Logboek

Zondag 27 December 2009: Ingesneeuwd
Ben je weken bezig met voorbereiding op de kerst; kaarten maken en versturen, huisje in kerstsfeer brengen, eten inslaan enz. En nu is kerst alweer voorbij, wat gaat alles toch snel.........of komt dat door het ouder worden, dat het dan sneller lijkt te gaan dan wanneer je jong bent en de tijd niet snel genoeg kan gaan? Kerst is dus voorbij en waar ik blijer om ben.....de sneeuw is weg!
Ik vond het heel mooi om naar te kijken hoor de sneeuw, alles zag er prachtig uit. Maar de sneeuw zorgde er ook voor dat ik zelfs 6-hoog zat ingesneeuwd. Ik kon met de scootmobiel niet naar buiten want er lag een flink pak sneeuw hier en tja dan ga zelfs ik het gevaar niet opzoeken. Maandag wilde ik met de taxi naar 'ons thuis' in Prinsenbeek. Helaas de deeltaxi reed niet vanwege de weersomstandigheden en de problemen op de weg. Dinsdag weer een poging gewaagd en wederom kreeg ik bericht terug dat de deeltaxi nog niet reed. Woensdag zou ik naar mijn jarige zus gaan maar ook dat ging niet door. Pas donderdagmiddag reed de deeltaxi mij eindelijk naar 'ons thuis'.
Ik mis het dan echt om er naartoe te gaan en Bartje (hond) en Mickey (poes) weer lekker te kunnen knuffelen. En eindelijk hier ook even weg want verplicht binnen moeten zitten is echt niet leuk. Voor mij als buitenmens, was het een hele zware straf. Tot overmaat van ramp was zaterdagavond ook nog mijn laptop kapot gegaan. Dus toen zat ik 'ingesneeuwd' en zonder laptop-communicatie voor mij. Gelukkig was de laptop maandagmiddag weer gemaakt dus heb ik het niet lang zonder hoeven te doen.
Nou en nu zijn we begonnen aan de laatste week van 2009 en gaan we richting het nieuwe jaar. Morgen krijg ik bezoek en dinsdag ga ik zelf op bezoek. Dacht ik dit jaar geen dokters of onderzoeken meer nodig te hebben en wat denk je......krijg ik een oproep om dinsdag de 29e bloed te prikken voor de 3-maandelijkse diabetescontrole......nog net voor het nieuwe jaar K   Maar de uitslag hoef ik dan pas in het nieuwe jaar te halen, al begin ik dan dus meteen goed met een doktersbezoek.........als het maar geen teken is van weer een jaar vol met doktersbezoeken en onderzoeken. Dat soort jaren heb ik nu volgens mij toch wel genoeg gehad, dat doe ik niet meer hoor J
Ik wens jullie allemaal een hele leuke, gezellige jaarwisseling en een heel goed 2010Foto aanklikken voor een vergroting

Zaterdag 19 December 2009: Kerstkaart

Hiernaast zien jullie mijn kerstkaart. Deze heb ik ook met de post verstuurd maar dan staat het gedichtje aan de achterkant en bij deze foto heb ik dat eronder geplakt. Ik heb hem online geplaatst op een aparte site. Als je op de foto klikt dan kom je vanzelf op de site waar je hem in het groot kan zien en ook de tekst kan lezen.
En verder.......is het winter in Nederland en ook in Etten-Leur. Ik zal dadelijk een paar foto's erbij zetten van mijn uitzicht over een besneeuwd Etten-Leur, mooi hoor!
Ik heb in de afgelopen week veel bezoek gehad, lekker veel gekletst dus J   En ook genoten van mijn huisje in kerstsfeer. Mijn Buddy had nog een gaatje vrij en mij gevraagd of ik de 17e iets wilde gaan doen. Nou dat wilde ik wel. Ik wilde al een hele tijd naar Intratuin in Halsteren naar de kerstshow. Ik ben daar 1x eerder geweest en vond het er toen zo mooi. Halsteren is trouwens de grootste Intratuin-vestiging van Nederland. Dus we hadden donderdag afgesproken om samen met de taxi naar Intratuin te gaan. Toen ik donderdag opstond was er nog niets aan de hand. Tegen 9 uur begon het licht te sneeuwen, maar nog niet alarmerend. Maar rond half 10 ging het echt stevig sneeuwen en zag alles in een mum van tijd wit. Maar ja de taxi was al besteld en het was te laat om hem af te bestellen (dat moet minimaal een uur van tevoren). Dus besloten we om ons uitstapje toch maar door te laten gaan. We moesten wel langer op de taxi wachten maar dat was logisch, gezien de weersomstandigheden. Uiteindelijk werd het 12 uur en nog geen taxi en toen heeft de Buddy toch maar even gebeld. Bleek onze rit al als gereden, geboekt te staan en dat was dus niet zo. Ze hebben toen een andere taxi gestuurd en die heeft ons naar Intratuin gebracht. Op de snelweg was het heel goed rijden, er was goed gestrooid en de weg was schoon. De kerstshow was heel mooi. Helaas hadden we door ons latere vertrek niet zo heel veel tijd om rond te kijken. Je kan daar echt een hele dag rond kijken hoor, zoveel is er te zien. Ik heb een kleed gekocht voor onder mijn kerstboom. Een heel leuk kleed, vind ik zelf. Je ziet nu de standaard van de boom niet meer en het kleed heeft ook nog eens de kleuren van mijn interieur, het is gewoon voor mij gemaakt J  Ik zal daar ook een foto van plaasen zo meteen.
Vandaag was de bedoeling dat ik met de Zonnebloem Linq groep naar de Winterefteling zou gaan. Maar dat heb ik begin van de week al afgezegd. Het weerbericht gaf toen al aan dat het vandaag rond het vriespunt zou zijn. Dat zag ik echt niet zitten om met die temperaturen een hele dag stilzittend in een rolstoel door de Efteling te rijden. Ik ben 2 of 3 jaar geleden ook eens geweest en toen was het iets van 8 graden. Nou en toen ben ik al met bevroren voeten thuis gekomen. Nu is het iets van -5 graden, dan was ik vanavond als een 'ijsvrouwke' thuis gekomen brrrrrrr bibberbibber.
Nee, ik denk dat ik er heel wijs aan heb gedaan om lekker warm thuis te blijven.


Zondag 13 December 2009: Zonnebloem en Kerstversiering
Het etentje bij de Japanner heb ik overleefd. Het was voor mij een beetje dubbel. Aan de ene kant fijn om bij mijn familie te zijn maar aan de andere kant moeilijk. Het restaurant zat bomvol, dus veel omgevingslawaai en niet veel kunnen verstaan, een hoofd dat tekeer ging door de tinnitus (die nog steeds niet verminderd is). En ik was die dag al heel moe. Het plan was om in de middag lekker te gaan slapen, zodat ik dan in de avond een beetje fit hoopte te zijn. Maar de plannen werden veranderd doordat ik om 3 uur al opgehaald werd i.p.v. 5 uur. Het eten was ook niet mijn kost........ja hoor, ik heb frietjes op.....en Japanse frietjes smaken hetzelfde als Hollandse J   Het enige Japanse dat ik gegeten heb, was een mini-loempia......nou dat was al heel wat voor mij hoor! Het buffet was om 18.00u begonnen en rond 22.00u zijn we als een van de laatste groepen, opgestapt. Mijn zus en zwager zouden nog naar een broer van ons gaan. Maar ik was doodop en wilde het liefst naar huis, naar mijn bed. Dus hebben zij mij eerst naar huis gebracht. Zondagochtend smste mijn zus om te vragen hoe het ging en vertelde dat iedereen nog naar onze broer was gegaan en ze daar nog gezellig hadden nageborreld. Toen deed het toch wel even pijn om dat te horen. Gewoon de confrontatie dat ik dan niet alles mee kan doen door mijn beperkingen. Aan de andere kant weet ik dan ook weer wel dat als ik er bij geweest was, het waarschijnlijk veel te druk was geweest voor mijn hoofd/lijf. Want ze waren wel met 20-21 personen. En om lekker naar bed te kunnen dat was voor mij ook heel fijn. Maar toch......er zijn altijd twee kanten K
Vrijdagmiddag was de theatermiddag van de Zonnebloem en deze keer is alles goed gegaan. Volgens mij had ik nu het beste plekje in de zaal. In het midden op de 1e rij tussen de andere rolstoelers. Een groepsgenoot uit onze woongroep, zat naast mij dus dat was ook gezellig. Het was een leuke voorstelling met allemaal verschillende sketches en liedjes. Henk Poort was er niet maar zijn vervanger Rob van de Meeberg (waardig vervanger hoor) samen met Danny de Munck en Lucy de Lange. Ik kon de sketches redelijk volgen. Doordat ik zo dichtbij zat kon ik de monden goed zien en dat gaf mij toch wat extra ondersteuning. Als er gezongen werd, was het helaas moeilijker om te verstaan wat ze zongen. De muziek kwam bij mij boven de zang uit. Van de vrijwilligers hoorde ik dat zij daar geen last van hadden, dus lag dit aan mijn manier van horen via de CI. Gekke is dan weer dat als het een bekend liedje was, dan kon ik het wel volgen en voerde de muziek niet de boventoon. Heel raar is dat. Dan weten mijn hersens blijkbaar wat ze moeten verstaan??   In de pauze werden we nog verwend met een lekkere muffin en koffie/thee. Met de rolstoelen konden we in de zaal blijven zitten tijdens de pauze en kwamen ze ons alles netjes serveren. Dat vond ik wel fijn want in de foyer was het volgens mij een herrie van jewelste, dus laat mij dan maar lekker in de rust van de zaal zitten. Na afloop van de voorstelling ben ik door twee vrijwilligers naar huis gebracht. De Nobelaer staat hier schuin aan de overkant. Heel dichtbij maar toch weer te ver weg om er zelf met de rolstoel naartoe te kunnen rollen. Beetje frustrerend is dat dan wel, dat je iets binnen bereik hebt en er toch niet zelfstandig kan komen. Ik heb in elk geval een leuke middag gehad.

