~~~~ Reacties Pagina 3 ~~~~

10-3-2004.
Op de website van de Baha hoortoestellen heb ik gelezen dat U informatie hebt over de vergoeding van een tweede apparaat. Binnenkort krijg ik een tweede schroef achter mijn andere oor en moet ik het BAHA toestel zelf betalen. Hoe zit dat precies? Kunt U mij daar over inlichten
Netty Lombarts

Een tweede Baha wordt nog steeds niet door alle zorgverzekeraars vergoedt. Ik weet van andere Baha-dragers dat: USZO - UNIVE en VGZ bij hen de tweede Baha wel vergoedt heeft. AZIVO en ANOVA heeft mij laten weten dat zij de vergoeding van een tweedee Baha per individueel geval bekijken. Het beste kunt u dus contact met uw zorgverzekeraar opnemen om te vragen of zij een tweede Baha wel of niet vergoeden.

8-3-2004.
Beste Conny,
Ik heb ademloos alles op jouw website gelezen. Ik kon niet ophouden. 28 April a.s. ga ik naar Nijmegen voor het eerste onderhoud voor aanmeten van een Bahatoestel. Links ben ik na 2 operaties van slechthorend geheel doof geworden. Rechts kan ik met behulp van een achter het oor toestel 45 % horen . Ten minste tot Juni 2003. Daarna doorlopend ontstekingen en vocht.
Door de verhalen van andere Baha gebruikers en jouw uitleg kijk ik nu met nog meer verlangen uit naar Nijmegen en ben ik de angst om tot gehele doofheid te komen gedeeltelijk kwijt. Sinds September vorig jaar kan ik alleen een op een nog communiceren. En dan vaak nog moeilijk. Spraakafzien blijft moeilijk.
Heel hartelijk dank Reeske van Kesteren
P.S. Later zal ik je nog laten weten hoe alles is verlopen.

Reeske, ik ben blij dat je iets aan mijn site hebt gehad.Ik hoop voor jou dat de Baha een optie is en dat je er beter mee kunt gaan horen. Hopelijk gaan de ontstekingen dan ook over. Ik wens jou veel succes en ik vind het zeker leuk als je laat weten hoe het afloopt.

30-1-2004.
Hallo Conny,
Ik heb een vraag aan je.
In augustus 2004 krijg ik een nieuwe BAHAtoestel. Tot nu toe was mijn BAHAtoestel verzekerd bij FOSS voor schade en diefstal. Weet jij misschien of ik mijn BAHAtoestel (in bruikleen van Zilveren Kruis) kan verzekeren bij de Zilveren Kruis. Dit gaat over een nieuw BAHAtoestel.
Weet jij misschien of er nieuwe versies van het BAHAtoestel bestaan.
Met vriendelijke groet,
Marianne de Man.

Volgens mij kan je bij je zorgverzekeraar geen BAHA-verzekering afsluiten. Je kunt dit het beste bij de FOSS doen. Meer hierover op de pagina: Verzekering en Vergoeding.
Zover ik weet zijn er nog geen nieuwe versies van het BAHA-toestel.

11-1-2004.
Conny,
Onze zoon Bram van 6 maanden oud is geboren met microtie aan beide oren, sinds 3 maanden heeft hij een BAHA-softband, in onze ogen reageert hij hier goed op. De verdere ontwikkeling van gehoor en spraak moeten we voorlopig afwachten.
Bestaat er een patientenvereniging voor BAHA-gebruikers? Zo niet dan zouden wij via jouw pagina graag in kontakt willen komen met ouders die in dezelfde situatie verkeren als wij.
Bij voorbaat dank,
Erik & Elly Klop

Er bestaat helaas nog geen patiëntenvereniging voor Baha-dragers. Er zijn wel voornemens om dit jaar een contactdag te organiseren. Misschien kun je contact opnemen met Siebine Meyer. Zij is de moeder van Marije. Het kindje dat je op mijn website kunt zien op de pagina: "Baha bij kinderen". Marije was ook 3 maanden oud toen zij de softband kreeg. Marije is nu 2 ½ jaar en doet het heel erg goed met haar Baha.
Op de website van Hetty Roelofs is ook het een en ander over Microtie en de Baha bij kinderen te lezen.

11-1-2004.
