VERSLAG 35+ REIS
17 - 23 Oktober 2010

Fotoalbum 35+ reis 2010

Het is een heel karwei geweest om uit bijna 1000 foto's de mooiste, leukste uit te zoeken. Vooral omdat ik ze allemaal mooi en leuk vind J  
Het is gelukt om er zo'n 250 uit te zoeken om met jullie te delen, dus ga er maar lekker voor zitten!
Als je op de startknop drukt dan gaat de fotoshow automatisch. De foto's wisselen om de 10 seconden.
Je kunt door met de muis op de knop met >> of << te klikken ook handmatig door het fotoalbum bladeren.
Veel kijkplezier!

Zondag 17 oktober 2010

Het was vandaag vroeg dag, om 06.00u moest ik al opstaan. De deeltaxi was besteld voor 07.00u en dan kan hij tussen 06.45u en 07.15u komen. Dat betekent om 06.45u kant en klaar zijn. Dat stond ik dan ook en wat denk je komt de taxi pas om 07.15u voorrijden. Al mijn spullen ingeladen, afscheid genomen van de begeleiding en toen op weg naar Roosendaal. Daar aangekomen stond de bus al klaar om ons naar Tourcoing in Frankrijk te brengen. Eric kwam net na mij bij de bus aan. Eerst elkaar begroeten en daarna de bus in. Iedereen was mooi op tijd waardoor de bus op tijd kon vertrekken.
Na een reis door België kwamen wij rond 10.15u in Tourcoing aan. Daar stonden al meerdere bussen die pelgrims uit andere delen van Nederland daarheen hadden gereden. De TGV stond ook al op ons te wachten. Op het station zag ik al meteen enkele bekenden, dus weer begroetingen en toen de trein in en op weg naar Lourdes.
De reis met de TGV gaat een stuk sneller dan met de oude bedevaarttrein, maar toch vond ik het zelf minder prettig dan in de oude trein. De TGV was heel gehorig, rumoerig. Hierdoor was het voor mij moeilijk om gesprekken te volgen en ook in mijn hoofd werd de tinnitus (oorsuizen) veel erger door het rumoer. Dat was minder prettig.
We reisden 1e klas maar het is wel een hele dag in dezelfde houding zitten, terwijl ik in de oude trein af en toe kon gaan liggen. Dat voelde ik toch wel aan mijn lijf. Gek genoeg leek de reis veel langer te duren dan met de oude trein. Misschien doordat we nu overdag reden en je buiten kon kijken. Dan zat ik mij steeds af te vragen waar we zouden zijn en hoelang we nog moesten rijden. Ik kon niet echt merken dat de trein zo superhard reed, maar dat deed hij wel want om 19.00u kwamen we – 8 uur na vertrek – in Lourdes aan.
Daar werd ik opgewacht door Ria, mijn mailvriendin die in Lourdes woont. Dat was wel heel leuk dat zij ons op stond te wachten.
Toen alles uitgeladen was ging een deel van de groep met de bus naar het hotel en de rolstoelers gingen lopend. Bij de laatste groep hoorde ik ook. We hadden onderweg nog pech want we wilden een heel steil stuk vermijden, door met de lift te gaan. Komen we aan bij lift, bleek deze defect te zijn. Dus weer een eind terug lopen en toch het steile stuk weg af. Dat ging gelukkig goed.
Bij hotel L’europe aan gekomen konden wij meteen aan tafel voor het diner. Daar heb ik niet veel van gegeten, alleen het ijsje.
Na het diner hadden we om 22.00u een korte viering in het hotel. Tijdens deze viering hebben wij een kruis in elkaar gezet. Dit vanwege het thema van dit jaar: “met de Heilige Bernadette het kruisteken maken”. Aan het einde van de viering hebben Bernadette en ik een rozenkrans-tientje aangeboden aan alle pelgrims en vrijwilligers. Dit als herinnering aan deze Lourdesreis.
Om 23.15u konden we eindelijk ons bed induiken. Het was een hele lange dag vandaag vanaf 06.00u vanmorgen, dus slapen kwam wel goed.

