Vanmiddag heb ik met hulp van de begeleiding de kerstboom gezet en ik vind hem wel mooi geworden.....nu gaan we dus op weg naar een kerst die anders dan anders zal gaan worden. De eerste kerst in mijn eigen huisje maar ook zonder mijn vader. Normaal gesproken zou ik naar huis gegaan zijn met de kerstdagen en zou ik daar ook mijn andere broers en zussen gezien hebben. Nu moeten we dat ook anders in gaan vullen.
Morgen moet ik naar het Academisch Ziekenhuis in Maastricht en daar krijg ik een nieuwe CI, de CI-Freedom. Ik zie er wel een beetje tegenop want straks moet ik weer wennen aan het nieuwe geluid. Morgenmiddag moet de CI een paar keer ingesteld worden en testen/onderzoeken tussendoor. Dat is allemaal best intensief en vraagt veel energie en dan nog een lang taxi-rit naar en van Maastricht. Maar aan de andere kant ben ik ook heel benieuwd naar de CI-Freedom. Wat ik erover gelezen heb is de techniek een stuk beter dan bij mijn huidige CI. Je schijnt er beter muziek mee te kunnen luisteren. Met mijn huidige is dat heel moeilijk.....Guus Meeuwis zingt op mijn cd's altijd vals ........ wie weet gaat hij met de CI-Freedom weer zuiver zingen en kan ik eindelijk ook weer eens van zijn cd's genieten. Ik heb nog zo veel cd's waar ik de laatste jaren niets meer mee heb kunnen doen. Zou echt leuk zijn om weer een muziekje op te kunnen zetten. Ook schijnen er meer mogelijkheden op de nieuwe CI te zitten. Dus wat dat alles betreft ben ik wel benieuwd. Ik zou alleen het stukje van instellen en wennen over willen slaan. Maar wie weet valt het allemaal reuze mee?! Jullie lezen het hier vast nog wel J


Vrijdag 5 december 2008: Column en Sint
Met de column is het uiteindelijk goed gekomen, de mijne staat nu online op de website van AnnieS, was even een misverstandje of zoiets. Tegenwoordig kan je er ook reageren op de column maar dan moet je eerst een account aanmaken en dan inloggen en dan pas is het mogelijk om reacties te plaatsen. Dat kan dan bij alle columnisten.
Dan is het vandaag Sinterklaas en vanavond gaan wij onze pakjesavond vieren. Ik heb vandaag wel een beetje dubbel gevoel maar we gaan er vanavond iets van maken zodat onze ouders tevreden kunnen zijn als zij van bovenaf op hun kroost neerkijken!   Vanmiddag werd ik trouwens weer verrast door de Sint. Ik dacht een gewone, gezellige brief in mijn bus te vinden maar toen ik hem open maakte bleek er een kaart met sinterklaasgedicht en een kadobon van Blokker in te zitten. Sint, ik wil u ontzettend bedanken, ik vind u heeeeeeeeeel erg lief JJJ
Iedereen die vanavond pakjesavond viert of dit weekend, wil ik heel veel plezier toewensen en een fijn Sinterklaasfeest!


Donderdag 4 December 2008: Zoveel te vertellen
Ja, ik heb eigenlijk van alles te vertellen......... Eerst even lachen....alhoewel lachen, op dat moment kon ik dat niet, alleen een rode boei krijgen *slik* Vrijdag reed ik in het Kruidvat op mijn scootmobiel. Ik ga daar eigenlijk zelden naar binnen omdat het er zo moeilijk rijden is want ze bouwen de gangpaden meestal vol met allerlei aanbiedingen. Maar ik had zoveel leuke dingetjes in de folder zien staan, dat ik toch binnen wilde gaan kijken. Had ik zo spijt van want ik moest een hoek om en kwam met mijn achterwiel net tegen een hele grote toren met dozen vol met kerstballen.........boemboemboembeom.......daar gingen alle kerstballen K    Oooooooo vreselijk.......en denk je dat iemand komt helpen??? Nee, alle mensen staan me aan te staren van "wat doet dat mens daar". Ikke met veel moeite die dozen oprapen......nog een geluk dat er kunststof ballen in zaten en geen echte, moet er niet aan denken. Toen ik bijna de dozen opgeraapt had, kwam er een meisje van de winkel helpen, lekker snel. Nou daar ga ik voorlopig dus niet meer naar binnen J
Toen zat ik zaterdag op internet te surfen en kwam terecht op een site van Steunpunt Etten-Leur, dit is een vrijwilligersorganisatie. Ik heb daar zomaar een berichtje naar toe gestuurd met de vraag of er voor mij misschien een vrijwilliger te vinden is die met mij zo af en toe eens een uitstapje wil maken. Dat deed ik eerst altijd met de hulp van mijn doofblindbegeleiders Wil en Margareth. Helaas krijg ik sinds ik hier woon die speciale begeleiding niet meer en ik mis hen toch wel erg. De leuke uitstapjes die we samen gemaakt hebben in de afgelopen jaren waren erg leuk. Ik zit ook al een tijdje er tegenaan te hikken dat ik graag naar de kerstshow van Intratuin zou willen, die is altijd zoooooo mooi. Ik ben daar een keer met Wil en een keer met Margareth geweest. Maar ja, hoe kom ik daar in m'n eentje? Ik heb nog even gedacht om te proberen om met de scootmobiel en taxibusje erheen te gaan maar ik kan niet zo goed tegen bus rijden en ik ben bang voor hetzelfde effect als bij het Kruidvat. Bovendien is er zoveel te zien en moet je alle kanten opkijken en dat is heel vermoeiend waardoor ik sneller duizelig wordt en dan is het ook niet zo slim om op een scootmobiel te rijden. Het beste is dan met de rolstoel maar ja dan moet ik een begeleider hebben om mij te duwen. Familie en vrienden heb ik wel maar iedereen heeft het drukdrukdruk en ik wil ook niet lastig zijn. Een vrijwilliger die dit soort dingen met mij wil doen, dat zou een uitkomst zijn. Dan voel ik mij ook niet bezwaard omdat die vrijwilliger er dan voor is, er zelf voor kiest.
Inmiddels heb ik bericht dat je dit soort hulp niet particulier aan kunt vragen maar dat dit via de instelling moet. Er is inmiddels al contact opgenomen met de instelling/begeleiding en zij moeten dan een aanvraagformulier voor mij invullen. Ik ben heel benieuwd, wat er uit gaat komen of er wel vrijwilligers te vinden zijn voor zoiets??!!
Even denken wat ik nog meer te vertellen had...........oja dat Eric en ik afgelopen zondag de aanvraagformulieren van de Zonnebloem voor de vaarvakantie 2009 ingevuld hebben en op de post hebben gedaan. Nu is het vol spanning afwachten op bericht van de Zonnebloem of we weer met de boot mee mogen.
Verder zou er vandaag een nieuwe column van mij geplaatst worden. Ik had na lang nadenken toch besloten om iets proberen te schrijven en dat zou dus vandaag geplaatst worden. Tot mijn verbazing staat er een column van een gastcolumniste L Ik heb daar al over gemaild dus nog even afwachten hoe en wat, leuk vind ik het niet.
En dan werd ik vandaag verrast door de Sint van het meniere-forum waar ik al lange tijd lid van ben......ik heb het volgend stukje daar op het forum geschreven:
Oooooo mensen ik maakte vanmiddag toch wat mee............ Mijn bel ging en omdat ik in een flatgebouw woon ga ik dan naar de video-intercom en zag op het filmpje een oudere man zonder baard maar met bril voor het videogaatje staan. De goede man sprak iets in, in de intercom maar aangezien ik 'n klein beetje doof ben, kwam er geen geluid door. Och, dacht ik zo'n goede man, ik doe de deur maar open. Maar nee, hij wilde mij toch nog even toespreken door de intercom....weer bereikte er geen geluid mijn oortjes.....dus ik weer de deuropener indrukken. Ik vond het toch wel een beetje vreemde zaak en besloot naar beneden te gaan om poolshoogte te nemen. De lift arriveerde boven en laat daar nou een hele boze postbode uitstappen met een heel groot pakje voor mij bestemd van de Sint en dat had hij door die intercom geroepen......ja, sorry hoor maar het pakje wil ik graag overnemen (hahaha)
Er stond niet op dat ik het niet open mocht maken en aangezien ik een nieuwsgierig talent heb, heb ik het meteen opengemaakt. Kwam een hele mooie roze doos uit met er bovenop een heel mooi en lang gedicht (knap hoor dicht/rijm Piet) Na het lezen van het gedicht opende ik de doos en tjeminee......mijn mond viel open van verbazing........allemaal pakjes JJJ..... Een paar hele mooie Maria-kaarsen en Sint (of Piet) heeft deze zelfs in Kevelaer gehaald J Een lekkere zak pepernoten, choco-letter, choco-popjes. Een leuke rij met huisjes van een soort foam om voor mijn raam te plaatsen met de feestdagen en nog een plaat met Prettig Kerstfeest dus ik kan mijn appartementje nu leuk aankleden met de kerst.
Gekke van alles is nog dat ik Sint of Piet helemaal niets gevraagd had.......wat zijn het toch lieverds hé JJJBEDANKT SINT!!!!!
En dan......gaan we morgenavond met de familie Sinterklaas vieren bij ons thuis. Voelt toch wel vreemd hoor, voor het eerst een sinterklaasfeest zonder onze ouders en dan ook nog op de verjaardag van mijn moeder, beetje dubbel eigenlijk wel. Maar we gaan proberen er iets leuks van te maken in herinnering aan alle leuke pakjesavonden met onze ouders.
Zooooooo, dat was toch echt veel te vertellen, of niet dan J


Een doos met rijm

Oooooooo allemaal pakjes

En dit zat er in J


Woensdag 26 November 2008: Reisverslag Lourdes
Yesssss, na een paar dagen hard werken staat het reisverslag met de foto's natuurlijk, eindelijk op mijn website op: http://www.connyshoekje.nl/lourdes/2008/2008.html
En verder.......verder gaat het wel alleen krijg ik het heen en weer van de pillen......lees maar eens:
Vrijdag ging ik naar de apotheek om mijn herhalingsrecepten van mijn dagelijkse medicijnen op te halen en de antibioticakuur van de uroloog. Ik had donderdag al netjes mijn lijstje ingeleverd bij de huisarts met daarop mijn gegevens en alle medicijnen die ik nodig had dat waren er een stuk of 10. Kom ik vrijdagmiddag bij de apotheek om alles op te halen, lag er maar 1 medicijn klaar, meer herhalingsrecepten waren er niet doorgestuurd. Ook de fax van het ziekenhuis was nog niet binnen. de apotheker zou met het ziekenhuis gaan bellen om te informeren en ik weer naar de huisarts om mijn herhalingsrecepten te achterhalen. De assistente werkt er nog niet zo lang denk want ze is heel lang bezig geweest en uiteindelijk gelukt om de recepten uit te printen dus ik weer naar de apotheek. Die had inmiddels het ziekenhuis gebeld maar daar hadden ze het recept nog niet door gefaxt dat zouden ze in de loop van de middag doen (het was al 15.00u toen) Wat denk je.....bleken alle herhalingsrecepten weer niet juist te zijn dus ik kon nog een keer terug naar de huisarts. Na een hoop heen en weer gerij en geregel had ik dan eindelijk al mijn medicijnen, behalve de antibiotica die zouden ze thuis bezorgen als het recept tijdig binnen kwam. Vrijdagavond werd de antibioticakuur inderdaad thuis bezorgd maar tot mijn verbazing was het een kuur voor 5 dagen en 3x daags eentje innemen. Terwijl de uroloog en de begeleiding die voor mij gebeld heeft, zeiden dat ik een kuur voor 3 maanden zou krijgen 1x daags eentje innemen. Ik was al bang dat er weer iets mis was gegaan in de communicatie. Dat de apotheker weer een andere assisitente aan de lijn had gehad en zij van niets wist en een standaard kuur doorgefaxt had. Voor de zekerheid heb ik maar gewacht met de kuur tot maandag en toen heeft eerst de begeleiding naar de poli urologie en de apotheek gebeld. Toen bleek dat ik eerst de gewone kuur moest innemen en zodra die afgelopen is meteen de kuur met onderhoudsdosis (toch handig als ze zoiets de patient ook vertellen). Die zouden ze gisteren brengen en gisteravond werd die antibiotica inderdaad thuis bezorgd. Maaaaaaaaaar er zitten 60 tabletten in en volgens mijn berekening hebben 3 maanden 90 dagen. Dus ik vanmorgen weer naar de apotheek om naar hun rekenkunsten te vragen. Volgens de apotheker heeft de uroloog een recept voor 60 tabl uitgeschreven en is het zo goed. Ik heb nu afgesproken/bedacht dat ik deze 60 dagen dan maar inneem en na afloop bij de huisarts weer urine na laat kijken of deze dan eindelijk schoon is en zoniet, zien we dan wel weer verder. De begeleiding en ik weten zeker dat de uroloog het tegen ons over 3 maanden had maar over de gewone kuur van 5 dagen was ook niets gezegd, dus misschien werkt iedereen wel langs elkaar heen, wie zal het zeggen. Raar is eigenlijk dat er geen afspraak met de uroloog gemaakt is hoe het na de kuur verder moest wat betreft controle, alleen dat ik in mei weer door de CT-scan moet voor de halfjaarlijkse controle van de nierkanker. Ik wacht nu maar tot de 2 maanden om zijn en dan zien we wel weer verder. "Wie dan leeft, wie dan zorgt".
Jullie zien het, ik word goed bezig gehouden en krijg geen kans om vast te roesten J


Donderdag 20 November 2008: Uitslag uroloog
Even heb ik vandaag mezelf wijsgemaakt dat de blaasontsteking misschien wel spontaan genezen kon zijn. Die droom duurde tot half 5 en toen bleek dat ik nog steeds een blaasontsteking heb. De uroloog heeft nu inderdaad gekozen om mij een onderhoudsdosis antibiotica te geven voor 3 maanden. Het recept faxen ze door naar de apotheek en dan kan ik dat daar morgen ophalen. Ik ben benieuwd welke antibiotica ik krijg en in welke hoeveelheid. Ik heb voor mijn oren ook eens een 3 maanden kuur gekregen maar daar moest ik halverwege mee stoppen vanwege de bijwerkingen, en helaas ook geen resultaat gehad toen. Nu maar hopen dat het op mijn blaas beter zijn werk doet en het niet zo'n zware kuur wordt als toen met mijn oren.
Verder heb ik niet zoveel nieuws alleen dat mijn vader morgen al 4 weken dood is, onvoorstelbaar dat hij er al 4 weken er niet meer is. Soms verwacht ik als ik naar huis rij dat hij daar nog gewoon rondloopt, terwijl ik heus wel weet dat hij nooit meer terugkomt. Het is gewoon nog zo onwerkelijk maar dat herken ik ook nog wel van toen mijn moeder was overleden.
Nou ik ga er maar weer tegenaan met de antibiotica en duimen dat ik niet teveel last van bijwerkingen krijg!


Dinsdag 18 November 2008:Voor PA.... Ik mis je zo, ik mis je meer en meer, ik zie je in mijn dromen telkens weer..............

Ik mis je zo
(oorspronkelijk gezongen door Will Tura)

De regen stroomt als tranen langs de ruit
Het is of de ganse hemel om je huilt
Ik voel me zo mistroostig als het weer
Ik mis je zo ik mis je meer en meer

Ik herinner mij de tijd van jij en ik
Van het allereerste tot de laatste blik
Ik zie je nog altijd als verslagen staan
Toen ik vertelde dat ik weg moest gaan

Refr:
Ik mis je zo, ik mis je meer en meer
Ik zie je in men dromen keer op keer
Wie zegt me hoe en waar zie ik je weer
Ik mis je zo ik mis je meer en meer

Ik weet niet wat er mij toen heeft bezielt
Te denken dat ik minder van je hield
Ik besef nu dat het lang niet over is
Omdat ik jou nog alle dagen mis

Refr:
Ik mis je zo, ik mis je meer en meer
Ik zie je in men dromen keer op keer
Wie zegt me hoe en waar zie ik je weer
Ik mis je zo ik mis je meer en meer


Vrijdag 14 November 2008: Uroloog
Het leven gaat gewoon verder en zo ook mijn bezigheden en ziekenhuisbezoeken. Vanmorgen ben ik op controle geweest bij de uroloog. Ik had verwacht met een recept voor een nieuwe antibioticakuur terug te komen maar dat is niet gebeurd. Er is eerst weer een urinekweek genomen en volgende week kunnen we bellen voor de uitslag, dat doet de begeleiding dan. De uroloog zit er aan te denken om een kuur voor 3 maanden te geven dat ik dan elke avond een tabletje moet nemen. Dat horen we volgende week dan wel wat zijn plannen zijn.......of de infectie moet spontaan genezen zijn! Verder hoef ik mij echt geen zorgen te maken zei hij. In mei gaat er weer een nieuwe CT-scan gemaakt worden. Nu eerst weer de uitslagen afwachten. Ik weet eigenlijk niet hoe de bloeduitslagen waren want dat heeft hij niet verteld. Ik heb zelf mijn verhaal gedaan over de blaasontstekingen, koorts en afwijkend bloed. Waarschijnlijk zal dit nog hetzelfde zijn geweest en heeft hij er daardoor niet meer bij stil gestaan en ik eigenlijk ook niet. Belangrijkste is nu om eerst de ontsteking onder controle te krijgen.
Gisteren had ik heel iets anders. Toen is er iemand geweest die voor het ministerie van volksgezondheid een onderzoek doet naar de nieuwe wet WMO. Ik was een van de geselecteerde mensen om aan dit onderzoek mee te doen. Dat vond ik wel leuk, even mijn zegje doen en verder waren het eigenlijk allemaal algemene vragen die ik moest beantwoorden met ja of nee. Of vragen over mijn zelfredzaamheid en daarvoor had ik 3 keuze mogelijkheden: Dat kan ik niet, dat kan ik met moeite, dat kan ik wel. Zelf hou ik niet zo van dit soort vragen. Ik heb liever open vragen die ik naar mijn eigen zegje kan beantwoorden......dan waren het waarschijnlijk wel hele boekwerken geworden  J . Na afloop van het onderzoek kreeg ik een kadobon van 5 euro, deze mocht hij namens Minister van Volkgezondheid Ab Klink aanbieden. Vond ik wel leuk en ik heb hem aangenomen maar later dacht ik dat ze het geld van de bonnen beter hadden kunnen bewaren voor een ander noodzakelijk potje......dat wij niet meer een eigen bijdrage aan de scootmobielen moeten betalen of zoiets dergelijks. Maar dat is achteraf, nu heb ik de bon te pakken en ga die mooi een keer verzilveren  J
Ik ga ook meedoen aan een onderzoek naar Tinnitus (oorsuizen) van de Universiteit van Maastricht.
Tja en verder mis ik mijn vader ontzettend en vooral ook het zorgen voor hem. Het is zo vreemd dat ik geen boodschapjes meer voor hem hoef te doen en op zaterdag geen medicijnen uitzetten of boodschappenbriefjes schrijven. Het waren maar kleine dingen die ik voor hem deed maar ik was er wel lekker mee bezig en dat is nu weggevallen. Vorige week zaterdag heb ik echt heel verloren en met een rot gevoel hier gezeten. Het zal allemaal wel een kwestie van wennen zijn maar dat kost tijd, dat snap ik ook wel. Verder droom ik de laatste tijd steeds enge en rare dingen over mijn vader en moeder. Dan schrik ik wakker door zo'n droom en daarna kan ik niet meer in slaap komen. Dat is ook vervelend maar tevens een stukje verwerking en ook dat moet allemaal een plaatsje krijgen. Verder gaat het wel redelijk hoor. Ik ben ook druk met het regelen en voorbereiden van sinterklaas. We hebben als gezin besloten om dit toch gewoon door te laten gaan omdat we dit altijd al deden in herinnering aan mijn moeder die 5 december jarig was. Ons pa was er de laatste weken heel veel over bezig en heeft een aantal keer gevraagd aan mij of ik dat wilde regelen. Dat was dus even stil gevallen toen pa stierf maar wij denken dat hij het fijn zal vinden als wij toch bij elkaar komen en pakjesavond vieren en dan in herinnering aan zowel moeder als vader. Het zal vast een vreemde avond worden maar ik denk dat het ook goed zal zijn voor ons.

.....


Vrijdag 7 november 2008: Vreemd
Vandaag is het twee weken geleden dat mijn vader is overleden. Voor mij lijkt het alsof het gisteravond is geweest, zo staat het nog in mijn geheugen gebrand. Ik kan ook niet goed uitleggen hoe ik mij voel. Op zich heb ik er vrede mee maar het voelt zo vreemd.....mijn hoofd voelt leeg en vol tegelijk. Concentreren valt ook niet erg mee, ik vergeet van alles. Ben deze twee weken al drie keer mijn huissleutels vergeten. Een geluk dat ik hier woon en de begeleiding een loper van mijn voordeur heeft, dus binnen komen lukt dan wel. Zin in mailen heb ik nog helemaal niet en er liggen daardoor nog een heleboel mails om te beantwoorden maar ik kan mij er op de een of andere manier niet toe zetten of op concentreren. Voor mijn gevoel staat alles stil en toch draait alles gewoon door, ook bij mij hoor.
Vanmorgen ben ik naar de prikpost geweest om bloed te prikken, zoals altijd een heel avontuur voor degene die de eer heeft om mij te prikken. Volgende week vrijdag moet ik op controle bij de uroloog en daarvoor moest ik vandaag uitgebreid geprikt worden. Twee weken geleden was ik nog geprikt maar dat was alleen voor de ontstekingwaarden in het bloed ivm de blaasontsteking en samenhangende klachten. Omdat de laatste onderzoeken goed waren verwacht ik niet veel van het bezoek aan de uroloog hoor. Waarschijnlijk draait het uit op een nieuwe antibioticakuur voor mijn hardnekkige blaasontsteking.
Verder heb ik weinig te melden, er is gewoon een vreemd soort stilte in mij, wat ik niet goed onder woorden kan brengen. Ik hoop dat ik binnenkort weer de zin in het mailen terug krijg en ik wil ook nog het reisverslag van Lourdes maken, dat had ik normaal gesproken allang klaar gehad......maar ja momenteel is er even niets normaals. Lourdes lijkt al wel een jaar geleden door alle gebeurtenissen van afgelopen weken. Het komt allemaal wel weer goed, maar heeft even zijn tijd nodig denk ik........


Maandag 3 November 2008: Uitslag onderzoeken
Sorry dat ik jullie zolang in spanning heb gehouden maar ik had zo'n drukke dag vandaag omdat we i.v.m. het overlijden van mijn vader vandaag ook van alles moesten regelen.
Gelukkig kan ik jullie deze keer goed nieuws vertellen!! De echo en longfoto hebben geen gekke, vreemde dingen opgeleverd. Ik heb nog wel steeds de blaasontsteking en waarschijnlijk is dat ook de oorzaak van de koorts en afwijkende bloedwaarden. De huisarts heeft er nu nog niets voor gegeven omdat ik volgende week vrijdag toch voor controle naar de uroloog moet. Ik moet dan met hem overleggen wat we met de blaasontsteking doen. Ik heb er gelukkig geen pijn van of problemen met plassen, dat scheelt alweer. Het was echt een pak van mijn hart dat er verder niks geks aan de hand is pffffftttt. Ik zie nu ook niet op tegen het bezoek aan de uroloog.
Eindelijk weer een goed berichtje, goed en leuk hé  J 


Vrijdag 31 Oktober 2008: En toen was het stil......
Na alle drukte en geregel sinds het overlijden van ons pa, is het nu ineens stil en rustig, heel vreemd is dat.
De avondwake, uitvaart en begrafenis waren moeilijk en zwaar maar we kijken er met een goed gevoel op terug. We hebben ons pa een mooi afscheid kunnen geven en ik denk dat hij tevreden over ons en alles zou zijn geweest. Ik heb zelf in de avondwake een gedicht: "Afscheid nemen" voorgelezen met een brok in mijn keel, dat wel. Gisteren heb ik zelfs anderhalf A4-tje met herinneringen van mij aan mijn vader voorgelezen. Ik ben zo blij dat dit gelukt is want ik was zo bang dat ik bij de eerste regel al in huilen uit zou barsten. Mijn schoonzusje was naast mij komen staan zodat zij mij over kon nemen, als het mij niet meer lukte. Gelukkig heb ik er de kracht voor gekregen om mijn verhaal zelf te doen, dat was emotioneel maar ook heel mooi. Het was goed dat de pastor mij al meteen aan het begin van de mis liet lezen, halverwege was het niet meer gelukt......het heeft zo moeten zijn!
Tja en nu zal waarschijnlijk het echte gemis gaan komen maar dan laat ik dat maar over mij heen komen, het hoort erbij dus staat niet lelijk denk ik dan maar. Gisteren zei de uitvaartleidster tegen mij: "waar gehuild wordt, is liefde", dat vond ik een mooie uitspraak van haar en ze heeft gelijk!
Ik ben nu wel flink moe en gelukkig gaat de CI-controle en vernieuwing van mijn CI morgen in AZ Maastricht niet door. Het CI-team heeft gelukkig alle begrip voor mijn situatie en de afspraak is nu verzet naar 11 december, eventjes rust dus. Alhoewel rust.......maandag naar de huisarts voor de uitslagen van alle onderzoeken, volgende week vrijdag weer bloed prikken voor de controle bij de uroloog op 14 november. Dus echte rust is het nog niet. Ik hoop in elke geval op goede uitslagen want wat dat betreft zou wat rust heerlijk zijn.
Ik heb nu ook tijd om al jullie mails, kaarten en krabbels goed te lezen want dat heb ik afgelopen week maar vluchtig kunnen doen, het waren er ook zo veel. Echt ontzettend fijn dat iedereen zo met mij/ons meeleeft, steunt en kracht geeft, nogmaals allemaal bedankt daarvoor!!! Een speciaal bedankje voor mijn Lourdesvrienden, die van zo ver gekomen waren om mij te steunen.


Woensdag 29 Oktober 2008: Een klein rustmoment
Eindelijk even een momentje rust in alle hectiek van de afgelopen dagen. Wij worden deze dagen gewoon geleefd, ik ben doodmoe en mijn hoofd zit bomvol. Gelukkig is alles nu geregeld om ons pa een mooi afscheid te bezorgen.
Ik wil iedereen bedanken voor alle lieve kaartjes, mails, krabbels en andere berichten, die jullie afgelopen dagen gestuurd hebben. Zoals al vaker gezegd doet het heel goed te weten en te mogen voelen dat mensen met je lot begaan zijn en meeleven. Het liefst zou ik iedereen persoonlijk willen bedanken maar - zoals jullie begrijpen - is dat geen doen.
Nou.....vanavond is de avondwake en morgenochtend de uitvaartdienst en begrafenis van mijn vader. Op http://www.mensenlinq.nl/mensenlinq/overlijdennl/site/advertentie/detail?pid=1480371&titelid  is de overlijdensadvertentie van mijn vader, die in de krant heeft gestaan, te lezen.
De geplande onderzoeken van gisteren heb ik maar gewoon door laten gaan. De longfoto en echo van mijn blaas/nier is gemaakt. Maandagmiddag moet ik om de uitslag dus tot maandag heb ik deze spanning ook nog in mijn koppie zitten.