Hallo Conny,
Allereerst complimenten voor je uitgebreide site!
Hoewel ik heb begrepen dat jouw site niet zozeer gericht is op kinderen met een BAHA, zou ik toch graag een oproepje willen doen.
Onze dochter heeft in juni 2003 (ze was toen 3,5 jaar oud) een BAHA gekregen. Ze heeft namelijk een atresie aan beide gehoorgangen. De operatie is heel goed verlopen en ze hoort naar ons idee -en volgens de metingen in het audiologisch centrum- heel goed met haar BAHA Compact. Toch blijft het een slechthorend kindje, want nu ze sinds kort naar de (reguliere) basisschool gaat, constateren we dat ze helaas niet alles kan volgen wat de juf vertelt. We hebben reeds eerder de tip gekregen om haar twéé BAHA's te laten aanmeten, zodat ze beter kan gaan richting horen en wellicht ook zuiverder hoort. Toch twijfelen we hierover.
Het is toch niet niks, en het wordt ook niet vergoed... Wellicht is het ook maar voor een aantal jaren, want ze kan waarschijnlijk op latere leeftijd nog een hersteloperatie voor haar gehoorgangen krijgen (haar oorschelp is namelijk normaal gevormd en het binnenoor is perfect)?
Kortom: we willen heel graag op een rijtje zetten wat de vóórs en tegens zijn van nóg een BAHA. Wie kan ons daarbij helpen; wie heeft ervaring met het verschill tussen 1 of 2 BAHA's, wie heeft ervaring met een hersteloperatie bij atresie, wie heeft andere tips?

Ook wil ik nog reageren op de vraag van Margriet Rensink of het voor kinderen wel te doen is met ravotten en zwemmen e.d. De BAHA laat inderdaad vrij snel los van de schroef, maar dit ondervangen wij door het toestel met een koordje aan de kleding vast te maken. Juist doordat de BAHA snel losschiet, hoeft hij geen harde klappen op te vangen (denken wij). Onze dochter kan heel veel dingen wel, stoeien met haar jongere broertje gaat i.h.a. goed. Je merkt wel dat ze uit zichzelf voorzichtiger wordt, en dat ze bijvoorbeeld bij het maken van een koprol haar hoofd iets moet wegdraaien. Maar kinderen passen zich snel aan!
Zwemmen moet uiteraard zonder de BAHA, maar ik neem aan dat dit ook bij gewone hoortoestellen zo is. Van de schroef heeft ze dan helemaal geen last. (Zelf ben ik wel benieuwd hoe dat straks met zwemles moet, ze hoort immers met een verlies van 50-60 dB... dus als iemand daar nog ervaringen mee heeft: tips zijn welkom!)

Alvast hartelijk dank voor de moeite en veel succes met je site!
Fam. Knoben

Bedankt voor je mail en de complimenten op mijn website. Leuk en interessant om weer eens een verhaal van een ouder over een jonge Baha-draagster te horen. Ik weet niet of je ook op de site van Hetty Roelofs hebt gekeken?
Hetty heeft ook een dochtertje met atresie en een Baha.
Ik hoop dat er reacties op je oproep komen.

9-1-2004.
Hoi Conny,
Jammer, ik wilde wel met andere gebruikers ervaringen delen. Ik ben 15 dec. jongstleden geopereerd en heb toen de schroef gekregen. Ik zit nu dus nog in de herstelperiode en als alles meezit krijg ik half februari mijn apparaat.
Nodig heb ik hem wel, zonder apparaat kom ik op 60-70% van de woordjes test uit, met apparaat haal ik de volle 100%. Ik kijk er enorm naar uit, ik word doodmoe van het moeten concentreren de hele dag, omdat er wel eens iemand kan zijn die tegen mij aan begint te praten en ik het dan wel wil verstaan.
Groetjes,
Esther

Je oproepje staat er op, ik hoop dat je reacties krijgt!
Ik heb de link naar het Baha-forum maar weer terug op mijn site gezet.
Zijn er misschien mensen die weten hoe je een mail-forum kunt starten? Ik denk zelf dat dit beter werkt dan mijn huidige Baha-forum. Reacties zijn van harte welkom!

4-1-2004.
Hallo Conny,
Ten eerste wil ik je even zeggen wat een leuke en informatieve site je hebt.