Maandag 18 oktober 2010

Voor Eric was het vandaag al vroeg dag. Hij moest om 06.00u al opstaan omdat hij vanochtend naar de nierdialyse moest. Toen hij klaar was voor vertrek, heeft hij mij wakker gemaakt dat was om 07.00u (ook nog vroeg) Ik ben toen lekker rustig gaan douchen, alle tijd voor genomen. Om 08.00u zat ik aan het ontbijt en na het ontbijt hadden we een voorstelrondje.
Tot onze verrassing kwam er een groep met jongeren bij ons aanschuiven. Dit bleek een groep jongeren tussen de 13 en 16 jaar die in Lourdes een maatschappelijke stage gingen doen. Zij overspoelde ons al snel met een heleboel vragen.
De komende dagen krijgen wij elke dag een 4-tal stagiaires, die een dag met onze groep mee lopen en mee helpen. Ze hebben zich allemaal voorgesteld naam en leeftijd.
Daarna was onze eigen groep aan de beurt om zich voor te stellen en te vertellen wat onze verwachting was van deze Lourdesweek. Er waren enkele nieuwe pelgrims en vrijwilligers met onze groep mee. Helaas heb ik weinig kunnen horen van wat er door iedereen gezegd is K  
Na de voorstelronde hebben we eerst iets gedronken in het hotel en daarna zijn we met onze groep naar de grot gegaan om Maria te begroeten. We kwamen iets te laat terug in het hotel, hierdoor begonnen we om 12.30u met de maaltijd i.p.v.12.00u. Ik had de maaltijd net zo goed over kunnen slaan, want ik heb niets gegeten.
Na de maaltijd heb ik heel even op bed kunnen rusten. Eric was trouwens tegen 12.45u weer terug in het hotel en de dialyse was goed gegaan. Na even gerust te hebben gingen we rond 14.00u richting de Prairie (grasveld tegenover de grot) Waar wij een catechese moment hadden.
Hierna zijn we naar het acceuill gegaan waar we koffie/thee hebben gedronken. Daarna met z’n allen naar de Bernadettekerk voor de openingsviering.
Na de viering meteen door naar het hotel, omdat het alweer bijna etenstijd was. We gingen ook een kwartiertje eerder eten omdat wij vanavond met de Lichtprocessie mee zouden lopen. Ik heb iets meer gegeten namelijk een stukje quiche. Alleen heb ik daar de hele nacht last van gehad. Het was wat met dat eten van mij K  
Na de maaltijd weer richting Heiligdommen voor de Lichtprocessie, die even mooi blijft als alle afgelopen jaren. De lichtprocessie blijft gewoon een kippenvelmoment.

Dinsdag 19 oktober 2010

Om 08.00u zaten wij netjes aan het ontbijt. We hadden vandaag een jarige in de groep: Hedwig. Dus met z’n allen gezongen voor haar en haar stoel versierd (net als vorig jaar toen was zij ook in Lourdes jarig)
Rond 08.45u zijn we met de hele groep vertrokken in de richting van de grot. Om 09.45u hadden we daar een eucharistieviering. Allemaal goed, warm ingepakt want het was nog flink koud op de vroege ochtend en bij de grot zit je bijna altijd in de schaduw. En ook dichtbij het water van de Gave die er langs stroomt, dat maakt het ook kouder.