Zaterdag 25 Oktober 2008: Dag Pa!
Gistermiddag rond 18.00u is mijn vader overleden in het bijzijn van mijn zus en mij. Het was een moeilijk, heftig moment maar ik ben ook heel opgelucht dat ik samen met mijn zus erbij mochten zijn. Ik heb nu tot het laatste moment voor hem mogen zorgen. Zo meteen word ik opgehaald en gaan we thuis verder alles regelen en bespreken. Dus maar even een kort berichtje zodat jullie weten dat ons pa overleden is.

Je vader blijft je vader
zo eigen en vertrouwd
Je wilt hem niet graag missen
omdat je van hem houdt
Maar eens dan komt de dag
dat je hem moet laten gaan
Je verstand zegt dat het goed is,
maar in je ogen blinkt een traan.


Donderdag 23 Oktober 2008: Mijn vader - slecht nieuws
Ik wil jullie laten weten dat mijn vader vannacht een zware hersenbloeding heeft gehad en nu in coma ligt. De artsen verwachten dat hij hier niet meer bovenop komt en dus komt te overlijden maar hoe en wanneer daar kan men niets over zeggen, dat is afwachten. Ik heb vandaag heel de dag in het ziekenhuis gezeten naast zijn bed en ben nu naar huis gebracht om te proberen wat te slapen. Als hij de nacht goed doorkomt ga ik morgenochtend weer terug. Het is zo onwerkelijk. Gistermiddag was ik nog bij hem voor ik naar de tandarts ging en zat hij nog vol verhalen en ging alles goed en nu ligt hij daar hulpeloos in het ziekenhuisbed en moeten wij machteloos toe zien, vreselijk L 
Zoals jullie begrijpen komt het er nu niet van om te computeren/mailen/hyven. En als ik een dag niet op de pc ben worden er vaak al mensen ongerust, dus vandaar dat ik jullie allemaal dit vreselijke rotbericht laat weten.Als het lukt schrijf ik als er nieuws is dit wel hier in mijn logboek.


Woensdag 22 Oktober 2008: Huisarts controle
Gistermiddag ben ik naar mijn huisarts geweest voor controle en urine uitslagen. Nou, het is echt niet te geloven hoor maar zelfs na 3 antibiotica kuren is de blaasontsteking nog steeds niet over. We begrijpen er niets van en ik was ook met stomheid geslagen want had echt verwacht dat het nu goed zou zijn. De huisarts wil nu verdere onderzoeken laten doen want zij denkt dat er meer aan de hand is dan alleen de blaasontsteking. Mijn bloed blijft afwijkend en ik blijf verhoging houden en voel me niet helemaal fit........(dat ik mij wel fit voelde is al jaren geleden) Nu moet ik opnieuw bloed laten prikken en urinekweek laten doen. Dinsdag 28 oktober moet ik naar het ziekenhuis om een echo van blaas/nier en een longfoto te laten maken. Ik vind het nu wel eng worden en ben best een beetje bang voor de uitslagen. Ik hoop natuurlijk dat er niets geks uitkomt maar ik merkte aan mijn huisarts dat zij het niet helemaal vertrouwt en ongerust is en tja ik moet dan zelf toch meteen aan de nierkanker denken. De mogelijkheid blijft altijd aanwezig dat deze terugkomt. De komende twee weken - tot aan de uitslagen - zijn even heel erg spannend voor mij.
Ik zit ineens ook weer midden in de medische molen. Net terug uit Lourdes en het gevoel weer even 'ontladen en opgeladen' te zijn, is het nu weer eventjes terugzoeken naar dat Lourdesgevoel. Er komt ineens weer zoveel over me heen en door mijn koppie K 
Vanmiddag moest ik ook op controle bij de tandarts. Mijn kaak is nu gelukkig mooi dichtgegroeid maar hij had weer een paar andere onaangename verrassingen voor mij. Reed mevrouw Conny een uurtje later met een verdoofde linkeronderkaak en rechterbovenkaak op haar scootmobieltje door de kou, 'even' 12 km naar huis. Afijn dat heb ik weer gehad en is achter de rug.
Volgende week dan de echo en longfoto en zaterdag 1 november moet ik naar het AZM Maastricht voor mijn CI. Ik krijg dan samen met nog een tiental CI-dragers de nieuwe CI-Freedom. Dit omdat mijn CI 5 jaar oud is en dan toe is aan vernieuwing (buitengedeelte). AZM heeft hier een speciale dag voor georganiseerd op een zaterdag en dan moet ik geloof ik om 11 uur er zijn tot half 4 's middags. Dat gaat een lange dag worden met de taxiritten erbij! Ik zie er wel een beetje tegen op om een andere CI te krijgen. Nu ben ik eindelijk gewend aan het geluid van deze CI en moet ik dadelijk weer gaan wennen aan het geluid van de nieuwe CI. De zaterdag dat ik hem krijg, dan krijg ik al twee instellingen en na 8 weken moet ik weer terug voor een volgende instelling van het geluid. Gaat weer extra energie kosten vrees ik, het wennen aan het nieuwe geluid. Aan de andere kant is het ook wel fijn hoor om een nieuwe CI te krijgen want deze is technisch weer een stuk verbetert en ze zeggen dat je met de CI-Freedom beter muziek kan beluisteren, lijkt mij ook wel fijn om weer eens van muziek te kunnen genieten. Ik ben benieuwd, ook dit is spannend!
7 november moet ik weer bloed prikken voor de controle bij de uroloog want daar moet ik 14 november naartoe. En dan in de tussentijd ook nog een keer naar de huisarts voor de uitslagen van alle onderzoeken. Drukke medische weekjes voor de boeg dus!

Dan wil ik jullie ook nog even gerust stellen over het Noro virus. Iedereen mailt of krabbelt mij met de vraag of ik geen virus opgedaan heb en ziek ben geworden. Vorige week is het nogal in het nieuws geweest dat bewoners van een GGZ-instelling hier in Etten-Leur overleden zijn aan het norovirus, opgelopen tijdens een Lourdesreis. Nou ik kan jullie vertellen dat dit norovirus al een heel jaar in Lourdes rondwaart en er elke reis weer mensen ziek terugkomen uit Lourdes. Is ook niet gek als je ziet hoe ontzettend veel mensen er in Lourdes rondlopen en gebruik maken van de openbare toiletten en hoe vies die zijn en stinken, echt vreselijk bah! Voor gezonde mensen kan dit virus geen kwaad maar de mensen die overleden zijn waren ouderen, zieke en verzwakte mensen en dan kan een buikgriep funest zijn. Ook vorige week bij onze reis zijn er mensen ziek geworden en in de trein terug waren de mensen in het rijtuig voor ons allemaal ziek. Een van onze vrijwilligers was even in dat rijtuig geweest en werd even later ook ziek dus we hadden wel even de schrik te pakken. Gelukkig voelde zij zich zaterdagochtend beter en de rest van ons was ook nog steeds moe maar gezond. Tot nu toe heb ik nog geen last van het virus gehad en ik ga er vanuit dat ik het nu ook niet meer zal krijgen nu ik al 5 dagen thuis ben.
Het verslag over de Lourdesweek moet ik nog maken, maar dat komt goed hoor. Ik heb nog geen puf gehad om eraan te beginnen maar ik ken mezelf en weet dat als ik er aan begin, het ook zo klaar is J  Ik hou jullie wel op de hoogte als het zover is dat het op mijn website staat.


Zondag 19 oktober 2008: Terug uit Lourdes
Even een kort berichtje om te vertellen dat wij gistermiddag met dik 2 uur vertraging met de bedevaarttrein vanuit Lourdes zijn aangekomen in Den Bosch. Het was weer een geweldig mooie week geweest met zijn ups en downs, die bij een Lourdesweek horen. We hebben ook mooi weer gehad, twee ochtenden regen en verder een lekker zonnetje en aangename temperatuur. Ik heb er van genoten en nu is het nagenieten en een beetje bijkomen van alles. Een verslag met foto's ligt in de planning. Ik moet eerst nog 340 mails door zien te werken, heb dus nog een flinke klus voor de boeg pfttttttt.
Hier alvast een paar fotos.

..... ........


Vrijdag 10 oktober 2008: Bloeduitslagen
Tussen alle drukte door nog snel even laten weten hoe het vandaag bij de (vervangend) huisarts is gegaan.
Mijn bloeduitslagen waren nog steeds niet goed. Uitslag van de urinekweek is er nog niet want dat duurt een week. Ik heb nu weer een antibioticakuur voor 7 dagen meegekregen want er zit toch nog steeds iets te rommelen en kan zijn dat de blaasontsteking nog niet helemaal over is. Ik heb ook nog steeds wat verhoging en dat wijst er ook op. Ik baalde wel dat ik weer antibiotica heb gekregen, ik leef dit jaar op antibiotica K  21 oktober moet ik weer terug naar mijn eigen huisarts dus dan maar verder zien.
Morgen ga ik lekker mee en ik/wij gaan heerlijk genieten van een mooie Lourdesweek!! Alle zorgen zijn voor later J
Vanavond gaan we mijn koffer inpakken en morgenochtend komen mijn Lourdesvrienden Peter en Lianne mij ophalen en zij brengen mij dan naar CS Den Bosch. Daar vertrekken morgenmiddag twee bedevaarttreinen richting Lourdes en ik zit in de laatste (witte) trein. wij vertrekken om 16.14u en als alles goed gaat zijn we dan zondag rond 11.30u in Lourdes.....maar ik reken al een beetje op vertraging want we gaan met drie treinen richting Lourdes en wij zijn de laatste trein. Als een van onze voorgangers vertraging hebben, dan hebben wij dat automatisch ook. we gaan er gewoon een gezellige reis van maken, het een en ander is al ingeslagen dus dat gaat vast lukken J
O ja, voor ik het vergeet ( en dat deed ik bijna) wil ik jullie bedanken voor alle lieve, leuke berichtjes om mij een goede reis en week te wensen. Het lukt nu niet om iedereen terug te mailen of te krabbelen dus dan maar eventjes op deze manier. Met de kaarsen gaat het ook goed komen, we gaan Lourdes platbranden ....... of toch maar niet, anders kunnen we volgend jaar niet meer terug J
Tot over een dikke week, doeiiiii, houdoeeeeee


Zondag 5 Oktober 2008: Nieuwe lens
Afgelopen vrijdag ben ik bij de oogarts geweest en heb ik weer een nieuwe lens in mijn linkeroog gekregen. Dit is een occlusielens, hiermee wordt mijn linkeroog afgesloten i.v.m. het dubbelzien.
Verder heb ik niet zoveel nieuws. Ik heb helaas nog steeds verhoging/koorts. Morgen is de laatste dag van de antibioticakuur en woensdag moet ik dan bloed prikken en urinekweek doen. Ik vind het best wel spannend wat er uit gaat komen. Maar ik ga wel naar Lourdes hoor, wat er ook gebeurd. Of ik nog wel of niet blaasontsteking heb, goed of slecht bloed, koorts of geen koorts....IK GA!!!!
De reispapieren heb ik inmiddels in huis en de trein vertrekt vanuit Den Bosch. Er vertrekken zaterdag maar liefst drie bedevaarttreinen naar Lourdes. Eentje vanuit Rotterdam en twee vanuit Den Bosch en onze trein vertrekt als laatste van de drie, pas om 16.14u. We komen de andere dag (zondag) rond 11.30u in Lourdes aan.....als er geen vertragingen zijn. Er gaan ook nog 4 vliegtuigen en iets van 15 bussen richting Lourdes vanuit Nederland. Het gaat een echt Hollande invasie worden denk ik J Spannend en leuk!!!!


Dinsdag 30 september 2008: Biesbosch en huisarts
Zondag ben ik lekker met de jongerengroep van de zonnebloem naar de Biesbosch geweest. We hebben 3.5 uur met een fluisterboot door de Biesbosch gevaren en ik heb er van genoten. Het was prachtig weer en we hebben lekker boven op het dek in het zonnetje van de mooie natuur zitten genieten. Het was wel een beetje "jas aan - jas uit", als de zon scheen was het lekker warm en ging de jas uit. Soms kroop het zonnetje ook even weg en op de Merwede, een brede rivier stond een frisse wind dus daar moest de jas dan even aan.
Na ons boottochtje hadden we nog een uitstapje, namelijk met de taxi. We moesten eerst al lang wachten voor de taxi kwam. Helaas was het biesboschcentrum al gesloten toen wij terug kwamen met de boot en moesten we aan straat op de taxi wachten. Dat heeft bijna een uur geduurd. We hebben toen eerst een rondrit door Dordrecht gehad......ik heb nooit geweten dat Dordrecht zo groot is.....wat een rit zeg! We hebben wel 3 kwartier door Dordrecht gedoold. Daarna naar Terheijden een jongen afzetten en toen eindelijk door naar Etten-Leur en was het onze beurt. Eric en ik waren alletwee doodmoe toen we thuis kwamen, maar we hebben een hele leuke middag gehad en dan is het goed om moe te zijn.
Dan ben ik gistermiddag naar de huisarts geweest i.v.m. de bloeduitslagen en om mijn urine te laten controleren. Zoals ik al verwacht had heb ik dus inderdaad weer eens een blaasontsteking K  Ik heb nu een andere, zwaardere antibioticakuur gekregen. Ook in mijn bloeduitslagen waren een aantal dingen niet goed. Ik moet nu eerst de kuur opmaken en dan volgende week woensdag 8 oktober opnieuw bloed prikken en een urinekweek. Vrijdag de 10e moet ik dan terugkomen. Ik ga daarna naar Lourdes dus kan de week erna niet en mijn eigen huisarts gaat de 10e ook op vakantie. Daarom moet ik de 10e bij een andere huisarts (dezelfde praktijk) komen, voor ik naar Lourdes ga. Mijn arts wilde dat ik een afspraak met de dokter maakte en niet via de assistente de uitslagen vragen. Ze liep zelf mee naar de assistente om de afspraak te regelen en zei erbij dat ze aan de andere dokter moeten doorgeven dat hij mij zelf uit de wachtkamer moet ophalen omdat ik de intercom niet kan verstaan, goed he!! En nu, duimen dat volgende week alles weer goed is en ik met een gerust hart naar Lourdes kan vertrekken!


Vrijdag 26 September 2008:
De Zonnebloem theatermiddag van dinsdag was een beetje erg confronterend en moeilijk. Ik had er veel zin in maar toen ik er binnenkwam bleek de eerste rij al vol te staan met rolstoelen waardoor ik aan de zijkant weggezet werd. Ook nog op een aflopend stuk waardoor ik het gevoel had uit mijn stoel te glijden. Ik heb daarom mijn beensteunen helemaal omhoog gezet met het idee dat ik er dan niet uit kon glijden. Ik kon van daaruit ook niet heel het podium zien en zat eigenlijk net iets te ver weg om goed te kunnen kijken. Toen de lichten uitgingen bleek er links van mij een verlicht bordje voor de nooduitgang te hangen en die gekke ogen van mij trekken in het donker naar het licht. Daardoor had ik zoveel moeite om mijn oog op het podium te focussen en dat was heel onrustig. Tot overmaat van ramp kon ik niets verstaan. Ik wist al dat er geen ringleiding was en daarom had ik die van mezelf meegenomen. Maar helaas, dat bleek een ander systeem te zijn en in het theater niet te werken. De vrijwilligers waren allemaal wel lief hoor, daar is niets over te zeggen maar het waren de verkeerde omstandigheden voor mij. Ik ben dan ook niet zo dat ik ga zitten zeuren en leg mij bij het lot neer. Er zitten toch ook allemaal oude hulpbehoevende mensen in de zaal op die eerste rij in hun rolstoelen en dan vind ik dat ik als jongere niet moet gaan zitten zeuren over een plaats op die eerste rij. Achteraf had ik het eigenlijk wel moeten doen want dan had ik misschien wel beter kunnen kijken en horen. Ik was aan het eind van de middag dood en doodmoe en bleek ook koorts te hebben. Ben bij thuiskomst meteen mijn bed ingedoken en eerlijk gezegd ook even een potje gejankt hoor. Het is best moeilijk om geconfronteerd te worden met je 'niet-kunnen'.
Woensdag was ik ook nog heel moe en verhoging en die verhoging heb ik nog steeds. Ik heb het vermoeden dat er weer een blaasontsteking zit te broeien. Woensdag is er bloed geprikt en maandag moet ik naar de huisarts voor de uitslag. Dan zal ik maar weer een potje plas meenemen en dan maar afwachten of er iets uitkomt.
Vanavond heb ik de bus met onze clienten en begeleiding uitgezwaaid. Zij zijn met de hele club uit eten maar ik ben niet mee gegaan. Dat is gewoon veel te druk voor mij en bovendien ben ik een hele moeilijke eter en lust ik weinig. Daarbij zijn ze naar Schijndel en ze komen pas rond een uur of twee vannacht thuis, heb ik gehoord. Nou dan lig ik allang in dromenland hoor J
Ik weet gewoon dat dit soort uitstapjes voor mij alleen maar teleurstellend en vermoeiend zijn doordat het veel te druk voor mij is en ik ook weinig kan verstaan. Dus ik ga uit zelfbescherming al niet mee. Vanavond is er ook een etentje met oud-collega's en ook dat heb ik afgezegd. Maar toch heb ik mijn oud-collega's daarnet even gezien en gesproken. Een van mijn collega's en tevens vriendin kwam tevoren even bij mij langs en toen zij op weg ging naar het restaurant......toevallig hier in Etten-Leur, besloot ik spontaan met de scootmobiel even mee te rijden. Ik heb gewacht tot iedereen er was en zij naar binnen gingen en toen ben ik weer naar huis gereden. Heel raar hoor, sommige collega's had ik al 8 jaar niet meer gezien (vanaf 2000 toen ik in de wao kwam) en nu zagen we elkaar en eigenlijk was niemand echt veel veranderd en het was zo vertrouwd alsof we elkaar gisteren nog gezien hebben. Heel raar maar ook leuk om dit even gedaan te hebben.
Zondag ga ik zelf weer iets leuks doen, samen met Eric. We gaan dan met de zonnebloemjongeren (linq) met de fluisterboot door de biesbosch varen. Daar heb ik geen problemen met horen en luisteren (denk ik) maar gewoon lekker genieten van het water en de natuur. Ze geven goed weer op zondag dus ik denk dat het wel goed gaat komen. Maandag dan naar de huisarts en ben benieuwd wat daar uitkomt.
Ook nog een leuk berichtje.....ik krijg een nieuwe stoel van Neckermann J ...ik heb bericht gehad dat het teveel werk is om de stoel te repareren dus gaan ze hem omruilen voor een ander exemplaar. De stoel is nu niet op voorraad en ik krijg bericht als deze er is en bezorgd gaat worden, goed toch!!!
Verder moet ik nog een hoop mails van jullie beantwoorden, dat is deze week een beetje blijven liggen maar komt goed hoor.....eventjes geduld nog K


Zondag 21 September 2008:
De dagen gaan zo snel dat ik afgelopen dinsdag zomaar de 'hoedjesparade' (prinsjesdag) was vergeten, erg toch! Gelukkig dat enkele oplettende fans mij mailde of ik ook al voor de beeldbuis naar de parade zat te kijken. Toen kon ik nog snel een glimp opvangen van de vertrekkende hoedjes J
Verder heb ik deze week weinig bijzonders gedaan hoor. Gewoon lekker genoten van het mooie weer en komende week geven ze ook weer mooi weer op dus nog lekker ervan genieten en naar buiten met de scootmobiel.
Op mijn column heb ik leuke reacties gehad en tja nu wordt het denk ik wel moeilijk om hem te evenaren met een volgende column. Die moet 6 oktober ingeleverd worden en 9 oktober gaat hij dan geplaatst worden. Ik moet nog iets gaan schrijven, heb daar nog eventjes tijd voor.
Dit weekend is het hier CUMEL (Culturele Manifestatie Etten-Leur) dat is een soort uit-markt. Er is van alles te doen en gistermiddag ben ik rond gereden door het park waar allerlei vormen van kunst te zien was. Ik ben niet zo'n kunstmens hoor, ik zie het echt niet zitten dat er een waslijn hangt met daaraan allemaal witte linten........wat ik daar voor kunst in moet zien??? Dan vind ik een waslijn met wit ondergoed mooier, vooral ouderwets ondergoed JJ  In het winkelcentrum stonden kraampjes waar allerlei hobbies tentoongesteld werden, zoals boetseren, tekenen, schilderen enz. Ik kwam er ook nog een groep monnikken (nep natuurlijk) tegen die stapvoets en zingend door het centrum liepen, dat was leuk om te zien. Ik had helaas vergeten mijn fototoestel mee te nemen, dat was wel jammer. Vanmiddag is er ook weer van alles te doen zoals straattheater, optredens van koren en bandjes. Dus ik denk dat ik vanmiddag nog eens rond ga rijden. Het is mooi weer dus zonde om binnen te blijven zitten.
Dinsdag heb ik een uitje met de Zonnebloem. Dan gaan we naar de theatershow van de Zonnebloem die hier in Theater de Nobelaer te zien is. Joke de Kruiff, Tony Neef en Marnix Kappers spelen mee. Dat zijn toch niet de minste acteurs en musicalsterren! Ik ben heel benieuwd naar de voorstelling. Ik hoop wel dat ik er iets van kan horen want ze hebben hier in het theater geen ringleiding voor hoortoesteldragers. Alleen hoorbeugels maar om die te kunnen gebruiken moet je nog een redelijk goed gehoor hebben, en dat heb ik niet. Vorig jaar is het ook redelijk gelukt herinner ik mij nog, dus zal nu ook wel goed komen. Zondag ook weer een Zonnebloem uitje maar dan met de Linq-groep (jongeren) Dan gaan we met de fluisterboot door de Biesbosch varen, lijkt me wel leuk.
Van de week moet ik ook nog bloed laten prikken, kijken of daar nog verbetering of verandering in te zien is. Ik mag niet klagen over mijn gezondheid, het gaat best goed. Af en toe die blaasontsteking die de kop op steekt maar dat is op zich niets ernstigs (denk ik) Als het zo blijft zoals het nu is dan ben ik dik tevreden!


Kunstwerk??

de waslijn met kunst


Donderdag 11 september 2008: Column!
Ik ben lekker druk met van alles en nog wat. Afgelopen zondag kon ik niet naar het bloemencorso omdat het regende. Ik heb het bloemencorso op tv gekeken, daar werd het rechtsteeks uitgezonden door Omroep Brabant. Dat was mooi maar toch vind ik het in het echt mooier, dan heb je de sfeer erbij en zie je de wagens nog veel beter. wie weet lukt het volgend jaar weer om er naartoe te gaan?
Maandagmiddag ben ik naar de twee mannen (voorzitters) van de KBO geweest om over de plannen voor een website te praten. We hebben toen afgesproken dat ik ga proberen iets in elkaar te zetten en daar ben ik nu druk mee bezig. Dinsdag was het heel mooi weer en toen ben ik 's middags naar 'de Leur' gereden om daar foto's van allerlei dingen te maken. Die wil ik dan gebruiken voor de website.
Gisteren was ook een dag die omgevlogen is. Eerst kwam er iemand om mijn flitsbel te maken want die deed het regelmatig niet. Dat is in mijn geval knap lastig want dan hoor ik de bel niet en daardoor is het een paar keer gebeurd dat mensen voor niets aan mijn deur hebben staan bellen, terwijl ik wel thuis was. Nu doet de flitsbel het weer. De meneer heeft er gisteren een nieuwe batterij ingestopt en de gevoeligheid hoger ingesteld. Nu maar hopen dat de bel het blijft doen. Daarna ben ik even over de markt gereden en bij een vriendin op ziekenbezoek geweest die net uit het ziekenhuis was. Gistermiddag kreeg ik zelf ovnverwachts visite. Daarna ben ik Zonnebloemboekjes rond gaan brengen. Mijn zieke vriendin is vrijwilligster van de Zonnebloem en zij moest de boekjes bezorgen bij haar 'gasten'. Omdat zij dat nu niet kan, heb ik aangeboden om het te doen. Het waren maar 8 boekjes en dat vind ik wel een leuk werkje. Het was mooi weer dus dan is het lekker om buiten te zijn. De adressen lagen wel verspreid door Etten-leur, dus ik ben even zoet geweest en heb Etten-leur weer een beetje beter leren kennen. Daarna heb ik vrienden van mij verrast met een bezoekje want daar was ik toch in de straat. Nou en toen was de dag alweer om, zo snel gaat dat! Vanmiddag ga ik denk ik lekker even naar buiten toe. Ik hoop dat het droog blijft want het ziet er soms wel erg donker uit hier. Ik zie het wel, vervelen doe ik mij vast niet met al mijn bezigheden JVrijdag 5 September 2008: Kleine ongelukjes
Deze week was de week van de kleine ongelukjes geloof ik. Zo ben ik tegen een deur opgelopen. Ik was zo eigenwijs dat ik even snel, zonder rollator naar de wc wilde lopen. Aangezien ik dan als een dronkenlap loop en met mijn linkeroog niets kan zien, liep ik tegen de deur op. De deur stond open naar links, en ik weet wel dat hij er is en dacht er ver genoeg vandaan te lopen maar door mijn 'slingerloop' en door de linkse blinde kant ging dit dus verkeerd. De deur gaf niet erg mee en ik knalde er met mijn linker brilleglas tegenaan. Dat kon mijn bril weer niet hebben en raakte uit zijn fatsoen waardoor hij schots en scheef op mijn neus stond J   Woensdag ben ik er maar even mee naar de opticien gegaan en zij moest er al om lachen......niet uit lachen hoor maar door mijn verhaal moest zij lachen. Gelukkig heeft ze de bril weer terug in zijn fatsoen kunnen krijgen en staat hij nu weer recht op mijn neus.
Toen donderdag weer een nieuw ongelukje.....ik wilde op het balkon in mijn stoel gaan zitten en dat ging een beetje verkeerd waardoor ik meer viel dan dat ik netjes ging zitten. Wat denk je......dat kon de stoel weer niet hebben en ook die is uit zijn fatsoen geraakt.....de bodem doorgezakt K   Dat is balen want is zonde van de stoelenset. Poes Bunny profiteert er wel van want zij heeft er een heerlijk slaapplekje in gevonden. Doordat de bodem doorgezakt is, ligt madame nu in een lekker kuiltje te genieten van haar luie bestaan (zie foto)
Gisteren heb ik gemaild naar Neckermann want daar heb ik de stoelen gekocht. Ik denk dat er garantie op de stoelen zit want ik heb ze pas sinds maart en gelukkig heb ik de pakbon en acceptgiro er nog van. Ondertussen heb ik een mail terug gekregen dat zij het betreuren dat de stoel doorgezakt is en dat er inderdaad garantie op zit. (ik heb natuurlijk niet gezegd dat ik er in gevallen ben) Ze sturen een klachtenformulier en dat moet ik dan invullen en terug sturen. Afwachten dus maar. Al is het dat ik een klein gedeelte terug krijg, alle beetjes zijn meegenomen toch!!
Dan heb ik ook nog nieuws over mijn column. Eindelijk is het zover dat ik weet wanneer hij geplaatst gaat worden en dat is a.s donderdag 11 september. Als het zover is dan plaats ik hier in mijn log een link naar mijn column. Eventjes in de gaten houden dus! Ik vind het wel spannend hoor hoe mijn eerste column onvangen gaat worden.
Dan mijn plannetjes voor komende week, dat zijn er niet zoveel hoor. Maandagmiddag ga ik naar twee mannen van het bestuur van de KBO-Leur. Zij willen een website op gaan zetten maar weten niet goed hoe dit allemaal moet en via een van de leden zijn ze bij mij uitgekomen met de vraag of ik hen wil helpen. Dus zal ik maandagmiddag eens gaan kijken of ik deze mensen kan helpen met hun website.
Zondag is er in Zundert weer het jaarlijks bloemencorso en ik hoop dat het mooi weer is want dan wil ik gaan kijken. Ik heb vorig weekend al getest of ik met de scootmobiel Zundert en terug kan halen, en dat is gelukt. Nu nog duimen voor goed weer zodat ik er naartoe kan. Vandaag en morgen is er hier in het centrum van Etten-Leur ook van alles te doen: "Lekker Etten-Leur". De horeca van Etten-Leur presenteert zich dan en je kan dan geloof ik gratis hapjes en drankjes komen proeven en er treden ook bands op. Het regent nu maar misschien dat ik morgen eventjes ga kijken of het iets voor mij is. Ik ben geen culinair eetwonder want ik lust bijna niets, veel eten zal er voor mij niet bij zijn denk ik. Maar het kan wel leuk zijn om even naar te gaan kijken. Dat is zo ideaal nu ik hier woon. Als er iets te doen is kan ik er naartoe rijden, het is bijna allemaal vlak naast mijn deur te doen dus ik ben er zo. En als het niets is, nou dan rij ik weer terug. Zoiets doe je niet als je eerst een half uur moet rijden voor je ergens bent, zoals toen ik thuis woonde. Ik heb afgelopen week al een paar keer gezegd dat ze mij hier niet meer wegkrijgen hoor JJJ


