VERSLAG 35+ REIS
15 - 22 Oktober 2005

Zondag 16 Oktober 2005

Gistermiddag ben ik de 35+ groep uit wisten zwaaien in Den Bosch.
Ik heb lang zitten dubben of ik wel of niet mee zou kunnen gaan. Ik wilde natuurlijk dolgraag.
Probleem was alleen dat we dit jaar weer als vanouds met de trein gingen. Harstikke leuk en gezellig maar niet als je zo'n hoofd als het mijne hebt KL
Elke beweging die ik doe, tolt bij mij extra na. Nou dan moet je zeker niet 17 uur in een wiebelende trein gaan zitten, hoe luxe deze ook is.
Ik heb nog lang gehoopt dat er parallel aan de treinreis een vliegtuig richting Lourdes zou gaan maar helaas...........dan maar 'wijs' zijn en weeral een jaar thuis blijven met heel veel pijn in het hart L
Omdat het toch behoorlijke kriebelde bij me kwam ik op het idee om de Lourdestrein en 'onze groep' uit te gaan zwaaien op het station van Den Bosch.
Ik was me er van bewust dat dit een moeilijk moment zou kunnen worden en veel mensen raadde het mij ook af. Maar ikke zo eigenwijs en doortast als ik ben.......ben toch gegaan.
Ik wilde zo graag een stukje van de sfeer mee maken en iedereen eventjes zien en een goeie reis wensen.......dus ben ik gisteren lekker naar Den Bosch geweest JJ

Nou, ik heb er geen moment spijt van gehad hoor! Het enige wat bijna roet in het eten strooide was de deeltaxi.KL We werden om 12 uur opgehaald en normaal is het een dik half uurtje rijden van Prinsenbeek naar Den Bosch. Gisteren hebben we er bijna 2 uur over gedaan. Pas om 13.45u waren we bij het station. Ik zat al op hete kolen want ik begon steeds meer te vrezen dat als wij aankwamen de trein al weg zou zijn. Gelukkig hadden we nog een haf uurtje over want de trein zou om 14.09 vertrekken en dat werden een paar minuutjes later......maar het was dus veel te kort naar mijn zin.

Het moment dat we het perron op liepen en de Lourdestrein met alle pelgrims, vrijwillgers en'uitzwaaiers' zagen, was voor mij een soort van 'thuis komen'. Mijn hart begon wel stevig te bonzen en ik vreesde op dat moment dat ik het niet droog zou houden.
Ik was nog niet uit de auto of een vrijwilligster van de verpleging kwam al met een speciale rolstoel naar mij toe om mij de trein in te helpen hahahaha.........ik had dus zo als verstekeling mee gekund.
Eenmaal in mijn eigen rolstoel kwam de eerste bekende al op me af......begroeten, zoenen, kletsen JJ
Daarna snel onze groep op gezocht en ook daar weer een vrolijke, blijde begroeting met iedereen.
In zo'n vrolijke boel kan je moeilijk gaan zitten janken hé J
Ook toen ik daar stond kwam er weer een vrijwilliger aansnellen om mij in de trein te helpen.J

En toen kwam het moment dat iedereen de trein in moest omdat deze ging vertrekken..........dat was wel even moeilijk. Ik vond het wel heel jammer dat we vanaf het perron niet door de ramen konden kijken. Het was zeg maar spiegelend glas....we zagen alleen onszelf staan in de ramen en niet wie er achter zat.
Ik miste ook de lachende gezichten en zwaaiende armen vanuit de treinramen.........de ramen konden niet meer naar beneden zoals enkele jaren geleden wel het geval was.
Misschien dat het vertrek daardoor minder confronterend voor me was..........ik heb in ieder geval geen tranen met tuiten gehuild zoals ik en iedereen verwacht had.
Ik had wel een heel 'leeg' gevoel toen we het bijna lege en stille perron weer afliepen en soms toch wel dat mijn lippen gevaarlijk begonnen te trillen.

We zijn daarna lekker met z'n drietjes op een terrasje gaan zitten. Harry die zijn vrouw Mariet naar de trein gebracht had, ging met ons mee. Het was prachtig weer en dat deed ons ook aan Lourdes denken. Harry zou in eerste instantie om 14.45 weg moeten maar we zaten zo te genieten en te kletsen dat hij zijn parkeerkaart is gaan verlengen J
Zo hebben we met z'n drietjes (Wil,Harry en ik) op het terras gezeten. Daarna afscheid genomen van Harry en zijn Wil en ik naar de St.Jan gewandeld om een kaarsje aan te steken. Bij de St.Jan aangekomen bleek deze gesloten te zijn, dat was wel heel jammer L
Daarna hebben we een plaatsje gezocht waar we lekker konden zitten en eten en zo heb ik toch nog een leuke middag gehad.

Inmiddels heb ik al een smsje ontvangen dat de trein rond 09.00u volgens de planning in Lourdes is aangekomen.

Maandag 24 Oktober 2005

De Lourdesgangers zijn afgelopen zaterdag 22 oktober weer veilig thuis gekomen uit Lourdes.
De verhalen horende hebben zij weer een prachtige, mooie en fijne week beleefd met elkaar in Lourdes.
Hieronder een foto impressie van het uitzwaaien en de week in Lourdes. de foto's in Lourdes zijn gemaakt door Bernadette.

Bernadette bedankt voor de mooie foto'sJJJ

Fotoalbum 35+ reis 2005

Bovenste rij van links naar rechts: Patrick, Maaike, Harm, José, Ronald, Harrie, Bernadette.
Middelste rij: René, Olaf, Patrick, Josefien, Stephan, Peter, Carolien, Herman, Mariet, Jos, Nel.
Onderste rij: Jolanda, Ton, Katja, Ronald, Thomas, Cecile en Ton.
Zittend: Leon, Trudy, Marjan, Sonja.

Jos en Anita ontbreken op de foto.

REISVERSLAGEN EN FOTOALBUMS
MAAK HIER UW KEUZE:

Reisverslag 35+ reis 2000
NLZ-reis met Jan 2001
Reisverslag 35+ reis 2001
Reisverslag 35+ reis 2002
Reisverslag 35+ reis 2004
Reisverslag 35+ reis 2005
Reisverslag 35+ reis 2006
Reisverslag 35+ reis 2007
Reisverslag 35+ reis 2008
Reisverslag 35+ reis 2009
Reisverslag 35+ reis 2010
Reisverslag NLZ reis Mei 2011
Nieuw - Reisverslag Busreis/35+ reis 2011
Reisverslag NLZ reis September 2012
Reisverslag Busreis/35+ reis 2012
Reisverslag Juli 2014
Reisverslag 35+ reis 2014
Links
Conny's Hoekje

Inhoud Conny's Hoekje:

HOME | EVEN VOORSTELLEN | COCHLEAIRE IMPLANT | LOGBOEK | LOURDES | MIJN BOEK: 'VAN HOREND NAAR DOOF' | ISRAEL (nieuw)|
TINNITUS | EEN WANKEL EVENWICHT | SCHILDKLIER | NIERKANKER | BAHA | ROME |
VAARVAKANTIE ZONNEBLOEM 2014 | VAARVAKANTIE ZONNEBLOEM 2007 | MIJN FACEBOOK | GASTENBOEK | CONTACT