We hebben een mooie viering gehad en daarna kregen we weer gratis koffie en thee aangeboden bij het acceuill.
Na de koffie weer richting hotel voor het middageten, waar ik weer eens niets van op heb. Na het eten gingen we met de groep terug naar het Heiligdom want het VNB-kruis geplaatst zou gaan worden. We moesten eerst verzamelen bij het Bernadette-museum en van daaruit zijn we in processie naar het Bretonse Kruis gelopen, alwaar het VNB-kruis, na een korte ceremonie, geplaatst werd tussen alle andere kruisen van diverse bedevaartgroepen.
Na het plaatsen van het kruis, meteen weer door naar de Bernadettekerk voor de Boeteviering. Van deze viering heb ik weinig mee gekregen omdat ik niets kan verstaan. Het is ook geen standaardviering waar ik het verloop van weet en daardoor deed het niet zoveel voor/met mij. Ik was eigenlijk blij toen de viering was afgelopen.
We gingen meteen weer op weg naar een volgende viering: de sacramentsprocessie. Die vind ik wel mooi, weet ik het verloop van en raakt mij ook. Dus deze viering wilde ik graag mee maken. We zijn hier niet met de hele groep heen geweest, klein gedeelte maar.
Na de sacramentsprocessie hebben Janet en ik nog even gewinkeld om tegen 19.00u richting hotel te gaan voor de maaltijd. Eindelijk was er vanavond iets te eten wat ik wel lustte J  
Na het eten zijn we met een groepje in de bar van het hotel gaan zitten. Beetje gekletst samen, José was aan het punniken en Hedwig aan het puzzelen, beetje ontspanning dus.
Toen de hele groep er weer was heeft Hedwig op taart getrakteerd ter ere van haar verjaardag.
Ik wilde deze avond graag naar de grot toe. Dat was mijn wens om daar deze week iets vaker naartoe te kunnen in de late avond, omdat het dan rustiger is dan overdag. Vorig jaar had ik dit maar 1 avond kunnen doen. Daarom had ik nu besloten om er meteen in het begin van de week al heen te gaan.
Gelukkig waren er meer mensen die wilden en was er ook voldoende begeleiding om met ons mee te gaan. Toen wij aan kwamen lopen was er nog een mis aan de gang bij de grot. Daarom zijn we eerst naar de kaarsen gegaan en daar een paar kaarsen opgestoken voor mensen die mij dat gevraagd hadden. Na een poosje bij de kaarsen gezeten te hebben zijn we nog even naar de grot gegaan, waar we ook een poosje met onze eigen gedachten en gebeden hebben gezeten.
Omdat om middernacht de toegangspoort dicht gaat, zij wij tijdig weer vertrokken. Anders hadden we via een steil slingerpad naar buiten gekund maar dat is met rolstoelen bijna geen doen. Daarna ben ik met een blij, gerust en moe gevoel het bed ingedoken.