Maandag 1 September 2008: Rustig
Zooo september alweer, wat gaat de tijd toch snel, voor we het weten is het jaar om. Ik woon inmiddels ook al 5 maanden hier in mijn appartement. Gelukkig gaat dat hartstikke goed en heb ik er tot nog toe geen spijt van gehad. Ik ben wel benieuwd hoe het de komende winter zal gaan en vooral ook hoe het dan met mijn vader zal gaan. Mijn verhuizing is in een mooie tijd gekomen zo in het voorjaar, mijn vader heeft afgelopen maanden buiten lekker zijn afleiding gehad. Maar nu het najaar voor de deur staat zal dat toch wel anders worden. Ik kan dan ook niet meer zo vaak naar hem toe rijden als het buiten koud en nat wordt. Maar dat is van later zorg en zien we tegen die tijd dan wel weer, hoe dat gaat.
Afgelopen week was een rustige week. Er is weinig gebeurd behalve dat ik weer eens een blaasontsteking had en dus weer aan de antibiotica ben gezet, die kuur is bijna klaar nu. Op een paar bezoekjes na was het rustig en heb ik zelf ook niet veel gedaan. Afgelopen weekend wel heerlijk van het mooie weer genoten en lekker getoerd op de scootmobiel. Gisteren maar liefst 28km gereden, een flink eind en het was heerlijk. Vanmorgen was het iets minder....ik werd al laat wakker en had hoofdpijn en rugpijn. Even was ik bang voor een nierbekkenontsteking vanwege de pijn in mijn rug. Vanmiddag nog lekker een beetje extra geslapen en nu is de hoofdpijn weg en de rug gaat ook al wat beter. Misschien zijn het de spieren door de lange rit van gisteren want je wordt op een scootmobiel soms ook wel lekker door elkaar gehutseld hoor.
Deze week heb ik niets op mijn programma, lekker rustig aan doen en zien wat de dag mij brengen gaat en daarvan genieten. Nog wel even aan ons Lourdesboekje werken maar dat is bijna klaar....nog maar 39 dagen en dan gaan we al, schiet lekker op nu!


Zondag 24 Augustus 2008: Druk, leuk en gezellig
Ik heb een hele drukke, leuke en gezellige week achter de rug. De eerste drie dagen heb ik bezoek gehad, donderdag zelf op bezoek geweest samen met Eric bij vrienden in Rosmalen. Vrijdag een beetje rustig aan gedaan want het is allemaal ontzettend leuk, maar vreet helaas ook energie. Gistermiddag even naar mijn vader geweest met wat boodschappen en andere klusjes die ik kon doen. Vanmiddag naar Eric en dan wordt het de komende tijd weer wat rustiger geloof ik. Komende week staat er niet zoveel op de planning. 1 bezoekje en 1x zelf op bezoek.....ooooooo ik kijk even in mijn agenda maar ik heb al 2 dagen bezoek, 1 dag zelf op bezoek en een afscheid van iemand van onze verzorging. Dus dan is deze week ook weer aardig gevuld J 
Tussendoor ook nog aan ons Lourdesboekje werken, heeeeeeeeeel veel mails beantwoorden en wat hyven, ik kom soms tijd tekort......geloven jullie dat? Mijn eerste column gaat in september geplaatst worden, ik ben heeeeeeeeeeel benieuwd hoor!
de maatregelen tegen het krabben van Bunny, lijken resultaat te hebben. ze heeft afgelopen week niet meer aan de stoelen gekrabbeld en gebruikt nu eindelijk haar krabpaal......weer 'n zorg minder hoop ik.
O ja en afgelopen zondag ben ik eventjes naar het wielrennen wezen kijken. Ik heb alleen een stukje van de wedstrijd voor oud-profs; met Joop Zoetemelk en Hennie Kuiper, en de tijdrit voor de profs gezien. Het voorbij flitsende peleton daar kon mijn hoofd niet erg aan wennen, toen ben ik maar lekker naar huis gegaan en vanaf mijn balkon verder gekeken. De tijdrit was wel heel leuk omdat de renners dan een voor een langs komen, dan weet je ook wie er voorbij flitst.


Zaterdag 16 Augustus 2008: Baldadige Poes Bunny
Deze week is er niet zoveel gebeurd maar ik ben wel flink bezig gehouden door Bunny, mijn poes. Ze heeft deze week namelijk ontdekt dat mijn stoelen veel beter als krabpaal zijn dan de originele krabpaal. Tot nog toe was het goed gegaan en had ze nog niets gesloopt. Totdat ik dinsdag uit bed kwam en op een paar stoelen krabplekken ontdekte. Zou nog niet zo erg zijn, ware het niet dat mijn stoelen een groffe stoffen bekleding hebben. Dus de losse draden en rafels hingen er aan en dat vond ik toch wel heel erg zonde van mijn nieuwe stoelen L  Je kan het zo'n beest ook weer niet kwalijk nemen. Ze kan hier niet naar buiten om lekker tegen een boom of iets anders haar nageltjes te slijpen. Dus bij gebrek aan beter zoekt ze iets anders. Dat er twee krabpalen in de kamer staan heeft ze voor het gemak genegeerd, die dingen had ze nog helemaal niet gebruikt. Het vrouwtje was dus niet zo happy en is op zoek gegaan naar oplossingen. Ik kreeg een tip om kattenkruidolie op de paal te druppelen, dan zou ze daar smoorverliefd op worden. Dus vrouwtje met de scootmobiel richting dierenwinkel geraced en dat spul gekocht. Meteen op de krabpalen gedruppeld en ja.....ze werd smoorverliefd want mevrouw ging heerlijk kopjes liggen geven en rollen maar krabbelen ho maar! De andere dag was er weer een andere stoel aangedaan....tja wat nu? Weer naar de dierenwinkel en spul gevonden om op de stoelen te spuiten en dan zou ze er niet meer aan komen omdat ze dat spul vinden stinken. daarna nog een tip om schuurpapier op de stoelen te spelden en eventueel ballonnen, want daar schikken ze van. Dus weer naar de winkel om schuurpapier en ballonnen. Nu zijn alle stoelen versierd met schuurpapier en voor dit moment helpt dat en nog mooier, ze begint de krabpalen te gebruiken...........pffffftttt zou het dan toch goed komen?! De ballonnen heb ik nog niet gebruikt anders wordt het helemaal zo'n bonte kermis hier binnen. Die bewaar ik als laatste redmiddel. verder is Bunny een schat van een beest hoor en ik zou haar niet meer kwijt willen. Het is gewoon leuk als je thuis komt en je wordt verwelkomt door je poes, die blij is dat je weer thuis bent. Of als ik uit bed kom en een ochtendgroet van haar krijg en we liggen lekker samen in mijn luie stoel en computeren samen J  Bunny heeft mij dus aardig bezig weten te houden deze week. Maar ik heb ook nog tijd gehad om iets anders te doen. Donderdag zijn Eric en ik samen op bezoek geweest bij een vriendin in Boskoop, met de Valys-taxi. De heenrit was heel gezellig, een gezellig praatgrage chauffeuse en ik kan zelf ook aardig kletsen J  Onderweg moesten we nog iemand ophalen en zij bleek ook graag te kletsen maar ook slechthorend te zijn. De chauffeur moest tussen ons als Tolk fungeren want ik kon de medepassagier niet verstaan omdat zij achter mij zat en ik haar niet kon zien. En zij kon mij niet verstaan omdat zij mijn gezicht/mond niet kon zien en dan zijn wij slechthorenden dus nergens. Maar de chauffeur deed goed haar best en zo hebben we een heel gezellige heenrit gehad en ik heb er meteen een hyvesvriendin bij gekregen J
Bij onze vriendin was het ook heel leuk, zij is zo lief en zorgzaam, dus we zijn lekker verwend. De terugrit was een ander verhaal, we moesten nog twee oudere mensen ophalen en ik was blij dat ik voorin mocht zitten want achterin zaten ze heel krap. Toen kregen we ook nog een rondreis door half Nederland geloof ik want we zijn ontzettend lang onderweg geweest. De medepassagiers waren een beetje boos omdat wij eerst naar huis werden gebracht. Zij moesten naar Zierikzee dus wij waren wel blij dat we eerst thuis gebracht werden, anders was het wel 12 uur 's nachts geworden voor we thuis waren. Eric moest vanaf mij ook nog de taxi naar huis bestellen en dan moet je ook weer minimaal een uur wachten voor die komt. We hebben dus weer een stukje Nederland gezien. Dat is ook weer wel leuk hoor want we kwamen langs plaatsen waar ik nog nooit geweest was, niet eens van gehoord had. Zo zie je nog eens wat van het land als je met de deeltaxi of Valys reist J 
Nou weet ik niet of het van dit bezoekdagje komt of door iets anders, maar ik ben afgelopen dagen weer flink moe en loom. Echt zo'n gevoel alsof ik elk moment door mijn benen kan zakken en neerstorten. Daar baal ik soms wel flink van hoor. Meestal ga ik dan lekker even met de scootmobiel naar buiten, lekker wat frisse lucht en de wind door mijn haren en dan kan ik die moeheid even van mij afzetten en genieten van het buiten zijn.
En dan komende week.....best druk......nou ja ligt er aan wat druk is natuurlijk. Maandag en dinsdagmiddag krijg ik visite en dat is natuurlijk heel leuk en gezellig en donderdag gaan Eric en ik weer bij vrienden op bezoek. Morgen is het wielrennen en ik denk dat ik dit vanaf mijn balkon kan zien. Er komen ook bekende wielrenners zoals Laurens ten Dam, Koos Moerenhout, Servais Knaven, Frank en Andy Schleck. En ook oud-wielrenners zoals Erik Dekker, Joop Zoetemelk en Hennie Kuiper en nog veel meer. Ik denk dat ik ga proberen om die renners van dichterbij te bekijken. Dan moet het wel droog zijn en dat ik voldoende puf heb om erheen te gaan. Morgenavond heb ik ook nog een verjaardagsfeestje. Ik ga expres morgenavond omdat dan de meeste verjaardagsvisite weer naar huis is, want al die drukte dat is niets voor mijn koppie.
O ja en nu vergeet ik nog bijna iets belangrijks.......ik heb inmiddels bericht gehad dat ik 1x per maand een column mag schrijven voor de website van AnnieS. Dat lijkt mij wel om te doen 1x in de maand, daar zal ik wel schrijfstof voor vinden J  Ik weet nog niet wanneer mijn eerste column geplaatst gaat worden maar dat lezen jullie tegen die tijd nog wel.


Zaterdag 9 Augustus 2008: Gered
Zooooo, ik ben weer gered en kan weer veilig mijn huisje in en uit. Gistermiddag rond 4 uur deed de lift het weer en kon ik met de scootmobiel naar buiten om even wat boodschappen te doen. Het bellensysteem is nog steeds stuk en dat kunnen ze niet meer repareren. Er is een nieuw systeem besteld maar dat duurt een paar dagen voor dat er is. Dat is wel onhandig als er bezoek komt en die staan beneden aan de deur te bellen, dat zie of merk je boven dan ook niet....hoe ze dat oplossen? Gisteravond nog even naar mijn vader en broer getuft want mijn broer was jarig, dus even lekker taart gaan eten, die ik zelf meegebracht had.


Vrijdag 8 Augustus 2008: Wateroverlast
Vandaag heb ik alle tijd van de wereld om in mijn logboek te schrijven. Ik zit namelijk "vast" in m'n huis!!
Gisteravond hebben we hier een flinke onweersbui gehad met heel veel water. Daardoor is er van alles buiten werking getreden. De liften doen het niet meer, de automatische deuropeners zijn buiten werking, zo ook de deurbellen en de poort van het parkeerterrein gaat niet meer open. Ik had van dit alles nog helemaal niets gemerkt. Iemand van de verzorging kwam heel voorzichtig mijn huisje binnen. De deurbel doet het niet en kloppen op de deur werkt bij mij niet, want dat hoor ik niet. Ze was bang dat ik erg zou schrikken als zij ineens binnenstapte (de verzorging heeft een loper van mijn voordeur) Nou schrik ik zomaar niet en ik had bovendien allang aan Bunny (poes) gemerkt dat er iets was. Toch handig een 'waakpoes' J  Bunny en ik raken steeds meer op elkaar ingespeeld en ik merk nu aan haar als zij iets hoort of als er iets is.
Ze zijn momenteel bezig om alle gebreken te verhelpen maar hoelang dit gaat duren weten we niet. Beneden staat de hal ook vol met water. Het regenen stopt ook niet. Heel de dag valt al de een na de andere bui en dan niet zomaar een bui maar hele wolkbreuken lijken het soms. De regenpijp op mijn balkon kan al het water ook niet verwerken. Gisteravond had ik een fontein op mijn balkon. Het water spoot uit het putje waar de regenpijp inloopt. Volgens mij loopt die pijp helemaal naar beneden dus dat is nogal wat als het water dan tot 6-hoog omhoog komt! Op de onderste verdiepingen schijnt het nog veel erger te zijn...........ikke blij dat ik 6-hoog woon!
Zo maak ik nog eens wat mee zien jullie wel en het levert meteen schrijfstof op voor hier in mijn logboek J 
Dan nog even over de columns, want jullie zijn daar vast nieuwsgierig naar hoe dat verder gaat J  Ik heb van veel mensen lieve reacties gekregen en eigenlijk is iedereen het eens, want iedereen schreef dingen als: "Doen!" en "Je kan het!"   Tja, als iedereen dat zegt dan moet ik toch maar eens proberen, dacht ik. Zondagavond ben ik er aan begonnen en eerlijk gezegd ging het schrijven vanzelf. De column mag een A4 lang zijn en ik kwam daar al aan te kort!
Maandag heb ik hem meteen doorgemaild naar de redactie. Ik vond het heel spannend want ik was helemaal niet zeker van mijzelf of ik wel een goed stuk had geschreven. Al vrij snel kreeg ik een reactie terug en zij schreven dat ze de column goed en leuk vonden. Pffffftttttt, ikke opgelucht J
Ik verklap natuurlijk nog niets over de inhoud. De redactie zou deze week een vergadering hebben waarin ze alles over de website zouden bespreken. Daarna krijg ik bericht over hoe en wat en waar en wanneer mijn column geplaatst gaat worden. Ik heb al wel begrepen dat er meerdere mensen gevraagd zijn om columns te schrijven. Dat vind ik wel fijn want ik denk dat ik dan om de zoveel tijd aan de beurt ben met mijn column. Om nu elke week iets in te moeten leveren dat leek mij al overdreven want ik maak dan wel geregeld iets mee maar ook weer niet zoveel om er elke week een column over te schrijven. En het moet dan ook nog met mijn doofheid te maken hebben, dat maakt het ook wat moeilijker. Dus ik zal wel blij zijn als het niet wekelijks maar maandelijks of zo is. Zodra ik dat weten horen/lezen jullie daar natuurlijk ook van........tot dan is het nog lekker nieuwsgierig zijn JJ


Vrijdag 1 Augustus 2008: Veel gevraagde BN'er J 
Eerst eventjes het mindere nieuws vertellen over de blaasontsteking die nog steeds niet over is. De huisarts wilde een urinekweek en die is donderdag afgenomen. Ik heb wel meteen weer een andere antibiotica-kuur meegekregen voor 7 dagen. De uitslag van de kweek duurt ook een week dus als het even mee wil zitten ben ik van de ontsteking af als we de kweekuitslag hebben. Het is wel balen, maar ik had er zelf al rekening mee gehouden omdat het de vorige keer ook zolang duurde voor er een antibioticakuur aansloeg. Ik geloof dat ik toen 4 of 5 kuren heb gehad voor ik er eindelijk vanaf was. Voorheen had ik nooit last van blaasontstekingen, het is pas begonnen na mijn nieroperatie. Misschien komt het doordat ik nog maar 1 nier heb die ook niet 100% werkt??
Dan over het onderwerp van mijn logje.......jaja, het begint er een beetje op te lijken dat ik een veelgevraagde BN'er (Belangrijke Nederlandse) aan het worden ben (hoge dunk van mezelf J ) Eerst werd ik afgelopen weekend gevraagd of ik moderator wilde worden van een mailgroep voor nierkankerpatienten van SDK (Stichting Diagnose Kanker) Ik heb daar wel even over na moeten denken want ik doe al zoveel op de computer en dat vind ik allemaal heel leuk, maar zou het ook allemaal niet te veel voor mij gaan worden. Ik vind het heel fijn om andere mensen/lotgenoten te helpen en dat doe ik met heel veel liefde en plezier, maar soms vergeet ik mezelf. Maar nu hebben we het opgelost door met z'n tweetjes de mailgroep te modereren, en dat lijkt me een beter plan en net zo leuk en fijn om te doen.
Vandaag werd ik weer verrast met een uitnodiging om columns te gaan schrijven voor de website AnnieS. Dit is een website gericht op doven en slechthorenden en zij zijn de site aan het vernieuwen en het lijkt hen leuk als ik columns ga schrijven op de site. Oeps...pfffftttt.......columns schrijven......kan ik dat wel?? Waar moet ik over schrijven.........ja het moet gaan over mijn doof zijn en wat ik daardoor in het dagelijks leven zoal tegenkom en mee maak. Maar een column moet ook inhoud hebben en interressant zijn, vind ik. Ik kan aardig kletsen over van alles en nog wat maar of ik een column kan schrijven.........ik weet het zo net nog niet hoor?? Maar ik ben wel trots dat ze mij er voor vragen en op zich lijkt het me ook leuk maar ja.....kan ik het?? Als ik er over uitgedacht ben dan lezen jullie het hier wel ....... als ik dan nog maar tijd heb voor mijn wekelijkse praatjes hier J 
Het is vandaag alweer augustus en de Lourdesreis begint nu ook lekker dichterbij te komen.....over 70 dagen gaan we al!! Maar dat betekent ook dat ik onderhand moet beginnen aan het in elkaar zetten van een nieuw Lourdesboekje. Ik krijg er wel hulp bij van twee Lourdesvriendinnen maar het kost ook weer even extra tijd. Het is wel heel leuk om zo'n boekje in elkaar te flansen, daar heb ik altijd wel veel plezier in en het is een leuke voorbereiding op onze reis. Zoals jullie lezen, heeft deze dame geen tijd om zich te vervelen.............soms kom ik gewoon tijd te kort! Ik waak er wel voor dat ik niet de hele dag achter de computer vastroest hoor. Afgelopen week heb ik elke middag een ritje met de scootmobiel gemaakt. De omgeving rondom Etten-Leur is heel mooi en ik struin hier alle poldergebieden af. Dat is ook een leuke hobby, steeds nieuwe wegen ontdekken waar ik langs kan rijden en waar ik in mooie natuur uitkom. Nederland is zo mooi als je er maar oog voor hebt!!
Voor zover de column van deze week JJJ 


Zaterdag 26 Juli 2008: Niet lekker
Vorige week schreef ik al dat ik weer zo ontzettend moe ben en dat werd er niet minder op. Ook hele zere voeten waar ik amper op kon lopen en weer van die vage buikpijn. Woensdag kwam ik op het idee om mijn urine eens na te laten kijken, gewoon zomaar voor de zekerheid. En ja hoor.....een blaasontsteking dus weer een antibioticakuur. De zoveelste al dit jaar, de laatste kuur is 2-3 weken geleden gestopt en nu alweer een nieuwe kuur. Ik begin er zo langzamerhand immuum voor te worden vrees ik. Maar misschien heeft de vermoeidheid met de blaasontsteking te maken.....dat hoop ik en dat het daarna dan weer beter gaat.
En verder heb ik eigenlijk maar heel weinig te melden deze week. Ik heb niet veel gedaan omdat ik niet zo lekker was/ben. natuurlijk wel de tour gekeken, vandaag en morgen nog en dan is die ook weer voorbij.
Ik ben nog flink boos geweest op Ziggo. Op mijn nieuwe tv kijk ik digitaal en daarvoor heb je een apart kastje van Ziggo met een zgn smartcard. Die smartcard moet je activeren, dat kan telefonisch of via de bijgeleverde aanmeldkaart. Telefonisch is voor mij moeilijk dus ik had de aanmeldkaart ingevuld en op de post gedaan, meteen dezelfde dag dat de tv geleverd werd. Ziggo adverteert ook met 2 maanden gratis digitaal kijken. Wat denk je......zet ik donderdag mijn tv aan om naar de tour te gaan kijken...........geen beeld L  Ik kreeg alleen een melding dat de preview periode voorbij was. En dat al na twee weken terwijl ze twee maanden beloven!! Ik heb meteen een boze mail naar Ziggo gestuurd en kreeg gisteren antwoord terug. Ze beweerden dat ze mijn aanmeldkaart nog niet hebben ontvangen en dat dit aan de post ligt, ik had mij beter telefonisch aan kunnen melden. Ze gaan de boel weer activeren maar het kan wel een dag of 4 duren voor ik weer signaal heb. Gelukkig zijn ze deze keer snel want inmiddels heb ik weer digitaal beeld en nu maar hopen dat het zo blijft. Ik kon trouwens wel via de video naar de normale zenders in analoog beeld kijken maar het was wel wat omslachtig, ik zat hier met 3 afstandsbediening naast me J
Komende week heb ik ook weinig op mijn programma, eerst maar eens zien dat ik mij weer wat beter ga voelen. Komende zatedag is het boerendag en het weekend is er 'Pasar Malam' hier in het park. Ik hoop dat het weer dan goed is en ikzelf ook en dan wil ik naar beide aktiviteiten toe gaan.
Nou mensen geniet van het mooie weer zolang we het nog hebben en tot mijn volgende logje!


Maandag 21 Juli 2008: Brunch
De laatste weken heb ik vaak op zaterdag of zondag in mijn logboek geschreven, deze keer ben ik een paar daagjes later. Ik was op bezoek geweest bij een vriendin en bij mijn vader en moest ook de tour nog volgen, dus geen tijd voor mijn logboek J  Ondanks de dopingschandalen in de tour - die er inmiddels gewoon bij horen - geniet ik er nog volop van en gisteren was het heel mooi en spannend. De tour ligt dit jaar helemaal open en het is nog steeds niet zeker wie er gaat winnen, dat maakt het leuk om naar te blijven kijken. Vandaag hebben ze rustdag en ik dus ook, dus nu kan ik een stukje schrijven J
De Brunch van afgelopen vrijdag was leuk en lekker, we hadden eten in overvloed. De schrijftolk was toch geen overbodige luxe. Er werden enkele toespraakjes gehouden en daarvan kwam bij mij geen enkel geluid binnen maar de schrijftolk tikte er lustig op los, zodoende kon ik het toch volgen. Ik kan mij daar nog steeds over verbazen dat als ik niets hoor van - in dit geval - een toespraak, dat andere mensen het dan wel kunnen volgen en het zelfs ook nog mee kunnen tikken op de laptop, knap hoor! Verder was de brunch een gezellig samenzijn met de andere bewoners en personeel.
Deze week is het verder rustig geweest en heb ik weinig gedaan. O ja er zijn stootplaten op de deuren gemaakt. Dit is ter bescherming van de deuren. Met de rollator/rolstoel gebeurd het nogal eens dat de deur in de weg hangt en om te voorkomen dat de deuren vol met krassen komen te staan, hebben ze er nu stootplaten op gemaakt. Ik kan voortaan dus lekker rammen in huis JJJ
Voor deze week heb ik ook niets op mijn programma staan alleen lekker rustig aan doen en naar de tour kijken. De laatste tijd ben ik weer flink moe en dan is het wel lekker om even wat rustig te doen. Ze zeggen dat het deze week mooier weer gaat worden en dan zal ik daar wel van proberen te genieten door met de scootmobiel er op uit te gaan. Verdere plannen heb ik nu niet. Gewoon met de dag leven en er van genieten!