Gisteren ben ik de hele dag bezig geweest om mijn huisje in kerstsfeer te brengen. Daarin ben ik mezelf ook lelijk tegen gekomen. Donderdag kwam mijn vriendin An op bezoek en zij vroeg wanneer ik de boom ging zetten. Ik was het al van plan om dat dit weekend te gaan proberen. An bood toen aan om te helpen om de (kunst)kerstboom in elkaar te zetten. Ik wilde haar daarmee helpen maar dat bleek al snel te veel te zijn. Toen ben ik maar naar de huisarts gereden om de 2e mexicaanse griepspuit te halen, want dat moest ook die ochtend. Toen ik terugkwam had An de boom al bijna in elkaar staan! Vrijdagochtend wilde ik zelf de lampjes erin hangen, ik dacht dat ik dat wel zou kunnen. Nou het was al een crime om de stekkerdoos aan te sluiten. Ik kan niet bukken dan doet mijn hoofd raar en ik sta meteen buiten adem K  Toen ben ik maar languit op de grond gaan liggen en uiteindelijk is het gelukt met die stekkerdoos maar ik was kei kapot. Na een poosje gerust te hebben, heb ik een volgende poging ondernomen met de lichtjes maar dat werd weer niets. Dus toch maar de begeleiding gebeld en zij hebben de lichtjes er in gedaan. Gistermorgen was ik vol goede moed begonnen aan de klus om de ballen in boom te hangen. Ook hiermee moest ik steeds rustpauzes nemen en op die manier is het gelukt, de boom staat kerstklaar en mijn huisje is nu in kerstsfeer. Ik was wel kei kapot gisteravond maar ook weer trots dat ik het toch zelf heb kunnen afwerken. Het is best moeilijk om tegen mezelf aan te lopen en vooral het toegeven dat het niet lukt en dus hulp in te schakelen. Dat vind ik nog het moeilijkste, voor die in mijn ogen kleine dingen.
Gistermiddag was ik even wat spulletjes kopen en in alle winkels waar ik kwam ging het alarm van de beveiligingspoortjes af, zowel bij inrijden als uitrijden. Ik vermoed dat het een wisselwerking met mijn CI is. De CI werkt met magnetisch veld en die poortjes ook. Het staat ook in de gebruiksaanwijzing van de CI dat dit kan gebeuren maar ik heb het nog nooit eerder meegemaakt in de 6 jaar dat ik nu mijn CI draag. Misschien staan de poortjes nu scherper afgesteld vanwege de kerstdrukte in de winkels? Het trekt wel aandacht hoor als zo'n alarm afgaat.......iedereen stopt en draait zich om, om te gapen. Je ziet de mensen zich afvragen wat ik gejat zou hebben. Ik had het wel gemeld bij het winkelpersoneel, dus niemand kwam mij achterna gevlogen J   Hier een paar foto's van mijn kersthuisje


 Zaterdag 5 December 2009: CI-controle
Gisteren heb ik mijn jaarlijkse CI-controle gehad in het AZM Maastricht, ik heb mijn CI nu al 6 jaar.
Ik moest eerst naar de KNO-arts, die had weinig werk met mij want in mijn oren kijken lukt niet meer.......die zitten plat gezegd "dicht genaaid". Daarna een gang verderop naar het audiologisch centrum voor een gehoortest. Eerst testen zonder CI, ook daarmee snel klaar want zonder CI hoor ik helemaal niets. Nou ja niets klopt ook niet, want ik hoor altijd de herrie van de tinnitus/oorsuizen in mijn hoofd. Maar van buitenaf komt er geen geluid binnen. Toch doen ze elke keer weer deze testen want dat hoort bij het protocol. Eerst de koptelefoon op met piepjes, pas als ze er 120db (hardste geluid) opzetten dan voel ik dat geluid op/door mijn huid trillen, maar horen doe ik er niets van. Ook met de test voor de beengeleiding - dan krijg je een blokje achter je oor - voel ik de hele harde geluiden. De test met de woordjes heeft ze maar overgeslagen want tja als je met de gewone testen niets kan horen, dan toch zeker geen woordjes.
Daarna werd ik met de rolstoel voor de luidsprekerbox gezet met mijn CI-oor naar de luidspreker en gingen we de testen nog een keer doen. Nu met de CI op/aan en dan krijg ik de geluiden rechtstreeks via de luidspreker te horen. Dat is best inspannend, ik zit dan altijd heel geconcentreerd te luisteren of ik wel of niet iets hoor. Best lastig omdat ik daarbij gehinderd wordt door de geluiden van de tinnitus. Na de piepjes en tuutjes kreeg ik ook nog een test met woordjes die ik na moest zeggen en daarna nog een test met getallen. Met de getallen had ik alles goed, met de woordjes miste ik er een paar. Maar getallen zijn makkelijker dan woordjes omdat je dan weet wat het onderwerp is.
Na de gehoortesten door naar Joke, de audiologe voor de afregeling van de CI. Ze heeft twee programma's een beetje aangepast aan mijn wensen, dus dat kan ik nu weer gaan uitproberen of het beter klinkt of niet.
Na afloop van alle onderzoeken zijn we in het restaurant iets gaan eten en drinken, dat werd hoog tijd, ik was zo'n beetje uitgedroogd. Daarna de zorgtaxi-chauffeur gebeld en weer op weg voor een lange reis terug naar huis. het was een lange, vermoeiende dag maar als het goed is kan ik er nu weer een jaartje tegen.
Donderdag was ik ook nog bij de mondhygieniste geweest. Tussen de buien door op de scootmobiel naar Prinsenbeek en het was me gelukt om droog te blijven. Ik had wel met de deeltaxi kunnen gaan maar dat is zo'n gedoe omdat je nooit weet hoeveel uitloop ze hebben en of de taxi mij op tijd op komt halen en rechtstreeks erheen rijdt. Het liefst doe ik zoiets zelfstandig, dan ben ik eigen baas en kan ik gaan en staan waar ik wil. Het is zo'n 40 minuten rijden van hier naar het dorp Prinsenbeek, dus dat is best te doen......als het maar droog is en dat was donderdag het risicofactor. De behandeling viel overigens mee, tandsteen weggehaald en toen kon ik weer gaan.
En vandaag is het dan Sinterklaas-pakjesavond. Voor het eerst vieren wij met de familie geen traditionele pakjesavond. Nu allebei onze ouders overleden zijn en de kleinkinderen groot zijn (de jongste is 11) kwamen mijn broers op het idee om dit jaar met z'n allen uit eten te gaan. Op zich wel een leuk idee al vind ik het wel wennen hoor, na 46 jaar geen pakjesavond. En nog erger voor mij......we gaan naar de Japanner........nou jullie weten vast nog wel dat ik in Lourdes een week water-en brood dieet heb gehad, omdat ik weinig lust. Japans en Conny dat matcht eigenlijk ook helemaal niet. Toch ga ik wel mee, ik wil geen buitenbeentje zijn en 5 december is voor ons gezin een dag om bij elkaar te zijn, mede in herinnering aan de verjaardag van onze moeder. Ik zie wel hoe het vannavond gaat. Ik heb al geopperd om broodjes in mijn tas mee te nemen J   maar ze schijnen zelfs bij een Japanner frietjes te hebben, dan komt het misschien nog wel goed J   Druk zal het ook wel zijn dus voor mijn hoofd ook niet de ideale situatie. Zie het wel vanavond, wie weet hoe leuk het is! Maar eerst ga ik dadelijk een middagdutje doen want ik ben vandaag ontzettend moe en mijn hoofd gaat tekeer. Zal nog wel een nawee van gisteren zien. Ik moet wel zien dat ik het vanavond volhou, dus dadelijk maar lekker het bed in duiken.
Nou en verder.......de ziekenhuisbezoeken zitten er voor dit jaar gelukkig op pffffff eindelijk. Ik denk dat ik wel een leuke week tegemoet ga. Woensdag en donderdag krijg ik bezoek. Donderdag moet ik ook even de 2e Mexicaanse griepspuit gaan halen bij de huisarts. Vrijdag is de theatermiddag van de Zonnebloem hier in theater de Nobelaer en daar ga ik naartoe. Dit jaar speelt o.a. Danny de Munck, Henk Poort en Lucie de Lange mee. Niet de minste in het musicalwereldje dacht ik. Ik hoop dat ik vrijdag een betere plaats in de zaal heb dan vorig jaar want toen zat ik halverwege aan de zijkant achter een paal en kon ik de helft niet zien en niets verstaan. De Zonnebloem heeft beloofd om er nu rekening mee te houden en ik ga zorgen dat ik ruim op tijd daar ben. Dat was ik vorig jaar trouwens ook wel maar toen hebben ze mij heel lang laten wachten voor ze mij de zaal in hielpen. Ik ga er nu voor zorgen dat ze me weer niet zo lang laten zitten (denk )
Tot slot wens ik iedereen die dit weekend pakjesavond vieren, ontzettend veel plezier, geniet er van!!  