Woensdag 20 oktober 2010

Eric moest vandaag weer naar de dialyse en was daardoor vroeg op. Toen hij om 07.15u de kamer verliet, heeft hij mij wakker gemaakt en kon ik in alle rust douchen.
Ik merkte dat ik wat verkouden en hees begon te worden. Kon ook niet anders want in de ochtend zaten we dik ingepakt omdat het nog koud was. In de middag gingen de jassen uit want dan was de zon lekker warm en in de avond moesten we ons weer dik inpakken omdat het dan snel afkoelde.
Vanochtend stond de Internationale Hoogmis in de Pius X kerk op het programma.
Ik werd vandaag geduwd door Boris en Mees, twee stagiaires van de maatschappelijke stage. Dat vond ik best leuk, ze waren heel leergierig en ik vond het leuk om hen van alles te vertellen. Zowel over Lourdes als over mijzelf. Het rolstoel rijden deden ze best goed en ze hielden ook heel goed rekening met mijn wensen.
De mis viel mij zwaar tegen. Ik kijk/luister al heel het jaar via internet/Lourdestv naar de Internationale mis. En via de computer kan ik het dan best goed volgen en ook de liedjes best goed verstaan. (luister wel via een ringleidingsysteem naar de computer) Dus ik verheugde mij er op om nu live bij de mis te zijn en dacht er van te kunnen genieten.
Tot mijn teleurstelling galmde het geluid heel erg, waardoor ik niets kon verstaan. Ook de liederen kon ik niets van maken. Daar was ik wel verdrietig om L  
Gek genoeg was dit natuurlijk voorgaande jaren ook al zo, maar doordat ik via internet het steeds zo goed heb kunnen volgen, was ik dat blijkbaar gewoon vergeten. Op die momenten kan ik dan best boos zijn (van binnen) dat er wel ringleiding in de kerken ligt maar niet op het rolstoelgedeelte, zo dom gedaan die aanleg van de ringleiding!!!
Na de mis zijn we met z’n allen naar het Terras van Rivierasol gegaan en lekker iets gedronken.
Na de vakantie toen ik de foto's zag kwam ik er achter dat er vanochtend een aantal mensen naar de markthallen zijn geweest i.p.v. naar de mis. Zij waren er weer wel bij toen we op het terras zaten, dus vandaar dat ik hen niet had gemist.
Om 12.00u weer etenstijd en ik had vanmiddag weer geluk want we aten frietjes en die lust ik natuurlijk wel J  
Na het middageten hebben Eric en ik een poosje liggen rusten op bed, daar waren we wel aan toe.
Daarna richting Bernadettekerk waar de dienst met Handoplegging was. Ook nu werd ik weer geduwd door Boris en Mees. Tijdens de handoplegging werd er solo gezongen door een jong meisje. Helaas kon ik niet verstaan welk lied zij zong. Later hoorde ik dat zij heel mooi het Ave Maria had gezongen en dat zij dit had gedaan ter ere van een overleden vriendin. Zo balen dat ik het dan niet heb meegekregen of iets ervan heb herkend, want het Ave Maria vind ik juist een heel mooi lied, kreeg er altijd kippenvel van.
Na de handoplegging het koffiemoment bij het acceuill en daarna nog een beetje gewinkeld met Janet, Boris en Mees en ook samen ergens iets gedronken.
We waren tijdig terug in het hotel waardoor ik voor het eten nog een 3 kwartier heb kunnen rusten op bed.
Met het avondeten hadden wij bezoek van Bisschop Hoogenboom, hij kwam gezellig mee eten en op deze manier kennis maken met onze groep.
Na de maaltijd gingen de vrijwilligers van alles voorbereiden voor onze ontspanningsavond. In de tussentijd nam de Bisschop de tijd om met ons te kletsen. Een aardige man en we konden hem alles vragen, hij kon ook leuk vertellen. Wij vonden het allemaal leuk want tot nu toe hebben we eigenlijk nog nooit gehad dat een Bisschop zoveel belangstelling voor onze groep toonde.
Hij bleef ook bij onze ontspanningsavond en deed zelfs gezellig mee. We kregen een karaoke-avond, al werd deze al heel snel verstoord. De groep stagiaires kwam namelijk met veel bombarie ons hotel binnen. Allemaal verkleed alsof het carnaval was. Ze hebben een aantal dansjes opgevoerd zoals de vogeltjesdans en iets van K3 en nog een paar andere. Ze deden de dansjes eerst een keer voor en daarna moesten wij ze mee doen.
Het was ineens een grote drukte en veel kabaal en aan de ene kant had ik zoiets van “hellup, ik moet hier weg” maar aan de andere kant vond ik het ook leuk om de enthousiasme van de jeugd te zien en zodoende ben ik er toch bij blijven zitten. Het was echt een dolle boel J  
Voor mijn hoofd was het minder leuk want door de drukte (en moeheid ook wel) werd de tinnitus weer knoerhard. Dat is wel balen, wil je eens lekker genieten en dan zit er altijd iets dwars.
Na een uurtje vertrok de jeugd weer naar hun eigen hotel en toen hebben wij toch nog een stukje karaoke show gekregen. Het werd toch weer een latertje want het was al dicht bij 12 uur toen ik het bed inkroop.

(We hebben deze week meerdere gasten gehad die mee kwamen eten, ik weet alleen niet meer precies wie en wanneer. In elk geval de bedevaartleider Jan Wevers, en 2 mensen van een filmploeg, maar waarvoor zij aan het filmen waren, weet ik niet. En ik heb ’s avonds in de bar van het hotel ook een paar bekenden gezichten van de bedevaart gezien. Er was dus volop belangstelling voor onze groep.)

