VERSLAG 35+ REIS
14 - 21 Oktober 2006

Hieronder weer een verslag van mijn reis met de 35+ groep naar Lourdes.
Ga er maar goed voor zitten want eerst komt er een lang verslag en onderaan het verslag is het fotoalbum te vinden met foto's van deze reis.
Je kunt ook meteen helemaal naar beneden scrollen voor de foto's J
Met dank daarbij aan Ton en Nel, Tonny en Bernadette voor het mogen gebruiken van hun foto's.
Als er geen naam achter de foto staat dan is de foto door mijzelf gemaakt.
Veel lees en kijkplezier JJJ
Zaterdag 14 Oktober 2006

Vandaag was het zover…….ik mag weer naar Lourdes! Maanden heb ik naar deze dag uit zitten kijken en hoewel ik er heel veel zin in had, was er ook een stukje angst voor vooral de treinreis. De trein was vorig jaar ook de reden waarom ik toen niet naar Lourdes was geweest. Maar dit jaar kon niets me meer tegenhouden. Ik wilde mee, wat er ook zou gebeuren!
Om 11.30u werden Wil en ik door de deeltaxi thuis opgehaald. Dat was wel aan de vroege kant, maar omdat je met de deeltaxi nooit van tevoren weet hoelang een rit zal duren, wilde we geen risico nemen en te laat komen. We hadden geluk, de taxi reed meteen van Prinsenbeek naar het station in Den Bosch. Om 12.14u stonden we op station. Nog voor de Lourdestrein want die zagen we 2 minuutjes later binnen komen rijden. Al tijdens het uitstappen werd ik enthousiast begroet door Peter en Carla, twee oude bekenden die deze reis ook weer mee gingen als vrijwilliger in het acceuill. Daarna zijn we eerst gaan kijken waar ons rijtuig was en dat bleek helemaal achteraan de trein te zijn. Onderweg kwamen we nog meer bekenden tegen en dat was heel erg leuk. De sfeer zat er al meteen in en het thema van dit jaar “Houd uw lampen brandend” kreeg hier al meteen inhoud. Volgens mij heb ik me toch zitten stralen in mijn stoel op het perron JJJ
Nadat Wil mijn bagage in de trein had gezet, zijn we nog even wat gaan eten en drinken. Na ons innerlijke een beetje verwend te hebben zijn we weer terug naar de trein gegaan. Onderweg weer vele ontmoetingen met bekenden Lourdesgangers, echt heel erg leuk is dat. Om 14.10u was het zover dat ik de trein in moest. Mijn rolstoel moest ook nog naar de pakwagen gebracht worden. Jos en Leon hebben mij de trein in geholpen. Mijn coupé was al meteen de eerste coupé in het treinstel, dat was dus wel makkelijk. En toen om 14.30u vertrok de trein en was de reis echt begonnen,spannend! Ik had mijn voorzorgsmaatregelen al genomen en mijn medicijnen tegen misselijkheid/braken ingenomen. Mijn eigen hoofdkussen had ik ook mee genomen en ik had een ligplaats in de trein. In het begin was het wel akelig, vooral de voorbij flitsende beelden door het raam waren niet zo fijn. We zaten met z’n drietjes in de coupé: Eric, Jeanne en ik. Jeanne zag al snel dat ik last had van het raam en heeft toen de gordijnen dicht gedaan. Toen ging het beter en toen het eenmaal donker was buiten, had ik er helemaal geen last meer van. Het was ook wel gezellig in de trein, andere groepsleden kwamen langs om een praatje te maken en tegen de klok van 23.00u zijn we gaan slapen. Ik had een slaaptabletje bij waardoor ik lekker heb kunnen slapen, zonder klachten.