Zaterdag 28 November 2009: Margrietbeurs en ziekenhuisbezoeken
Jullie zijn zeker allemaal benieuwd hoe ik het afgelopen maandag op de Margriet Winterfair heb gehad J 
Het was zoals verwacht heel druk en het was ook erg vermoeiend maar het was ook heel leuk. Het viel buddy Sylvia wel tegen om met de rolstoel te rijden maar dat kwam vooral omdat de mensen geen stap opzij gaan voor een rolstoel en als je ze dan per ongeluk raak dan breekt zo'n beetje de oorlog uit zo boos zijn ze dan. Ik heb wel mijn ogen uitgekeken met wat mensen allemaal meesjouwen. Sommige oude mensen met rollators hadden hun rollator helemaal vol met tassen en dozen behangen en konden er amper meer mee lopen, echt niet normaal.
We hebben ook naar de modeshow gekeken dat vond ik wel leuk, vooral de bruidsjurken vond ik mooi. Na de modeshow was er een optreden van Lenette van Dongen en daar zijn we ook bij blijven zitten. Helaas kon ik haar niet verstaan, ze sprak heel erg snel ik kon er geen touw aan vastknopen waar ze het over had. Toch vond ik het heel leuk om haar bezig te zien en alle verschillende lichaamshoudingen en mimiek te zien, dat was ook al een genot om naar te kijken. Tijdens het zingen van een liedje keek ze mijn kant op en ze lachte heel lief naar mij .......ik zat vooraan op de 1e rij en heb lief terug gelachen J 
We waren maandagavond pas tegen 20.00u thuis, onderweg heel veel regen gehad, wolkbreuken kan je gerust zeggen. Nadat Sylvia naar huis was gegaan ben ik meteen mijn bed ingedoken.
Dinsdagochtend moest ik weer naar de oogkliniek en daar hebben ze weer allerlei onderzoeken met mijn ogen uitgehaald. Steeds druppels er in en allerlei rare apparaten tegen mijn ogen en dan zeggen ze dat je stil moet zitten en recht voor uit kijken en niet knipperen en zo. Makkelijker gezegd dan gedaan K en dan keek ik wel rechtvooruit maar ja het probleem is dat mijn oogspieren een behoorlijke afwijking hebben. Dus als ik recht vooruit denk te kijken, staat mijn oog misschien wel naar rechts of links.......kan ik ook niets aan doen! Na veel kijken en overleggen tussen verschillende artsen zijn ze er nu aan uit dat ik toch geen glaucoom heb, en dat is een pak van mijn hart! Wel heb ik een afwijking aan mijn netvlies (retina?) wat regelmatig gecontroleerd moet worden maar waar ik mij nu nog geen zorgen om hoef te maken, zeggen ze. het probleem met mijn oogspieren, dubbelzien en onrustig oogbeeld, daar kan nog steeds niets aan gedaan worden. De afdeklens blijven dragen en met 1 oog kijken, iets anders zit er niet op.
Na die 2 dagen had ik het wel helemaal gehad en woensdag had ik lekker een rustdag ingelast, lang geslapen en niets gedaan.
Donderdag kreeg ik nog bezoek van mijn zonnebloemvrijwilligster en vrijdag (gisteren) moest ik alweer naar het ziekenhuis, naar de internist. De bloeduitslagen....... mijn nierfunctie was gelukkig niet verder achteruit gegaan vergeleken bij 2 weken terug. Mijn ijzer en HB zijn wel achteruit gegaan dus weer bloedarmoede en weer aan de ijzertabletten, dat had ik al verwacht/gevoeld. Ik mocht meekijken op het pc-scherm met bloeduitslagen en zag vooral blauwe en rode cijfertjes. Als een bloedwaarde goed is dan staat deze in zwart aangegeven en bij blauw is de waarde lager dan het moet zijn en bij rood is de waarde te hoog. Maar de bloedwaarden zijn wel stabiel en dat is belangrijk. Volgens hem hoef ik mij echt geen zorgen te maken. Dat probeer ik dan maar niet te doen maar soms heb ik wel even dat wantrouwende gevoel weer hoor, het hele vertrouwen in mijn lichaam en de artsen is nog steeds niet helemaal terug. Maar ik probeer er wel minder mee bezig te zijn en te denken dat als de dokters zeggen dat ik mij geen zorgen moet maken, dat ik het ook niet moet doen. Valt natuurlijk niet altijd mee als er weer eens iets tegensputtert in mijn lijf. Ik ben niet altijd zo sterk zoals jullie lezers denken.....
Nou mijn APK zit er nu bijna op. Vrijdag 4 december moet ik nog een dagje naar het AZ Maastricht voor de jaarlijkse controle van mijn oren en CI en dan hoef ik voor februari geloof ik niet meer naar het ziekenhuis, hiephoi rust J  Komende week is het al een stuk rustiger alleen donderdag even naar de mondhygieniste en dan vrijdag Maastricht. Dan zitten we alweer in december en voor we het weten is het nieuwjaar.......wat gaat de tijd toch hard voorbij.


Zaterdag 21 November 2009: Van alles en nog wat
Het is alweer zaterdag, tijd voor mijn wekelijkse blogje. Het was een week waarin ik van alles en nog wat had. Maandag ben ik bij de huisarts geweest voor de uitslag/jeuk op mijn benen en zij vond het er ook niet goed uitzien. We gaan het nu drastischer aanpakker met sterker spul, zo zei de huisarts. Ik heb nu een andere zalf gekregen waar ik 2x per dag mijn benen mee moet insmeren. Ik ben nu sinds maandag bezig en krijg voorzichtig het idee dat het helpt, niet te hard roepen.....
Woensdag ben ik weer naar de oogkliniek geweest voor een nieuw gezichtsveldonderzoek. Deze keer ging het veel er veel rustiger aan toe dan 2 weken geleden. Toen ging het onderzoek via de computer en dat ging zo snel dat het voor mijn ogen niet bij te houden was. Nu werd het onderzoek handmatig gedaan en dat gaat dus veel rustiger. Twee weken geleden zat ik te zweten achter het apparaat van de inspanning die het mij kostte. Nu zat ik er heel relaxt achter. Dinsdag moet ik weer terug en dan krijg ik eerst een hoornvliesmeting en daarna consult bij twee oogartsen. En dan maar hopen dat 1 van de 2 wijs kan uit alle gegevens. Ik hoop dat de uitslag meevalt en er niets aan de hand is, dat ik gewoon dikkere oogspieren blijk te hebben dan normaal is. Ik heb wel meer vreemde dingen dus wat dat betreft zou het wel bij mij passen J 
Donderdag heb ik bloed laten prikken, dit voor de controle bij de internist volgende week. Het prikken ging deze keer niet goed en ik loop nu met een viertal blauwe plekken van het prikken. Maar het is uiteindelijk wel gelukt om in alle buisjes bloed te krijgen, dat is al heel wat. Vrijdag moet ik naar de internist en dan hoor ik van hem de uitslagen. Ik heb het vermoeden dat ik weer aan de ijzertabletten zal moeten, omdat ik weer zo ontzettend moe ben de laatste tijd en ik slaap ook heel veel. Afwachten maar wat hij te vertellen heeft vrijdag.
Donderdag heb ik ook de eerste Mexicaanse griepspuit gekregen. Gelukkig geen bijwerkingen er van alleen een bult en rode plek op mijn arm, op de plaats waar de spuit gezet is.
Nu is het weekend en heb ik niets op de planning, dus lekker even twee daagjes heel rustig aan doen. Energie sparen voor maandag want dan ga ik met mijn Buddy naar de Margriet Winterfair. Ik heb er al veel over gehoord en het schijnt heel leuk te zijn, ik heb er zin in. Het zal er wel druk zijn en ik hoop maar dat ik het volhou.......vast wel want ik geef zomaar niet op J 
Dan dinsdag dus weer terug naar de oogarts en vrijdag naar de internist. De overige dagen van de week zijn gelukkig rustig. Nog even en dan heb ik alle drukte van de ziekenhuisbezoeken weer achter de rug, het was deze maand wel een beetje veel van het goede wat dat betreft.