Donderdag 21 oktober 2010

Vandaag zaten we weer om 8 uur aan het ontbijt, dus ook weer vroeg opgestaan.
Ik heb gisteravond blijkbaar nogal hard meegezongen want ik had – voor mijn gevoel – bijna geen stem meer. Normaal hoor ik mijzelf niet als er zoveel herrie om me heen is, maar gisteren hoorde ik wel dat er geluid uit mijn mond kwam. Vandaar dat ik waarschijnlijk keihard meegezongen heb J  
Vanochtend hadden we eerst onze eigen groepsviering en deze was erg mooi. Ik mocht een gedicht voorlezen en Bernadette en Marga speelden samen liedjes op hun dwarsfluit. Marcel had ook een aandeel met zijn gitaar. Tevens hebben we op het kruis dat we zondagavond in elkaar hebben gezet, van alles opgeschreven. Het was de bedoeling dat in de afgelopen dagen iedereen al iets op het kruis schreef. Gewoon dingetjes die ze kwijt wilden zoals wat Lourdes voor je betekent of doet, of iets anders wat je kwijt wou. Dit had ik niet mee gekregen en ik had er dus nog niets opgeschreven. Tijdens de groepsviering heb ik dat wel gedaan.
Na de groepsviering zijn we naar de overkant van de straat gegaan, daar bevind zich het terras van Rivierasol. Hier hebben we onze lunchpakketten opgegeten. (Het was excursiedag vandaar de lunchpakketten) 
Na de lunch hebben we een stadswandeling gemaakt. Dit hadden we vorig jaar al willen doen, maar toen waren we er uitgeregend, dus nu een nieuwe poging. Gelukkig hadden we deze dag mooi weer.
Eerst zijn we naar de Boly-molen gegaan. In deze molen werd Bernadette op 7 Januari 1844 geboren en heeft zij bijna 10 jaar gewoond.
Daarna wilden we met de lift naar een hoger gedeelte van de stad. Bijna de hele groep was al boven, toen de lift zijn werk staakte, overwerkt denk ik. Ik stond nog beneden en daardoor moesten wij lopend verder de heuvels op. We zijn toen naar de parochiekerk gelopen en daar binnen gekeken.
In de parochiekerk staat de doopvont waarin Bernadette is gedoopt. Dat is niet in de deze kerk gebeurd want de huidige parochiekerk is pas na de verschijningen gebouwd en in 1903 ingezegend.
Vanuit de parochiekerk zijn we verder gewandeld naar het Cachot. In deze vroegere gevangenis heeft de familie Soubirous van 1856 tot 1858 gewoond. Een kleine kamer van 3.77 mtr bij 4.40 mtr waarin 6 mensen moesten wonen, leven, koken, eten, slapen enz.
Na het bekijken van het Cachot zijn we een eindje verderop op een terras neergestreken. Iedereen was best moe van de wandeling en alle indrukken.
Na weer een beetje bekomen te zijn op het terras is iedereen zijn eigen weg gegaan. Janet en ik zijn naar de beeldenfabriek geweest. Helaas was deze gesloten, alleen de expositieruimte was open en daar hebben we dan ook even een kijkje genomen.
Daarna zijn we naar de bibiliotheek op het Heiligdom gewandeld. Op de terugweg wilde we een terrasje gaan pakken maar toen kwamen we Eric en Correttie tegen. Zij gingen nog even naar de Limburgse winkel om Kathy en Mia te begroeten en enkele souvenirs te kopen. Janet en ik zijn toen mee gegaan.
Terug in het hotel kon ik nog een half uurtje rusten en toen was het weer etenstijd. Dat had ik weer wel over kunnen slaan, want ik had weer niets gegeten.
De meeste waren niet zo te spreken over het eten van vanavond. We hadden een toetje waar flink wat drank (of ander spul) in zat en volgens mij door weinig mensen is opgegeten. Wel hebben we er (nogal baldadig) mee zitten knoeien. Er is zelfs geprobeerd om het aan te steken met een aansteker, maar dat is niet gelukt.(vanwege de drank, alcohol is brandbaar)
Na de maaltijd deed Leon het gebed en hij bedankte God voor het lekkere eten, iedereen schoot op dat moment in de slappe lach en Leon zijn best maar doen om serieus te blijven en het gebed af te maken. J  
Vanavond zijn we naar de Lichtprocessie geweest maar deze keer om hem te bekijken. Het was niet zo druk en we hadden de ruimte om alles goed te zien. De processie was ook niet zo groot, doordat het niet druk was.
Terug in het hotel hebben we iets gedronken en er stonden kaasblokjes, worst en komkommer op tafel. Daar heb ik maar wat van gegeten, kon ik de gemiste maaltijd van vanavond een beetje compenseren J  
Ik had eigenlijk vanavond nog mee naar de grot willen gaan, maar ik was zo ontzettend moe dat ik de wijste weg heb gekozen en op tijd (nou ja op tijd, In Lourdes is 'op tijd' al snel laat) naar bed ben gegaan.