Zondag 15 oktober 2006

Om 6.45u werden we wakker gemaakt voor het ontbijt en kwamen de vrijwilligers met koffie en thee langs. Dankzij het slaaptabletje had ik best goed geslapen terwijl de anderen soms geen oog dicht gedaan hadden door al het gewiebel van de trein. Om 7.45 reed de trein het station van Lourdes binnen en daarna begon de hectiek van uitstappen, koffers uit de trein halen enz. Ik werd nog ‘ontvoerd’ door een Franse brancardier. Toen ze mij uit de trein hadden geholpen, bleek het kussen van mijn rolstoel nog zoek te zijn. Hierdoor kon ik niet in mijn stoel en werd ik even op een ijzeren rolstoeltje gezet. (zie foto) Wat denk je…..neemt die Franse brancardier mij in dat stoeltje mee en sjort me heel het perron over. Dat was nogal akelig want hij helde de stoel helemaal achterover en dat is met dat hoofd van mij al heel akelig dus nu dubbel. Ik probeerde hem duidelijk te maken dat ik terug naar mijn groep moest maar ja….ik spreek geen Frans en hij liep maar door. Nou toen heb ik het toch wel even benauwd gehad hoor. Gelukkig zag ik op een gegeven moment Josefien en zij kon hem duidelijk maken dat ik terug gebracht moest worden. Werd ik dus weer heel dat eind terug gesjort K Dat was dus al een avontuurlijk begin van deze reis. Nadat de hele groep compleet was en alle bagage uit de trein, zijn we naar de bussen gelopen die ons naar het hotel brachten. Omdat alle bagage ook met de bus mee moest, konden onze rolstoelen er niet meer bij en zijn wij ‘te voet’ naar ons hotel gegaan. Dat vond ik helemaal niet erg hoor. Lopen vond ik veel leuker en lekkerder dan met de bus, lekker even in de frisse lucht en meteen de eerste indrukken van Lourdes weer in me opnemen. Rond 9.45u kwamen we bij Hotel L’europe aan. Mijn bagage stond al netjes op mijn kamer, daar hadden onze vrijwilligers al voor gezorgd, goed hé! In het hotel ben ik eerst nog een paar uurtjes het bed ingedoken om wat te bekomen van al het gewiebel. Maar ik moet zeggen dat de treinreis me reuze meegevallen is. Rond 11.00u had de groep een voorstellingsrondje maar daar ben ik niet heen geweest, iedereen kon mij toch al wel en andersom ook J
Om 12.30u kwamen ze mij halen voor het middageten en na het eten konden we nog even een uurtje rusten. Om 15.00u moesten we voor het eerst in de startblokken voor de openingsviering in de Bernadettekerk. Ik miste Kardinaal Simonis,hij zou deze Lourdesreis begeleiden. Na de mis vertelde Leon mij dat de Kardinaal ziek was en daardoor niet mee kon. Dit was in de kerk verteld maar dat had ik niet gehoord omdat ik niets kon verstaan tijdens de viering. Er ligt wel een ringleiding in de kerk maar die werkt niet op de plaats waar de rolstoelen staan, stom maar het is zo. Maar daar was ik in vergelijking met 2 jaar geleden nu op ingesteld. Ik was al heel blij dat ik er weer bij kon zijn en de H.mis, die kan ik toch wel uit mijn hoofd mee doen J Na de openingsviering zijn we Maria gaan begroeten en door de grot gelopen. Dat was best even heftig en ik had een trots gevoel van “Hier ben ik weer, ik heb het maar mooi gedaan”. Na de begroeting zijn we naar de Jeanne D’arc gegaan en hebben daar met z’n allen wat gedronken. Het terras was vol waardoor we binnen moesten zitten. Dat vond ik minder leuk vanwege de herrie die dat met zich meebracht en dat klonk niet zo lekker in mijn CI. Maar verder vond ik het wel leuk hoor om daar weer met de groep te kunnen zitten. Na het avondeten ben ik meteen mijn bed weer ingedoken.