Ik wou je vragen of het bekend is of er een mailgroep is over de BAHA....zoniet wellicht is het dan een leuk idee om die te gaan opstarten want ik zag dat er best wel veel mensen op je site bij vragen en antwoorden zijn die daar vragen over hebben.
De hartelijke groetjes,
Esther

Allereerst bedankt voor je compliment op mijn website.
Wat de mailgroep betreft. Ik ben afgelopen jaar een forum over de Baha opgestart. Helaas heb ik deze afgelopen maand stop gezet omdat er te weinig animo voor was!

30-12-2003.
Hallo Conny,
De enige oplossing voor mij op dit moment is de BaHa. Ik sta dan ook op de wachtlijst voor begin 2004. Ik mocht 14 dagen met de band "oefenen," dat is me reuze goed bevallen dus wilde ik graag ook zo'n apparaatje.
Mijn volgende zorg is of de verzekering dit gaat vergoeden? Heeft iemand ervaring met de zilverenkruisverzekering?
Groetjes Marie-josé.

Als je aan de criteria voor een BAHA voldoet (zie mijn pagina: verzekering en vergoeding), dan wordt de BAHA volgens mij door elk ziekenfonds vergoed. De vergoeding van een tweede BAHA levert meestal meer problemen op.

19-11-2003.
Hallo Conny,
Ik schrijf even namens mijn vader. Hij heeft al jaren een BaHa toestel maar ondanks dat gaat zijn gehoor sterk achteruit.
Dr. Schade in Leeuwarden wil hem opereren om te zien of zijn gehoorbeentjes e.d. nog goed intact zijn. Maar helaas is mijn vader ook hartpatient en kan alleen maar geopereerd worden in een ziekenhuis met intensive care en een cardioloog erbij. Dr. Schade opereert alleen maar in de vestiging noord waar dit alles dus niet aanwezig is. Het advies is nu dus een andere chirurg te zoeken. Mijn vraag is dan ook of u misschien een goede chirurg weet in het noorden die wij eventueel benaderen kunnen.
Bij voorbaat dank.
Met vriendelijke groet, Sandra Dijkstra

Zelf ben ik onder behandeling bij Dr.Holm in het Academisch Ziekenhuis Groningen. Dit is een hele goede oorchirurg. Helaas gaat hij 1 Januari elders werken. Je kunt het altijd proberen en misschien hebben de lezers wel tips voor je ?!

8-11-2003.
Hoi Conny,
Ik heb met interesse je site gelezen over je gehoorproblemen. Ik ben Ed Langedijk, 31 jaar, en wonend in Den Helder. Ook ik heb een gehoorprobleem. Mijn rechteroor is enige jaren geleden geopereerd, en er is een stuk bot weggeboord waarin een vreemd soort bacterie zat die zijn "uitwerpsels" uitwierp in de vorm van stinkend oorsmeer. Ik heb geen idee hoe mijn rechteroor er van binnen uitziet. Ik wilde vragen of jij dat probleem kent. Ken jij klachten van mensen die al tijden last hebben van oorsmeer dat niet lekker ruikt? Wat zou dat kunnen zijn? Mijn KNO arts heeft gezegd dat de bacterie er volledig is uitgesneden. Ze hebben echter geen idee hoe deze erin is gekomen.
Hopelijk heb je antwoord. Succes met jou gehoor.
Groetjes, E.Langedijk

Ik heb al velerlei verhalen en klachten gehoord sinds het bestaan van mijn website. Jouw verhaal is echter 'iets nieuws' voor mij. Ik had zelf wel stinkende afscheiding/pus door mijn looporen, dat is weer iets anders.
Jammer genoeg heb ik dus ook geen antwoord op jouw vraag.
Misschien zijn er lezers die er wel ervaring mee hebben of iets vanaf weten ?

21-10-2003.
Beste Conny,
Ik ben 31 jaar en heb ook sinds mijn 2e jaar een geschiedenis achter de rug maar daar mail ik je eigenlijk niet over. Ik heb eigenlijk aan jou en iedereen een vraag over zijn/haar ervaringen.
Ik ben in het bezit van 2 baha's. Bij de eerste operatie kreeg ik een Baha wat ik in de schroef moest "draaien". Nu, na de 2e operatie heb ik een Baha gekregen wat ik op de schroef moet "klikken".