Vrijdag 22 oktober 2010

Ook deze morgen zaten we om 8 uur aan het ontbijt. Om 11 uur stond de slotviering op het programma. We hadden na het ontbijt dus wat tijd over.
Toen ben ik samen met Nel, Hedwig en Marga nog even gaan shoppen. We waren op zoek naar een bedankje voor de begeleiding. We hadden eigenlijk een speldje met kruisje in gedachten. Dat konden we alleen niet vinden……..althans niets in onze prijsklasse. Uiteindelijk hebben we een ander kruisje gevonden, een hangertje. Het kruisje wilde wij geven i.v.m. het thema van deze week: “Met Bernadette het kruisteken maken.”
Na het geslaagde shoppen zijn we terug gegaan naar het hotel en van daaruit met zijn allen naar de Bernadettekerk voor de slotviering.
Doordat de slotviering na 12 uur was afgelopen, gingen we ook een half uurtje later eten. Vanmiddag bestond mijn maaltijd uit een hele banaan K  
Na het eten hebben we eventjes op de kamer liggen rusten, tot het tijd was om buiten te verzamelen.
Vanmiddag hebben we eerst de kruisweg gelopen, ook ons eigen kruis hebben we tijdens deze tocht mee gedragen. Na de kruisweg zijn we met de hele groep en het kruis, door de grot gegaan. Vanuit de grot naar de kaarsen, alwaar wij de kaars die tijdens onze groepsviering gebruikt was en gebrand had, opgestoken.
Hierna zijn we naar het Bretonse Kruis gelopen, vooraan op de Heiligdommen. Hier hebben we eerst allemaal onze namen op de zijkant van ons kruis geschreven, zodat het kruis echt van ons samen was. En na dit alles is ook ons kruis tussen alle andere kruisen geplaatst. Zo alles bij elkaar was dit een hele mooie middag en een mooie afsluiting van onze bedevaartweek.
Na alle rituelen zijn we lekker nog even naar een terras gegaan. Van daaruit tegen etenstijd naar het hotel. Ik had vanavond in elk geval iets te eten want Janet had een stokbroodje ham/kaas kunnen kopen en dat hebben we samen gedeeld J  
Na het avondeten hadden we met de hele groep onze evaluatie. Hierbij kon iedereen vertellen hoe de week geweest was. Ik kon weinig verstaan maar had een goede tolk naast mij zitten, José. Zij vertelde mij wat er verteld werd en zo was ik toch redelijk goed op de hoogte. Na de evaluatie werden onze aankopen door Diaken Mari v/d Heijden ingezegend. Mari doet dit elk jaar op een leuke, mooie manier.
Na de zegening was het ook nog de beurt aan Ton en Nel. Zij hebben namens de hele groep de begeleiding een bedankje aangeboden. Een kaartje met een mooi gedicht erop en het kruisje dat we samen vanochtend gekocht hadden.
Het was alweer 11 uur geweest toen we hiermee klaar waren. Morgen weer vroeg op en de koffers moesten gepakt worden, dus besloten om dit te gaan doen en daarna te gaan slapen.
Helaas weer niet naar de grot en is het ook deze reis bij maar 1 avond gebleven. Volgend jaar dan maar een nieuwe poging doen om meer avonden te kunnen gaan.