Onze klusjesman Kees aan het werk met de stootplaten

Brunch, eten in overvloedZaterdag 12 Juli 2008: Nieuwe TV
Zo, ik heb mezelf maar eens verwend met een nieuwe televisie. Ik had nog mijn oude tv hier staan, die thuis op mijn slaapkamer stond maar die was net een maatje te klein om goed te kunnen kijken. Ik kon de ondertiteling vaak niet goed lezen, niet zo handig dus. Met mijn verjaardag had ik geld gevraagd en ik had ook nog een bedrag aan geld dat ik voor mijn verhuizing had gekregen van diverse mensen. Daar zelf nog wat bijgelegd en nu heb ik een gloednieuwe, moderne tv. Ik kan nu helemaal genieten van de tour nu ik alles zo goed kan zien J  Maandag komt de tour trouwens door Lourdes!
Ik heb afgelopen week ook nog 'hoog bezoek' gehad. Er is een 'delegatie' naar mijn huisje komen kijken met iemand van NSWAC, een architect, iemand van de gemeente en woonstichting. Zij kwamen kijken omdat er plannen zijn om in Roosendaal een soortgelijk iets op te zetten als onze woongroep. Ze wilden van mij ook van alles weten; hoe ik het vind om hier te wonen, wat de min- en pluspu.nten zijn enz. Ik vond het wel leuk om mijn huisje te showen en van alles te vertellen J  Verder heb ik deze week niet veel gedaan; tour gekeken en een paar dagen niet zo lekker geweest maar nu gaat het weer goed
Vanmiddag en vanavond krijg ik bezoek, dus het gaat een gezellige dag worden vandaag.
Komende week staat er ook niet veel op het programma. Gewoon lekker genieten van elke dag en natuurlijk naar de tour kijken. Vrijdag krijgen we een Brunch aangeboden van het NSWAC. Dat is nog ter ere van de opening. Er komt dan ook een schrijftolk voor mij want we zijn dan met een grote groep dus moeilijk voor mij met luisteren/verstaan. Aan de ene kant denk ik dan van zou het niet overdreven zijn om een schrijftolk te vragen.....zo voel ik dat dan.....maar aan de andere kant kan ik in een grote groep gewoon niks volgen. Dus in overleg met de verzorging toch maar besloten om een schrijftolk aan te vragen. Best spannend weer maar de Brunch lijkt me wel leuk. Dat doen we samen met bewoners en personeel, gezellig dus. Jullie horen/lezen vast nog wel hoe het geweest is J


Zaterdag 5 Juli 2008: Weer een jaartje ouder
Mijn verjaardag zit er weer op, evenals de kermis. Het was dit jaar een leuke verjaardag en ik heb maar liefst twee dagen feest gevierd. Zondag bij mijn vader thuis voor mijn familie en dat was gezellig. Maandag was toch een beetje speciaal. Voor het eerst jarig zijn in mijn eigen huisje en hier verjaardagsvisite ontvangen. Het werd onverwachts nog flink druk, echt heel leuk maar ook wel vermoeiend. Ik was 's avonds helemaal opgebrand, kon geen stap meer zetten. Ben lekker vroeg mijn bed ingedoken ook al hielp dat niet veel want dinsdagochtend werd ik net zo moe wakker. Maar na wat extra rust zit ik nu wel weer in mijn normale ritme en kan ik terugkijken op een geweldige verjaardag. Ik ben ook weer overstelpt met kaarten, e-card, mails en verjaardagskrabbels op hyves. Echt hartstikke leuk en daar geniet ik ook enorm van. Ik wil jullie dan ook heel erg bedanken hiervoor!!!
Ander nieuws is dat ik donderdag naar het gemeentehuis ben geweest naar Loket WMO om te vragen of ik zwaardere accu's kon krijgen voor mijn scootmobiel. Helaas maken ze geen uitzonderingen. Ze vergoeden alleen deze standaard uitvoering van scootmobielen en of iemand deze maar 1x per week gebruikt of elke dag een flink eind rijdt, dat doet er verder niet toe voor hun. Ze gaan er vanuit dat als iemand 15-20km kan rijden, zichzelf dan goed kan redden met boodschappen doen etc. Nou ikke niet dus!!! De mevrouw vertelde dat ik ook een PGB (Persoons Gebonden Budget) aan kon vragen. Dan krijg ik geld om zelf een scootmobiel naar mijn eigen keuze te kopen. Maar dan is het onderhoud, reparaties enz ook allemaal voor mij. Dat lijkt mij nogal ingewikkeld allemaal, dus zag ik niet zo zitten. Ik mocht ook zelf zwaardere accu's kopen als Welzorg daarmee ook akkoord zou gaan. Dus ik bij thuiskomst meteen een mail richting Welzorg gestuurd met mijn verhaal en de vraag wat zwaardere accu's kosten. Nou dat was niet mis ...... een zwaardere accu kost 325 euro en dat is dan excl btw. Ik moet er dan twee hebben want in de scootmobiel zitten twee accu's. Dan zou dat dik 700 euro gaan kosten, een aardige smak geld.

Een kast vol verjaardagskaarten
Maar Welzorg kwam met een mooi aanbod. Zij hadden nog zwaardere accu's liggen van 73 ampere (voor de kenners) en die mocht ik gebruiken, zonder extra kosten. Nou zo'n aanbod laat ik zomaar niet voorbij gaan dus ik heb meteen JA gezegd. Donderdagmiddag zijn ze al meteen gekomen om de accu's er in te zetten. Gisteren ben ik meteen uit gaan proberen natuurlijk en heb meteen een ronde gereden van 35km............dat is wat anders dan 15km.......ikke blij en gelukkig J  Zo zie je maar dat als je een beetje doorzet, er toch nog van alles mogelijk lijkt te zijn...........niet te snel opgeven dus!!!
Ik heb de komende maanden geen ziekenhuisbezoeken of onderzoeken etc op mijn agenda staan. Ik kan dus heerlijk zomervakantie gaan houden en lekker rond gaan crossen met de scootmobiel (als het weer een beetje mee wil spelen).  Vandaag is ook de Tour de France begonnen, mijn favoriete wedstrijd van het jaar. De tv staat hier al de hele middag aan. Terwijl ik een beetje op de laptop zit te tikken, hou ik ook de tour bij J


Zaterdag 28 Juni 2008: Bijna jarig, kermis, controles
Het was een enerverend weekje waarin ik mij weinig heb verveeld, doe ik trouwens toch zelden hoor...mezelf vervelen J 
Ik heb weer een paar controles bij de tandarts en oogarts achter de rug en deze waren beide goed. Mijn kaak is nu rustig en naar het gaatje is dinsdag niet verder gekeken, eerst maar goed tot rust laten komen de boel. Bij de oogarts was het ook goed maar hij gaat wel een nieuwe lens bestellen want volgens hem is deze aan het verslijten. Ik vind het best, zolang de zorgverzekeraar het maar wil vergoeden.
Vrijdag zijn ze alweer voor de scootmobiel geweest want die rammelde langs alle kanten. Hij reed gelukkig wel normaal maar ja die rammel leek mij toch ook niet erbij horen. Het was wel makkelijk want de mensen gingen vanzelf voor mij opzij, ruim baan had ik dus J  Na alles uit elkaar gehaald te hebben bleek de rammel uiteindelijk in het voorwiel te zitten. De lager is volgens de monteur kapot maar die had hij niet op voorraad. Hij zou er een bestellen en als het goed is komt die dan komende week binnen en dan komen ze weer langs. Wat de accu's betreft, die kunnen nog steeds niet verder rijden en ik denk dat het er toch van gaat komen dat ik zwaardere accu's aan moet gaan vragen. De monteur adviseerde mij dat ook al. Als ik nu ga rijden zit ik continu op de meter te kijken of de accu nog niet leeg loopt, dat rijdt echt niet ontspannend. Gelukkig kan ik het wel halen om heen en weer naar ons thuis te gaan, dat is wel belangrijk.
En dan.....is deze dame bijna jarig en het is nu al groot feest ter ere van mij verjaardag hier in Etten-leur met een grote kermis J  .........dat geloven jullie toch zeker wel dat het ter ere van mij kermis is hahahahahahaha JJJ  Vanuit mijn huisje heb ik een mooi uitzicht over een deel van de kermis. Hij is echt heel groot, iets van 60 attracties geloof ik en ook hele bloedstollende dingen zeg. Ik kijk vanuit mijn stoel recht op het reuzenrad en de 'No Limit XXl'....nou wie er in dat laatste ding durft heeft echt lef en een heel goed evenwichtsorgaan denk ik. Je wordt heen en weer gezwaaid en komt uiteindelijk 55mtr boven de grond ondersteboven in een wagentje te hangen en dat wagentje slingert ook nog eens heen en weer. Volgens mij zien de mensen die er uit komen groen en geel...........moet ik nog eens gaan observeren J  Mij krijgen ze er in elk geval niet in en ik kom sowieso niet op de kermis. Ik vind het leuk om vanuit mijn huisje naar te kijken maar al die herrie en zo dat hoeft voor mij niet. Ik heb al 24 uur per dag een kermis in mijn hoofd en daar heb ik eigenlijk wel genoeg aan.
Morgenmiddag heb ik mijn eigen feestgedruis want dan ga ik mijn verjaardag vieren bij mijn vader thuis, voor mijn familie. Maandag - de grote dag- blijf ik in mijn eigen huisje en dan komen er een paar vriendinnen en Eric natuurlijk. Dus dat gaat ook wel een gezellige dag worden, ik heb er in elk geval zin in JJJ 
Zondag 22 Juni 2008: Uitslag
Eens even denken wat ik over afgelopen weken allemaal kan vertellen aan jullie..............
Dinsdag moest ik om 09.00uur al bij de huisarts zijn, erg vroeg voor mijn doen. Ik was er maandag langs gegaan om een afspraak te maken. Maar de assistente was heel moeilijk te verstaan en voor mijn gevoel had ik al wel 100 keer gezegd: "he, wat, hoe". Ik had wel begrepen dat ik de andere dag al kon komen maar geen tijd verstaan. De assistente schreef een afspraakkaartje, dus dan is het wel goed dacht ik en heb verder niets laten merken dat ik de helft niet verstaan had. En ik wilde mezelf ook nog niet laten kennen en stopte het kaartje netjes in mijn jaszak. Pas toen ik thuis kwam en het er uit haalde zag ik dat ik er al om 09.00uur moest zijn........normaal kom ik rond die tijd pas uit bed. Nou ja, verder geen ramp natuurlijk en ik heb de wekker gezet waardoor ik netjes op tijd wakker getrild werd (trilwekker) en op tijd bij de huisarts was. Ik zat versteld hoe druk het daar al was zo vroeg op de morgen.......nou ja vroeg.....voor mij dan J   De huisarts heeft eerst de bloeduitslagen bekeken en doorgesproken. Zoals altijd is er weer van alles afwijkend en ik heb weer een flinke bloedarmoede......dat blijft op en neer gaan met de bloedarmoede. Maar ik had het dus al wel goed aangevoeld aan mijn lichaam en was dan ook niet verbaasd. De schildklier was gelukkig weer iets beter vergeleken met de vorige twee prikbeurten maar nog wel ietsjes te traag. Daarna is het uitstrijkje gemaakt en als het goed is ben ik daar voor de komende 5 jaar vanaf. Dan krijg ik weer een nieuwe oproep.........maar over 5 jaar word ik dan al 50 jaar poehhhh!! Raar hoor want ik had altijd in mijn hoofd dat ik de 30 niet zou halen, waarom weet ik niet maar dat zat in mijn hoofd. Ik zit er nu al 15 jaar overheen J
En verder.......verder is er niet zo veel noemenswaardigs gebeurd geloof ik. Een paar keer visite gehad en vrijdagmiddag ben ik zelf op visite geweest.....kraambezoek bij mijn achterneefje en dat was leuk. Jayden is een mooi en lief manneke J
O ja en mijn kaak natuurlijk.......die is weer rustiger, gisteren heb ik de laatste antibiotica op dus nu afwachten of het goed blijft gaan. Helaas zit er nog wel ergens een lekkage, dat valt wel weer tegen. Dinsdag moet ik weer op controle dus dan zal ik denk ik wel horen waar de lekkage zit en wat er nu nog aangedaan moet/kan worden. Donderdag moet ik ook al naar de oogarts voor controle.
Dan heb ik vandaag weer een extra stap in mijn zelfstandigheid gemaakt....... Voor het eerst sinds 5 jaar ben ik alleen, zonder hulp naar de kerk geweest!! Met de scootmobiel en het ging goed. Ik kon de kerk makkelijk inkomen via een speciale ingang en daarna helemaal voor in de kerk een mooi plekje gevonden. Niet te opzichtig ( want daar hou ik niet van) en binnen het bereik van de ringleiding zodat ik alles goed kon volgen. Het was ook een mooie mis i.s.m. het Cloveniersgilde die met roffelende troms en vendels binnen kwamen. Na afloop werd er op het kerkplein een vendelgroet gegeven en daar heb ik ook nog naar staan kijken. Toch weer iets om trots op te zijn dat ik dit zelf weer heb kunnen doen JJ


Zondag 15 Juni: 'Gebed zonder einde'
Een "gebed zonder einde" dat lijkt het met mijn kaak te worden K  Afgelopen zondag had ik nog 'lekkage' via mijn neus maar maandag en dinsdag ging het goed en dacht ik dat de wond nu eindelijk goed aan het genezen was. Woensdagochtend was ik met een groepsgenoot/medebewoonster (hoe noem je het?) naar de markt en ik kreeg een steeds viezere smaak in mijn mond. Eenmaal thuis ben ik meteen mijn mond gaan spoelen en jawel hoor wat ik al vermoedde bleek te kloppen........alles weer vol pus, zo smeeeeeeeeeerig en met spoelen spoot alles weer via mijn neus er uit *sniksniksnikkerdesnik*. Ik heb nu weer een antibioticakuur gekregen.......de zoveelste al K  De kaak is nu weer wel iets rustiger en - tegen beter weten in misschien - hoop ik toch nog dat als de kaak rustiger wordt hij toch nog dicht kan groeien. Ik voel met mijn tong geen gat of gaatje meer dus het moet maar een heel kleine opening zijn die deze last veroorzaakt, denk ik. En als het zo klein is dan heb ik toch nog een beetje hoop dat het dicht kan groeien ...... met een beetje geluk!!
Ik heb ook nog een leuk nieuwtje want woensdag ben ik ook oudtante (oooooh wat klinkt dat oud zeg J ) geworden van een achterneefje met een hele mooie naam: Jayden.
Vrijdag heb ik bloed laten prikken ter controle van mijn schildklier en B12 waarden. Over 2 weken (30e) word ik alweer 45 jaar en daardoor kreeg ik deze week een brief met de oproep om een uitstrijkje te laten maken K  Niet echt mijn hobby maar gezien mijn achtergrond zal ik het wel laten doen en daar ga ik maandag maar meteen een afspraak voor maken. Kan dan mooi samen met de bloeduitslagen.
Vandaag is het vaderdag dus straks ga ik even bij mijn vader langs. Verder heb ik niet veel plannen voor deze week, een beetje rustig aan doen want de laatste tijd merk ik dat ik weer sneller moe ben, vooral in de ochtend. Zal ook wel met het gedoe met mijn kaak te maken hebben denk ik. Naar de voetbal heb ik afgelopen week ook gekeken....want ja.....ik ben ook besmet met de oranjekoorts. Het is natuurlijk ook leuk nu we alletwee de wedstrijden gewonnen hebben......dinsdag Roemenie nog even maar we zijn toch al door naar de kwartfinale, dinsdag dus weer kijken J


Zaterdag 7 Juni 2008: Controle
Vrijdag ben ik op controle geweest voor mijn kaak maar de arts was maar matig tevreden. Hij vertrouwt de wond nog niet helemaal. Ik heb afgelopen week ook een paar keer gehad dat het spoelmiddel toch weer uit mijn neus kwam lopen, dus ook geen goed teken. Over twee weken moet ik weer terugkomen en tot die tijd heel voorzichtig doen met eten en zo. Hij is bang dat als er maar een beetje teveel druk op de wond komt, deze weer openklapt en dan zijn we weer terug bij af........het zal niet waar zijn K 
Verder zijn ze afgelopen donderdag alweer voor mijn scootmobiel geweest. Het was namelijk dat als ik een afstand van 12-14km gereden had dat de accu al leeg begon te raken. Terwijl ik met mijn oude scootmobiel wel 30km kon rijden voor dit gebeurde. Ik vertrouwde het niets en ben meteen met Welzorg gaan mailen. Ik kreeg een heel verhaal terug dat deze accu's nieuw zijn en eerst ingereden moeten worden. Ik moet ze de eerste 10-20 keer zover mogelijk leegrijden zodat ze goed opgeladen moeten worden en dan zouden ze na die 10-20 keer op hun maximale capaciteit zitten en kan ik tegen die tijd wel 30km mee rijden. Toch vertrouwde ik het hele verhaal niet zo want waarom was dat bij mijn oude scootmobiel dan niet zo? Die was ook nieuw toen ik hem kreeg en daar kon ik al meteen 45km afstand mee rijden! Welzorg bood aan om de accu's door te komen meten en dat aanbod heb ik aangenomen. Donderdagmiddag kwamen ze maar ze hebben er meteen twee nieuwe accu's ingezet........voor de zekerheid volgens hun zeggen. Nou ik donderdag meteen een flink eind rijden en inderdaad pas na 20km begon hij leeg te lopen. Gisteren en vandaag ook een flink stuk gereden maar vanmiddag ging hij toch weer na 14-15km leeglopen. Ik begrijp er echt geen sikkepit van hoor. Voorlopig ga ik niet zonder de accu-oplader van huis want ik vertrouw het allemaal niet zo. Ik hoop dat ze gelijk hebben en de accu na die 10-20 keer opladen beter wordt. Zo niet dan ga ik bij de WMO om zwaardere accu's vragen want 15-20 km is toch geen afstand.......dat is 1x heen en weer naar mijn vader met pijn en moeite K 
Ook meteen eventjes vertellen dat ze gisteren bezig zijn geweest om poorten op onze parkeerplaats te plaatsen. Dat was een heel schouwspel om naar te kijken. Helaas wordt het nu voor bezoekers moeilijker om bij ons te parkeren want het parkeerterreintje hier achter het gebouw is dan alleen nog maar voor de mensen uit onze flat die een parkeerplaats huren. Andere mensen kunnen er dan niet meer op. Er zijn hier in de omgeving wel voldoende andere parkeerterreintjes en voor de flat is een grote ondergrondse parkeergarage (onder het winkelcentrum) maar al deze plaatsen zjn wel betaald parkeren. Op zondag en 's avonds is het geloof ik gratis, maar het parkeertarief schijnt niet duur te zijn. En tja voor mijn deur parkeren dat gaat dus helaas niet. Dus als jullie op bezoek komen dan moet je er wel een klein beetje voor over hebben J 
Tot zover de nieuwtjes van deze week J  ..... en nu .........iedereen al in de ban van de oranjekoorts?? Ik heb mijn hyves al wel in oranjesferen gepimpt vandaag hoor J  Ik ben dan wel niet zo'n grote voetbalfanaat (geef mij de Tour de France maar) maar ja, overal waar je komt of kijkt heerst de oranjekoorts en ik moet natuurlijk wel bij de tijd blijven dus een beetje meedoen dan ook J
Ten slotte nog een paar fotootjes voor jullie van de scootmobiel, het plaatsen van de poort en Bunny met haar nieuwe speeltje.


Dinsdag 3 Juni 2008: Bunny en kaak
Poes Bunny woont nu een week bij mij en volgens mij is ze al aardig ingeburgerd. Ze weet de lekkere slaapplekjes al goed uit te zoeken en ze vind het ook heel fijn om aangehaald te worden. Ook haar vrouwtje is in haar nopjes. Ze kan soms hele gesprekken voeren met Bunny, die op haar manier dan heel wijselijk stil houdt en haar vrouwtje alleen maar begrijpend aankijkt J  We hebben het dus allebei goed naar ons zin en het huis is er meteen een stukje levendiger en gezelliger op geworden, zo met zijn tweetjes. Ik heb een slide-show van enkele foto's van Bunny gemaakt, die zal ik dadelijk onder dit logje plaatsen.
Dan mijn kaak........die is zo'n beetje uitgeroepen tot nationaal rampgebied K ....... afgelopen donderdag ben ik weer onder het mes geweest. De kaakholte was nog steeds ontstoken en die is schoongemaakt en uitgespoeld. Daarna is het gat in mijn kaak dichtgemaakt met de binnenkant van mijn wang. dat voelt nogal vreemd. Er zit een grote bobbel en mijn wang trekt ook, niet gek natuurlijk als ze hem vastnaaien aan mijn kaak K.
Overmorgen (donderdag) moet ik weer terug voor controle en ik ben benieuwd hoe het er dan voor staat. Ik hoop maar dat het mooi dichtgroeit en geneest en het gat nu voor eens en voorgoed dichtblijft!!
Tja en verder heb ik deze keer niet zoveel te vertellen. Door de kaakoperatie heb ik niets ondernomen deze week.
Komend weekend is het hier in het winkelcentrum "Meulemart" dat is een soort braderie zeg maar en de winkels zijn zondag allemaal open en er is straattheater geloof ik. Misschien dat ik daar zondag een kijkje kan gaan nemen. Dan moet het niet zo heel druk zijn want anders is er met de scootmobiel geen doorkomen aan. Bij de scootmobiel hebben ze inmiddels de spiegel aangepast en boven op het stuur gezet, zodat ik er iets in kan zien. Had ik verteld dat ik vorige week bijna een fietsster in mijn nek had liggen? Ik reed op het fietspad en wilde linksaf slaan. Tja.....dan moet je eerst altijd even in de spiegel kijken of de 'kust' achter mij veilig is. Maar in de spiegel zag ik alleen mijn arm en een stukje straatstenen. Dus keek ik maar over mijn linkerschouder maar met mijn linkeroog zie ik niets, dus ik mis de helft van het zicht. Ik dacht dat het veilig was en had mezelf de 'code groen' gegeven om linksaf te slaan en ineens.......ieeeeeeeeeeh een fiets die in de remmen kneep en vlak voor mij stil viel pffffttttt Schrikken natuurlijk en mijn verontschuldigingen gemaakt. De vrouw nam het gelukkig goed op en stapte glimlachend weer op haar fiets. Voor hetzelfde geld kan zo iemand niet op tijd stoppen en knalt over mij heen.....ikke blij dat het zo niet gebeurde! En ik was nog blijer met de nieuwe spiegel op mijn stuur waarmee ik nu een stuk veiliger en relaxter kan rondscheuren........nou ja scheuren valt ook wel weer mee met dat scheurmonster dat 12km per uur kan rijden J Ze mogen hem niet opvoeren want in de gemeente Etten-Leur is er voor scootmobielen een maximum snelheid van 12km hahahaha lachen toch. Als ik zelf wist hoe ik hem op moest voeren............nou dan wist ik het wel JJJ
Zo heb ik er toch weer een heel verhaal van gemaakt, ook al had ik niets te vertellen................en nu de slide-show van Bunny...(het kan zijn dat je de beveiliging op de pc aan moet passen om de slide-show te zien, weet ik niet zeker?)


Dinsdag 27 Mei 2008: Poes Bunny!!
Jaaaaa jullie lezen het goed, ik heb een poes en ze heet Bunny!!
Gisteravond is ze bij mij in huis gekomen. Bunny is 5 jaar en moest bij haar vorige baasje weg omdat een kindje allergisch is voor Bunny. In ruil voor een goed huis, verzorging en aandacht mocht ik Bunny en al haar spulletjes hebben. Ik denk dat ik haar dat alles wel kan geven dus leek het mij een hele mooie ruil J
Bunny moet nog wel aan mij en mijn huisje wennen. Maar ze heeft gisteravond goed gegeten en komt ook naar mij toe als ik lief tegen haar praat. ze kruipt alleen nog weg onder de stoelen en dan moet ik op de grond gaan zitten om haar daar onderuit te praten omdat ik niet kan bukken. Maar ja al die rek-en strek oefeningen gaan ook niet zo vanzelf.......als je me bezig ziet zou het wel iets zijn voor programma's als "de leukste thuis" J  Gisteravond kwam Bunny wel lekker naast mij liggen en daar heb ik een foto van gemaakt. Bunny is door haar vorige baasje lekker verwend en ziet er dan ook uit als 'Hollands welvaren' .... net als haar nieuwe bazinnetje, wat dat betreft passen we dus bij elkaar J  Vandaag ligt ze al heel de dag op het balkon onder de stoel, een veilig plekje blijkbaar. Ik heb haar er wel een paar keer onderuit gekregen maar als ze maar iets denkt te horen of doen, kruipt ze al weer terug. Dat zal over een paar dagen wel beter gaan denk ik, als ze hier wat meer gewend is.
Het uitstapje van afgelopen zaterdag met de Zonnebloem naar Willemstad was gezellig en leuk. Alleen de taxi was weer een probleem maar verder heb ik een leuke dag gehad. We hadden het getroffen met het weer en waren met een klein groepje, wat ik persoonlijk fijn vind. We hebben een rondwandeling gemaakt en bij de haven gezeten en gekeken naar het water en de boten. En natuurlijk ook op terrasjes gezeten.

Hier een paar plaatjes van Poes Bunny
Donderdag 22 Mei 2008: Nieuwe scootmobiel
Gisteravond is mijn nieuwe scootmobiel thuis gebracht. Ik heb nu een geheel nieuw rood scheurmonster, dus ik kan er weer op los scheuren en de straten van Etten-Leur en omgeving onveilig maken J  Alhoewel ik denk dat het wel mee gaat vallen. Ik heb gisteravond een klein rondje ermee gereden en het is raar hoor....het is hetzelfde merk scootmobiel en toch zit en rijdt hij weer heel anders dan mijn oudje. Deze kan ook niet zo hard, hij gaat niet harder dan 13/14km terwijl mijn oude 16/17km reed, dat verschil merk je wel. Maar misschien is het veiliger voor zo'n scheurneus zoals mij JJ  Ze moeten nog wel iets aan de spiegel doen want die staat veel te laag, dus daar zie ik niets in. En dat is niet zo handig als je niets hoort en links niets ziet, dan is een goede spiegel wel heel belangrijk! Ik heb er al over gemaild dus dat zal wel in orde komen.
Dan de Mariaviering van afgelopen zondag die was heel mooi en wat hadden de vrijwilligers toch goed voor ons gezorgd!! Ik werd opgehaald en weer thuis gebracht door een vrijwilliger van het Gilde. Na de Hoogmis kregen we belegde broodjes, krentenbrood, bananen,koffie, thee en fris......dat was echt een luxe. En het was ook leuk om in een kerk te lunchen. Na de lunch was er nog een Mariahulde waarin veel Marialiedjes werden gezonden en dat vond ik heel mooi. Tijdens die viering was er ook een ziekenzegening maar die ging heel anders dan in Lourdes en was ook niet zo emotioneel als in Lourdes maar toch was deze ziekenzegening ook mooi. Ik heb genoten van de dag en heb al gezegd dat ik volgend jaar weer kom J 
Maandag kwam er trouwens meteen iemand bij mij langs van de Zonnebloem, om mij in te schrijven. Dus ik ben nu officieel lid van de Zonnebloem Etten-Leur en krijg dan ook uitnodigingen voor aktiviteiten etc.
Verder heb ik deze week zitten genieten want het is hier Avondvierdaagse en de wandelaars komen bij het vertrek hier langs ons appartementengebouw. Ik heb daar ook een foto van gemaakt. Het was zo'n mooi zicht al die honderden of duizenden mensen weg te zien wandelen. En de kinderen was ook zo leuk om te zien, hoe enthousiast die zijn bij de start en alles bij elkaar gillen J  Ik zit hier echt heel luxe te wonen, zo midden in het centrum waar van alles te doen is en ik geniet er volop van.
Afgelopen zaterdag waren hier opnamens van TV Oranje en er traden een heleboel artiesten op. Ik ben even wezen kijken maar werd een beetje gek van de herrie. Ik heb mijn CI uitgezet maar toen zat ik nog te trillen op mijn scootmobiel, zo'n herrie was het. Het was ook geen mooi weer dus ik ben snel omgekeerd en naar huis gegaan. Dat is wel handig nu dat ik zomaar eventjes heen en weer kan rijden om te gaan kijken of het iets is. Vanuit de polder was ik een halve ochtend onderweg dus dan reed ik niet voor een paar minuutjes ergens naartoe, nu is dat veel makkelijker. Als het niets is of het is te druk, dan draai ik om en ben in 2 minuten thuis, makkelijk toch!
Nou en vanmiddag krijg ik hoog bezoek van de managers van het NSWAC. Ik vind het best een beetje spannend. Zaterdag een dagje met de Zonnebloem naar Willemstad en dat is volgens mij het laatste wat ik op de agenda heb staan. Komt vast wel weer wat bij hoor, ik plan nooit zo ver vooruit.
Donderdag weer voor mijn kaak weg en die kaak baart mij de laatste dagen zorgen want die is weer wat ontstoken want er komt weer snot/pus uit het gat mijn mond in lopen. Smerig zooitje dus weer maar gelukkig geen pijn of koorts, dus veel mijn mond spoelen om de troep en vieze smaak weg te krijgen. Ik had nog wel even een mail erover weggedaan want i.v.m. de naderende ingreep aan mijn kaak maakte ik mij al een beetje zorgen of dat nu wel door kan gaan en of er iets gedaan moet worden. Maar dat is niet nodig, goed spoelen en dan kijken we volgende week wat er aan gedaan kan/moet worden.
Nu eerst nog maar even genieten van het mooie weer en uitstapjes en dan zien we donderdag wel weer hoe het dan gaat. Verder gaat alles goed en geniet ik nu van alle kleine en grote dingen!!