Maandag 16 Oktober 2006

Vandaag mochten we uitslapen. Jeanne was aan mij toegewezen om mij te verzorgen en zij kwam om 7.45u om mij te helpen. Dat ging allemaal prima en om 8.30u zaten we beneden aan het ontbijt. We hadden vanochtend niets op het programma staan. Ik heb na het ontbijt eerst even meegeholpen met de voorbereiding voor de groepsviering, die we vanmiddag al hadden. Daarna ben ik met Eric en Jeanne gaan winkelen. Na het winkelen kwamen we voorbij het terras van ‘New Orleans’ waar bijna onze hele groep zat en daar zijn we gezellig bij gaan zitten. Daarna naar het hotel om te eten. Ik heb het middageten overgeslagen en ben gaan rusten want meteen na het eten stond het maken van de groepsfoto en daarna de groepsviering op het programma. Er werd wel gezorgd dat ik een lekker croissantje op mijn kamer kreeg hoor. De groepsviering was heel mooi. We hadden deze week overigens een ‘eigen’ pastor in ons midden. Pastor Ton was als pastor/vrijwilliger in onze groep aanwezig, dat was heel fijn. Ton had samen met Leon (ook vrijwilliger) en enkele deelnemers de viering voorbereid. Voor de viering plaatste Leon een kaars in het midden van de groep op de grond en daar omheen 32 kleine steentjes en 1 grote steen. De grote steen werd rondgegeven in de groep en iedereen mocht zijn gedachten/gebeden/moeilijkheden aan deze steen toevertrouwen. Na de viering hebben we die steen terug gegooid in de Gave met als symbolische gedachte daarachter dat we zo onze lasten/ballast aan het water/God hebben toevertrouwt. Helaas begreep ik pas later deze bedoeling. Ik kon tijdens vieringen en groepsbijeenkomsten niet verstaan wat er gezegd werd. Toen de steen rond gegeven werd, was ik als tweede aan de beurt en had nog niet in de gaten wat precies de bedoeling was. Toen ik het doorkreeg vond ik het wel een mooie gedachte om dit zo te doen. Ik merkte trouwens dat ik afgelopen 2 jaar ‘gegroeid’ ben. Toen ik in 2004 in Lourdes was vond ik het heel erg confronterend en moeilijk dat ik niets kon verstaan tijdens vieringen enz. Nu had ik er berusting in en vond het al fijn om er gewoon bij te zijn en onderdeel van te zijn. Gelukkig kon ik nu dankzij de lens in mijn linkeroog, waardoor ik niet meer dubbel zie, en de hoofdsteun, met mijn goede oog wel beter zien wat er om mij heen gebeurde. Dat was twee jaar geleden nog heel anders.
Na afloop van de viering hebben we Jeanne verrast. Jeanne was dit jaar voor het 25e jaar mee naar Lourdes als vrijwilligster. Bernadette en ik hadden voor haar een vriendenboek gemaakt en Cor van Croonenburg had mij geholpen om een heel mooi gedicht voor Jeanne te maken. Dat hebben we haar gegeven en dat was een mooi moment. Namens haar collega-vrijwilligers kreeg Jeanne ook nog een pen met gravure cadeau. Ze is dus lekker in het zonnetje gezet.
Na de viering zijn we naar de heiligdommen gelopen waar Nel namens ons de steen in de Gave heeft geworpen. Hierna zijn we bij het acceuill koffie/thee gaan drinken. Na de koffie zijn we nog even langs de Limburgse winkel gelopen om kaarsen op te halen die ik daar gekocht had (voor een latere gelegenheid) Daarna naar het terras van Jeanne D’arc en daar heb ik een lekkere tosti op mjammjammie J Dit deed ik met voorbedachte rade want s’avonds stond na het avondeten de lichtprocessie op het programma. Na zo’n druk dagprogramma zou ik dat zonder te rusten niet volhouden. Dus heb ik lekker een tosti op en ben ik om 17.30u in het hotel mijn bed ingedoken en er na het eten om 20.00u pas weer uitgekomen om mee naar de lichtprocessie te gaan. De lichtprocessie was weer heel mooi om mee te maken, die had ik echt niet willen missen. Om 23.00u ging ik pas mijn bed in. Ik lag net in bed toen ik toch misselijk werd en een paar keer heb moeten overgeven. Was het vandaag toch even teveel van het goede geweest. Maar ik had een hele leuke dag gehad dus dit had ik daar wel voor over hoor!

Groepsfoto 2006

Bovenste rij van links naar rechts: Harm, Marjan, Johan, Maria, Ronald, Tonny, José, Harry en Pastor Ton.
Middelste rij: Nellie, Annemieke, Ellen, Marjo, José, Peter, Carolien, Jeanne, Patrick, Will, Leon en Jos.
Onderste rij: Ton, Ronald, Nel, Ton, Katja, Liselot, Conny, Eric, René, Bernadette en Herman.