Zaterdag 14 November: Buddy, uroroloog en circus
Afgelopen maandag heb ik kennis gemaakt met mijn Buddy. We hebben er allebei vertrouwen in dat het wel goed komt met ons samen. Mijn buddy heet Sylvia en is 60 jaar, al vind ik haar veel jonger ogen hoor. Maandag 23 november gaan we ons eerste uitstapje maken. Dan gaan we samen naar de Margriet Winterfair in Utrecht. Ik ben daar nog nooit geweest en het lijkt mij wel leuk. Dus dat gaat onze vuurdoop worden, in het begin is het toch eventjes aftasten en aan elkaar wennen. Maar ik geloof dat het goed gaat komen met ons.
Woensdag moest ik naar de uroloog voor de halfjaarlijkse controle i.v.m. de nierkanker. Deze had geen goed bericht want de nierfunctie van de ene nier die ik nog heb, gaat achteruit. Dat is niet zo best en moeten we goed in de gaten houden. Komende donderdag moet ik weer bloed prikken voor de controle bij de internist op 27 november. Dan wordt er ook op de nierfunctie geprikt, dus daar moeten we dan alert op zijn.
Soms baal ik wel vreselijk van dat lijf van mij hoor, elke keer dat ik bij een dokter kom is er wel iets mis mee L   De laatste tijd ben ik ook weer flink moe en dan zou ik weleens willen dat ik mijn lijf om kan ruilen voor een gezond exemplaar. Maar helaas bestaat die mogelijkheid nog niet, dus zit er niets anders op dan het ermee te doen.
Donderdagmiddag ben ik naar het circus geweest, dat was leuker dan al die ziekenhuisbezoeken. Ik vond het een mooie, leuke voorstelling en heb er van genoten. Er was hier heel veel aandacht voor deze voorstelling. Dit omdat het een speciale voorstelling was voor mensen uit verpleeg-verzorgingshuizen, ouderen en gehandicapten uit Etten-Leur en omgeving. Dit werd georganiseerd door de Lionsclub uit Etten-Leur, die 25 jaar bestaat en daarom een 'feestje' gaf. Vrijdag stond er een artikel over in de krant en ook Omroep Brabant had een kleine reportage in hun nieuwsuitzending. In die reportage kwam ik met een stalen gezicht door het beeld gereden op mijn scootmobiel J   Dit filmpje is te zien op: http://www.omroepbrabant.nl/?news/127129942/Bejaarden+nemen+circus+in+bezit.aspx   en dan links op het icoontje van de videocamera klikken, dan start het filmpje. Ik heb zelf ook 2 filmpjes gemaakt, die zal ik dadelijk onder deze log plaatsen.
Komende week heb ik weer van alles te doen. Maandag even langs de huisarts voor de jeuk op mijn benen. De zalf is op maar heeft niet echt geholpen en mijn onderbenen zien er niet uit. Dus maar even naar laten kijken en misschien dat ze een andere zalf heeft, die dan hopelijk wel werkt.
Woensdagochtend heb ik mijn zorgplanbespreking samen met mijn 2 persoonlijk begeleidsters Marion en Paula, en Elise de leidinggevende. Woensdagmiddag naar de oogkliniek voor een nieuw gezichtsveldonderzoek, ik ben benieuwd hoe het dan zal gaan. Donderdag bloed prikken en de 1e mexicaanse griepspuit halen en vrijdag ga ik bij de pedicure mijn voetjes laten verwennen. En dan is het alweer weekend, zo is een week zo om.

Acrobatiek op de paardenrug

Als het filpmje niet werkt dan kan je het ook hier bekijken: http://www.youtube.com/watch?v=uXrY-SI7uLU  

De Koeientemmer

Als het filmpje niet werkt dan kan je het ook hier bekijken: http://www.youtube.com/watch?v=tVwfPBj1eRs


Zaterdag 7 November 2009: Oogarts
Dinsdagmiddag had ik het gezichtsveldonderzoek, het onderzoek was heel erg inspannend. Ze zeiden dat ik het heel goed deed, maar toen ik daarna bij de oogarts kwam voor de uitslag bleek dat het onderzoek niet goed was gegaan. Dat lag niet aan mij maar aan mijn moeilijke oogproblemen. Hierdoor is het voor hen ook moeilijker om er achter te komen wat er precies aan de hand is. Ze denken aan glaucoom begreep ik uit het verhaal en mijn huisarts had het laatst over iets van retinopathie, toen ik haar naar de brief van de oogarts vroeg. Ik maak mij er wel zorgen over want ik heb maar 1 oog om te kijken en dat heb ik hard nodig om ook te kunnen horen. Dus ik wil eigenlijk het liefst helemaal niets erbij hebben naast de oogproblemen die ik al heb. Nu moet ik binnenkort weer terug voor meer onderzoeken. Een hoornvliesmeting en een nieuw gezichtsveldonderzoek. maar dan gaan ze het handmatig doen, in de hoop dat het dan rustiger is voor mijn ogen en ze een betere uitslag krijgen. Nu ging het via de computer en er gingen steeds lichtjes branden en ik moest dan zeggen of ik die zag of niet, maar het ging ontzettend snel. Nu moet ik 18 november voor het gezichtsveldonderzoek en 24 november voor de hoornvliesmeting en daarna consult bij maar liefst twee oogartsen. De ene schijnt gespecialiseerd te zijn in 'moeilijke gevallen'.
Woensdag is er bloed geprikt en dit lukte -op mijn aanwijzingen - gelukkig in 1x op mijn hand. Dit is voor de controle van a.s woensdag bij de uroloog voor de nierkanker, maar ik verwacht dat die controle goed zal zijn hoor.
Maandagochtend komt de BUDDY samen met iemand van HOOM kennis maken met mij. Ik vind het heel spannend en ben heel benieuwd of het klikt tussen ons. Nou ben ik niet zo veeleisend en makkelijk in de omgang (volgens mij) dus verwacht ik dat het wel goed zal komen, maar spannend blijft het wel. Ik heb al ideetjes om samen met de Buddy te gaan doen J
Donderdagmiddag heb ik een gratis uitje naar het circus. Ik ben benieuwd en hoop dat het een leuke voorstelling gaat worden.
Vrijdag komt mijn vrijwilligster van de Zonnebloem een bakske doen en zo heb ik elke dag weer iets op mijn agenda, verveel mij dus niet J
Nou en gisteren heb ik nog een zeer onverwachtse begrafenis gehad........van mijn goudvisje sniksnik......ik deed de gordijnen gisteravond dicht en zag iets op de grond liggen. Licht aangemaakt en bleek het 1 van mijn goudvisjes te zijn. Deze is eerder op de dag blijkbaar uit de viskom gesprongen en is nog een flink eind van de viskom af op de grond terecht gekomen. Daar waarschijnlijk liggen spartelen en er een trieste, trage en vooral droge dood gestorven. Ik heb visje eervol begraven in de grote oceaan (oftewel de toiletpot) Nu zwemt er nog maar 1 visje in de viskom, zielig toch sniksnik........maar voorlopig neem ik geen nieuw visje want ik heb gehoord dat dit niet altijd goed gaat. Een nieuwe vis bij een oudere vis zetten, blijkt niet altijd te werken. Ik weet niet wat het overgebleven visje denkt......misschien treurt hij/zij nu heel erg om zijn/haar maatje. Maar als ik over de rand van mijn laptop heen kijk, zie ik visje rustig rondjes zwemmen J


Zaterdag 31 Oktober 2009: Reisverslag online
Na twee dagen flink knutselen op de computer, is het gelukt om mijn reisverslag inclusief foto's op mijn website te plaatsen.
Jullie kunnen het hier vinden: http://www.connyshoekje.nl/lourdes/2009/2009.html
Ik wens jullie veel lees en kijkplezier!


Zaterdag 31 Oktober 2009: Buddy
Inmiddels is er alweer een week verstreken, sinds ik ben thuis gekomen uit Lourdes. De eerste dagen/nachten heb ik veel geslapen en nu kan ik wel zeggen dat ik weer terug in mijn normale ritme ben.
Maandagmiddag kreeg ik een leuk nieuwtje.......er is namelijk een BUDDY voor mij gevonden. Ik zat echt even stomverbaasd want ik had dit helemaal niet zo snel verwacht. Het enige wat ik nu weet is dat zij Sylvia heet en ook uit Etten-Leur komt. Maandag 9 november komt ze kennismaken samen met iemand van de stichting HOOM, die de Buddy regelt. Ik ben ontzettend benieuwd naar Sylvia en vooral of het tussen ons klikt. Best spannend!
Nog een ander leuk bericht deze week was, dat ik gratis naar het circus mag, samen met een begeleider. Dit is op 12 november. De Lionsclub van Etten-Leur bestaat 25 jaar en zij organiseren een gratis middag voor ouderen en gehandicapten. Ik ben via de KBO (waar ik de website voor maak) uitgenodigd. Nou......een gratis middagje uit, dat slaat Conny natuurlijk niet af J
Komende week heb ik van alles op het programma staan, elke dag heb ik wel iets.
Eerst morgen, dan heb ik een ontmoetingsdag met lotgenoten van de nierkanker mailgroep. Dit wordt onze eerste ontmoetingsdag en we houden hem in Zaltbommel. Best spannend om de mensen waarmee ik al een hele poos mail, nu in het echt te ontmoeten.
Maandag moet ik de griepspuit halen, dinsdag naar de oogkliniek voor het gezichtsveldonderzoek........ook dat vind ik heel spannend, want ik maak mij toch wel een beetje zorgen over wat er nou met mijn ogen aan de hand is. Ik hoop maar dat het allemaal mee lijkt te vallen, en het een storm in glas water is.
Woensdag moet ik bloed prikken i.v.m. de controle bij de uroloog een week later. Donderdag ga ik met de plaatselijke Zonnebloem winkelen hier in het winkelcentrum. Nou kan ik elke dag winkelen maar tja, ik ben lid van de zonnebloem en dan vind ik dat ik af en toe ook mijn gezicht moet laten zien op aktiviteiten. Ze gaan van 10.30u tot 11.30u winkelen, dus dan ga ik er ook eventjes heen, misschien is het wel leuk en gezellig. Als ik het te druk vind dan ben ik zo weer thuis. Nou, en dan is het alweer vrijdag en dan heb ik een gesprek met de leidinggevende. Dat is een halfjaarlijks gesprek om te zien hoe alles gaat, of ik tevreden ben met de zorg etc, of ik kan vragen stellen of over problemen praten. Nou heb ik die niet zoveel, dus zullen we vast een makkelijk gesprek hebben.
En dan is het weekend en heb ik 2 dagen rust J  De week erna is iets rustiger en over 2 weken ook weer elke dag iets geloof ik. Het zijn niet altijd grote dingen maar ik moet het allemaal wel onthouden en wat dat betreft slaat de Alzheimer soms weleens toe, gelukkig bestaan daarvoor agenda's en kalenders J 