Nieuwe Scootmobiel

Mariaviering

Mariaviering

Start avondvierdaagse


Woensdag 14 Mei 2008: Hiephoi....goeie uitslag gehad!!
Vanmorgen ben ik naar de uroloog geweest voor de uitslagen van de longfoto en CT-scan en alles was goed HIEPHOI J
Ik had er zelf deze keer het vertrouwen in gehad dat ik een goede uitslag zou krijgen maar ja je hebt toch altijd dat kleine stukje spanning en onzekerheid, want het kan ook niet goed zijn. Vanmorgen ging ik eerlijk gezegd ook heel eventjes twijfelen want er ging het een en het ander mis. Eerst belde Paula, mijn verzorgster die mij zou begeleiden op dat zij in de file stond. De dienstdoende verzorgster kwam vragen of het goed was als Paula rechtstreeks naar het ziekenhuis ging om mij daar op te wachten. Dat vond ik een goed plan. Toen was het wachten op de taxi en die kon weer ons appartementengebouw niet vinden, terwijl ze bijna binnen rijden als ze hier aankomen! Ik zag hem aan komen rijden dus ben zelf naar buiten gereden in mijn rolstoel om even te waarschuwen. Daarna op weg naar het ziekenhuis en wat denk je, de chauffeur reed door op de afslag waar wij er af moesten. Dus ik vraag hem of wij niet af moeten slaan. "Nee hoor, zegt hij. "We gaan goed want voor Tilburg moet je rechtdoor." "Ja maar ik moet helemaal niet naar Tilburg, ik moet naar Breda naar de Langendijk!" "Jawel", zegt de chauffeur, "hier staat dat u naar het Dr. Verbeeten instituut in Tilburg moet." "Hellup, daar wil ik helemaal niet naar toe want dat is een speciale bestralingskliniek en daar hoop ik toch niet te komen!"
Nou toen ging hij het maar eens navragen, maar op de centrale hadden ze dus ook Tilburg staan. Gelukkig had de chauffeur door dat ik in mijn bovenkamer wel spoorde J en hebben ze de computergegevens aangepast. Maar toen waren we al wel de afslag voorbij dus op de eerstvolgende afslag er dan maar af en met een omweg naar Breda. Slaan we af bij Ulvenhout en toen wist de chauffeur even de weg niet meer. Dus ik zeg: "sla maar linksaf dan gaan we door Ulvenhout, dat kan ook. Of we gaan aan de andere kant de snelweg weer op en rijden terug." Dat vond hij wel een goede oplossing van mij. Maar wat doet hij....* zucht* .... hij draait om de oprit op naar Tilburg.........oeiiii sufferd!!!m Hij gaf zelf ook toe dat hij even helemaal van het padje af was J  Bij de volgende afslag kon de fout gelukkig weer hersteld worden en met een hele grote omweg zijn we dan toch bij het goede ziekenhuis aangekomen. Paula stond daar al te wachten en was ook al een beetje in de zenuwen omdat ik zolang wegbleef en ze was al bang dat zij mij gemist had.
En toen had ik dus wel even zoiets van als dit maar geen voorteken is op de uitslag, kreeg toen toch eventjes de zenuwen hoor! Gelukkig begon de uroloog al meteen te vertellen dat de longfoto goed was en ook de CT-scan. Ik heb nog gevraagd of de CT-scan wel duidelijk genoeg was omdat hij zonder contrastmiddel is gemaakt. Maar het was goed zei hij. Hij heeft de foto's ook nog laten zien aan ons en gaf soms wat uitleg welk orgaan we zagen, was wel leuk. Sommige dingen waren iets minder helder en dat kwam dus doordat het zonder contrast is gedaan. Mijn nierfunctie van de overgebleven nier was zelf ook een beetje verbeterd vergeleken met vorige keren dus dat was ook positief nieuws! Voor mijn gevoel komt de kanker nu niet meer terug nu het twee jaar weg is. Bij de meeste mensen met nierkanker komt het binnen die eerste twee jaar terug en dat bevestigde de uroloog ook, toen ik dat zei. Maar hij zei ook dat het officieel pas gezegd kan worden na 5 jaar helemaal schoon te zijn. Maar ja iedereen heeft een kans om kanker te krijgen en ik denk dat mijn kansen nu weer net als bij ieder ander zijn. Ik kan het nu in elk geval laten rusten en dat heb ik afgelopen twee jaar niet gehad. Over een half jaar moet ik weer terug en dan hoef ik niet door de CT-scan omdat al het contrastmiddel wat ik moet drinken en ingespoten wordt (als het lukt hahaha) niet goed is voor je lijf en zeker niet voor mijn nier. Als ik gekke dingen merk of voel, waar dan ook, dan moet ik meteen aan de bel trekken en gaan ze weer onderzoeken. Maar ik hoop dat dat nooit aan de orde komt.
Nou......nu is het weer even rustig met ziekenhuisbezoeken. Volgende maand geloof ik naar de oogarts, maar dat stelt nooit zoveel voor en dan in november pas weer naar de uroloog en ik denk in december de jaarlijkse controle voor mijn CI in Maastricht. Tjee ik weet niet waar ik ben nu zeg.......ineens in rustig vaarwater en dan nog zoveel geluk hier met mijn huisje en zo en dat het goed gaat..........ik begrijp er gewoon niks van dat het zo goed gaat nu. Laat ik maar van proberen te genieten J
Over twee weken moet ik weer wel naar de tandarts voor dat gat in mijn kaak......ja, dat zit er nog steeds......hopelijk gaat dat deze keer ook goed en dan heb ik dat ook weer achter de rug.
Mijn keukenkastjes zijn gistermiddag trouwens nog geplaatst en het is mooi geworden hoor. Nu heb ik tenminste een echte keuken, vind ik zelf.
Eens even denken of ik nog meer te vertellen heb.........ja zondag ga ik naar een Lourdesmis hier in de Ettense kerk. Deze wordt georganiseerd i.s.m de Zonnebloem. Er is eerst een plechtige hoogmis en daarna krijgen we lunch in de kerk en daarna is er een ziekenzegening en als afsluiting een vendelgroet door het Cloveniersgilde. Lijkt me best mooi dus ik heb mij er ook voor opgegeven.
Zaterdag komen ze tv-opnamens maken voor tv Oranje. Er komen hier op de markt dan een heleboel artiesten optreden. Maar ik denk dat het voor mij een beetje te druk zal zijn met al die herrie en veel mensen waarschijnlijk.
Oooo en volgende week donderdag is er een regiodag voor de Managers van het NSWAC en zij krijgen hier een rondleiding en er is mij gevraagd of zij hier in mijn appartementje een kijkje mogen nemen. Nou ik ben heel gastvrij en vind dat ook wel leuk, dus ze zijn welkom en komen donderdagmiddag J
En volgende week zaterdag de 24e staat er een uitstapje met de Zonnebloem Jongeren naar Willemstad op het programma, dus ik heb nog best van alles te doen merk ik, is alleen maar leuk tocht!!


Een echte keuken met bovenkastjes


Dinsdag 13 Mei 2008: Zomaar even
Zomaar eventjes iets in mijn logboek schrijven J  Ik ben vandaag al vroeg op want ze konden vanaf 08.00u voor de keukenkastjes komen. Het is nu 10.00u maar er is nog niemand. Het bedrijf is er al wel want hun bus staat buiten op het parkeerterrein, maar ze zullen nu in een ander appartement bezig zijn denk ik. Zal je zien dat ik de laatste ben vandaag en voor niets vroeg ben opgestaan.
Ik heb afgelopen week weer van alles meegemaakt, leuke en minder leuke dingen maar die laatste bespaar ik jullie maar.
Eentje kan ik er wel vertellen dat was dat ik donderdagochtend op mijn slaapkamer een rolgordijn bijna op mijn hoofd kreeg. Ik deed het gordijn open en ineens pats-boem kletterde dat ding naar beneden, ik schrok me dood. Gelukkig is er donderdagavond meteen iemand langs gekomen om het gordijn opnieuw te bevestigen en kon ik die nacht weer rustig slapen.
Leuke dingen zijn dat ik leuke plantjes heb gekocht voor op de vensterbanken, daar had ik geld voor gekregen dus eerst maar eens opgemaakt J  Het zijn allemaal vetplanten want die vind ik leuk en zijn makkelijk in onderhoud. Ik heb namelijk niet zulke groene vingers K  Met Hemelvaart heb ik van een vriendin een Hortensia gekregen en ik ben bang dat ik hem heb laten verdrinken. Hij ging steeds slapper hangen en ik dacht dattie water tekort kwam. Gisterochtend hing hij wel heel erg slap en wat denk je......ik kijk in de pot, staat de overpot half vol met water * slik* Ik heb het overtollige water er uitgejopt en nu maar hopen dat de plant opknapt maar ik vrees het ergste K  Dus in mijn huis staan nu leuke vetplanten in de hoop dat ik die levend kan houden.
Afgelopen weekend waren er in Etten-Leur Havenfeesten en vrijdagavond ben ik naar de "Mont Martre markt" geweest. dat was een markt met hobby-kraampjes en het was gelukkig niet zo druk, dus leuk en gezellig om even overheen te rijden. Zaterdagmiddag was er een paardenmarkt en oude ambachten. Daar ben ik met een meisje hier uit onze flat/groep naartoe geweest. Het was toen wel wat drukker maar nog goed te doen voor ons.
Gisteren is mijn vader 86 jaar geworden en ben ik daarheen getuft om hem te feliciteren en te feesten en hij heeft lekker zitten genieten.
Morgen om de uitslag bij de uroloog en ik ben nog steeds niet zenuwachtig dus dat is een goed teken, de uitslag is gewoon goed, zeker weten!
Verder lukt het hier allemaal best goed in mijn huisje. Ik begin al aardig te wennen al heb ik nog steeds een soort vakantiegevoel. Alsof ik dadelijk de sleutels weer in moet leveren en mijn koffers pakken om terug naar mijn vader te gaan. Het is ook nog wel dat ik het gevoel heb dat dit allemaal niet waar kan zijn, alsof ik droom. Het is allemaal zo ideaal nu......een heel mooi appartementje met mooie spulletjes, heel mooi uitzicht, pracht locatie dichtbij de winkels, verzorging bij de hand. Alles is er gewoon en het gaat ook goed, ik had helemaal niet verwacht dat het zo snel al goed zou gaan. En ik ben helemaal niet gewend dat bij mij alles goed gaat en het geluk aan mijn kant is en dat lijkt nu allemaal wel zo te zijn. Ik zit me dan al af te vragen van hoe lang zal dit zo blijven, want dit past niet bij mij en er zal vast wel iets gebeuren al weet ik niet wat. Dat is gewoon heel erg vreemd en voelt heel raar. Een vriendin zei laatst tegen mij dat alle pech die ik afgelopen jaren heb gehad met ons huis te maken had en dat als ik hier kwam te wonen, dat over zou zijn en het vanaf nu gewoon goed blijft gaan. Nou ik hoop het van harte dat zij gelijk krijgt.
O ja met mijn borst gaat het weer een stuk beter. Het is nog wel erg gevoelig, zeker met hoesten, bukken en draaien maar het doet al een heel stuk minder pijn. Mijn val is vandaag alweer vier weken geleden. De schaafwonden zijn ook goed aan het genezen, er zitten nog van die dikke, vieze korsten op die ik er af zou willen peuteren. J  Ik geniet nu met het mooie weer trouwens wel hoor. Lekker rondtoeren met de scootmobiel, heerlijk! Alleen hou ik mijn hart een beetje vast want vorige week kreeg ik een mail van Breda dat zij mijn scootmobiel terug willen hebben omdat ze hem nodig hebben voor een andere klant. Maar ik heb van Etten-Leur nog steeds geen andere en er is beloofd dat ik deze scootmobiel mocht blijven gebruiken tot ik een andere heb van Etten-Leur. Breda had hem eigenlijk afgelopen week al terug willen hebben. Ik heb gemaild dat zij zelf maar contact op moet nemen met Welzorg om te vragen hoe de zaken er bij staan. Ik hoop niet dat ze deze weghalen zonder dat ik een andere krijg want dan kan ik niets meer. Met mijn rollator kan ik buiten niet lopen dus ik kan dan niet eens naar de overkant om boodschappen te doen. Duimen jullie even mee voor mij dat dit allemaal op zijn pootjes terecht komt?!


Verdronken Hortensia

Vetplanten


Dinsdag 6 Mei 2008: Onderzoeken
Na alle leuke dingen van afgelopen weken, was het nu weer eens tijd voor serieuse dingen. Niet alleen serieus trouwens want ik heb in de afgelopen dagen ook nog leuke dingen gedaan. Bijna elke dag bezoek ontvangen wat ik heel leuk vind en zondag zijn we een rondje door Etten-Leur gaan wandelen en kwamen daarbij in een oudheidkundig museum terecht. Daar kregen we een persoonlijke rondleiding van een mevrouw die bij veel voorwerpen leuke verhalen/anekdotes wist te vertellen. Daarna nog een ijsje gegeten op een terrasje en ja......zo weet deze dame het wel vol te houden J 
De serieuzere zaken waren het bloed prikken afgelopen vrijdag. Dat was weer eens een avontuur op zich want zoals zo vaak wilde het prikken niet lukken. Drie verschillende mensen erbij om het te proberen maar zonder resultaat. Uiteindelijk iemand gevonden die gespecialiseerd was in het 'op de hand prikken' en haar lukte het om wat bloed uit mij te krijgen. Alleen in het laatste buisje konden we echt niets meer inkrijgen en is er maar besloten om er een briefje bij te doen dat ze voor het ene onderzoek maar bloed uit een ander buisje moesten nemen. Al met al zijn ze drie kwartier zoet geweest met mij.
Vanmorgen moest ik naar het ziekenhuis voor een CT-scan van mijn buik en longfoto's. Dit i.v.m. halfjaarlijkse controle voor de nierkanker. Gisteren de voorbereidingen daar al voor mogen treffen met een "dieet- en poepdag", zo noem ik dat J  Vanmorgen om 06.30u al moeten beginnen met contrastvloeistof drinken (opgelost in water) Iemand van de verzorging is met mij mee gegaan naar het ziekenhuis, dat was wel fijn. In het ziekenhuis stonden ze mij al op te wachten en kon ik al meteen naar binnen voor de CT-scan. Tja en dan komt weer het verhaal....infuus prikken......de verplegers en artsen weten dan nog van niets maar o wee als ze beginnen met prikken J  Ook vanmorgen wilde het prikken weer niet lukken. De verpleger begon heel wijselijk maar niet aan de klus en haalde er een arts bij. Die begon vol zelfvertrouwen een ader te zoeken en merkte al snel dat het toch niet zo'n makkelijke klus was als hij dacht. Na een paar pogingen gaf hij het op en werd er weer een andere arts bijgehaald. Ook die zag het al snel niet zitten en arts nummer 3 werd er bijgehaald. Die had een langere adem en bleef stug proberen maar uiteindelijk gaf ook nummer 3 het op. Toen besloten ze om de CT-scan dan maar zonder contrastmiddel te maken.
Ik ben heel benieuwd of de foto's nu duidelijk genoeg zijn. Ze hebben een CT-scan al eerder zonder contrast gemaakt omdat het infuus prikken niet lukte. Toen waren de foto's niet duidelijk genoeg en moest de CT-scan weer opnieuw mét contrast. Dus ik ben reuze benieuwd wat ik volgende week woensdag te horen ga krijgen.
Ik ben deze keer niet zo gespannen als voorgaande keren voor de uitslag. De operatie is nu twee jaar geleden en ik voel me niet anders dan andere keren en toen was ook alles goed. Ik heb nu meer rust en vertrouwen er in dat de kanker niet meer terugkomt. Maar spannend blijft het nog wel hoor.
Nou zo meteen als de hulp klaar is met schoonmaken dan ga ik naar mijn vader om een nachtje bij hem te slapen. Morgenochtend mag ik geen water gebruiken en ze komen voor de verwarming die moet voluit gezet worden......lekker met dit weer K  Dus ik knijp hem er tussenuit en ga vannacht thuis slapen, mijn vader vind dat wel leuk. Morgenmiddag tuf ik dan weer deze kant op en hoop dat alles dan weer werkt.
Komende week weer een paar drukke dagen. Maandag is mijn vader jarig, dinsdag komen ze keukenkasten hangen en woensdag om de uitslag bij de uroloog. Ik verveel me nog steeds niet J 


Dinsdag 29 April 2008: Leuk weekend
Een heel leuk weekend was het weer. Donderdag en vrijdag kreeg ik zo'n last van de Lourdeskriebels. Zaterdag zou de kinder-en jongerenreis richting Lourdes vertrekken waaronder een heleboel bekenden. Het begon zo te kriebelen en ik kreeg donderdag zoveel zin om de trein uit te gaan zwaaien en dat ben ik toen maar eventjes gaan regelen J 
Ik ben zaterdagmiddag met de taxi naar Den Bosch vertrokken. Ik had daar om half 3 afgesproken met andere vrienden want ik kan wel met de taxi en rolstoel naar Den Bosch CS maar ja dan sta ik nog niet op het perron natuurlijk. Gelukkig waren er nog een paar vrienden met Lourdeskriebels die mij wilde helpen. Ging net goed met de taxi want die kon mijn huis niet vinden omdat dit nieuwbouw is en nog niet bekend bij de taxi's. Toen het te lang ging duren ben ik buiten bij de deur gaan zitten in de rolstoel - het was toch mooi weer - en toen kwam de taxi aanrijden. Bleek hij dus al een tijdje aan het zoeken zijn geweest. Uiteindelijk kwam ik precies om half 3 bij het station aan......was alleen de achterkant van het station en ik werd aan de voorkant opgewacht.....dus omrijden en uiteindelijk is dat ook goed gekomen.
Op het perron stond iedereen al te wachten want de trein zou om 14.42u aankomen maar toen wij het perron opliepen werd er omgeroepen dat de trein een half uur vertraging had. Dat vond ik helemaal niet erg want daardoor had ik meer tijd om bekenden te begroeten en te kletsen J  Ik heb er heel erg van genoten en we hebben de hele trein uitgezwaaid.
Daarna hebben andere Lourdesvrienden Harry en Mariet, mij naar huis gereden en hebben we hier wat gedronken en gegeten. Dat was heel leuk..........de eerste keer dat ik in mijn huisje eters had J 
Zondagmiddag stond de musical 'Ciske de Rat' op het programma. Daar had ik ook veel zin in. Maar daar bleek dat het slaaptekort, door de pijn op mijn borst, mij nu toch wel opbreekt J  Ik kon mijn ogen niet open houden bij Ciske * schaam* Het was wel mooi hoor en ik vond het heel knap hoe het heden en verleden van Ciske in elkaar overliepen dat was echt knap gespeeld. Kleine Ciske deed het ook geweldig en grote Ciske (Danny) heb ik altijd al goed gevonden. Maar ik moest zo m'n best doen met luisteren en kijken en dat brak me op, ik kon mij daar niet meer op concentreren. Aan het eind werd mijn oog ook heel onrustig en had ik alleen nog maar bewegend beeld. Grote Ciske wordt aan het eind neergeschoten en komt dan in een bed op het podium en ik zag dat bed naar boven zweven en van links naar rechts vliegen terwijl het gewoon op dezelfde plek bleef staan. Ik had er dus een extra dimensie bij......soort 'Hans Klok show' JJJ 
Zondagavond en Gisteren was ik heel de dag heel erg loom/moe/suf en heb ik maar eens rustdag ingelast dat was geloof ik hard nodig. Ook niet gek na een weekend Texel en het afgelopen drukke weekend. Maar ik heb van beide weekenden ontzettend genoten en dat pakken ze me niet meer af!!!
Vandaag doe ik ook lekker niks en morgen is het Koninginnedag dus dan lekker voor de buis om te zien wat onze koninklijke familie aan heeft en waar ze de prinsen dit jaar gek voor zullen krijgen J  Hier om de hoek is het oranjemarkt en misschien dat ik daar even overheen tuf. Moet het niet te druk zijn want dan ben ik meer bezig met mensen proberen te ontwijken dan dat ik iets van de markt kan zien. Komende dagen krijg ik ook verschillende mensen op bezoek, gelukkig niet allemaal tegelijk hoor. En dat vind ik ook heel leuk, bezoek ontvangen, verwennen en lekker kletsen.
Daarna begint het ziekenhuisgedoe weer. Vrijdag moet ik al bloed prikken i.v.m. de halfjaarlijkse controle van de nierkanker. 6 mei door de CT-scan en longfoto's en dan 14 mei de uitslagen. Het is alweer 2 jaar geleden dat ik aan de nierkanker geopereerd ben maar de controles blijven elke keer wel heel spannend hoor.
Iedereen die de komende dagen vakantie heeft wens ik een hele fijne vakantie en ik hoop met mooi weer (dan heb ik het ook hahaha), geniet van Koninginnedag en tot mijn volgende kletspraatje JJJ 


Dinsdag 22 April 2008: Texel
We hebben een fijn Texelweekend achter de rug. Het weer was goed al waaide er wel een hele frisse wind op Texel.
Corina's ouders waren zo blij dat wij er waren. Vrijdag hebben ze ons getrakteerd op gebak, dus we vielen meteen met onze neus in de boter (gebak) J 
Zaterdagmorgen zijn we naar de zeehondjes in Ecomare geweest, dat blijft leuk de zeehondjes. We zijn te voet van het Tesselhuus naar Ecomare gewandeld (3km en ook nog terug) De wind was wel koud, zeker als je in de rolstoel stilzit. Maar ook wel lekker de buitenlucht. We zijn ook nog even naar het strandpaviljoen gewandeld dus we hebben de zee ook gezien. Zaterdagmiddag zijn we De Koog onveilig wezen maken en zaterdagavond gegourmet samen met de ouders. Ze hadden het zo naar hun zin, echt leuk om te zien hoor.
Zondagochtend naar de kerk en die duurde 2 uur vanwege het vormsel maar ik heb niet het gevoel gehad dat het zolang duurde, was een mooie mis. De pastoor (deken) heette ons ook nog speciaal welkom en aan het eind heeft hij ook nog iets tegen ons gezegd, dat was leuk. Ook wel emotioneel want ik kreeg iedere keer tranen in mijn ogen als hij over ons of Corina begon. Na de mis zijn we samen met de ouders en familie naar het kerkhof geweest en we hebben een mooie bloemenmand en Lourdeskaars op Corina haar rustplekje gezet. Daarna moesten we weer afscheid nemen en we bleven afscheid nemen van elkaar J 
Daarna terug naar het Tesselhuus om te eten en alles op te ruimen en schoon te maken en toen weer richting het vasteland. Onderweg zijn we met een stel in Breukelen nog iets gaan drinken en afscheid genomen. Om 20.00u was ik moe maar voldaan weer thuis.
Ik denk dat als Corina ons ergens vandaan heeft kunnen zien, zij er ook van genoten heeft!!!

Vanmiddag ben ik naar de huisarts geweest omdat ik afgelopen nacht geen oog dicht heb gedaan van de pijn op mijn borst. Alsof er een blok beton op mijn borst lag en ademen deed heel pijn, werd er benauwd van. Met mijn knie en enkel gaat het een stuk beter en ik kan weer lopen. De enkel is 's avonds nog wel dik maar dat is logisch. Maar mijn borst wordt alleen maar pijnlijker en dat vond ik vreemd. Nu denkt de huisarts dat mijn bovenste rib ook gebroken is maar qua behandeling maakt dat niet uit of het gekneusd of gebroken is, rust is de enige behandeling en het kan wel 8 weken duren zei ze. Foto's maken doen we daarom niet omdat het voor de behandeling toch niet uitmaakt en het is voor mij alleen maar extra belastend. Ik heb nu paracetamol/codeine gehad want iets anders kan niet bij de andere medicijnen die ik al slik. Ik hoop maar dat het een beetje helpt. Overdag hou ik het wel uit maar liggen/slapen is het probleem. Ik zal voorlopig maar niet meer gaan stunten JK 


Ecomare-voedertijd

Gourmetten

corina's rustplekje


Donderdag 17 April 2008: Nieuwe rolstoel
Hier weer een berichtje van stuntvrouwe Conny J 
Vanmiddag werd ik verrast door Welzorg, die een nieuwe rolstoel kwam brengen. Ik had daar helemaal geen bericht over gehad, dus was flink verbaasd. Ik wist wel dat ik een andere rolstoel en scootmobiel zou gaan krijgen van Welzorg. Zij waren niet akkoord gegaan met overname van de spullen van de gemeente Breda. Maar ik had verwacht dat dit wel een poosje zou gaan duren maar dit is dus supersnel!!
Het is een mooi ding hoor! Op zich is het dezelfde rolstoel als die ik had via Breda maar deze is wat moderner en blitser, een mooie rode......ik vind hem wel tof! Komt nog mooi uit ook want nu kunnen we hem op Texel eens even flink in gaan rijden J  Nu nog wachten op een nieuwe scootmobiel, als dat ook een hele nieuwe gaat worden dan kan ik straks nog harder scheuren. Mijn huidige is nu 3 jaar oud geloof ik en je kan merken dat de accu's achteruit gaan want hij haalt een minder lange afstand. Dus een nieuwe met nieuwe accu's......dan kan stuntvrouwe Conny weer er op los scheuren J
Morgenmiddag vertrekken we naar Texel, ik ga dus lekker mee. Mijn enkel is nog reuze dik en pijnlijk en van mijn borstbeen heb ik flink veel last. Maar als ik hier thuis blijf zitten versnelt dat de genezing ook niet en mee naar Texel gaan is een leuke afleiding. Ik zit daar toch al in de rolstoel dus mijn enkel wordt er ook niet meer belast dan thuis. Vorig jaar moest ik ook al verstek laten gaan met de begrafenis van Corina en nu kan niets of niemand mij nog tegenhouden, zelfs geen kneuzingen!!
Vanmiddag heb ik ook mijn aanmeldformulier voor Lourdes op de post gedaan, dus ik ga in oktober weer lekker met mijn groeppie mee naar Lourdes J 

Nieuwe blitse rolstoel


Dinsdag 15 April 2008: Weer een pechvogel
Ondanks mijn verhuizing blijft de pech mij toch nog achtervolgen. Vanmorgen ben ik met de scootmobiel gevallen. Ik denk dat ik een bocht te snel of te scherp nam. Ik kwam met mijn achterwiel nog net tegen de stoeprand en kantelde daardoor, ineens lag ik pats-boem op de grond. Het ging allemaal heel snel maar er schoot wel door mijn hoofd dat ik mijn gezicht moest beschermen om weer niet hetzelfde te krijgen als vorig jaar met het ongeluk. Ik viel met mijn borst wel keihard op de andere stoeprand en de scootmobiel viel boven op mij met het zwaartepunt op mijn linker enkel en die deed dan ook vreselijk pijn. Gelukkig stopte er meteen autmobilisten die mij ter hulp schoten en verlostte van de scootmobiel. Daarna heb ik eerst nog even bij zitten komen op het fietspad en ik was een beetje bang dat ik niet zou kunnen staan op mijn enkel, dat hij gebroken was. Een paar mensen hebben mij overeind geholpen en gelukkig kon ik wel een beetje steunen op mijn enkel op dat moment, voor mij een teken dat het niet gebroken was. De scootmobiel mankeerde op een scheve spiegel na, niets. Ik was niet zo ver van mijn huis af dus ben hierheen gereden en naar de zusterpost gegaan. Die schrokken natuurlijk geweldig en bij mij kwam daar ook de schrik er pas uit en de tranen. Ze hebben voor mij de huisarts gebeld en daar kon ik meteen komen. Ik had mij wel een andere kennismaking voorgesteld met de huisarts hoor. Mijn enkel is gelukkig niet gebroken maar zwaar gekneusd. Aan de buitenkant zit een grote schaafwond en aan de binnenkant, waar de scootmobiel op terecht kwam is hij helemaal blauw en helemaal dik natuurlijk. Ook mijn knie is licht gekneusd en mijn borstkas is gekneusd en dat geeft flink pijn bij bewegen en praten en lachen. Ik zit/lig nu in mijn stoel met de beentjes in de lucht en nu komt het goed uit dat ik hier woon en de hulp van de verzorging in kan roepen, al vind ik dat nog lastig hoor om te bellen om hulp. Ik ben zo gewend alles zelf op te lossen dat ik geneigd ben om dat nu ook te doen.
Nou dat ik dit weer moet hebben een paar dagen voor het weekend naar Texel K  Maar ik ga wel hoor want ik zit toch al in een rolstoel dus dat is een geluk bij een ongeluk!