Dinsdag 17 Oktober 2006

Ik ben na gisteravond gelukkig niet meer misselijk geweest en heb verder goed geslapen. Om 7.45u kwam Jeanne mij verzorgen en daarna ontbijten. Om 9.00u zijn we richting de Heiligdommen gelopen waar we een viering aan/bij de grot hadden. Na de viering zijn we maar weer eens koffie gaan drinken bij het acceuill. De ochtend was zo om en we moesten ons nog haasten om op tijd bij het hotel te zijn voor het middageten. Na het eten heb ik eerst anderhalf uurtje gerust en hierna zijn we met de groep naar de nieuwe kleine kruisweg voor de zieken gegaan. Ik ging daar heel nuchter naartoe. Meer met het idee om de nieuwe beelden eens te gaan bekijken. Uiteindelijk werd het voor mij nog een heel emotionele tocht. Gek dat je emoties dan los komen op een moment dat je het helemaal niet verwacht. Ik had er wel rekening mee gehouden dat het zou gebeuren deze week en vond het ook niet er, maar had het hier niet verwacht. Na de kruisweg zijn we naar het terras gegaan om weer op adem te komen van alles. Hierna hadden we nog wat tijd over voor het avondeten en zijn we een kaarsje op gaan steken en Jeanne heeft flesjes met Lourdeswater gevuld. Na het avondeten ben ik mijn bed weer ingedoken, dat werd tijd want het was behoorlijke kermis in mijn koppie. Maar je hoort me niet klagen hoor want ik had het super naar mijn zin en het ging verder heel goed en die kermis hoort gewoon bij mij.

Woensdag 18 Oktober 2006

Vandaag moesten we al vroeg opstaan om 7.00u want om 9.30u stond de Internationale Hoogmis in de Pius-X kerk op het programma. Voor de reis had ik gezegd dat ik die over zou slaan. Nu het zover was wilde ik toch alles graag mee doen en mee vieren, dus ben ik toch naar deze viering gegaan. Het was wel mooi maar ik heb ook wel stukjes gemist omdat mijn ogen regelmatig dichtvielen. Daarin was ik niet de enige hoor……Eric zat naast mij ook flink te slapen J Nou kan ik me dat ook wel voorstellen. Eric is blind en als je niets ziet en niets verstaat (buitenlands) zie dan je aandacht er maar eens bij te houden. Het is voor mij al moeilijk doordat ik het niet versta, maar ik zie tenminste nog iets waardoor ik mijn aandacht er bij kan houden! Na de mis was er weer ons vaste ritueel van koffie drinken bij het acceuill en daarna naar het hotel voor het middageten. Na het eten stond de handoplegging op het programma en daarom ben ik maar weer onder het eten 2 uurtjes gaan rusten. De handoplegging was in de Rozenkransbasikiek, die pas helemaal gerestaureerd is. Een heel mooie kerk en ik vond het best bijzonder om daar de handoplegging te krijgen. De handoplegging (ziekenzegening) was best emotioneel maar ook mooi. Alleen jammer dat pastor Ton nog bezig was met de handoplegging in onze groep, toen de eindzege al gegeven werd en de viering voorbij was voor Ton klaar was. Na de viering ging de groep naar de prairie om nog wat na te praten. Eric en ik zagen het niet zo zitten om daarheen te gaan en weer alles boven te moeten halen. Wij zijn lekker met Tonny en Jeanne naar het terras gegaan om daar een beetje relaxed op adem te komen. Daarna zijn we naar het hotel gegaan waar ik voor het eten nog anderhalf uurtje kon rusten want na het eten zouden we met de groep naar de grot gaan om gezamenlijk kaarsen op te steken Daar wilde ik natuurlijk graag mee naar toe. Om 20.30u zijn we met z’n allen naar de Grot gegaan en daarna onze kaarsen aangestoken. Ik vond het heel bijzonder. ‘Vroeger, toen ik nog kon lopen en mijn eigen weg kon gaan’, ging ik graag midden in de nacht naar de grot vanwege de rust en stilte die er dan is. Nu kan ik dat helaas niet meer maar ik vond dit moment ook heel mooi. Terwijl wij bij de grot zaten, was de lichtprocessie bezig en hoorde je door de luidsprekers het gezang en gebeden van de lichtprocessie. Automatisch ging ik meedoen terwijl je anders snel afgeleid wordt door de mensen die door en voor de grot lopen. Ik vond dat heel mooi en bijzonder. Om 22.00u waren we weer in het hotel en terwijl de anderen nog gezellig met elkaar wat gingen drinken, dook Conny het bed weer in om morgen weer een leuke dag te kunnen hebben. Want als het weer meewerkt gaan we op stap morgen!