Maandag 26 Oktober 2009: Thuis uit Lourdes
Zaterdagmiddag zijn we terug gekomen van weer een prachtig mooie Lourdesweek. Voor mensen die nooit mee zijn geweest, is het zo moeilijk uit te leggen hoe en wat Lourdes is en met je doet. Het samen zijn, de saamhorigheid, samen lachen en samen huilen, elkaar steunen, troosten, kracht geven.......het is zo fijn en het geeft zoveel warmte, dat is onbeschrijfbaar. Het is steeds weer moeilijk om aan het eind van de week afscheid van elkaar te moeten nemen en onze eigen weg weer te gaan. Thuis komen in een leeg huis, het is zo'n groot contrast met het thuis komen in Lourdes.
Vermoeiend is zo'n week wel. Eric noemt het een 'martelweek', dit vanwege het vroege opstaan, druk programma, laat naar bed, de vele emoties die los komen. Niet echt een relax-vakantie maar toch willen we elk jaar weer terug voor zo'n 'martelweek' in Lourdes....... ik zou het liefst nu al weer terug willen J
Zaterdagmiddag had ik al een 3 uur geslapen en daarna nog een nachtje van 15 uur slapen. Vannacht heb ik weer de klok rond geslapen........ik denk dat ik nu wel bijgeslapen ben. Mijn 'missie' in Lourdes was om een gedenkbord te halen voor op het graf van mijn vader, en daar ben ik in geslaagd. Gistermiddag heb ik het bord, samen met mijn broer en schoonzus al op het graf gezet. Afgelopen zaterdag, de dag dat ik thuis kwam uit Lourdes, was het al 1 jaar geleden dat mijn vader overleden is. Wat gaat een jaar dan toch snel om.
De kaarsen voor de mensen die daarom gevraagd hebben, zijn ook allemaal opgestoken en ik heb ook een kaars gebrand voor alle mensen uit mijn mailkring, die extra steun en kracht nodig hebben. Ik hoop dat het jullie helpt.
Ik heb ook mijn eigen Lourdeswonder .........een hele week amper gegeten dan water met stokbrood (ik lust niks) en wat denk je......ga ik gisteren op de weegschaal en blijk ik 3 kilo te zijn aangekomen............doe dat maar eens na, dat is toch een wonder KLJ
Er komt natuurlijk binnenkort nog een uitgebreid reisverslag op mijn Lourdessite met foto's, maar daar heb ik nog even de tijd voor nodig om dat allemaal uit te werken. Voor nu moet ik eerst zien om een dikke 300 mails die ik in de afgelopen week binnen heb gekregen, door te nemen........ik ben dus wel eventjes zoet daarmee.
Vanmiddag moet ik eerst naar mijn ouderlijk huis om te zien hoe het met de beestjes gaat, die heb ik afgelopen week wel gemist en ik denk zij mij ook.
Hier alvast een paar fotootjes. Ik heb maar weinig foto's waar ik zelf op sta.......ik blijf niet plakken op een foto J


Vrijdag 16 Oktober 2009: LOURDES
Zooooooo, ik ben er helemaal klaar voor! De koffer staat gepakt, rugzak morgen nog wat dingetjes in proppen en de rolstoelbanden zijn net opgepompt dus......Conny is klaar voor de reis J
Morgen om half 12 hoop ik dat de taxi hier voor de deur stopt en mij - zonder omweg als het kan - naar Den Bosch brengt. Dan ben ik daar wel aan de vroege kant maar het is zo leuk om iedereen daar aan te zien te komen en te begroeten. Voor we het weten vertrekt de trein dan al. Om 14.40u vertrekken we vanuit Den Bosch en als we geen vertraging hebben dan zijn we zondag om 08.15u al in Lourdes. Ik heb er ontzettend veel zin in..
Als jullie het leuk vinden kan je via internet in Lourdes mee kijken via LourdesTV en via de Webcams
Dinsdagochtend om 09.45u hebben we mis aan de Grot en deze wordt via LourdesTV live uitgezonden, wie weet kom ik ook in beeld?
Ik wil jullie bedanken voor alle mails en krabbels met goede reiswensen. Het lukt mij nu niet meer om iedereen persoonlijk terug te mailen/krabbelen. En een verzoekje......willen jullie de komende week geen mails naar mij sturen? Anders kom ik volgende week zondag niet door mijn mails heen vrees ik.
Mijn bloeddruk was afgelopen dinsdag trouwens beter. Bij de eerste meting was hij wel te hoog maar na even rustig gezeten te hebben was hij bij de 2e meting goed gezakt. Dus daar heb ik ook geen zorgen meer over.
Nu ga nog een nachtje lekker slapen en uitrusten en dan óp naar Lourdes en daar ga ik eens lekker genieten. Tot over een week......Houdoe


Zondag 11 Oktober 2009: Huisarts
Afgelopen maandag ben ik bij de huisarts en de diabetesverpleegkundige geweest. De griepspuit krijg ik pas na de vakantie omdat ze die nu nog niet binnen hebben. De spuiten voor de Mexicaanse griep worden pas in november en december gegeven. Er moet een bepaalde periode tussen de verschillende spuiten zitten. Tja dan maar hopen dat ik geen Lourdesgriep op loop. Het Lourdesvirus heb ik al jaren en daar hebben ze nog geen medicijnen of spuiten voor. De enige behandeling daarvoor is elk jaar terug gaan naar Lourdes J
Eerst nog even terug naar de huisarts. Ik heb mijn onderbenen laten zien en die zien er inderdaad niet zo florissant uit. Ik heb nu 2 soorten zalf er voor gekregen. Helaas is na een week gebruik de uitslag nog niet weg en ook de jeuk niet. Soms kunnen ze zo verschrikkelijk jeuken, erg is dat hoor. Ik probeer niet teveel te krabben maar dat lukt niet altijd en als ik dan toch krab, dan wordt de jeuk nog erger. Heel gek dat het alleen op mijn onderbenen is. En waar het van is.......ik heb geen idee?? Dan ook nog steeds regelmatige krampen, die zijn ook niet zo geweldig en soms heel pijnlijk. Ik heb nog steeds niets gevonden om de krampen tegen te gaan. En ben het ook vergeten daar met de huisarts over te hebben. Maar ja ik het er al vaker over gehad maar kreeg er toen ook niets voor. Mee leren leven denk ik K
Mijn urine is weer schoon, geen ontsteking meer dus deze keer kan ik zonder blaasontsteking naar Lourdes!
Daarna heeft de huisarts nog naar twee moedervlekken gekeken. En het was beter om die moedervlekken weg te halen. Dat heeft ze donderdag gedaan en ze verwacht dat ze goedaardig zijn hoor, maar ze kunnen kwaadaardig worden dus daarom "weg ermee"! Het weghalen viel hartstikke mee. Ik had verdovende zalf gekregen die een uur voor de ingreep op de plekjes aangebracht moest worden. En tijdens het weghalen heb ik amper iets gevoeld, dus dat heb ik ook weer gehad.
Maandag ook bij de diabetesverpleegkundige geweest en daar wees de weegschaal ook aan dat ik 11 kilo ben afgevallen. Ze feliciteerde mij daarmee en dat vond ik heel leuk. Mijn nuchtere suiker was wel aan de hoge kant met 10.2 maar dat kan te maken hebben met de blaasontsteking. De gemiddelde bloedsuiker over afgelopen 3 maanden (Hb1ac voor de kenners) was gezakt naar 6.2 en dat is heel netjes. Ik hoef nog steeds geen medicijnen voor de diabetes dus dat is heel mooi J
Over mijn bloeddruk waren ze minder tevreden, die was te hoog ondanks de medicijnverhoging van 3 maanden geleden. Ik heb er nu een extra plastablet bij gekregen vanwege de hoge bloeddruk en het vocht vasthouden. Dinsdag moet ik terug komen voor bloeddrukcontrole. Nou tot zover de medische toestanden, kan wel weer toch.
Afgelopen week heb ik de reispapieren van Lourdes binnen gekregen en voor de lezers die mee gaan, jullie kunnen mij vinden in rijtuig 13 coupe 1. Volgende week op deze tijd dan zijn we al in Lourdes. Nog maar een weekje aftellen en ik heb er zo ontzettend veel zin in!!


Zaterdag 3 Oktober 2009:
Het is alweer oktober, wat gaat de tijd toch razendsnel. Nog even en we zitten weer in december en voor we het weten is het dan nieuwjaar. Toen ik jong was vond ik de tijd veel te langzaam gaan en wilde ik (iedere jongere denk ik) zo snel mogelijk volwassen zijn. Nu ben ik volwassen en zou ik wel weer een tiener willen zijn J
Eens even denken wat ik deze week te vertellen heb.......... Afgelopen donderdag heb ik bloed laten prikken, dat was voor de diabetescontrole. Maandag heb ik een afspraak bij de huisarts en de diabetesverpleegkundige. Ik ben heel benieuwd of mijn bloedsuiker nu lager is nu ik al wat ben afgevallen. Maandag weten we ook de uitslag van de urinekweek en wat we daar aan gaan doen. Ik heb ook nog steeds verschrikkelijke jeuk aan mijn benen en heb nu bij de drogist een zalf gevonden (Dermalex) die wel aardig helpt tegen de jeuk. Maar die zalf is nogal duur, dus ik wil de huisarts vragen of zij niet een soortgelijke zalf heeft die door de zorgverzekeraar vergoed wordt. En er zijn nog wat dingetjes die ik maandag wil bespreken/vragen.
Ik ben de laatste dagen weer ontzettend moe. Gisteravond ben ik om 21.30u al naar bed gegaan en vanmorgen werd ik pas om 9.30u wakker. Heb ik zo de klok rond geslapen..........maar denk je dat ik me uitgeslapen voel? Nee dus, ik werd nog doodmoe wakker en er is vandaag nog niet veel uit mijn handen gekomen. Ik had een begin willen maken om een hoop mails te beantwoorden die nog in mijn postvak op antwoord liggen te wachten. Maar ik heb er nog geen eentje gedaan. Nu eerst maar even dit stukje in mijn logboek schrijven en dan kijk ik straks wel of ik nog wat fut heb om te mailen. Ik heb ook het gevoel dat ik verkouden ga worden, misschien is dat het wel wat dwars zit??? Alhoewel ik dat gevoel afgelopen zondag ook al had maar er is daarna niets gebeurd.
Daar moet ik het maandag trouwens ook over hebben, over de griepspuit. Ik heb een brief er over gehad wanneer ze de griepspuit geven maar dat is in de week dat ik in Lourdes zit. Niet zo handig dus. En de griepspuiten voor de Mexicaanse griep die worden in november en december gegeven. Ik wil dit met de huisarts overleggen of het misschien verstandig is de griepspuiten voor de Lourdesvakantie te krijgen. In Lourdes zijn zoveel mensen bij elkaar en dan is het risico om de griep op te lopen misschien wel erg groot. Maandag dus maar even navragen voor de zekerheid. Nog maar 2 weekjes en dan vertrekken we. Ik kan nu zeggen dat ik zaterdag over een week op vakantie ga J