Met het klik-systeem bij ik niet helemaal tevreden, omdat ik een zoontje van 2 jaar heb die, zoals veel kinderen, niet stilzit en al helemaal niet op de arm.
Toen ik de 1e Baha nog had, had ik nergens last van maar sinds ik het "klik-systeem" heb, valt de Baha regelmatig van zijn schroef af omdat mijn zoontje er per ongeluk tegenaan stoot met zijn hoofd of handen bij het optillen. Daar had ik voorheen absoluut geen last van. Ik heb 3 weken geleden navraag gedaan bij het A.C. in het Radboud te Nijmegen maar zij gaf aan hier nog niemand over gehoord te hebben.
Vandaar deze brief naar jou toe. Zijn er nog meer mensen die minder goede ervaringen en/of grote verschillen merken tussen het draai- en klik-systeem ?
Groetjes, Petra.

Zelf heb ik alleen ervaring met het klik-systeem. Ik vond het soms inderdaad irritant dat de Baha in bepaalde situaties snel losliet. Bij het bukken of achterin een (tweedeurs) auto stappen, dan vloog de Baha inderdaad af. Ik kan me voorstellen dat kleine kinderen naar de Baha grijpen. Bij mij vonden ze mijn versterker altijd reuze interessant en ook het verbindingssnoertje moest het vaak ontzien. Ik ben - met jou - benieuwd naar de reacties van andere Baha-dragers.

25-9-2003.
Hallo Conny,
Ten eerste wil ik even mijn lof uitspreken over de opzet en informatie die te vinden is op jouw site.
Mijn interesse komt voort uit mijn werkzaamheden bij Beter Horen als assistent audicien en mijn opleiding tot vakbekwaam audicien. Sinds vorig jaar ben ik met mijn opleiding tot audicien begonnen en al snel was mijn interesse gewekt door een klant die net zijn eerste operatie achter de rug had. Vanaf dat moment wist ik waar ik het in mijn scriptie over zou gaan hebben. Dit omdat we af en toe toch vragen krijgen van mensen die het advies hebben gekregen om een BAHA te gaan dragen beter van informatie te voorzien.
Dus bij deze wil ik je vragen of ik bepaalde artikelen van je website mag gebruiken. Natuurlijk zal jou site dan ook als een van de informatiebronnen in mijn scriptie worden verwerkt. Eventuele tips van jou kant zijn natuurlijk van harte welkom.
Met vriendelijke groet, Marcel Driessen

Bedankt voor je complimenten. Natuurlijk mag je onder bronvermelding informatie van mijn site gebruiken.
Veel succes met je scriptie !

6-9-2003.
Hallo Conny,
Je website bezocht. Gisteren voor een eerste bezoek aan Rotterdam, de poli van Prof. Feenstra geweest. Mijn specialist acht het zeer raadzaam om te onderzoeken of ik in aanmerking kom voor een baha. Gisteren suf gepiept door gehoortesten en de beroemde woordjes, feest, bal, hond, en poes. Je zult het vast kennen. Daarna naar een arts, die vluchtig op het audiogram keek, zich even in mijn vreselijk natte looporen verdiepte en vervolgens concludeerde dat ik naar de audioloog en naar de chirurg moet(??????). Of ik nu wel geschikt ben voor de baha of niet, ik heb geen flauw idee!!
Extra mijn echtgenoot meegenomen want op de kno-afdeling zijn ze niet echt gewend aan slechthorende mensen merkte ik wel.
We hebben geen idee. Ik heb een flauw vermoedde dat er hoop is, want wat moet ik anders bij de audioloog en chirurg niet waar?
Jij hebt dit traject al doorlopen, zou je mij kunnen zeggen hoe je ‘muziek ontvangt’, vooral zang?
laat zo’n audioloog je van te voren al door middel van een testopstelling , horen wát je kunt verwachten? Of is het resultaat er pas als de operatie achter de rug is?
Op 19 september moet ik naar J.Feenstra, de audioloog en twee weken later naar mevr. Dr. Van Linge.
Hartelijke groet Theo Leenders

Ik denk dat je wel geschikt bent voor de Baha want anders zou jouw kno-arts je niet doorsturen naar Dhr Feenstra en Dr.van Linge, lijkt mij.