Maandag 14 april 2008: Al een week op mezelf
Alweer een dikke week woon ik nu in mijn appartementje. Het is nog steeds een beetje wennen maar het gaat steeds beter. Ik mis nog het 'thuisgevoel'. Als ik naar mijn vader ga daar kom ik voor mijn gevoel thuis maar het is weer zo vreemd dat mijn spulletjes daar allemaal weg zijn en dan loop ik er ook weer verloren rond. Dan kom ik hier en zie al mijn spulletjes staan maar 'thuis' is het nog niet helemaal. Ik voel mij al wel rustiger dan begin vorige week. Thuis lijkt het ook allemaal goed te gaan.
Het zeil - dat de mannen van de wasmachine vorige week gesloopt hadden - is zaterdag weer hersteld. Als je het weet zie je het nog wel maar anders niet en gelukkig is het op de berging en niet hier in de kamer. Margareth is nog verhaal gaan halen bij de winkel en die zouden er werk van maken. Ik ben benieuwd wat voor werk en wanneer ik daar iets over hoor?
Vanmorgen hadden we ook wat zeg.......ik was rond half 11 naar het gemeentehuis gegaan want ik moest nog iets regelen i.v.m. de deeltaxi. Terwijl ik met die mevrouw zat te praten, viel overal de stroom uit. Er was wat lichtelijke paniek en de computers werkten ook niet meer dus kon men niet verder werken. Er klonken ook sirenes en toen ik buiten kwam reden er twee brandweerauto's het winkelcentrum in. Ik heb even staan kijken maar er was nergens vuur, rook of gillende mensen te zien alleen veel brandweer en politie. Omdat er te weinig sensatie was J  ben ik maar naar mijn huis gereden maar daar aangekomen kon ik niet binnen. Iemand deed de voordeur gelukkig open en vertelde meteen dat ik niet naar boven kon want de lift deed het niet. De stroom was niet alleen in het gemeentehuis uitgevallen maar in heel het centrum en ook bij ons. Tja al die trappen opklimmen naar de 6e verdieping was geen optie, dat zou ik toch nooit redden. Bovendien, bedacht ik later.....had ik dan nog niet in mijn huis gekund want ik heb een elektrische deuropener dus die werkt zonder stroom ook niet. Is wat ....heb ik een huis en dan kan ik mijn huis niet in J  zo maak je nog eens wat mee J 
Ik ben eerst naar een vriendin gereden die hier dichtbij woont maar daar waren ze volop aan het verbouwen in huis. Toen maar door gereden naar mijn vader en daar een boterhammetje mee gegeten, vond hij nog gezellig ook. Hier in het winkelcentrum reden toen ik buiten kwam trouwens nog veel meer brandweerauto's rond en ik zag de brandweermannen overal naar binnen gaan, maar wat er nou aan de hand was??? Misschien zaten er door de stroomuitval mensen vast in de lift?? Afijn, ik ben weer teruggekeerd op mijn stek en alles is inmiddels verholpen, alles werkt weer en hopelijk blijft alles werken.
En nu zit ik uit te kijken naar het weekend want vrijdag gaan we met een stel Lourdesvrienden een weekend naar Texel. Zondag is het een jaar geleden dat Corina, onze Texelse Lourdesvriendin is overleden. In de afgelopen jaren regelde Corina altijd dat wij een weekendje naar Texel konden komen in een aangepast vakantiehuis. We wilden dit jaar met ons groepje graag nog een keertje om zo ook symbolisch afscheid te nemen. Het weekend heeft dus een beetje een dubbele lading. We gaan Corina haar rustplekje bezoeken en zondag is er een mis voor haar waar we naartoe willen gaan. Maar we gaan ook genieten van dit weekend want dat is ook wat Corina zou willen, niet treuren maar genieten! Hopelijk treffen we een beetje mooi weer en we hebben er allemaal reuze veel zin in, dus dat gaat vast goed komen!


Dinsdag 8 April 2008: Eerste bericht vanuit mijn nieuwe stek
Zoooooo, hier zit ik dan in mijn nieuwe stek mijn eerste berichtje te tikken. Ik ben dankzij de hulp van mijn broer Kees en Jos, Marie-Christien en de kids helemaal aan kant in mijn huisje. Vandaag komen ze als het goed is de koelkast, wasmachine en droger nog brengen en dan heb ik alles. Mijn zwager John heeft internet en de laptop aangesloten zodat ik er weer vrolijk op los kan tikken en mijn verhalen hier ook weer kwijt kan J
Inmiddels heb ik hier al 3 nachten geslapen. De eerste twee nachten erg slecht. Ik had toen heel veel last van zere, brandende voeten en die doen nog steeds zeer maar het wordt al wat minder. Ik weet denk ik wel hoe dat komt want ik had vorige week mijn plaspillen niet ingenomen vanwege alle drukte. Bovendien veel gestaan terwijl ik normaal veel in mijn stoel zit. Ook al het nieuwe: nieuw bed, matras, huis, omgeving is wennen. Bovendien vond ik het ook akelig om 's nachts alleen te zijn omdat ik dan niets hoor. Thuis ging ik dan zonder zorgen naar bed want mijn vader en broer waren daar om mij te waarschuwen als er iets mis mocht zijn. Hier ben ik alleen en dat voelde niet zo fijn. Mijn flitsbel wilde ook niet werken waardoor ik me 's avonds ook niet echt op mijn gemak voelde omdat ik als ik tv kijk, dit via de ringleiding doe en dan ook niet meer kan horen alleen het geluid van de tv. Gelukkig hebben ze vanmorgen dit op weten te lossen en nu alle alarm en waarschuwingssystemen werken, voel ik mij weer een beetje veiliger.
Daarnet hebben ze ook de Trippelstoel gebracht, dat komt precies goed uit.
Nu is het eerst even tot rust komen en wennen aan het op mezelf wonen. Ik mis nu vooral de levendigheid van thuis, mijn vader en de poes en hond. Mijn twee goudvissen zijn wel mee verhuisd maar die zeggen of doen zo weinig. Een poes of hond reageert nog terug, komt naar je toe, kwispelt enz. Bovendien waarschuwen zij als er iets vreemd is en dat was thuis wel fijn, daar hadden we nooit een bel nodig. Wie weet komt er in de toekomst een katje of zo bij mij in huis?? Mijn poes van thuis kon niet mee want zij is daar zo de vrijheid gewend, ik kan het dat beestje niet aandoen om hier in een appartementje te komen zitten.
Inmiddels is het avond en zijn de wasmachine, droger en koelkast ook geplaatst en kom ik daarnet op de berging en wilde iets van de vloer oprapen en wat denken jullie........hebben ze verdorie het zeil beschadigd, een haak erin sniksniksnikkerdesnik. gelukkig is het in de berging en niet hier in de kamer want dat zou helemaal erg zijn geweest. Maar wat ik er nou mee aan moet??? Baal er flink van!
Wat heel leuk is dat is dat ik bedolven ben onder de kaarten, ze blijven maar binnenstromen. Ik kon ze al niet meer kwijt maar daarstraks kreeg ik een goede ingeving en heb een draad gespannen door deze aan de raamklinken vast te maken en heb ik twee lange slingers J  Hieronder weer wat foto's.


Balkon/serre

'aangeklede'kamer

zithoek en berenverzameling


De vééééle kaarten

Mariahoekje

Trippelstoel


Vrijdag 4 April 2008: Verhuizen
Het was een hele hectische, drukke week waarin hard gewerkt is door veel mensen om mijn huisje bewoonbaar te maken. Dit is goed gelukt en morgen staat 'de grote verhuizing' gepland......mooi op de streefdatum die ik in gedachte had, goed gedaan!! Als alles goed gaat ga ik morgenavond voor de allereerste keer in mijn huisje slapen, spannend hoor! Ik vind het zelf heel mooi geworden alleen is alles nog wat kaal. Het moet nog wat opgefleurd worden met bloemen, planten en snuisterijen, schilderijen ophangen enz.... maar dat komt nog goed hoor.
Mijn lichaam is wel helemaal op en in mijn hoofd is het een kabaal van jewelste....alsof de derde wereldoorlog zich er in afspeelt......oftewel kabaal door het oorsuizen dat als ik vermoeid ben alleen maar toeneemt. Mijn geest wil er nog wel tegenaan hoor, ik vind het allemaal wel heel leuk om mijn huisje in te richten en het steeds mooier en voller te zien worden. Komende week in alle rust de verhuisdozen uitpakken, daar is niet zoveel haast bij dat het in 1 dag klaar moet zijn. En dan eindelijk rust en gaan genieten denk ik J
Ik weet nog niet hoe het met internetten zal gaan. In mijn huisje is nog geen internetaansluiting. De doe-het-zelf doos heb ik al wel en mijn zwager zal dat installeren. Hij hoopt morgenmiddag tijd te hebben daarvoor en dat hoop ik ook heel erg want dan kan ik dit weekend al weer internetten. Zo niet dan duurt het waarschijnlijk nog een week voor ik weer aangesloten ben en moet ik jullie een weekje missen en jullie mij ook. We duimen gewoon met z'n allen dat het mijn zwager morgen gaat lukken, toch!!
Vandaag heb ik heel de dag heen en weer gereden met de scootmobiel. Eerst naar het gemeentehuis van Etten-Leur om mij in te schrijven als inwoner. Ik dacht dat je dan meteen ingeschreven zou zijn maar er gaan nog een dag of 5 overheen voor ik officieel ingeschreven ben. Kreeg daar weer schrik van want ik zag het al helemaal mislopen met de deeltaxi want die staat vanaf maandag op Etten-leur, maar dan moet ik daar dus wel ingeschreven staan. Alles nagevraagd, doorgestuurd naar een ander loket, die dame aan het telefoneren en uiteindelijk schijnt het nu allemaal goed geregeld te zijn. Over mijn scootmobiel en rolstoel heb ik deze week ook bericht ontvangen. Welzorg gaat niet akkoord met overname van mijn huidige spullen en nu ga ik van Welzorg nieuwe/andere krijgen. Deze moeten besteld worden maar er is onderling afgesproken dat ik mijn huidige spulletjes tot de tijd van levering mag blijven gebruiken....pffftt opluchting zeg! Na het gemeentehuis ben ik naar de nieuwe huisarts getuft om mij daar in te schrijven en ook meteen bij de apotheek. Bij beiden kreeg ik papierwerk mee om in te vullen en weer in te leveren en ik moest naar mijn huidige apotheek voor een medicijnoverzicht omdat ik nogal erg veel medicijnen gebruik. Dus vanmiddag ook weer naar de apotheek in Prinsenbeek getuft waar ik een uitdraai van 3 pagina's meekreeg......hoezo veel medicijnen?!? Ook meteen bij de huisartspraktijk aan gewipt i.v.m. mijn medisch dossier voor de nieuwe huisarts. Ze gaan alles bij elkaar zoeken en hebben daar ook even werk mee en a.s. woensdag kan ik het ophalen en zelf bij mijn nieuwe huisarts afgeven. Nu is alles geregeld denk en hoop ik.


De meubels zijn er!!

Dressoir vol kaarten

Kledingkast slaapkamer


Zaterdag 29 Maart 2008: Huisje
Er is deze week hard gewerkt in mijn huisje en het begint al ergens op te lijken hoor.
Het zeil ligt er inmiddels netjes in. Woensdag en Donderdag heeft mijn broer Kees heel hard gewerkt en overal de plinten er aan gemaakt. Ook de lampen heeft hij allemaal al opgehangen, behalve in de kamer want daar moeten eerst de meubels staan zodat we kunnen zien waar de lampen precies moeten komen.
Martha onze hulp, en buurvrouw Dina zijn er donderdag flink tegenaan gegaan en hebben heel mijn huisje schoongemaakt. Dat was een heel karwei want de ramen en de deuren zaten vol met troep van de stucadoor,dat hebben ze er allemaal af moeten krabben. De badkamer is inmiddels aangepast met beugels en een douchestoel. Mijn bed hebben ze donderdag ook gebracht en dat staat er nu dus. Nog even opmaken en ik kan er slapen J
Morgen komt mijn jongste broer Jos, de kast voor de berging in elkaar knutselen. Dinsdagochtend gaan we op jacht naar een wasmachine, droger en koelkast. Dinsdagmiddag komen de meubels en woensdag komt de kledingkast voor op de slaapkamer. En dan is er alles geloof ik. Dan moeten we nog mijn spulletjes van thuis daarheen brengen, uitpakken en een plaatsje gaan geven. Wanneer dat gaat gebeuren, weet ik nog niet.
Hoe het met de scootmobiel en rolstoel zit weet ik nog steeds niet. Ik ben er wel over aan het mailen geweest maar nog niet veel wijzer geworden. Daar ga ik komende week nog eens achteraan want het moet wel goed geregeld zijn. Ik mag mijn huidige scootmobiel en rolstoel niet meenemen naar Etten-Leur of zij moeten de gemeente Breda er huur voor willen betalen dan mag het wel. ingewikkeld allemaal al die regeltjes hoor pffffttt K  Wel is er geregeld dat per 7 april mijn deeltaxipas overgezet wordt naar de gemeente Etten-Leur. Ik moet dan wel zorgen dat ik op die dag ook ingeschreven sta als inwoner van Etten-Leur.
Dus.....vanaf 7 april ben ik officieel woonachtig in Etten-Leur J


Mijn bed staat er al

Kamer

Badkamer aangepast


Zaterdag 22 Maart 2008: Zeil
Jaaa dat is snel na mijn stukje van gisteren.......maar ik moet gewoon even wat kwijt, iets leuks.
Vanmiddag ben ik even naar mijn huisje geweest. Ik was benieuwd hoe het er uit zou zien na het egaliseren. En meteen de brievenbus leeg halen en een paar boodschappen doen. Ik had verwacht in een kaal huisje te komen en was zeer verrast toen ik binnenstapte en ik overal zeil zag liggen! Het zeil is nog niet vastgelijmd hoor. Ze hebben alleen al stukken op maat gesneden en ook nog niet overal. Ze zouden dinsdag het zeil leggen maar ze zijn gisteren dus al een beetje op voorwerk geweest. Het zeil was iets wat mij zorgen baarde want ik was zo bang dat het te donker zou zijn of te druk of niet mooi. Maar nu zag ik het zo liggen en ik vond het heel mooi, volgens mij is het toch een goede keus!
Terwijl ik in mijn huisje was kwam er een flinke bui over, die ik eerst even af moest wachten alvorens terug naar huis te tuffen op mijn scootmobiel. Ik ben lekker op de vloer voor het raam gaan zitten......was nog lekker warm ook met de vloerverwarming......en heb zitten dromen hoe het er allemaal uit komt te zien als de meubels er straks in staan. En het idee dat het allemaal van mijzelf is, is toch wel heel leuk dan hoor J
Gisteren kwamen ze hier thuis stoelen bezorgen die ik straks in de serre/balkon wil plaatsen, leuk hoor. Mijn poes Mickey had zich er al meteen in genesteld, ze zijn door haar al goedgekeurd ondanks dat de stoel nog ingepakt zat in het karton J
Ik begin het echt steeds leuker te vinden maar aan de andere kant vind ik het ook nog steeds moeilijk om thuis weg te gaan. Niet het thuis weg gaan maar het achter laten van mijn vader. Daar heb ik nog steeds geen fijn gevoel bij maar ja.......eens zal het toch zover komen en dan zullen we het allebei best moeilijk hebben. Maar als het dan zover is en mijn vader ziet dat ik het naar mijn zin heb en goed zit, dan hoop ik dat hij daar ook rust/berusting in krijgt.


Mickey test de stoel uit

Zeil in de kamer

Zeil in de slaapkamer


Vrijdag 21 Maart 2008: Druk bezig
Zoals jullie op de foto's onder dit stukje kunnen zien zijn we druk bezig in mijn huisje. De stucadoor in sinds woensdagavond klaar en mijn broer en schoonzus hebben de berging/washok en bergkast geverfd. Mijn andere broer heeft gisteren alle plaatjes van de stopcontacten - die we er zondag afgehaald hadden voor de stucadoor - weer terug aan gezet. Vanmiddag komen ze de vloeren egaliseren i.v.m. het zeil en daarvoor moesten wij de vloeren helemaal vrij maken van allerlei bobbels cement en spachtelputz. Dat hebben we ook gisteren gedaan en was een heel werk. Zondag waren we ook al bezig geweest maar de stucadoor had flink veel gemorst dus konden we opnieuw aan de slag. Ik heb een heel klein stukje geveegd met de bezem maar ik was al snel helemaal op, dus daarna maar voor 'oppervrouw' gespeeld.
Ook hebben ze de keuken opgehoogd want deze waren volgens de arbowetgeving te laag geplaatst. Op zich hing de keuken voor mij op een goede hoogte maar hij moest toch omhoog. Stel dat ik ziek ben en zelf niet kan koken, dan moet de verzorging dat doen maar dan moet de keuken dus op goede werkhoogte staan want anders mogen zij dat niet. Nu staat de keuken op 93cm geloof ik. Voor mij weer te hoog maar ik krijg binnenkort een trippelstoel en die is in hoogte verstelbaar dus dan zal het wel goed komen. Het is allemaal wel intensief en vermoeiend voor mij maar aan de andere kant wil ik alles graag meemaken en erbij zijn.
Maandag was eerst de uitvaart van mijn tante. Maandagmiddag eerst naar de bank i.v.m. het afsluiten van de verzekering. Daarna met mijn schoonzus naar de Praxis om verf uit te zoeken en meteen een paar lampen gekocht.
Dinsdagmiddag moest ik naar de oogarts en heb ik daar een heel avontuur meegemaakt.....ik heb een hele middag in het ziekenhuis gezeten en maar 5 minuten bij de oogarts binnen geweest. Was allemaal goed trouwens. Maar een gastvrouw had mij opgehaald in de hal en blijkbaar geen zin om mij dat stuk weer terug te rijden.(om bij de oogpoli te komen moet je een stuk buitenlangs en dat loopt af als je naar de oogpoli gaat maar bergop terug dus) Zij heeft vanuit de oogkliniek de taxi besteld en ze zei dat ze geregeld had dat ik daar opgehaald werd. Ik vertrouwde het allemaal niet zo want de taxi mag daar helemaal niet stoppen en ze had het er over dat ze taxi Rotax had gebeld en had het ook al over een rolstoelbus. Ik had het spaans benauwd en heb geprotesteerd want ik rij nooit met taxi Rotax en al helemaal niet in een rolstoelbus want daarin wordt ik doodziek. Maar ik moest me niet druk maken want het was allemaal goed geregeld en ze zouden mij in de oogkliniek ophalen, zei ze. Ik kreeg een kop thee van haar en werd ergens weggezet. Nou na een uur nog steeds geen taxi mevrouw de gastvrouw was na een half uur komen vertellen dat ze in de centrale hal doorgegeven had dat ik op de oogpoli zat en zij ging naar huis. Dan zit je daar in je uppie in een rolstoel te wachten en overtuigt dat alles mis gaat K  Ik kon zelf niet van de oogkliniek naar de centrale hal want je moet buiten een berg op en dat lukt niet alleen met de rolstoel. Na dat uur vertrouwde ik het echt niet meer en heb mezelf voortgeduwd naar de poli achter in de gang om te vragen of die niet iemand konden regelen om mij op te halen en naar de centrale hal te brengen en opnieuw de taxi daar te bellen. Dat was een heel geregel want alle gastvrouwen/vrijwilligers waren al naar huis (5 uur) Uiteindelijk is de receptioniste mij komen halen en heeft zij opnieuw gebeld en bij de zorgtaxi wisten ze van niets. Om half 6 werd ik alsnog opgehaald en dat terwijl ik om 2 uur al in het ziekenhuis was ...... pffffftttt wat een avontuur weer hé.
Woensdagmiddag ben ik met de scootmobiel tussen de buien door naar mijn huisje gereden want ik was heel benieuwd hoe ver ze al waren en ik moest natuurlijk ook mijn post ophalen J  Gisteren heel de dag in de weer geweest. Gistermiddag zat ik er echt helemaal doorheen. Ik doe dan wel niet veel maar toch het heen en weer rijden en al het geregel en zo en het nadenken over van alles en nog wat. Het mailen schiet er nu wel bij in maar ik denk dat jullie dat wel begrijpen. Ik kijk wel elke dag naar mijn binnenkomende mails en ook even op hyves maar ik heb niet altijd de puf om te reageren. Misschien dit paasweekend wel weer want we kunnen de komende dagen volgens mij niet veel doen. Vanmiddag komen ze de vloeren egaliseren maar daar hoeven we niet bij te zijn (lopen alleen maar in de weg) Dinsdag komen ze het zeil leggen dus we mogen de komende dagen niet veel rommel maken omdat de vloeren schoon moeten blijven. Daarna kunnen we dan weer verder. De 27e komt mijn bed en de meubels komen 1 april (geen 1 aprilgrap hoor J )
Over mijn scootmobiel en rolstoel is nog niets bekend, ze zijn nog in conclaaf met de huidige leverancier. Hopelijk is dat wel voor 5 april geregeld, voor ik verhuis want anders zit ik zonder spullen.....dat kan niet!!

Tot slot wil ik jullie een fijne, vrolijke en zalige Pasen toewensen!


Mijn broer Jos en schoonzus Marie-Christien
aan het verven

Mijn broer Kees aan het stofzuigen

De tegelzetter


Woensdag 15 Maart 2008: Huisje
Yes......sinds donderdagmiddag ben ik in het bezit van een sleutelbos van mijn 'eigen' huisje J
Donderdag was een rare dag. Ik was al vroeg op omdat ze van Welzorg naar mijn scootmobiel en rolstoel kwamen kijken of die overgenomen kan worden. Rond 9 uur kreeg ik een mail dat de persoon in Etten-Leur aan de deur had gestaan want ze dachten dat ik al verhuisd was. Later op de ochtend is ze nog wel langs geweest en ik krijg nog bericht of Welzorg alles overneemt van Breda of dat ik een andere krijg van Welzorg.
Halverwege de ochtend kreeg ik te horen dat mijn tante donderdagochtend plotseling overleden is, dus flink schrikken. En na het middageten wilde ik de pedaalemmer legen. Ik haal de zak er uit en wat denk je....scheurt die zak open en alle troep over de keukenvloer grrrrr. Ik had toen zoiets van als het vanmiddag maar goed gaat komen met de sleuteloverdracht. Het was dan wel geen vrijdag de 13e maar donderdag de 13e is blijkbaar ook geen al te beste dag.
Gelukkig is de sleuteluitreiking goed gegaan hoor.
We werden met een paar mensen tegelijk ontvangen en daarna gingen onze persoonlijk begeleiders met ieder van ons naar ons appartementje. Wilfried ging met mij mee en het eerste wat ik vroeg was: "heb ik al post" dus hij kijken en wat denken jullie............Conny had post J
Daarna zijn we eerst even naar de kelder gegaan om te kijken waar ik straks mijn scootmobiel moet parkeren en opladen. Ook een kijkje in de berging genomen waar ik opmerkte dat het een mooie "isoleercel" zou zijn......O, o toen had ik Wilfried op een idee gebracht J
Hierna na boven naar de 6e etage naar mijn appartement. Na wat uitleg en het tekenen van enkele officiele documenten en het zorgcontract, kreeg ik van Wilfried de sleutelbos J  Wilfried is daarna weg gegaan en ik heb mijn schoonzus (die met mij mee was) een rondleiding in 'mijn huisje' gegeven en we hebben allerlei plannen en ideetjes besproken met elkaar, leuk hoor. Rond half 5 waren we weer hier thuis en mocht ik het eten weer koken, terwijl ik eigenlijk doodmoe was....baalde ik wel van hoor. Ik was nog aan het koken toen mijn broer al binnenkwam. Hij kwam mij ophalen om samen naar mijn huisje te gaan want de stucadoor zou komen kijken en afspreken. Dus rap-rap eten en toen weer op pad. Toen we om half 8 thuis komen was ik dood en doodop en ben meteen mijn bed ingedoken. Ik was alleen zo moe dat ik daardoor niet in slaap kon komen, dus dat schoot ook niet op.
Gisterochtend weer vroeg uit bed want Margareth kwam mij al vroeg ophalen. De mensen voor de vloer zouden de boel komen opmeten tussen half 9 en 10 uur. Wat denk je komen ze pas om 1 minuut voor 10 aanzetten. De vloer is opgemeten en verdere afspraken zijn ook gemaakt.
De stucadoor komt maandag en verwacht woensdagavond klaar te zijn met de muren. Dan komen ze vrijdag de vloer egaliseren want er zitten nogal wat putjes in en dat zie je in het zeil als je dat zo laat. Dinsdag na Pasen komen ze dan het zeil leggen. Daarna kunnen we de meubeltjes laten komen en inrichten en dat lijkt mij het leukste van alles J  Ik kreeg daarnet bericht dat ze mijn bed 27 maart komen bezorgen, dus dat komt mooi uit. Ik verwacht rond 5 april er te kunnen gaan wonen. Op dit moment kunnen we nog niet zoveel doen. Morgenmiddag komt mijn broer om de plaatjes van de stopcontacten er af te halen zodat de stucadoor dat netjes af kan werken. En dan is het dus wachten tot de werklieden klaar zijn voor wij verder aan de slag kunnen, spannend allemaal hoor!
Tot slot wil ik jullie bedanken voor alle gelukwensen via de mail, krabbels en kaartjes.......jullie weten wel dat ik dat harstikke leuk vind en ik geniet er reuze van....dus nogmaals BEDANKT!