Donderdag 19 Oktober 2006

We konden vanochtend een beetje rustig aan doen. Om 7.45u kwam Jeanne mij wakker maken en verzorgen en daarna lekker ontbijten. Het weer was goed vandaag dus we konden op stap en wel naar de Pic du Jer. Dat is een berg van 2km hoogte net buiten de bebouwde kom van Lourdes en vanuit het hotel keken we op deze berg. We wilde eerst te voet gaan maar dat was toch wel een flinke wandeling. Zeker met de rolstoelen en niet alle groepsleden zijn goed ter been. Maar het zat ons mee want de hoteleigenaar had een bus voor ons geregeld en die kwam ons om 10.00u netjes voor het hotel ophalen en zette ons een paar minuutjes rijden later, bij de kabelbaan van de Pic du Jer af. Het was een heel avontuur want wij rolstoelers werden met een speciale rolstoellift de trap opgehesen om zo in de trein gezet te kunnen worden. Om van de lift in de trein te komen was ook een heel gesjouw want zo breed was het allemaal niet en het ging allemaal maar net. Om dan in zo’n kleine ruimte en ook nog op hoogte met ons in onze rolstoelen te moeten sjouwen …… en ik ben de lichtste ook nog niet…… chapeau hoor!! Ik was in 2001 ook al eens met dit kabelbaantreintje naar boven geweest maar toen was het heel anders. Ik kon toen zelf nog lopen en nu zat ik in de rolstoel en dat is een heel ander avontuur. Echt heel mooi en bijzonder om in mijn rolstoel boven op die berg te kunnen zitten, dat had ik nooit verwacht dat ik dat nog eens zou doen. We hebben met z’n allen genoten en sommige van ons hebben zichzelf ook nog overtroffen door helemaal naar de top van de berg te lopen! Na dit avontuur moesten we weer terug want de bus stond beneden al op ons te wachten. In de bus was het ook nog even spannend want de chauffeuse kreeg de bus moeilijk door de korte en scherpe bocht met aan de rechterkant een rotswand en links grote betonnen blokken. Ze kon dus geen kant op. Jos is toen naar buiten gegaan en heeft haar aanwijzingen gegeven. Hij deed dat alsof het zijn dagelijkse werk was. Dankzij het stukje vakwerk van Jos en stuurmanskunst van de chauffeuse is het gelukt! En toen op naar het hotel voor het middageten. De hoteleigenaar was ons al tegemoet gekomen door ons een uur later te laten eten. Om 13.00u i.p.v 12.00u, echt top van hem hé! Na het eten ben ik eerst weer anderhalf uur gaan rusten en daarna zijn Tonny, Jeanne, Eric en ik naar de Grot geweest en naar de sacramentsprocessie. De processie werd vanwege een regenbui helemaal binnen gehouden. Het is trouwens heel de week prachtig weer geweest en vanmiddag begon het rond 16.30u een beetje te regenen. De processie was al even bezig toen wij binnen kwamen en het was niet erg druk. Hij was ook best snel afgelopen waarna we nog lekker naar het terras zijn gegaan en daar samen met Bernadette en Herman wat gedronken hebben. Op weg naar het hotel nog vlug wat zakdoekjes gekocht en toen was het weer etenstijd. Na het eten heeft pastor Ton onze souvenirs ingezegend. Na de zegening heeft Nel namens de groep alle vrijwilligers bedankt voor alles wat zij deze week voor ons gedaan hebben. Iedereen was heel nieuwsgierig naar wat er in de groene pakjes op tafel zat. Daar zaten dus de bedankjes in voor de vrijwilligers: een lantaarntje en lourdeskaarsje om in het lantaarntje te branden en zo ‘hun lampen brandend te houden’! Na de uitreiking van de bedankjes was er nog een groepsevaluatie over deze week. Ik heb verteld dat ik het een hele mooie week vond en héél blij ben dat ik dit mee kon en mocht maken. Wat de anderen gezegd hebben weet ik niet want dat kon ik helaas niet verstaan. Volgens mij was iedereen dik tevreden want ik zag alleen tevreden gezichten. Om 21.30u heeft Jeanne mij weer naar mijn kamer gebracht en geholpen om mijn koffer in te pakken want helaas………morgen is onze laatste dag, dan moeten we weer naar huis. L