Hoe muziek klinkt met de Baha is geheel afhankelijk van je gehoorverlies.Ik denk dat je het een beetje kan vergelijken met het niveau waarop je nu muziek hoort. Misschien zijn er andere Baha-gebruikers die je hier meer over kunnen vertellen ???
Over de testopstelling.....de eerste keer dat ik bij Dhr Feenstra kwam heeft hij mij alles uitgelegd over de Baha en ook laten zien. Ik heb toen ook even mogen 'luisteren' dit ging op een rare manier hoor...
De schroef van de baha zat in een soort siliconenkokertje en dat moest ik tussen mijn tanden klemmen. Zo kon ik iets van het geluid van de Baha horen alhoewel dit nogal vervormd klonk natuurlijk. Het beste resultaat hoor je als de schroef in je hoofd zit en het geluid rechtstreeks binnenkomt. Ik weet dat er tegenwoordig een Baha testband bestaat.
In 1999 bestond deze testband nog niet. Misschien dat ze je nu met zo'n testband het geluid van de Baha kunnen laten horen ?

1-9-2003.
Beste Conny,
In de Telegraaf van afgelopen zaterdag las ik een artikel over ´het dove kind´. Wij hebben een zoontje van 6 jaar die slechthorend is aan beide oren plm 50dB verlies. Hij draagt vanaf zijn 2e levensjaar aan beide kanten gehoorapparaatjes (hoorstukje in oorschelp en apparaat achter het oor). Bij iedere verkoudheid komt er (meestal) een oorontsteking kijken, waardoor hij z´n apparaatjes dan weer niet kan dragen met alle communicatieproblemen van dien.
Wat ik nu zo graag zou willen weten: wat zijn de voor- en nadelen van BAHA t.o.v. gehoorapparaten en is het voor een kind (ravotten, zwemmen, etc.) te doen denk jij? Gelukkig hebben we een goede NKO-arts waar we altijd terecht kunnen (we wonen in Belgie) en ik ben van plan dit eens met hem te bespreken.
Zou je zo vriendelijk willen zijn wanneer het je gelegen komt mij te antwoorden? Heel hartelijk dank alvast!
Groeten, Margriet Rensink

De voor en nadelen van de Baha kun je op mijn site vinden. Zelf heb ik geen ervaringen met de Baha bij kinderen.
Je zou op de website van Hetty Roelofs kunnen kijken, zij heeft zelf een dochtertje dat een Baha draagt.

21-5-2003.
Hallo Conny,
Wij zijn ook bezig om een BaHa voor mijn man te krijgen. Hopelijk komt hij hiervoor in aanmerking. We hebben je web page gelezen. We proberen wat inlichtingen te krijgen over de kosten die hier aan verbonden zijn.
Groetend, Rita.

Een BAHA wordt door het ziekenfonds in bruikleen verstrekt waardoor er geen kosten aan verbonden zijn. Ook de operatie wordt volledig vergoed. Dit alles mits je aan de geldende voorwaarden voldoet, deze zijn op mijn site te lezen op de pagina "verzekering en vergoeding".
De enige kosten die je hebt is het batterij verbruik. Ik heb zelf een BAHA Cordelle en gebruik daarvoor oplaadbare batterijen. Bij mijn BAHA kreeg ik 3 stuks batterijen waar ik vrij lang mee heb gedaan. Ik weet niet hoe het batterijverbruik en kosten van de BAHA Compact is.

18-5-2003.
Hallo conny
Een tijd geleden heb ik al contact gezocht met je ,ik had enorme pijn aan mijn baha en ook steeds ontstekingen.Al die tijd steeds weer terug naar het AMC ,waar je niet serieus werd genomen, moest er maar aan wennen tot 5 weken geleden weer terug hij heeft toen opbouw schroef eruit gehaald om de plek tot rust te laten komen kreeg gelijk weer problemen er kwam steeds een bult op die plek van waar de bout in je hoofd zit, weer terug naar het AMC toen kwam de Dokter na ruim 1 jaar veel pijn en ellende tot het idee dat ik wel eens overgevoelig kan zijn voor de bout,maar net 18 mei valt de onderbout zo uit mijn hoofd net het ziekenhuis gebeld wat we moeten doen. Advies van hun morgen om half negen te bellen om voor die dag een afspraak te maken.