Woensdag 12 Maart 2008: Morgen de sleutel!!!
Morgen is zover en het gaat dus echt door deze keer!!!
Zaterdag kreeg ik de bevestiging dat ik morgenmiddag om 15.00u in "De Wachter"(naam van het appartementgebouw) verwacht wordt. Morgenmiddag is de sleuteloverdracht, informatie en tevens moet ik het zorg-en dienstverleningscontract tekenen. Dan ben ik vanaf morgen dus echt patiënt bij NSWAC, cliënt is een beter/leuker woord, dat klinkt niet zo akelig.
Ik ben maandag en dinsdag druk doende geweest met het schoonmaken en inpakken van al mijn beertjes. Pfffttt was een heel werk hoor en maandag was ik een beetje te fanatiek geweest en werd daar wel een beetje door afgestraft door mijn lijf. Gisteren heb ik het een beetje rustiger gedaan en nu zijn ze klaar. Martha heeft vanmorgen de vitrinekasten helemaal schoongepoetst en de glasplaten ingepakt. Dus dat staat nu ook allemaal verhuisklaar.
Tussen de bedrijven door is er maandag ook nog bloed geprikt en ik heb mijn laatste B12-injectie gekregen. Gisteren naar de fysio geweest en een knipbeurt gehad van mijn thuiskapster, ik kan er nu weer even tegen J
Vanmiddag ben ik door de storm naar de huisarts getuft op de scootmobiel, vond ik wel een spannende onderneming. Ik ben niet omver geblazen door de wind maar dat had ik ook niet verwacht hoor want er zit genoeg gewicht op J
De bloeduitslagen zijn iets verbeterd t.o.v. drie weken geleden. De ontstekingswaarden zijn wat gedaald. Ondanks dat ik qua vermoeidheid niet veel verbetering merk, is de B12 goed en de injecties mogen stoppen. Ik moet het wel in de gaten houden want als deze ingespoten voorraad op is dan kan het zijn dat de waarden weer omlaag gaan en ik toch weer injecties nodig zal hebben. De schildklierfunctie was onveranderd, nog steeds wat te traag. Maar aangezien ik daar al zoveel medicijnen voor slik, laten we dat voorlopig even zo. Verder nog wel een aantal uitslagen die te laag of te hoog zijn maar voor mijn doen zijn die dan weer 'normaal' dus de huisarts was wel tevreden. Ik was wel opgelucht hoor want ik was toch wel een beetje bang dat de uitslagen weer niet zo best zouden zijn.
Morgenochtend komen ze van Welzorg naar mijn scootmobiel en rolstoel kijken of die door de gemeente Etten-Leur overgenomen kunnen worden of niet. Wat mij betreft mogen ze een nieuwe scootmobiel geven en dan eentje die een hele grote afstand kan rijden, dan kan ik lekker crossen van de zomer. Er op rekenen doe ik maar niet, gezien het beleid van de gemeente Etten-leur......ik droom wel J
Morgenmiddag dan de sleutel ophalen en morgenavond komt de stucadoor al kijken en verder afspreken. Vrijdagochtend komen ze het appartement opmeten i.v.m. het bestellen en leggen van het 'zeil'. Dan hoor ik misschien ook wanneer ze het komen leggen. Zodra de stucadoor klaar is en het zeil ligt dan kunnen de meubels komen en kunnen we met de verdere inrichting beginnen. Ik verwacht begin april over te kunnen. Ik ben bij alles afhankelijk van anderen en wanneer zij tijd hebben, ik mag alleen 'commanderen' J


Donderdag 8 Maart 2008: Nog 1 week
Vandaag over een week is het zover, dan krijg ik de sleutel van het zorgappartement en kunnen we aan de slag met inrichten. Ik hou zelf nog een slag om de arm want ik heb nog steeds geen officiele bevestiging gekregen van de sleuteluitreiking. Ik heb er maandag wel met het NSWAC over gemaild en zij mailde terug dat het wel doorgaat en ik om 15.00u ingepland staat voor de sleuteloverhandiging en informatie. Schriftelijk bericht zou nog volgen en daar wacht ik dus nog op.
Inmiddels heb ik ook gemerkt dat de gemeente Etten-Leur niet zo'n handicapvriendelijke gemeente is. Afgelopen zaterdag kreeg ik een brief met het bericht of ik maar even zo spoedig mogelijk 350 euro over wilde maken naar de gemeente Etten-leur i.v.m. de naderende overname van mijn scootmobiel. In Breda kreeg ik deze - en ook andere hulpmiddelen - altijd gratis in bruikleen. In Etten-Leur gaan ze er vanuit dat iemand die een scootmobiel aanvraagt, niet meer kan fietsen. Het bedrag van de fiets wordt dan uitgespaard en de gemeente vergoedt dan alleen de meerwaarde van de scootmobiel. Iedereen die een scootmobiel aanvraagt of heeft moet 1x in de 7 jaar 350 euro betalen. Belachelijk toch en al helemaal omdat mijn scootmobiel al 3 jaar oud is en door de gemeente Breda aangekocht is. Maar ja, ik heb het wel betaald want ik wil mijn vrijheid niet kwijt en zonder mijn scootmobiel kan ik nergens meer heen K
Ook met de deeltaxi hebben ze in Etten-Leur heel andere regels dan in Breda. Breda heeft een vrij groot reisgebied en in Etten-Leur mag je maar in een straal van 25km met de deeltaxi reizen. Voor verdere afstanden moet je dan gebruik maken van de Valys-taxi maar daarbij heb je een beperkt aantal kilometers, die je per jaar mag reizen. Nou ja we zullen het maar afwachten en zien hoe het allemaal gaat lopen.
Een verhuizing brengt niet alleen lusten maar ook lasten met zich mee, dat zullen jullie ook wel weten.
Dan de trippelstoel.......dinsdagmiddag is er een mevrouw bij mij thuis geweest om mijn ziektebeelden/handicaps door te nemen, inventariseren waar de trippelstoel voor gebruikt kan gaan worden en zij heeft mij in hoogte, breedte, lengte, dikte enz opgemeten J
Ik krijg een trippelstoel met elektrische bediening en een speciale voetenplank die uitklapt als ik de hoogte in ga en ik weet al niet meer wat voor aanpassingen nog meer. De stoel gaat nu besteld en gemaakt worden en nu is het afwachten op bericht dat hij klaar en leverbaar is.
Met mijn gezondheid blijft het kwakkelen. Ik heb nu drie B12-spuiten gehad maar kan nog steeds niet zeggen dat ik vebetering merk in de moeheid. Maandag moet ik weer bloed laten prikken en dan denk ik dat ik woensdag de uitslag zal krijgen. Ik ben best wel benieuwd naar de uitslagen of er verbetering in zit of niet.
Ik vind het wel vervelend wat dat betreft dat ik nu net voor de verhuizing sta en dus ook moet gaan wisselen van huisarts. Mijn huisarts moet maar een goede overdracht maken.........en anders doe ik dat zelf wel, ben wel goed in overdrachten maken denk ik JJJ
Nou.....tellen jullie mee af naar donderdag J


Maandag 3 Maart 2008: Supertrots J
Vanmiddag heb ik mijn borduurwerk ingelijst en wel terug gekregen van de lijstenmaker.
Ik ben er supertrots op JJJ
Het is "Kapiteintje éénoog" toch maar mooi gelukt om het borduurwerk - dat eerst jaren in de kast heeft gelegen omdat het met mijn oogproblemen niet meer lukte om te borduren, en daarna nog bij een vriendin is geweest die uiteindelijk te weinig tijd had om er aan te werken - zelf af te borduren. En nu is het ingelijst en zeg nou zelf: "is het geen plaatje"!
Het is ook mooi op tijd klaar gekomen om in mijn huisje op te hangen, goed hé J


Donderdag 28 Februari 2008: Nog 2 weekjes
Vandaag nog 2 weekjes en dan krijg ik de sleutel van het zorgappartement. Tenminste als er niets tussenkomt en het weer uitgesteld wordt, want ik heb nog steeds geen officieel bericht ontvangen. Aan de andere kant lijkt het mij heel sterk dat het nu weer niet door zou gaan want het gebouw is klaar en met de bestrating zijn ze bezig dus dat is vast op tijd klaar. Ik heb er wel zin in hoor en vind het allemaal reuze spannend. Ik ben ook heel benieuwd hoe het er straks uit zal zien met alle spulletjes die ik gekocht heb, of het mooi zal zijn. En het lijkt me zo raar om ineens in een eigen flatje te wonen met allemaal spulletjes van mezelf, die ik zelf gekocht heb J
Hier thuis staat alles al ingepakt wat mee moet. Ons klein kamertje boven staat vol met dozen en spullen. Alleen de dingen die ik nog in gebruik heb moeten straks nog gepakt worden. Maar dat is zo gebeurd. En alle beertjes uit mijn berenkasten moet ik ook nog inpakken. Dat wil ik pas de laatste week doen want anders wordt het hier zo kaal met twee lege kasten. Op zich zijn die beertjes zo ingepakt.
Met mijn gezondheid is het nog zo'n beetje hetzelfde. Ik heb inmiddels twee B12-injecties gehad maar merk nog niet dat ik mij daardoor beter voel.
Als ik 's morgens wakker wordt dan voelt het alsof ik net de marathon van New York gelopen heb, zo ontzettend moe ben ik dan al. En dan moet de dag nog beginnen K  De week van 10 maart moet ik weer bloed laten prikken. Ik ben benieuwd of mijn bloeduitslagen dan verbetert zijn.
Van de behandelingen van de fysiotherapie merk ik al wel een beetje vooruitgang, dus daar heb ik gelukkig wel baat bij.
Dan heb ik gisteren bericht gehad van mijn zorgverzekeraar over de trippelstoel en dat bericht was positief want ik krijg een trippelstoel. Zij hebben de leverancier opdracht gegeven om een trippelstoel te leveren en als het goed is ontvang ik binnen twee weken bericht van de leverancier. Dat is mooi hé J 
En dit is zo'n beetje het nieuws van deze week, verder is het rustig. Ik doe rustig aan - kan ook niet anders - om mijn energie een beetje te sparen voor de naderende verhuizing.


Woensdag 20 Februari 2008: Bloeduitslagen.....niet veel goeds
Inmiddels heb ik mijn bloeduitslagen van de huisarts gekregen en mijn uitspraak: "geen nieuws is goed nieuws", gaat in mijn geval weer eens niet op K
Afgelopen maandag mailde de huisarts dat mijn bloedwaarden veel te hoog zijn en dit wijst op een ontsteking o.d. maar waar dat is de grote vraag?
Gezien mijn buikklachten had zij een vermoeden dat ik misschien blaasontsteking kon hebben dus urine opvangen en na laten kijken. Dat heb ik gisteren gedaan maar de urine was schoon. Alleen bloed erbij maar dat is bekend want dat heb ik al sinds september en kan volgens mijn uroloog geen kwaad.
Mijn HB en ijzer etc zijn wel aan de lage kant maar nog binnen de normale waarden. Helaas is dat niet het geval met de B12, die is veel te laag.
Daarvoor heb ik gisteren een B12-injectie gekregen en de komende 4 weken moet ik elke week een B12 injectie halen.
Dan mijn schildklier, die is tot mijn grote verbazing ook niet goed.Hij is te traag en dat begrijp ik niet goed want ik slik al een dubbele dosis thyrax daarvoor. Daar ben ik twee-drie jaar geleden zo mee aan het sukkelen geweest en bij de internist terecht gekomen, die uiteindelijk een dubbele dosis van de normaal/gangbare dosis thyrax voorschreef en vanaf toen ging het goed. Dus heel vreemd dat de schildklier nu ineens weer te traag werkt?
Met de verhoogde bloedwaarden en schildklier doen we nu even niets. Ik moet goed mijn lichaam in de gaten houden en als ik meer of andere klachten krijg dan moet ik weer aan de bel trekken. Als het blijft zoals nu dan houden we het zo en moet ik over 2 weken opnieuw bloed laten prikken.
De verhoogde bloedwaarden, lage B12, vertraagde schildklier verklaren allemaal wel mijn vreselijke moeheid. Soms twijfel ik wel eens aan mezelf en dan vraag ik me af of het missschien tussen mijn oren zit. Zeker op momenten zoals vorige week dat ik over pijn in mijn buik klaag en er niks te vinden is......... als ik dan weer thuis ben dan gaan er gedachten door mijn hoofd dat ik mij afvraag of het mogelijk is dat ik het alleen maar denk en dus psychisch is. Maar aan de andere kant weet ik zeker dat ik toch echt die steken en gezeur in mijn buik voel. Maar ik ga dan soms zo aan mezelf twijfelen. En dan komt er nog bij dat iedereen zegt dat ik er zo goed uit zie......zo van je kan niets mankeren want je oogt kerngezond. En ze hebben gelijk ik zie er zeker uit als 'Hollands Welvaren' maar toch blijkt nu ook weer dat de buitenkant niet alles zegt. Aan mijn bloeduitslagen is te zien dat er dus wel degelijk van alles aan de hand is en ik het mij niet verbeeld.......soms ook wel om moedeloos van te worden hoor K
Gisteren voor de tweede keer naar de fysiotherapie geweest. Ik vertelde van mijn blauwe rug en de therapeute zei dat het inderdaad wel vaker voor komt dat je een bloeduitstorting krijgt na zo'n massage. Maar toen ze de grote bloeduitstorting op mijn rug zag, schrok ze ook een beetje. Gisteren ben ik in elk geval met een beetje meer liefde behandeld J   Ze heeft nu ook de bovenkant van mijn rug/schouders meegenomen en dat voel ik vandaag weer behoorlijk maar het is nu niet blauw hoor. Het zit allemaal behoorlijk vast volgens de fysio. Ik heb ook al slijtage in mijn onderrug en beginnende artrose in mijn heupgewrichten.....ik ben dus echt 'oud en versleten'. Dit heeft te maken met het feit dat ik vroeger in mijn tienerjaren Scoliose heb gehad, dat is een verkromming van de ruggegraat. Daardoor heeft er meer druk op de onderkant en bekken gestaan. Die scoliose is na een gipsbed en 8 jaar fysiotherapie, weer wel goed gekomen hoor maar dit is er dus nog een gevolg van.
Ik hoop dat de fysio en de B12-injecties gaan helpen en dat ik over een paar weken weer een beetje fitter ben. Een beetje extra energie kan ik met de verhuizing goed gebruiken!!!


Zaterdag 16 Februari 2008: Drukke vrijdag met leuk nieuwtje
Gisteren heb ik een drukke dag gehad. De bloeduitslagen heb ik nog niet binnen. Mijn huisarts zou deze doormailen en ik heb haar gemaild maar nog geen reactie gehad. Ik ga er maar vanuit dat 'geen nieuws, goed nieuws' is.
Gistermiddag eerst de kennismakingsmiddag met personeel en andere bewoners van de zorgappartementen. Met hulp van de schrijftolk, waar ik zo zenuwachtig voor was. De zenuwen waren zoals altijd voor niets geweest. Marianne de schrijftolk was heel aardig en rustig. Zij probeerde alles wat er gezegd werd mee te typen en nu heb ik veel meer rechtstreeks kunnen volgen. Anders kreeg ik achteraf een verslagje van mijn begeleidster. Het was wel heel erg wennen want ik ben zo gewend om de spreker aan te kijken om te zien wat er gezegd wordt. Nu moest ik naar het scherm van de laptop kijken maar ik had steeds de neiging om naar de spreker te kijken. En het was ook wel vermoeiend hoor maar minder vermoeiend dan als ik zelf moet proberen te luisteren en minder frustrerend dan dat ik er bij zit en niks kan volgen. Nu kreeg ik via haar van alles mee en ik krijg het straks ook nog eens doorgemaild zodat ik het rustig terug kan lezen. Het is me goed bevallen en ik durf nu de volgende keer deze stap beter te maken nu ik weet hoe het in zijn werk gaat.
Verder was het een gezellige middag en ik zie het wel zitten hoor met de bewonersgroep en het personeel. Een gezellige groep zijn we volgens mij en ook heel divers. Onze bewonersgroep is van verschillende leeftijden tussen 21 en 50 geloof ik,en ook met heel verschillende handicaps. Zowel mannelijk als vrouwelijk. Bij het personeel idem dito. Ik heb al kennis gemaakt met mijn toekomstige begeleider Wilfried. Paula gaat mijn tweede begeleidster worden maar zij was er helaas niet. Nou en dan het leuke nieuwtje................13 maart krijgen we de sleutel!!!!!
Eindelijk hebben we een datum waar ik mij op kan richten en nu kan ik ook van alles gaan regelen; wanneer de stucadoor kan komen, de vloer, de meubels, tv en internet aanvragen, verhuiskaarten enz enz...... Van mijn bed kreeg ik woensdag al bericht dat het volgende week bezorgd zou worden. Dat hebben we maar geannuleerd en verzet naar week 13. Ik denk als het een beetje meezit dat ik in april in mijn nieuwe stekkie kan gaan wonen!!
Na de kennismakingsmiddag heeft An mij naar de fysiotherapie gebracht. Ik dacht dat het alleen een intakegesprek was maar ik heb al meteen een behandeling gehad. De therapeute heeft mijn rug gemasseerd en ik heb een paar oefeningen mee gekregen om mijn bekken en rug wat losser te krijgen. Beetje aangepaste oefeningen die ik wel kan doen. Ik dacht altijd dat massage lekker en ontspannend was........dat viel vies tegen hoor, het deed zelfs pijn. Toen ik dat aangaf zei de therapeute dat als het geen pijn doet dat er dan niets meer aan de hand is en ik beter ben. Gisteravond voelde mijn rug helemaal beurs en alsof hij bont en blauw was. Vannacht deed hij ook pijn als ik er op ging liggen en als ik in mijn stoel zit voel ik hem ook goed. Vanochtend keek ik in de spiegel en ik heb niet alleen het gevoel dat hij bont en blauw ziet maar hij ziet ook bont en blauw!!! Dat zal ik weer wel moeten hebben. Dinsdag moet ik weer en zal je zien dat ze zegt dat ze nog nooit meegemaakt heeft dat iemand zo'n blauwe rug kreeg van de masssage......ben benieuwd!!


Woensdag 13 februari 2008: Huisarts en Schrijftolk
Afgelopen maandag ben ik bij de huisarts geweest en al mijn klachten en kwaaltjes even uit de doeken gedaan. De huisarts heeft mijn buik onderzocht maar niets afwijkends kunnen ontdekken. Het zou kunnen dat de buikpijn met de antibiotica-kuren te maken hebben, daar raakt het darmgestel vaak door van slag. Haar advies was om bloed te prikken en even afwachten of daar iets afwijkends uit komt. Voor de pijn in mijn rug/lies/been, heeft ze mij doorverwezen naar de fysiotherapeut om deze eens te laten kijken of ze iets voor mij kunnen betekenen.
Gisteren is er bloed geprikt, hopelijk voldoende want het prikken wilde niet zo goed lukken......ik heb gewoon geen bloed in mijn lijf J  We moesten 4 buisjes hebben maar hebben maar in 1 buisje iets kunnen vullen. De laborante zou proberen om vanuit dat buisje bloed over te hevelen naar de andere buisjes. Dus hopelijk is het voldoende voor de bloedonderzoeken. Vrijdag zal de uitslag wel binnen zijn bij de huisarts. Vrijdag heb ik ook al een intakegesprek bij de fysiotherapie, ben benieuwd.
Vrijdag gaat toch al een spannende dag worden met de bloeduitslag, intakegesprek maar ook vrijdagmiddag een kennismakingsmiddag bij het NSWAC met het toekomstig personeel/zorgteam en andere 9 bewoners van de zorgappartementen. Dit is vooral spannend omdat ik deze middag voor de allereerste keer gebruik ga maken van de schrijftolk!!! Ik heb er enkele dagen over lopen dubben want ik had niemand die met mij mee kon en alleen gaan zag ik niet zo zitten omdat ik zo weinig kan horen in een groep. Ik dacht al wel aan de schrijftolk maar ja .... het is toch weer een drempel die je moet nemen en dat is niet zo makkelijk. Maar uiteindelijk toch een schrijftolk aangevraagd en gelukkig ook gevonden.
Ik vind het best heel spannend en ook een beetje eng. Gelukkig gaat mijn vriendin An ook met mij mee en dat vind ik heel fijn, dan voel ik mezelf toch wat zekerder/veiliger. Ja stom,ik weet het....iedereen denkt wel dat ik heel spontaan en niet verlegen ben.......dat klopt ook wel in situaties die bekend zijn voor mij en met mensen die ik ken. Maar bij vreemden of bij iets nieuws ben ik heel verlegen en onzeker. Komt vooral ook door het slechte horen en slechte zien, ik mis zoveel en dat maakt me onzeker. Maar nu met An en ook nog een schrijftolk, moet het toch wel goed komen vrijdag.....spannend blijft het nu nog wel J 


Zaterdag 9 Februari 2008: Weinig te vertellen
Het gebeurd niet zo vaak geloof ik, maar ik heb deze week weinig te vertellen. Er is niet veel gebeurd en ik heb eigenlijk niets meegemaakt, een rustige week was het. Het enige om te vertellen maar niet echt leuk, is dat ik mij niet zo lekker voel. Alweer een hele tijd last van erge moeheid. Eerst deed ik dat af aan de spanning voor de verhuizing en het inpakken enz. Daarna lag het volgens mij aan het gedoe met mijn kaak. De antibiotica heb ik ook al de schuld gegeven. Maar dat alles is voorbij en de vermoeidheid lijkt alleen maar weer erger te worden. Daarnaast weer last van het gezeur in mijn buik en rug. Dus heb ik besloten om maar eens even langs de huisarts te gaan. Wie weet heb ik weer bloedarmoede en moet ik weer aan de ijzertabletten? Maandag heb ik een afspraak dus even afwachten wat daar uitkomt, misschien wel niets?!
Op de bouw zijn ze inmiddels begonnen met het aanleggen van het parkeerterrein en als dat klaar is krijgen we de sleutel, is er beloofd! Mijn spulletjes staan - op de dingen na die ik nog nodig heb - ingepakt. Meubels etc zijn besteld dus alles is klaar, nu die sleutel nog!


Zondag 3 Februari 2008: Gedicht
Een van de begeleiders/vrijwilligsters van onze Lourdesgroep heeft in een gedicht heel mooi de sfeer van de Lourdesreünie verwoord. Ik vind het een heel mooi gedicht, al is de schrijfster zelf er wat bescheidener over. Ik wil het jullie niet onthouden en heb van Anneke toestemming gekregen om het hier in mijn logboek te plaatsen.

ONTMOETEN

Elkander ontmoeten
elkaar weer spreken en zien
samen gekomen in 's Hertogenbosch
blijde gezichten, handen, een kus en cake bovendien.

Elkander ontmoeten
foto's, film een lach en een traan
kaas, worst en al zo meer
heerlijk en zo geweldig spontaan.

Elkander ontmoeten
lopend, zittend, dicht bij elkaar
luisterend en biddend
eenheid zo voelbaar.

Elkander ontmoeten
vol zijn van een ieders leven
kwetsbaar, sterk en gelovig
er is zoveel om aan de mens te geven.

Elkander ontmoeten
Lourdes in het klein
ook al waren het korte uurtjes
het was goed zo en heel fijn.

Elkander ontmoeten
steeds weer ons leven lang
laten wij deze prachtige gewoonte volhouden
ook als het niet altijd lukt en ben je wel eens bang.

Elkander ontmoeten
is mens zijn onder elkaar
liefde geven iedere keer weer
dan maak je Gods droom zeker waar.