Vrijdag 25 September 2009: Blaas
Was ik er deze keer van overtuigd dat ik de juiste antibioticakuur had en de blaasontsteking nu wel na 1 kuur over zou gaan. Mooi niet dus K   Gisteren had ik urine na laten kijken bij de huisarts en er zat toch nog steeds een infectie in. Vandaag moest ik een urinekweek bij het lab inleveren en daar krijg ik dan eind volgende week de uitslag van. Ik heb nu geen andere antibiotica gekregen, eerst even afwachten wat er uit de kweek komt. Gelukkig heb ik er niet zo heel veel last van, alleen gezeur in mijn buik.
Op het lab kreeg ik nog op mijn kop ook. Het labformulier bleek aan de randen een beetje nat te zijn en dat vonden ze niet netjes van mij, was wel vies voor hen. Maar ik wist van niets, had het droog in mijn stuurtasje gestopt en het potje er rechtop er bij. Ik had het potje goed dichtgedraaid. Weet ik veel dat het dan nog kan lekken. Mijn scootmobiel hobbelt natuurlijk ook wel wat en blijkbaar heeft het in het tasje een beetje gelekt. Daar kon ik ook niets aan doen. Vond het best wel vervelend want ik was het er wel mee eens dat het vies is. Ik heb 'Sorry' gezegd en dat ik het niet expres had gedaan, maar ze bleef toch een beetje pissig.
Vanmorgen ben ik ook bij de pedicure geweest, mijn voetjes weer lekker laten verwennen. verder deze week weer van het mooie nazomerweer genoten. Afgelopen zondag was ik nog naar het bos geweest. Ik schreef zaterdag al dat ik daar ineens zo'n zin in had gekregen en heb het de andere dag meteen gedaan J   Toch vond ik het in het bos nog niet zo herfstachtig ruiken, ik denk over een week of 2-3 dat ik dan nog eens terug ga. Dan is het wat verder in de herfst en misschien dat er dan wel die echte herfstgeur hangt.
Morgen krijg ik bezoek van een mailvriendin. Heel leuk en ook spannend want we mailen al een aantal jaar maar hebben elkaar nog nooit in het echt ontmoet. Dat gaat morgen dus gebeuren!
Volgende week heb ik weer wat medische afspraken op mijn agenda. Donderdag moet ik bloed prikken voor de diabetescontrole en vrijdag de uitslag van de urinekweek gaan halen. De week er op moet ik dan weer naar de diabetesverpleegkundige voor de uitslagen. Ik begin er dus weer helemaal in te komen in het medische circuit na een paar weken rust er van gehad te hebben.Zolang het niet om ernstige zaken gaat vind ik het niet zo erg........ik ben er mee bezig zullen we maar zeggen J   En Lourdes begint ook steeds dichterbij te komen, nog maar 3 weekjes!!!!!


Zaterdag 19 September 2009: Niet gelukt....
Nee, het is niet gelukt om een maand zonder dokters of ziektes te blijven K   De laatste tijd had ik nogal last van mijn buik en maandag bedacht ik dat ik maar eens even mijn urine na moest laten kijken. En jawel hoor......blaasontsteking K  Ik was er al op bedacht en had een op een papiertje geschreven welke kuur ik laatst van de uroloog had gehad. Die kuur had namelijk geholpen nadat ik al diverse andere kuren had gehad. Ik heb de kuur van het papiertje gekregen van de huisarts en morgen is alweer de laatste dag van de kuur. Eind van de week moet ik nog een keer urine laten controleren om te kijken of de kuur geholpen heeft en de ontsteking weg is. Zo te voelen heeft het wel zijn werk gedaan want ik heb minder last van mijn buik. Rommelen doet mijn buik altijd wel maar dat is niet gek na 4 buikoperaties.
En verder hebben we dinsdagmiddag afscheid genomen van een van onze begeleiders. Dat was gezellig maar ook wel jammer dat hij vertrekt.
De rest van de week was rustig. Gewoon lekker genoten van het mooie najaarsweer. Vanmiddag heb ik een heerlijk rondje door de polders gemaakt en dan zie je dat in de natuur het najaar toch wel begonnen is. De bomen beginnen te verkleuren en krijgen daardoor weer de prachtigste herfstkleuren. Blaadjes vallen van de bomen, soms ligt de weg of fietspad al helemaal bezaaid met de blaadjes. Dat vind ik zo leuk door de blaadjes rijden. Vroeger toen ik nog lekker kon wandelen schopte ik bij elke stap de blaadjes weg, lekker spelen ermee. Nu cross ik er met mijn scootmobiel doorheen en dan de geuren van het blad opsnuiven, dat ruikt zo lekker. Ik kreeg vanmiddag ook zin om naar het bos te gaan, alleen had ik daarvoor de verkeerde route gekozen. Ik denk dat ik dat vast nog ga doen........morgen of volgende week..........


Zaterdag 12 September 2009: Rustig
Zo, het was een lekker rustig weekje al heb ik mezelf best wel bezig kunnen houden hoor. Ik verveel me niet zo snel.
Maandag en Dinsdag was het stralend weer en was het echt genieten van de zon en warmte. Lekker bij ons thuis buiten gezeten in een schaduwplekje voor de schuur, de hond en de poes naast me, boekje erbij en wat wil een mens nog meer J  De dagen erna waren wel wat frisser maar nog steeds mooi weer om naar Prinsenbeek te rijden.
verder ben ik deze week doende geweest met de voorbereiding van een afscheid voor één van onze begeleiders. Daarvoor ben ik bij de andere cliënten langs geweest. Dat was nog een heel karwei want vier van ons wonen op de andere hoek van het gebouw. Ik moest daarvoor heel de galerij af lopen met mijn rollator, en ook weer terug. Ik dacht dat wel eventjes te doen maar dat viel heel vies tegen. Na 1 galerij heen en terug gelopen te hebben was ik al helemaal kapot. Ik heb deze week een goede gymnastiek oefening er aan gehad. Maar wel leuk hoor om zo bezig te zijn en op deze manier kwam ik ook meteen weer even in contact met mijn medebewoners. Dinsdagmiddag is het afscheid van de begeleider.
Gisteren heb ik nog even een begeleidingsgesprek gehad met mijn persoonlijk begeleidster. Er wordt hier gewerkt met zorgplannen en driemaandelijks maakt de persoonlijk begeleidster een verslag van hoe het met mij gaat, waar we mee bezig zijn, hoe het met mijn doelen gaat. In het zorgplan worden namelijk doelen opgesteld waar ik samen met de begeleiding aan moet/kan werken. Een van mijn doelen is bijvoorbeeld dat ik beter op kom voor mezelf en proberen niet te veel verantwoordelijkheid op mij te nemen. Gisteren hebben we het zorgverslag en komend zorgplan alvast even doorgesproken en dingetjes veranderd indien nodig. In november heb ik dan mijn zorgplanbespreking. Heel offficieel allemaal.
Nouuuuuu.......en verder......rustig dus. Vandaag over 5 weekjes lekker naar Lourdes, het aftellen is begonnen hiephoi J 
Komende week staat er weer niet veel op mijn agenda hoor. De weerman heeft mooi weer beloofd dus laat ik daar maar lekker van blijven genieten!Ik heb er een vrolijk plaatje van gemaakt.
klik aan voor een vergroting