Nu even een vraag van me weet jij waar we moeten zijn ik heb vanaf begin gezegd nadat mijn opbouwbout aangedraaid is door dokter de bruin dat er toen wat is mis gegaan vanaf dat moment heb altijd pijn gehad daarna door die dokter weer opnieuw geopereerd maar dat hielp niks.
Wij zijn van mening dat de fout bij het verkeerd aandraaien van de bout ligt.Weet jij waar we moeten zijn om dit te laten onderzoeken?
Met vriendelijke groeten Renger schuit.

Wat een vervelende geschiedenis zeg. "Gelukkig" heb ik geen ervaring met zoiets.
Ik weet ook niet of ze de schroef verkeerd aan kunnen draaien. Misschien kan je contact opnemen met Entific (info@entific.nl) Misschien dat zij hier meer over weten.
Voor een klacht moet je volgens mij bij de klachtencommissie van het AMC zijn. Zij zoeken dan uit of je klacht gegrond is.
Verder kan ik je er helaas ook niet mee helpen misschien een idee om je vraag op het forum te stellen ?

Oproepje voor Frank Bauwens.

15-2-2003.
Beste Conny,
Ik las op de BAHA-site het verhaal van Frank Bauwens. Mijn vader heeft net dezelfde operatie doorgemaakt en wilde graag in contact komen met de heer Bauwens. Zijn e-mail adres dat wordt opgegeven op de site wordt blijkbaar niet meer gebruikt. Zou u misschien zo vriendelijk willen zijn mij te berichten op welke manier we in contact zouden kunnen komen met de heer Bauwens ?
Met vriendelijke dank, Sonja De Graef

Ik hoop dat Frank af en toe nog even op mijn site komt kijken en dit leest. Meer kan ik helaas niet voor je doen.

4-2-2003.
Hallo Conny,
Een erg goede site over je BAHA. Ik lees alles wat er opstaat.
Mijn KNO arts heeft mij voorgesteld om een BAHA te nemen.
Heb nog geen beslissing tegen heb gezegd ,maar ik ben er zelf wel uit dat ik het wel wil.
Wat ik nog wel wil vragen is, hoe heb jij de operatie ervaren. Ik ben al een paar keer geopereerd aan dat oor, maar altijd onder narcose en een BAHA gaat met plaatselijke verdoving.
Met vriendelijke groeten,
Edwin Kastelijns

Ik heb zelf geen ervaring met een plaatselijke verdoving. Misschien dat andere mensen hun ervaringen aan Edwin willen schrijven ?!

29-1-2003.
Hallo Conny,
Ik Ben Anja, 40 jaar uit Rotterdam, met al haar hele leven ellende met mijn oren, verschillende ziekenhuizen, veel verschillende oorartsen maar veel kunnen ze niet voor je doen. Na veel ontstekingen aan mijn linkeroor en nu bijna geheel doof rechteroor heeft mijn oorarts de knoop doorgehakt, ik moet voor de Baha gaan. Ze had het al eerder voorgesteld maar ik vond het vooral het begin van het einde. Kon er geen info over vinden, de folders in het ziekenhuis waren op (!) en alleen de engelse site hielp me niet veel verder. Ik had geen keus meer, moest er aan en heb maar toegestemd.
Nadat ik vorige week bericht kreeg dat ik as maandag geholpen wordt is mijn man op internet gaan zoeken en kwam onderandere bij jou. Ik zit met open mond te lezen en weet van geen stoppen. Natuurlijk vind ik het nog steeds eng maar zonder jouw site weet ik niet of ik maandag wel zou zijn gegaan. Vanuit het ziekenhuis kwam heel erg weinig info, na heel veel aandringen heb ik vrijdag toch nog een gesprek om mijn vragen beantwoord te krijgen. Veel van deze vragen zijn nu al beantwoord, mijn oprechte dank hiervoor !!!
Ik ga ervoor en nogmaals mijn dank, aan zulke mensen heb je tenminste wat.
Heel veel succes en vele groeten
Anja Masmeijer

Fijn dat ik met mijn site weer een toekomstige BAHA gebruiker heb kunnen helpen, dat was ook de opzet ervan.