Vrijdag 20 Oktober 2006

Vandaag begon ons programma pas om 11.00u met de slotviering in de Bernadettekerk. We moesten wel onze koffers en andere bagage voor 10.00u beneden in de hal van het hotel hebben staan. Toen we rond 10.00u naar de Heiligdommen liepen begon het een klein beetje te spetteren. Tijdens de viering regende het flink maar toen wij buiten kwamen was het gelukkig minder. We zijn nog even met z’n allen door de Grot gelopen om afscheid te nemen van Maria. Ik heb met haar afgesproken dat ik volgend jaar weer terug kom!!!
Daarna weer naar het hotel voor onze laatste maaltijd in Lourdes. Na de maaltijd zijn wij met de rolstoelen naar het station van Lourdes gelopen terwijl de rest van de groep met de bus ging. Onze rolstoelen konden weer niet in de bus dus vandaar dat wij te voet gingen. Gezellig door de stromende regen maar dat was eigenlijk best leuk en nat ben ik niet geworden want ik had een goede regencape. Bij het station aangekomen was de groep er ook al. Op het station was het al een flinke drukte. Omdat ik niet zelfstandig in de trein kan komen en de rolstoel helemaal vooraan in de pakwagen meeging, moest ik al vroeg de trein in. Om 15.30u zat ik er al in. Rond 16.30u begon de trein met rangeren en daarna vertrokken we na een laatste blik op de Heiligdommen,de Grot en Maria, weer richting Nederland. Ik was nu veel minder gespannen dan op de heenreis en het werd nog een gezellige boel. Ik heb weer wel gelegen in de trein want zitten ging niet zo goed. Ik heb wel een poosje opgezeten om te eten maar was blij dat ik weer kon gaan liggen. Het was dus een gezellige boel. Andere groepsleden kwamen kletsen, we hebben liggen zingen en er werd ook nog een feestje gebouwd want Eric had een paar flessen wijn bij die leeg moesten. Jeanne had toastjes met leverworst, Tonny kwam met kaas rond…….nou wat wil je nog meer voor een feestje hé JJJ Ik stond (lag) ook versteld van mezelf want ik ben tot 24.00u wakker gebleven! Het is al wel 3 jaar geleden dat ik het zo laat heb gemaakt. Om 24.00u was ik toch wel flink moe en vond ik het tijd om te gaan slapen. Ik dacht dat de anderen ook gingen slapen maar de andere ochtend hoorde ik dat die het nog veel later hadden gemaakt….nachtbrakers hahaha.