Zaterdag 5 september 2009: Nieuwe bril en lens

Afgelopen maandag ben ik op de scootmobiel naar de oogkliniek in Breda geweest, om mijn nieuwe occlusielens op te halen. Het was heel mooi weer maandag en ik hoefde niet bij de arts te zijn alleen aan de balie mijn lens ophalen. Ik vond het zo'n gedoe om met de zorgtaxi te gaan want die blijft niet wachten en dan moet ik terwijl ik een paar minuten werk heb, misschien een uur op de taxi zitten wachten. Bovendien moet ik dan ook weer andere mensen lastig vallen om de taxi te bellen. Dus vandaar mijn besluit om het maar eens met de scootmobiel te proberen. Het was een uurtje rijden, maar heerlijk weer dus geen ramp. In de oogkliniek vond ik het wel vervelend. Ik moest door een lange, brede gang rijden en aan weerszijde van de gang staan banken, waar de mensen zitten te wachten. Het was behoorlijk druk en iedereen kijkt je dan aan, daar werd ik nogal verlegen en opgelaten van. Ik hou er niet zo van om als 'bezienswaardigheid' gezien te worden. Wat wel grappig was, is dat bijna alle mensen de benen haastig onder de stoel trokken. Ze waren blijkbaar bang dat ik er overheen zou scheuren J  Verder ging het goed en heb ik nu de nieuwe lens. Deze zit beter dan de vorige, want die irriteerde en dat is een teken van slijtage van de lens als hij gaat irriteren.
En woensdag kon ik mijn nieuwe bril ook ophalen bij de opticien. Op het plaatje hiernaast kunnen jullie zien of hij mij staat of niet. Eerlijk gezegd vond ik hem vorige week met het uitzoeken/passen leuker dan nu. Toch hoor ik van iedereen reacties dat hij mij goed staat pfffff gelukkig. Het is zo moeilijk om een bril uit te zoeken. Nadeel was nog dat de stickers met informatie altijd op het rechterglas zitten en dat is het oog waar ik mee kijk. Valt de helft van mijn zicht dus weg door die sticker. De bril is iets in sterkte toegenomen en daar moet ik nog wel aan wennen, het voelt een beetje raar in mijn hoofd. Soort duizeligheid. Dat zal vast een kwestie van wennen zijn en komt wel goed.
Tja en verder heb ik weinig nieuws, het is rustig. In de middagen rij ik lekker op de scootmobiel naar mijn ouderlijk huis om voor de hond en poes te zorgen. In het weekend hoeft dat niet want dan is mijn broer thuis. Als ik daar ben komt er regelmatig iemand langs om even te buurten, dat is wel gezellig. Komende week heb ik niets op het programma dus of ik volgende week iets te vertellen heb hier in mijn logboek????.......dat is nog de vraag J 


Zaterdag 29 Augustus 2009:

Deze is het geworden
Woensdag heb ik in een gekke bui, een nieuwe bril gekocht. Het was mijn bedoeling om alleen te gaan kijken wat voor keuze er is. Toen ik de deur uit ging zei ik nog: "kijken, kost niets"......maar even later werd de leuze: "kijken, is kopen" J  Ik heb een heleboel brillen op gehad en ondertussen vroeg de verkoopster mij honderduit over de CI en wat er met mijn ogen aan de hand was, en hoe het dan met mijn evenwicht zit. Ze had alle tijd en ik vond het wel leuk om te vertellen en bovendien leren zij er ook weer van. Zo vaak zullen ze geen mensen met een hoofd als het mijne in de winkel krijgen J  De opticien heeft mijn ogen (oog) getest en ook hij wilde van alles weten, waarom ik de occlusielens in mijn linkeroog heb zitten enz. Ik denk/hoop dat het voor hen een leerzame ochtend is geweest door mijn bezoekje. Na zo'n beetje de hele collectie brillen op mijn neus te hebben gehad en een hoop twijfel welke te nemen, heb ik er toch eentje uit kunnen zoeken. Wat is dat toch moeilijk een bril uitzoeken waarvan je denkt dat hij een beetje leuk staat en die je zelf ook leuk vind. Hebben jullie dat ook als je een nieuwe bril gaat kopen? Komende woensdag is de bril klaar en kan ik hem op gaan halen. En dan maar hopen dat ik hem nog steeds leuk vind en hij mij staat. Hmmmmmm en verder.......afgelopen donderdag ben ik samen met Eric bij een vriendin op bezoek geweest. Dat was heel gezellig en ze heeft ons goed verwend. Ik had het idee dat ik wel 3 kilo aangekomen zou zijn maar gelukkig bleek er de andere ochtend 2 ons af te zijn............ik moet mij vaker laten verwennen J  Deze week ben ik trouwens niets afgevallen. Het schommelt de hele week al. Zo is er 2 kilo bij dan weer 1 kilo er af en dan weer er bij of er af. Ik schommel tussen de 7 en 9 kilo. Raar eigenlijk maar ik denk dat het iets met vocht vast houden te maken heeft, we hebben afgelopen week ook een paar warme dagen gehad.
Maandag kan ik ook mijn nieuwe occlusielens op gaan halen in het ziekenhuis en dan woensdag de bril en dan ben ik weer als nieuw J  Verder heb ik komende week weinig op de agenda staan. Gewoon lekker genieten en doen waar ik zin in heb. Ik vind het wel fijn zo zonder vooruitzichten van onderzoeken, ziekenhuizen of dokters. Zo is het net of ik ook vakantie heb.


Zondag 23 Augustus 2009: HOOM - Buddy
Afgelopen maandag heb ik een gesprek gehad met twee mensen van HOOM ( http://www.hoomondersteuning.nl/ ) Dit gesprek ging over een BUDDy. Enige tijd geleden stond er een artikel over HOOM en de Buddyzorg in het plaatselijk krantje. Dat sprak mij wel aan want ik mis de doofblindbegeleiding nog steeds en ben steeds op zoek naar een alternatief. Ik had eerst de website bezocht en de informatie daar gelezen en daarna heb ik een mail gestuurd met de vraag of ik ook in aanmerking kom voor een Buddy en n.a.v. van mijn vraag kwamen er maandag twee mensen praten met mij. Ik kom inderdaad in aanmerking voor een Buddy en we hebben de benodigde gegevens ingevuld. Ik kreeg ook nog een lange vragenlijst om te beantwoorden. Nu word ik ingeschreven en kom op de wachtlijst voor een Buddy. Het Buddy-werk wordt gedaan door vrijwilligers en er is helaas een groot tekort aan vrijwilligers. Daardoor kan het wel even duren voor er een geschikt iemand voor mij beschikbaar is, afwachten dus.
Verder heb ik een rustige week gehad, lekker genoten van het mooie weer, al was het donderdag wel ontzettend warm en het voorspelde noodweer viel gelukkig ook mee.
Gisteren had ik een hele leuke dag want ik werd verrast door een bezoek van vrienden uit Limburg, die ik al lange tijd niet gezien had. Was echt heel erg leuk en gezellig. Ook Wil (mijn vroegere doofblindbegeleidster) was een middag naar mij gekomen. Er is gisteren dus heel wat afgekletst J 
En verder is het nu lekker rustig, geen verplichtingen, geen doktersbezoek, geen onderzoeken......gewoon lekker genieten............heerlijk!!!
Met het afvallen gaat het nu ook de goede kant op want er is 9 kilo af J  De weegschaal schommelt wel hoor. Ik ben zo'n muts die er elke dag op gaat want ik ben steeds zo benieuwd of ik afgevallen ben. Ja, ik weet dat het beter is om 1x per wee er op te gaan maar ja.....ik ben eigenwijs. Woensdag was ik zomaar in 1 dag 2.7 kilo afgevallen maar de andere dag was er weer 1/2 bij en de andere ochtend ook weer. Vanmorgen was er zomaar 2 kilo bij, waar dat mee te maken heeft??? Want ik heb gisteren mijn visite wel verwend met lekkers maar mezelf netjes aan de regels gehouden. En dan toch aankomen..........maar voor hetzelfde geld is het morgen weer minder, dus ik ga vol goede moed gewoon door. Het is in elk geval een goed teken dat het gewicht naar beneden gaat en niet verder omhoog. Duimen jullie maar mee dat er nog veeeeeeeel meer afgaat

 


Zaterdag 15 Augustus 2009: Oogarts
Deze week heb ik weer het een en ander meegemaakt. Dinsdagmiddag was ik bij ons thuis (ouderlijk huis) en rond half 5 wilde ik terug naar mijn eigen huisje rijden. Ik ga op mijn scootmobiel zitten en voelde meteen dat er iets vreemds was. En ja hoor......een lekke achterband L  Ik heb een smsje naar een monteur van Welzorg gestuurd, of hij mij kon helpen. Even later smste hij terug dat de hulpdienst er aan kwam. Maar 5 minuten later kwam er weer een smsje van hem met de melding dat ze de andere middag de band kwamen maken. Ik dacht dat het een grap was, want ik stond in Prinsenbeek.....hoe kom ik dan met een lekke band terug in Etten-Leur??? Dus maar weer een sms terug gestuurd met de vraag hoe dat dan moest? Volgende sms liet weten dat ik met een taxi naar huis gebracht zou worden. Ook dat was mij nogal onduidelijk. Moest ik die taxi dan zelf nog bestellen of wat?? Het antwoord op die vragen kwam vrij snel want binnen 5 minuten na de laatste sms kwam er een grote taxibus het erf op gereden. Mijn scootmobiel werd ingeladen en hup richting Etten-Leur. Ik wilde de chauffeur mijn deeltaxipas geven en betalen. Dat bleek allemaal niet nodig te zijn, ik hoefde niets te betalen. Welzorg had alles geregeld!! Nou dat vond ik toch heel mooi van Welzorg, dus die verdienen een pluim J 
Woensdagmiddag was ik niet thuis, want ik was een dagje naar mijn vrienden in Rosmalen, waar het heel gezellig was.
De begeleiding wilde gelukkig de monteur van Welzorg binnen laten, zodat hij de band kon komen maken. Toen ik woensdagavond thuis kwam, was de band weer gemaakt. Daar was ik ontzettend blij mij want zonder scootmobiel ben ik helemaal 'onthand'. Ik kan dan niet eens zelf een boodschap doen. Alhoewel de winkels heel dichtbij zijn, is het te ver voor mij om met de rollator te overbruggen. Bovendien zou ik in de winkel helemaal 'dol' worden als ik daar met de rollator door zou moeten lopen, dat is veel te druk. Mijn hoofd krijgt dan teveel prikkels waardoor ik mij niet meer kan concentreren op het lopen en ook heel duizelig word......ingewikkeld om uit te leggen.
Donderdagochtend moest ik naar de oogarts voor het onderzoek van de oogzenuwen. Ik had daar weinig van verwacht. Ik ging er heen met de gedachte van even een standaardonderzoek waar verder niets uit komt. Nou dan moet je dus geen Conny Kapitein heten.....dan komt er altijd wel iets uit. Mijn oogzenuwen blijken verdikt te zijn en dat hoort niet. Dus dat moet weer nader onderzocht worden K  Gelukkig is daar geen haast bij en ik ben het ook even beu al die onderzoeken en doktersbezoeken, het was nogal veel de laatste tijd. De oogarts zei dat ik het maar over 2 maanden moet doen, maar die afspraak viel precies in de Lourdesvakantie. Nu moet ik 3 november pas en dan krijg ik een gezichtsveldonderzoek. En zo is het elke keer wel wat met mij, zie je wel K 
Wat het inhoudt als de oogzenuwen verdikt zijn, dat weet ik niet. Eerlijk gezegd wil ik het ook niet weten want dan ga ik mij dadelijk weer ongerust zitten maken, en misschien voor niets. Heb ik ook niets aan. November gaat wel druk worden want dan moet ik ook al naar de uroloog en internist en voor beiden dan ook bloed prikken. In oktober is de 3-maandelijkse diabetescontrole maar tot oktober hoop ik eens even helemaal niets te hebben op medisch gebied.