Zaterdag 23 oktober 2010

Vandaag moesten we om 07.30u al aan het ontbijt zitten. Alle koffers moesten voor die tijd ook al van de kamer zijn. Druk ochtendje dus.
Om 8.45u kwam de bus voorrijden om ons naar het station te brengen. Met de rolstoelers zijn we lopend naar het station gegaan. Ik kon dus nog lekker even genieten van ‘ Lourdes sightseeing’ J  
Bij het station aangekomen ging de begeleiding onze koffers de trein in sjouwen en wij konden nog een laatste terrasje pakken. Tegen 10.30u zijn we de trein in gegaan en deze vertrok netjes op tijd om 10.50u. Tja en toen was het de hele dag reizen.
Ik kwam wel goed weg met het eten want we kregen broodjes in de trein….stukken beter dan al die vieze maaltijden in het hotel J  
Toen we Parijs voorbij waren begon iedereen al met afscheid nemen, dat was minder leuk. Ik vind het afscheid nemen nooit leuk maar nu gebeurde het al terwijl we nog in Frankrijk waren, zo vroeg al.
Dat was een nadeel van de nieuwe manier van reizen. In Tourcoing, het eindpunt van de TGV, moest iedereen snel naar zijn eigen bus toe en was er niet zoveel tijd om uitgebreid afscheid te nemen. Jammer hoor, het gezamenlijk opstappen, uitzwaaien, uitstappen, afscheid nemen dat heb ik wel erg gemist deze reis. Dat hoorde gewoon ook bij het Lourdesgebeuren. Als ik zou mogen kiezen tussen reizen met de oude bedevaarttrein of met de bus en TGV, dan zou ik kiezen voor de oude trein. Ook al gaat het met de TGV sneller. voor mijn gevoel niet, ik vond het veel vermoeiender.
In de bus kregen we ook nog een maaltijdpakket met broodjes, alleen was het heel lastig eten. Je had amper de ruimte om de doos op je schoot te zetten, laat staan open maken.
Het was ook nog een gedoe met de taxi. Eric had, toen we dicht bij Antwerpen reden en de chauffeur vertelde dat we rond half 10 in Roosendaal zouden zijn, de deeltaxi voor mij besteld. Deze hadden we op 21.45u gezet.
Wat denk je komen we voorbij Antwerpen, is er een wegafsluiting K   Hierdoor moesten we een omweg maken en kwamen we dus later in Roosendaal aan.
Eric maar weer gebeld om de taxi een half uurtje later, op 22.15u te zetten. Hij had net opgehangen en toen kwam er bericht dat de taxi zo in Roosendaal zou arriveren, toen was het half 10. Ik zag het al helemaal in het honderd lopen met de taxi.
Toen we iets na 22.00u in Roosendaal aankwamen, bleek mijn taxi dus net weggereden te zijn. Christel heeft maar weer gebeld en de taxi zou rond 22.30u komen. Dit werd uiteindelijk 22.45u en al die tijd zijn Christel en haar vader bij mij gebleven, dat was wel heel lief van ze.
Onderweg naar huis moesten we nog meer mensen ophalen en uiteindelijk was ik om 23.30u eindelijk thuis. Doodmoe en met olifantenbenen en voeten van het vocht dat er in zat.
Eenmaal in mijn huisje heb ik nog eventjes een beetje over de week verteld aan Sandra, die nachtdienst had. Daarna ben ik mijn bed ingedoken en er zondagmiddag pas weer uitgekomen……..helemaal uitgeteld, maar dat wel na weer een hele mooie Lourdesweek……moe maar voldaan !!!

TOT SLOT

Ook deze keer wil ik onze begeleiders/vrijwilligers bedanken voor hun fantastische, enorme inzet die het voor ons mogelijk maakt om een weekje mee naar Lourdes te gaan.
Mariëtte, José, Correttie, Christel, Janet, Marga, Frank, Leon, Patrick, Rudolph en Will ...... BEDANKT!!!!

Lourdesweek 2011

Wil jij ook mee met de 35+ groep naar Lourdes in 2011 meld je dan aan bij de VNB. Voor meer info en aanvraag van reisgids:http://www.lourdes.nl of http://www.vnbreizen.nl/index.aspx

Ook voor vragen over de maatschappelijke stage of het meegaan als vrijwilliger, kan je daar terecht.

REISVERSLAGEN EN FOTOALBUMS
MAAK HIER UW KEUZE:

Reisverslag 35+ reis 2000
NLZ-reis met Jan 2001
Reisverslag 35+ reis 2001
Reisverslag 35+ reis 2002
Reisverslag 35+ reis 2004
Reisverslag 35+ reis 2005
Reisverslag 35+ reis 2006
Reisverslag 35+ reis 2007
Reisverslag 35+ reis 2008
Reisverslag 35+ reis 2009
Reisverslag 35+ reis 2010
Reisverslag NLZ reis Mei 2011
Nieuw - Reisverslag Busreis/35+ reis 2011
Reisverslag NLZ reis September 2012
Reisverslag Busreis/35+ reis 2012
Reisverslag Juli 2014
Reisverslag 35+ reis 2014
Links
Conny's Hoekje

Inhoud Conny's Hoekje:

HOME | EVEN VOORSTELLEN | COCHLEAIRE IMPLANT | LOGBOEK | LOURDES | MIJN BOEK: 'VAN HOREND NAAR DOOF' | ISRAEL (nieuw)|
TINNITUS | EEN WANKEL EVENWICHT | SCHILDKLIER | NIERKANKER | BAHA | ROME |
VAARVAKANTIE ZONNEBLOEM 2014 | VAARVAKANTIE ZONNEBLOEM 2007 | MIJN FACEBOOK | GASTENBOEK | CONTACT