Ik wens je heel veel succes met je operatie.

22-1-2003.
Beste Conny,
Eigenlijk heb ik wat vragen over twee personen.
De eerste persoon is mijn vriendin, Arlene, die komt over een paar weken in aanmerking voor een BAHA toestel, waar we ontzettend blij mee zijn.
1. Is jou ervaring dat het gehoor echt beter wordt?
2. En hoe gaat het bij de kapper, stoten ze niet te vaak op de schroef dat het pijn doet of los gaat zitten?

De tweede persoon ben ik zelf, Willy, het schijnt dat ik ook problemen heb met mijn gehoor en dat het slijtage is, terwijl ik pas 46 jaar ben, maar ok, kom ik ook in aanmeking voor een BAHA als dat nodig zou zijn, via de verzekering?
Ten slotte, jou website heeft ons meer vertouwen gegeven in het BAHA systeem, heel hartelijke dank voor dat en onze complimenten.
De aller beste groetjes,
Arlene en Willy Croymans uit Maasticht

1. Het gehoor wordt niet altijd beter dan met een gewoon hoortoestel maar het voordeel van de BAHA is dat oorontstekingen en irritaties aan het oor door het dragen van een gewoon hoortoestel aanzienlijk minder wordt. Voor mensen die eerst afhankelijk waren van een traditionele beengeleider (hoorbril of hoorbeugel) draagt de BAHA comfortabeler en deze groep mensen horen meestal wel beter met de BAHA.

2.Ik heb bij de kapper nog nooit problemen gehad. Je moet vantevoren wel even aangeven dat je een schroef in je hoofd hebt zitten. Ze houden er dan al rekening ermee.(vaak vinden ze het ook eng, dus wel goede uitleg geven). Soms gebeurd het weleens dat de kam achter mijn schroef blijft steken maar dit doet geen pijn en kan ook geen kwaad. De schroef kan heel goed tegen een stootje er is echt grof geweld nodig wil hij los gaan zitten.

De vraag m.b.t jezelf kan ik moeilijk beantwoorden. Ik weet niet hoe groot jouw gehoorverlies is en wat voor soort gehoorverlies je hebt dus dat moet je echt met je kno-arts bespreken. Er zijn natuurlijk een aantal criteria waaraan je moet voldoen om een BAHA aangemeten en vergoed te krijgen. Deze zijn te lezen op mijn pagina "Verzekering en Vergoeding" De BAHA wordt in ieder geval alleen aangemeten en vergoed wanneer een gewoon hoortoestel niet mogelijk is.

12-1-2003.
Hoi Conny,
Een goede website prima!!
Ik heb een vraag voor je, is baha ook geschikt voor mensen die een radicale holte hebben?
Bij mij is dit namelijke het geval, bij mij is alles weggehaald,al jaren geleden hoor. Ik hoor aan dat oor nog voor ongeveer 20%. Mijn gehoor rechts is ook met 10 % afgenomen.
Daar ik leraar ben, zal het een uitkomst zijn wanneer Baha voor mij geschikt zal zijn!!!!
Groetjes Peter Prins

De Baha is zeer geschikt voor mensen met een radikaalholte mits de binnenoorfunctie (beengeleiding) nog redelijk tot goed is. Ik zou als ik jou was langs je kno-arts gaan, veel succes ermee.

7-1-2003.
Hoi,
Ik was wat aan het surfen voor informatie over de BAHA en ik kwam op deze site.
Eerst mijn complimenten voor de site.
Ik wil even reageren op 1 van de reacties. Ik ben nu onder behandeling van Dr. Vaandrager en ik ben zeer tevreden over het resultaat. Links zit nu een mooie oorschelp en dit jaar zal de eerste fase van de operatie aan de rechterkant plaats vinden. Ik weet niks over zo'n kunstoor maar wat Dr.Vaandrager nu bij mij heeft gemaakt is gewoon vakwerk.
De reden dat ik wat aan het surfen ben is dat ik 20 januari geopereerd wordt voor een BAHA in het AMC (Amsterdam).
Groet, Marco

Bedankt voor je complimentje en je reactie. Ik wens je alvast veel succes de 20e met je operatie

naar volgende pagina voor meer reacties.

Terug naar pagina 1.