Zaterdag 21 Oktober 2006

Om 7.30u werd ik wakker gemaakt omdat de koffie en thee er aan kwam voor het ontbijt. Ik heb dus al die tijd lekker geslapen, wel dankzij een pilletje hoor. Toen we wakker werden, reden we ergens in België en om 8.30u reden we het station van Maastricht binnen, weer op Nederlandse bodem. Precies op schema waren we om 11.15u in Den Bosch alwaar familie, bekenden en vrienden ons weer op stonden te wachten. Ik werd opgehaald door mijn begeleidster Wil, ik zag haar al staan op het perron. Wil moest wel geduld hebben want het duurde even voor ik de trein uit kon. Eerst moest mijn rolstoel er zijn en daarna hebben Jos en Leon mij weer uit de trein geholpen. En toen was het moment van afscheid nemen daar en dat was het minst leuke van deze week. Wil had voor 13.00u de deeltaxi besteld maar we zijn nog met een groepje wat gaan drinken op het terras (voor de laatste keer) Daar was het wel gezellig en daarom hebben we de taxi gebeld dat hij maar een uurtje later moest komen. Om 13.30u was het dan toch echt tijd om op te stappen. We moesten nog met onze bagage naar de achterkant van het station lopen. Gelukkig liep Jeanne met ons mee en nam zij mijn koffer mee. Toen nog het moeilijke moment van afscheid nemen van Jeanne. En dan is het ineens wel erg leeg hoor als je dan nog met z’n tweetjes overblijft K De taxi kwam om 14.00u en daarmee hadden we nog een probleem want de chauffeur kreeg de hoofdsteun niet van mijn rolstoel af. Hij kwam vertellen dat de stoel niet in de taxi kon. Maar dat liet ik me zomaar niet wijs maken. De stoel is demontabel en die hoofdsteun kan er af. Uiteindelijk is het gelukt maar vraag niet hoe. De rolstoel werd op zijn kant op de stoep gelegd en met een paar stevige trappen tegen de stang kwam hij er af. Ik zag het allemaal met lede ogen gebeuren met mijn nieuwe rolstoel K Maar ja, ik was ook allang blij dat de hoofdsteun er af ging en we eindelijk op huis aan konden want ik was flink moe.
Thuis eerst nog even mijn verhaal gedaan en daarna lekker het bed ingedoken en daar heb ik de eerste 3 dagen heel veel in doorgebracht voor ik weer wat in mijn oude ritme was.

Ik ben heel blij dat ik de stap gewaagd heb om mee te gaan want ik heb een hele fijne en mooie week gehad. Het klinkt voor sommige lezers misschien erg zweverig maar ik weet zeker dat ik van Maria de kracht gekregen heb om deze week zo goed door te komen! Ik heb genoten van de aandacht en verwennerij van de vrijwilligers en ook van mijn andere groepsgenoten. Ik wil iedereen bedanken voor de mooie week in Lourdes en ik hoop volgend jaar weer samen met jullie terug te kunnen gaan naar ‘Ons Lieve Vrouwke in Lourdes’!JJJ

Fotoalbum 35+ reis 2006

Ga er maar lekker voor zitten want het zijn heel veel foto's! Als je op de startknop drukt dan gaat de fotoshow automatisch. De foto's wisselen om de 8 seconden. Je kunt d.m.v.de pijltjestoetsen ook handmatig door het fotoalbum bladeren. Veel kijkplezier!

REISVERSLAGEN EN FOTOALBUMS
MAAK HIER UW KEUZE:

Reisverslag 35+ reis 2000
NLZ-reis met Jan 2001
Reisverslag 35+ reis 2001
Reisverslag 35+ reis 2002
Reisverslag 35+ reis 2004
Reisverslag 35+ reis 2005
Reisverslag 35+ reis 2006
Reisverslag 35+ reis 2007
Reisverslag 35+ reis 2008
Reisverslag 35+ reis 2009
Reisverslag 35+ reis 2010
Reisverslag NLZ reis Mei 2011
Nieuw - Reisverslag Busreis/35+ reis 2011
Reisverslag NLZ reis September 2012
Reisverslag Busreis/35+ reis 2012
Reisverslag Juli 2014
Reisverslag 35+ reis 2014
Links
Conny's Hoekje

Inhoud Conny's Hoekje:

HOME | EVEN VOORSTELLEN | COCHLEAIRE IMPLANT | LOGBOEK | LOURDES | MIJN BOEK: 'VAN HOREND NAAR DOOF' | ISRAEL (nieuw)|
TINNITUS | EEN WANKEL EVENWICHT | SCHILDKLIER | NIERKANKER | BAHA | ROME |
VAARVAKANTIE ZONNEBLOEM 2014 | VAARVAKANTIE ZONNEBLOEM 2007 | MIJN FACEBOOK | GASTENBOEK | CONTACT