© Anneke de Joode - Koster


Vrijdag 1 Februari 2008: Van alles en nog wat
De eerste maand van 2008 is al weer voorbij, wat gaat dat toch hard zeg.
Afgelopen zondag ben ik ondanks mijn zere kaak dus toch naar de Lourdesreünie gegaan en heb daar geen spijt van gekregen. Het was een hele leuke, gezellige middag en zoals dat meestal gaat met leuke dingen, vloog de middag veel te snel voorbij. Het was nog lachen ook want de vrijwilligers hadden een speciaal "kusprotocol" voor mij opgesteld; alleen kussen op de linkerwang. Daar werden natuurlijk opmerking over gemaakt en om gelachen J  Het was heel leuk om alle Lourdesvrienden weer even gezien en gesproken te hebben. Nu moet ik nog 8 maanden wachten voor we elkaar weer zien, in oktober met de volgende Lourdesreis.
Dan nog even over de uitgestelde verhuizing. Maandag kreeg ik bericht waarom de sleuteluitreiking uitgesteld is en ik vind dat nogal belachelijk hoor. Er moet achter het gebouw nog een parkeerterrein aangelegd worden en pas als dat klaar is krijgen we de sleutel. Maar de gemeente heeft nog geen vergunning afgegeven, dus men kan nog niet aan de slag. En dat vind ik zo belachelijk want ze zijn al 3 of 4 jaar met dit project bezig en nu is het gebouw helemaal klaar en moeten we wachten op het parkeerterrein. Hadden ze daar niet eerder aan kunnen denken en vergunningen regelen, stom toch !!! Ik ben benieuwd of ze maart dan gaan halen want de 'ambtelijke molens' draaien niet zo snel...........!?
Dan het laatste nieuws over mijn kaak. Gisteren ben ik op controle geweest en mijn kaak was nog niet helemaal rustig dus de antibiotica-kuur is verlengd. Het gat in mijn kaak is nog steeds niet goed dicht, wel kleiner. Voorlopig wil de arts het even met rust laten en dan over een poosje kijken hoe het gaat en verder plan van aanpak maken. In mei moet ik terug komen. Ik ben wel blij dat hij het een tijdje wil laten rusten. Het gat is wel kleiner geworden en tot nu toe loopt het vocht/voedsel niet meer via mijn neus er uit. Ik moet wel elke dag het gaatje met een speciaal spuitje spoelen met NACL tot aan mei. Op zich vind ik dat wel een beetje vreemd dat het zolang duurt voor hij verder kijkt maar aan de andere kant ook lekker om even tot rust te komen van al het ziekenhuisgeloop en dat gedoe met mijn kaak. Als het goed is heb ik nu wat dat betreft een paar rustige maanden en kan ik mij richten op de verhuizing. In mei ben ik denk ik wel gesetteld in mijn appartementje en dan beginnen ook de controles in het ziekenhuis weer en dus ook mijn kaak. Gedoe allemaal zeg K  Nu maar duimen dat er geen gekke dingen meer tussen komen, want dat weet je bij mij maar nooit!
Tot slot wil ik alle mensen die carnaval gaan vieren een 'leutige carnaval' toewensen. Ik zal er zelf niet veel van merken want in de polder zie je niets van carnaval en om in mijn rolstoeltje aan de kant van de weg in de kou naar de optocht te gaan kijken, dat zie ik even niet zitten. Ik blijf wel lekker in mijn luie stoel bij de warme kachel zitten. De optocht van Prinsenbeek (Boemeldonck) zenden ze op de regionale tv live uit, dus daar kijk ik wel naar J


Zaterdag 26 Januari 2008: Kaak en uitgestelde verhuizing
De kaakoperatie zit er weer op en ik hoop dat ik het ergste nu achter de rug heb. Het gat in mijn kaak is weer dicht en nu hopen dat het netjes dicht groeit en dicht blijft! Het viel me deze keer een beetje tegen want ik was na afloop even flink beroerd. Ik had veel last van de verdoving en ook van nabloedingen. Gisteren ging het gelukkig wel weer een stuk beter alleen nog wel een pijnlijke kaak. Vandaag merk ik dat de wond toch weer een beetje 'draagt', er komt weer wat pus vanaf. Ik hoop nu maar dat de antibiotica flink zijn werk doet en ik moet mijn mond ook 3x per dag spoelen met een desinfecterend middel. Veel meer kunnen we nu niet doen denk ik. Donderdag moet ik weer voor controle maar mocht het maandag erger zijn dan trek ik wel aan de bel hoor.
De "steenlegging" bij het appartementengebouw waar ik kom te wonen, heb ik gisteren gemist. Vandaag las ik er een artikel over in de krant en ik denk dat het goed is dat ik er niet bij was. Het schijnt erg druk te zijn geweest en er was feest en muziek.....allemaal dingen waar mijn hoofd en lijf niet goed tegen kan. Aan de andere kant ook wel jammer hoor als je dat zo allemaal leest maar ik weet gewoon dat ik dat nooit vol had kunnen houden dus ik treur er maar niet te lang over. Ik zal het artikel dadelijk onder dit stukje plaatsen. Dan kunnen jullie ook lezen in wat voor 'bijzonder gebouw' ik kom te wonen J 
Eigenlijk hadden ze al dat geld,dat ze gisteren uitgegeven hebben beter aan de toekomstige bewoners kunnen geven als extraatje. Is toch eigenlijk zonde van al het geld.....ik had er wel leuke dingen van weten te kopen hoor J
In dit artikel las ik vanmorgen dus ook dat de sleuteluitreiking weer uitgesteld is. Het zou half februari zijn en nu schrijven ze al begin maart......wachten dus weer.....wat dat betreft doet het gebouw zijn naam "De Wachter" wel eer aan!
Ik heb deze week trouwens nog een kledingkast gekocht voor op mijn slaapkamer. Van de kledingkast heb ik 'bijna' slapeloze nachten gehad, want het was zo moeilijk om een leuke passende kast te vinden. Maar nu is het gelukt dus wat dat betreft kan ik ook weer rustig slapen. Volgens mij heb ik de meeste spullen nu wel, straks alleen het kleingoed nog. Het inpakken vordert ook al aardig en ik heb nu ook extra tijd ervoor nu de oplevering uitgesteld is.
Morgen ga ik lekker naar de Lourdesreunie. Ik voel me niet ziek, heb alleen een zere kaak maar daar kan ik wel mee de deur uit volgens mij. Ik neem gewoon een goed humeur en goede moed mee en dan komt dat vast wel goed J 

Hier het artikel uit de krant BNDeStem:

Middeleeuwse taferelen tijdens opening De Wachter
door Carlijn Maiburg

Zaterdag 26 januari 2008 - ETTEN-LEUR - Via een rode loper omringd door fakkels zijn de toekomstige bewoners van De Wachter gisteren naar de voordeur geleid.


Toekomstige bewoners van De Wachter wachten in een leegstaande kantoorruimte van het gebouw op de officile opening van het appartementencomplex. foto Gerard van Offeren/ het fotoburo
Zo'n 150 genodigden woonden de symbolische opening van appartementencomplex De Wachter, gelegen aan de Valpoort, bij. In één van de drie toekomstige commerciële ruimten werden bewoners, projectleiders en andere genodigden verwelkomd met middeleeuwse muziek, onder het genot van koffie en gebak.
De ruimte is omgetoverd tot een middeleeuws decor. De toekomstige bewoners zitten op houten banken aan lange houten tafels met grote kandelaars op tafel. Om de statafels zijn rode kleden gedrapeerd en een varken draait aan het spies. In middeleeuwse kraampjes wordt het buffet geserveerd.
De ceremonie wordt geopend met een toespraak van een van de muzikanten met de woorden 'we staan hier mogelijk op een historische plek'. Vermoedelijk stond in rond 1234 kasteel Hof ten Houte op de plek waar nu De Wachter staat. Op die plek kon men de vijand vanaf de gevechtstoren al van ver zien aankomen. Het huidige appartementencomplex heeft zijn naam dan ook hier aan te danken.
Karel van Dongen van Woonstichting Etten-Leur (WEL) gaat in zijn toespraak in op de vertraging die de oplevering van het complex met zich mee heeft gebracht door de vele regelgevingen. Hij belooft de bewoners begin maart officieel de sleutels te overhandigen.
Burgemeester van Agt begrijpt de frustratie bij de bewoners: "Laat ik zeggen dat ik tevreden ben. Het centrumplan is bij deze af. En op zo'n mooi gebouw, mag u als bewoners, ook wel even op wachten."
Met een opmerking over de grote van de letters De Wachter op de gevel van het gebouw krijgt de burgemeester de lachers op zijn hand. Van Dongen reageert hierop door te zeggen dat de huidige kleine letters vervangen gaan worden door grotere exemplaren. Na de toespraak van burgemeester Van Agt wordt buiten de laatste steen van het complex met daarop het logo van de Woonstichting, officieel onthuld. Dan is het tijd voor champagne.
De Wachter, ontworpen door architectenbureau Groosman & Partners uit Rotterdam, bestaat uit veertig appartementen, waarvan twintig comfort en zeven comfort plus appartementen. Daarnaast zijn er drie penthouses met uitzicht over Etten-Leur. Een tiental appartementen is beschikbaar voor een speciale woonvorm via Stichting NSWAC. Onderin het gebouw zijn drie commerciële ruimten voorzien, waarvan er een verhuurd wordt aan de ING Bank. Op dit moment is er nog een penthouse te huur en staan er nog twee commerciële ruimten van 158 en 88 vierkante meter leeg.


Woensdag 23 Januari 2008:
Morgen staat het weer te gebeuren......de kaakoperatie K  Maandag ben ik gestart met een flinke antibioticakuur in de hoop dat we zo infecties voor kunnen blijven. Gisteren al meteen diarree en maagklachten van de antibiotica maar ik moet toch even doorzetten want op een nieuwe infectie in mijn kaak, zit ik ook niet te wachten. Ik ben nu niet zenuwachtig, alleen een beetje vraagtekens of het deze keer wel gaat lukken om het gat in mijn kaak dicht te krijgen. En wat er gaat gebeuren als het weer niet lukt. Eigenlijk moet ik daar gewoon nog niet aan denken en net zoveel vertrouwen hebben als de tandarts. Die zegt namelijk dat hij er wel vertrouwen in heeft dat het weer helemaal goed gaat komen. Maar dat is eigenlijk mijn grootste angst die ik nu heb 'komt het wel goed?'
Gisterochtend heb ik bezoek gehad van de ergotherapeute i.v.m.de aanvraag van een Trippelstoel. We hebben een fijn en goed gesprek gehad en zij gaat haar best doen om een goed verslag te schrijven voor de zorgverzekeraar. Het is dus nog even afwachten op nadere berichten wat betreft de Trippelstoel.
Gistermiddag ben ik er met mijn scootmobiel op uit geweest. Het was gisteren heerlijk weer en ik had bericht gehad dat mijn nieuwe ringleiding al opgehaald kon worden. Dat is dus echt supersnel want vorige week maandag had ik hem pas aangevraagd en daarna moest ik mijn audiogram nog opsturen. Binnen een week heb ik de ringleiding, dat heb ik nog nooit meegemaakt zo snel!!!
Daarna heb ik een rondje Etten-Leur gedaan en ben ik langs alle huisartsenpraktijken gereden om te zien welke het best bereikbaar is voor mij. Als ik dadelijk verhuis moet ik ook een nieuwe huisarts zoeken. Ik vind het wel jammer want met mijn huidige huisarts ben ik heel tevreden en wij hebben een goed contact samen. Maar helaas moet ik een huisarts in Etten-Leur zoeken. Voor mij is het erg belangrijk dat ik zelfstandig met mijn scootmobiel in een praktijk terecht kan. Er zijn 5 huisartspraktijken en er was er 1 waar ik goed binnen kon. Dat is wel de praktijk die het verst weg ligt maar dat maakt met de scootmobiel niet zo heel veel uit, als het maar goed bereikbaar is dat vind ik belangrijker. Een andere praktijk zit op een noodlocatie waar ik moeilijk binnen kan maar die krijgen wel een nieuw medisch centrum en dat staat dan het dichtst bij mijn appartement. Ik ben nog even aan het dubben en moet het een en ander nog even navragen voor ik beslis. Ik heb nog een maand de tijd om te kiezen want ik denk dat ik een beetje begin maart kan verhuizen. Als het inderdaad zo is dat wij half februari de sleutel krijgen.........dat is nog maar 3 weken!!!
Met pakken ben ik zover dat ik de kasten op mijn slaapkamer bijna leeg heb. Nu nog een kast op een andere kamer, maar het komt allemaal wel goed hoor. Het vraagt alleen heel veel energie. Het is steeds een half uurtje ruimen en pakken en dan ben ik doodop en moet ik weer een uur bijkomen. Maar ik kom er wel!!
Nu eerst de ingreep van morgen maar weer afwachten en hopen dat ik zondag weer voldoende opgeknapt ben om naar de reunie van Lourdes te gaan. De "officiele steenlegging" gaat niet lukken, dus die gaat helaas aan mij voorbij......maar er zijn ergere dingen dan dat,toch!


Donderdag 17 Januari 2008: Evita, scheepsjournaal en meer
Afgelopen zondagmiddag ben ik naar de musical Evita geweest. Het was een leuke middag ondanks dat ik weinig heb kunnen verstaan. Ik had wel een ringleiding en in het Chasse Theater in Breda hebben ze een goed ringleidingsysteem. Bij de receptie heb ik de ringleiding ook eerst mogen testen om zeker te weten dat hij het deed. En hij deed het, dus daar lag het niet aan dat ik de musical niet kon volgen. Er was best veel samenzang en dat had ik bij Cats al gemerkt dat ik daar niets van kan maken. Solozang gaat wel redelijk als het maar een rustig nummer is. Maar op de een of andere manier was/is het stemgeluid van Brigitte Heitzer, die Evita speelde niet ideaal om door mijn CI verwerkt te worden. Ook de stem van Stanley Burleson, die Che speelde kwam bij mij niet goed binnen. Ik had Stanley trouwens niet eens herkend, dacht dat het een invaller was maar hij bleek het toch echt te zijn.....onherkenbaar dus. Ik vond het wel heel jammer dat ik het niet goed kon volgen want Evita is toch meer een luister dan een kijkmusical. Bij Cats was het kijken alleen al een genot met al die mooie katten. Evita is soberder qua decor en kleding. De balkonscene was wel heel mooi en dat lied ken ik uit mijn hoofd, dus dat was wel mooi. Ondanks het niet kunnen verstaan, vond ik het wel leuk hoor en heb ik toch genoten. Even een middagje er uit is gewoon al leuk!

Op deze foto klikken en je kan het hele arikel lezen.
Dinsdag kreeg ik met de post een exemplaar van het 'Scheepsjournaal' van de Zonnebloem en daar staat een interview in met mij. Het is een mooi artikel geworden, vind ik. Ik heb het gescand en in een pdf-formaat opgeslagen. Als jullie het willen bekijken dan moet je hiernaast op de foto klikken en dan kan je als het goed is het pdf-bestand openen of downloaden.

Ik dacht dat dit een rustige week zou worden maar dat valt tegen want het is nog best druk. Maandag ben ik naar de 'Hoorwinkel' geweest voor de aanvraag van een ringleiding. Ik had de verwijsbrief bij maar wat denk je.....dat was niet genoeg K  Ze wilden ook een audiogram hebben. Nou stond op de verwijsbrief geschreven wat mijn gehoorverlies is (doof) maar dat was niet voldoende, er moet een bewijsstuk bij in de vorm van een audiogram. Was ik verdorie een half uur op mijn scootmobiel door de wind en de kou naar die winkel gereden en dan willen ze je nog eens heen en weer laten gaan! Maar Conny is niet gek.......ik heb het audiogram opgestuurd. Voor de zekerheid twee stuks want de een is zonder CI en dan ben ik stokdoof. Zal je straks zien dat de zorgverzekeraar zegt dat ik geen ringleiding nodig heb omdat ik stokdoof ben. Dus voorbereidende maatregelen genomen en ook een audiogram opgestuurd die gemaakt is met CI. Nu afwachten of het goed is en ik een nieuwe ringleiding krijg!

Had ik dat geregel gehad en toen kon ik dinsdag weer aan de gang om met alle instanties te mailen i.v.m. een aanvraag van een Trippelstoel. Ik had daar vorige week tijdens het zorggesprek om gevraagd want ik had begrepen dat de zorginstelling daarvoor moet zorgen. Dinsdag kreeg ik een berichtje dat dit niet zo is en ben ik dus weer aan het mailen geslagen, met hetzelfde resultaat als vorige week......'van het kastje naar de muur gestuurd'. Ik ben toch door blijven vragen via de mail en nu ben ik er aan uit. Ik moet de trippelstoel aanvragen bij de zorgverzekeraar en daarvoor heb ik een verwijsbrief van de huisarts nodig en een ergotherapeutisch verslag. Gisteren ben ik al bij de huisarts geweest voor de verwijsbrief en nu dat verslag nog. Ik ben niet onder behandeling van een ergotherapeut, dus moest eerst even nadenken hoe ik dat op moet lossen. Afgelopen zomer toen ik de decubites aan mijn stuit had, is hier een ergotherapeute van de thuiszorg geweest, ik heb haar om hulp gemaild. Inmiddels heb ik bericht gekregen dat zij met zwangerschapsverlof is maar haar collega wil mij graag helpen, daar ben ik heel blij mee. Dinsdag komt ze bij mij thuis op gesprek dus eventjes afwachten of het ons gaat lukken met de trippelstoel. Ik zit nu altijd op mijn rollator eten te koken en af te wassen, dat is niet erg veilig en verre van ideaal.

Dan heb ik deze week ook een begin gemaakt met het uitzoeken, opruimen en inpakken van mijn spulletjes. Ik vind dat wel heel moeilijk hoor. Ik heb in de afgelopen 44 jaar zoveel spullen en herinneringen verzameld en het liefst zou ik alles mee willen nemen. Maar ja dan moet ik daar heel het appartementengebouw af gaan huren, vrees ik J dat kan ook niet. Met het opruimen sluit ik toch een stuk van mijn leven af......44 jaar!! Uiteindelijk gaat het allemaal vast wel goed komen hoor en ik kan altijd nog het een en ander hier laten staan, ruimte genoeg. Alleen als mijn vader iets overkomt dan moet ik die dingen natuurlijk wel opruimen. We zien het wel hoe het allemaal gaat lopen. Nog een dikke maand en als het goed is krijg ik dan de sleutel!!!

Volgende week staat het bezoek van de ergotherapeute op mijn programma en donderdag de kaakoperatie *bibberbibber* Maandag moet ik al starten met antibiotica en dan hopen dat dit infecties tegenhoudt. Ik hoop dat ze het gat in mijn kaak dicht kunnen krijgen,je weet het bij mij nooit.....alles loopt altijd anders dan normaal. Vrijdag is de 'officiele steenlegging' maar ik betwijfel of ik daar bij kan zijn K  Ik heb nu ook geen doofblindbegeleiding meer want dat is per 11 januari gestopt *sniksnik* Viataal (doveninstituut) is wel met NSWAC in gesprek om te proberen mijn begeleiding door te laten lopen tot aan mijn verhuizing. Dat zou heel fijn zijn, maar op dit moment is daar nog geen zekerheid over.....afwachten dus!   Volgende week zondag de reunie van Lourdes en daar hoop ik natuurlijk wel naartoe te kunnen, ik denk wel dat ik dat ga redden. Mijn moeder zei altijd: "Wat ons Conny in haar kop heeft, heeft ze niet in haar kont" nou en de reunie zit al maanden in mijn kop dus daar ga ik heen, dan maar met een zere mond!!!


Vrijdag 11 Januari 2008: Regelweek
Deze week ben ik heel veel bezig geweest met allerlei zaken te regelen en daar gaat heel wat tijd inzitten pffttt.
Eerst had ik maandag het gesprek met NSWAC over mijn zorgvraag. Dat gesprek ging goed. We zijn stapsgewijs een formulier met allerlei punten langsgelopen waarbij ik aan moest geven wat ik wel/niet zelf kan en welke hulp ik erbij nodig heb. Dat gaat nu verder uitgewerkt worden en zo wordt er een zorgplan opgesteld voor mij. Ik heb er wel een goed gevoel over, qua zorg en hulp zal straks alles vast wel goed komen, daar lig ik niet wakker van. Ik krijg het nog best druk straks want ik krijg een dagdeel in de week huishoudelijke hulp, een dagdeel winkelhulp. Ik krijg twee contactpersonen vanuit de verpleging toegewezen en met hen heb ik ook 1x per week een gesprek. Ik hou geen tijd meer over straks JJ  Als het allemaal volgens plan gaat dan krijg ik half februari de sleutel......dat is al snel,nog een week of 4!!!
Ik heb meteen navraag gedaan hoe het met de rolstoel, scootmobiel en deeltaxi zit. Deze voorzieningen heb ik nu via het WMO van de Gemeente Breda. Zij hadden gezegd dat na de verhuizing de zorginstelling voor deze voorzieningen moet zorgen. Maar de zorginstelling zegt dat de gemeente dat moet doen. Dus ik weer naar de gemeente gemaild, deze mailde weer dat ik bij de zorginstelling moest zijn.........die weer gemaild en weer terug verwezen naar de gemeente..........gemeente weer gemaild en toen kreeg ik weer te horen dat ik alles opnieuw aan moet vragen bij de Gemeente Etten-Leur.........daar maar weer naartoe gemaild..........nou daar wordt je toch niet goed van!! Ik had echt het gevoel dat ik van 'het kastje naar de muur' werd gestuurd en ik werd er niets wijzer van.  Nou dan hebben ze aan mij een goeie want ik blijf net zolang mailen tot ik weet hoe en wat. Ik heb in de afgelopen jaren wel geleerd om assertief te zijn........alhoewel ik soms te horen krijg dat ik nog meer voor mezelf op moet komen. Na nog wat over en weer gemaild te hebben, heb ik van de Gemeente Etten-Leur een boekwerk aan formulieren toegestuurd gekregen. Die heb ik vandaag allemaal in zitten vullen en dat heeft behoorlijk wat tijd gekost want het was echt een boekwerk hoor! Nu maar hopen dat ze het snel in behandeling nemen zodat ik na mijn verhuizing niet zonder rolstoel, scootmobiel en deeltaxi kom te zitten want dat is niet zo erg handig, dan kan ik geen kant meer op.
Verder ben ik nog achter een verwijsbrief voor een ringleiding gegaan en die heb ik vandaag toegestuurd gekregen van mijn audioloog uit Maastricht. Als het komende week droog wil blijven moet ik daarmee even langs de hoorwinkel om te bestellen. Dan kan ik straks in mijn appartementje tenminste de tv horen via de ringleiding. Anders moet ik hem heel hard zetten en kan heel het gebouw meeluisteren.......ik vrees dat mijn mede-bewoners daar niet van gediend zijn J 
En ik ben ook nog langs de bank geweest om mijn gegevens over te laten zetten van Prinsenbeek naar Etten-Leur. Ik woon straks tegenover de bank dus dan is dat wel handig.   Gistermiddag zijn we op stap geweest voor rolgordijnen en kledingkasten. Ik was gisteravond zo vreselijk moe. Mijn hoofd tolde niet alleen van het oorsuizen en evenwicht maar ook van alles wat ik gistermiddag gezien en gehoord had. Het is zo moeilijk om een goede keus te maken en alles is veel duurder dan ik verwacht had. Mijn budget is dadelijk toch nog te klein, terwijl ik dacht dat ik zoveel gespaard had en met gemak mijn huisje in kon richten. Dat valt toch nog vies tegen K  het geld vliegt er doorheen en voor je het merkt zit je op een lege bodem.
Ik moet nu eerst even goed nadenken, rekenen, overwegen en keuzes maken. Gisteravond was ik echt even op en dacht ik dat het niet meer goed zou komen maar inmiddels is mijn hoofd weer iets rustiger en geloof ik dat het toch allemaal wel goed gaat komen. Met al dat geregel en gedoe is het ook niet gek dat mijn koppie over gaat lopen denk ik?!
Nou dan nog de tandarts......ik had gevraagd of de afspraak voor de ingreep aan mijn kaak verzet kon worden omdat 25 januari de 'officiele steenlegging' is en 27 januari reunie van Lourdes. Ze kunnen hem wel verzetten naar 14 februari maar dat is ook niet handig want als het goed is krijg ik rond die tijd de sleutel!! En dat gat in mijn kaak is best vervelend want ik moet bij het drinken steeds nadenken dat ik kleine slokjes neem, anders loopt alles er via mijn neus weer uit. En het infectiegevaar ligt ook nog op de loer. Dus laat ik het dan toch 24 januari doen. De steenlegging zal ik waarschijnlijk missen maar de reunie gaat denk ik wel lukken. Misschien dat praten en eten dan nog wat lastig is maar het belangrijkste is dat ik er bij kan zijn!!
O ja en het interview.............helaas, helaas....het gaat niet door want de redactie had zelf al een kandidaat gevonden, dus ik ben overbodig. Het BN-erschap zal dus nog even uitgesteld moeten worden J  och ik heb het nu toch veel te druk om er ook nog PR-werk bij te moeten gaan doen JJ 
Ik heb gisteren trouwens al wel wat leuke dingen gekocht voor mijn huisje. Lampen voor in de hal,gang en berging en hele leuke lampen voor in mijn slaapkamer. Ook opbergboxen, ik kan nu alvast een beetje mijn spulletjes die ik mee wil nemen uit gaan zoeken en in die boxen stoppen. Ook verhuisdozen meegenomen om de spullen in te pakken die ik nodig heb straks. Het begint nu dus echt te worden!!!!
Een heel verhaal en daaruit blijkt dat ik een inderdaad een drukke regelweek achter de rug heb. Komende week staat er nog niets op het programma. Wel fijn want mijn lijf schreeuwt momenteel om rust, dat gevoel heb ik in elk geval. Alleen zondagmiddag dan ga ik naar de musical Evita in Breda en daar heb ik vreselijk veel zin in. Ik heb de wedstrijd "wie wordt de nieuwe Evita" afgelopen jaar op tv gevolgd en ik ben heel benieuwd hoe winnares Brigitte, de rol zal vertolken. Jullie lezen vast nog wel hoe het geweest is J 


Zondag 6 Januari 2008: Mijn eerste stukje in 2008
Het nieuwe jaar is al bijna een week oud en hier is mijn eerste schrijfsel voor dit jaar. "Een nieuw jaar, een nieuw begin", was het motto van mijn kerstwens en dat nieuwe begin maak ik ook hier in mijn logboek. Ik ben een nieuwe pagina begonnen in mijn logboek. De vorige was helemaal vol geschreven en dit is meteen een mooie symbolische start van 2008. Wat zou het toch fantastisch zijn als ik dit jaar eens vol kan schrijven met alleen maar leuke dingen i.p.v. alle 'ellende' van afgelopen jaren. Alhoewel veel illusies maak ik mij daar ook weer niet over hoor.................ik zie wel wat er komen gaat en laat het allemaal maar weer over mij heen komen. Ik ben in elk geval al kwakkelend de jaarwisseling in en uit gegaan met mijn zere rug en het gat in mijn kaak. Met mijn rug gaat het al een heel stuk beter, alleen nog wat opstartprobleempjes. Afgelopen week flink verkouden geweest en als ik moest niezen of snuiten kwam het er langs alle kanten uit, zo ook uit het gat in mijn kaak, dat was niet zo lekker. De verkoudheid gaat inmiddels ook weer beter en ik zal vast de enige niet zijn geweest die verkouden was, volgens mij half Nederland wel.
Morgen heb ik een gesprek bij het NSWAC over mijn zorgvraag/behoefte en gaan we een zorgplan opstellen voor mij. Ik vind het best wel spannend en ben ook wel een beetje zenuwachtig hoor. Ik voel ook de kriebels weer terugkomen nu de verhuizing dichterbij komt. Dat dubbele gevoel van aan de ene kant het heel leuk vinden om te verhuizen en aan de andere kant het heel erg moeilijk vinden om mijn vader en broer hier alleen achter te moeten laten. Mijn vader begint nu zelf ook te sukkelen, hij begint nu echt oud te worden........maar ja hij is bijna 86 dus wat wil je! Ik hoop maar dat het straks allemaal van zelf goed gaat komen en het hier thuis ook blijft draaien.
Zover mijn eerst stukje.....nog niet zoveel nieuws maar ja het jaar is nog jong en deze week heb ik weinig gedaan. Maar ik ben er niet bang voor dat deze nieuwe pagina niet vol 'gekalkt' wordt hoor JJJ

Alle Blog-pagina's

Blogs 2024 | Blogs 2023 | Blogs 2022 | Blogs 2021 | Blogs 2020 | Blogs 2019 | Blogs 2018 | Blogs 2017 |
Blogs 2016 | Blogs 2015 | Blogs 2014 | Blogs 2013 | Blogs 2012 | Blogs 2011 | Blogs 2010 | Blogs 2009 | Blogs 2008 | Blogs 2007 |
Blogs 14-4-2006 t/m 30-12-2006 | Blogs 21-9-2005 t/m 26-3-2006 | Blogs 12-3-2005 t/m 18-9-2005 | Blogs 7-2-2004 t/m 10-2-2005

Inhoud Conny's Hoekje:

HOME | EVEN VOORSTELLEN | COCHLEAIRE IMPLANT | LOGBOEK | LOURDES | MIJN BOEK: 'VAN HOREND NAAR DOOF' | ISRAEL (nieuw)|
TINNITUS | EEN WANKEL EVENWICHT | SCHILDKLIER | NIERKANKER | BAHA | ROME |
VAARVAKANTIE ZONNEBLOEM 2014 | VAARVAKANTIE ZONNEBLOEM 2007 | MIJN FACEBOOK | GASTENBOEK | CONTACT