Zondag 9 Augustus 2009: Ooievaars
Eerst maar even vertellen dat ik donderdag bij de huisarts ben geweest, ik had toch bloed moeten prikken en moest dus om de uitslag. Daar kwam uit dat mijn nierfunctie achteruit is gegaan, niet zo mooi dus want die ene nier die ik nog heb moet het wel blijven doen. Ik mag de Furosemide echt niet meer gebruiken, die is te zwaar voor mijn nier. Nu dus verder gaan met Triamtereen, ondanks de huiduitslag, jeuk en dat ik vocht vast hou. Of de uitslag van de Triamtereen is, is niet helemaal zeker. Het kan ook zijn dat mijn lichaam eerst even moet wennen aan de nieuwe medicijnen en dat de huiduitslag dan vanzelf weer weggaat. Nou heb ik vandaag wel het idee dat het minder aan het worden is, ik hoop het maar. Op mijn armen heb ik ook uitslag maar dat is zonne-allergie, dat heb ik al langer en heb ik zalf voor. Alleen was de zalf al een jaar oud, dus ik heb een nieuwe tube ervoor gekregen.
Nou van de week heb ik weer een blunder uitgehaald, ik begin echt te alzheimeren hoor J  Ik was even naar de supermarkt om een paar boodschappen. Bij de kassa betaal ik netjes en vraag nog om de kassabon. Ben ik bijna thuis en ik dacht: "wat hoor ik toch?" Wat denken jullie......liep er een jongen van de supermarkt naast mijn scootmobiel mee te rennen. Maar ja, aan mijn dove, blinde kant......dus vandaar dat ik hem niet eerder opgemerkt had. Hij had mijn boodschappen bij.....was deze sufkop de boodschappen vergeten mee te nemen.....ben je dan suf of niet KJ 
En dan nog even over het onderwerp van mijn Logje........de ooievaars. Vrijdagmiddag reed ik naar ons thuis en onderweg stond er een groep mensen op straat te praten en te wijzen. Ik wilde er met een boog omheen rijden maar werd aangehouden door een man. Hij vertelde dat er een ooievaar op het land zat. Dus ik ook even kijken en foto's gemaakt, want dat is toch wel bijzonder een ooievaar, die zie je niet zo vaak. Het beest liep rustig en parmantig rond te wandelen tussen alle bedrijvigheid van tractors die aan het hooien waren. Gisteren kwam ik weer langs dezelfde weg en zaten er ineens vier ooievaars op dat land. Dus ben ik weer gestopt om te kijken en te fotograveren, echt leuk zoveel ooievaars. Alle mensen die langs kwamen bleven even stil staan om er naar te kijken. Mijn broer had vrijdagochtend ook gehooid en bij hem op het land had ook de hele ochtend een ooievaar gezeten, vertelde hij. Ik hoorde dat de ooievaars op het hooiland afkomen voor de muizen en kikkers die dan moeten vluchten en daar smullen de ooievaars van. Ze zitten daar dus gewoon in een 5-sterren restaurant J 
Vrijdag 31 Juli 2009: Allergie?
Vandaag had ik weer wat hoor. Ik heb al een hele week last van vreselijke jeuk en vanmorgen stond ik ineens onder de huiduitslag op armen en benen. Ik denk dat de plastabletten de oorzaak hiervan zijn. Het staat wel in de bijsluiter dat je er jeuk en uitslag van kan krijgen. De begeleiding heeft met mijn huisarts gebeld om te overleggen. Nu moet ik 1 week met de nieuwe plastabletten stoppen en die week de oude tabletten weer innemen. Als de jeuk en uitslag dan weg zijn dan na 1 week weer met de nieuwe tabletten beginnen. Komt de jeuk en uitslag dan weer terug, dan komt het inderdaad door de plastablet. Het is ook altijd wat met mij K 
Nu weet ik alleen niet of ik bloed moet laten prikken. Dat moest eigenlijk maandag en dan eind van de week een afspraak maken bij de huisarts. Maar ik denk dat het nu geen nut heeft nu ik met de tabletten moet stoppen. Maandag maar eens na gaan vragen.
Vanmiddag is mijn nieuwe pedicure ook geweest voor een voetbehandeling. Door de diabetes moest ik een andere pedicure met een aantekening voor de diabetes voet. Zij heeft vanmiddag heel veel nieuwe informatie verteld. Er komt wel heel wat bij kijken zeg als je diabetes hebt pfffff. Ik kreeg ook al een brief om een afspraak te maken voor een fundusfoto van mijn ogen, dit is ook ivm de diabetes.
Morgen wil ik naar de boerendag in Rijsbergen gaan kijken. Mijn broer doet weer mee met de historische optocht met zijn Belgisch paard. Dat vind ik altijd wel leuk om naar te kijken. Ze geven mooi weer dus dat komt goed uit.
Verder komt er een rustige week aan denk ik. Als ik geen bloed moet prikken, hoef ik ook niet naar de huisarts voor uitslagen en heb ik geen andere afspraken. Ze zeiden net bij het nieuws dat het volgende week misschien 30 graden gaat worden. Nou hoeft dat van mij eigenlijk niet, want dat vind ik wel heel erg warm. Maar als het toch komt dan ga ik maar lekker van het mooie weer genieten en mezelf niet te druk maken. Lijkt mij wel een goed plan J


Vrijdag 24 Juli 2009: Efteling en Internist
Afgelopen woensdag hebben we het reuze naar ons zin gehad in de Efteling en jullie hadden ook heel goed geduimd want we hadden mooi weer. Soms hing er wel een donkere wolk boven ons, maar dat was alleen dreigen. Pas toen we in de bus op weg naar huis zaten, begon het te regenen. En heel even toen we na het diner uit zaten te buiken op het terras, dat buitje stelde niet zoveel voor. We zijn in de Efteling met kleine groepjes op stap gegaan. Wij zijn eerst het sprookjesbos ingegaan en daarna nog in de Fata Morgana en de Pyrana, waar ik lekker nat uitkwam maar ook veel lol in had. De droomvlucht is helaas niet gelukt want je mag er nog steeds niet in als je moeilijk ter been bent. Dat was wel een teleurstelling. Ik begrijp ook niet waarom je als je gehandicapt bent, niet in de droomvlucht mag omdat je als er iets gebeurd niet snel kan vluchten. Maar dat is bij de andere attracties toch ook en daar mogen we dan weer wel in, vreemd hoor??. Verder was het een hele leuke dag en het diner ging ook goed. Ik heb niet veel gezondigd want deze miemeut lustte niet zoveel. En ik ben ook sterk geweest want ik heb geen toetje genomen, terwijl de chocolade slagroomsoesjes mij wel verlekkerd aan lagen te kijken hoor, heb ik er niets van gepakt. Stunts heb ik deze keer eens niet uitgehaald, ik heb mij netjes gedragen J 

Vandaag ben ik bij de internist op controle geweest en heb eindelijk weer eens een beetje positief nieuws gekregen.
De schildklierwaarden zijn verbeterd dus de medicijnen werken nu goed. En het ijzergehalte en HB is ook weer in stijgende lijn dankzij de ijzertabletten. Ik moet nog wel doorgaan met die pillen want ik zit nog wel te laag maar ga weer de goede richting op. Over de koorts moet ik mij geen zorgen maken, ik zie er goed uit en hij heeft niet het idee dat er iets ernstigs aan de hand is. Over de diabetes zei hij niet zoveel, alleen dat de huisarts goed gehandeld heeft. Dan moet ik er maar op vertrouwen dat het goed is al zegt een stemmetje in mijn achterhoofd dan toch zachtjes dat ze toen ik met een grote kwaadaardige niertumor in mijn buik rondliep er ook gezegd werd dat ik er goed uitzag en ze niet aan iets ernstigs dachten. Dat blijft toch altijd in mijn achterhoofd zitten maar ik probeer maar niet teveel naar dat akelige stemmetje te luisteren. Over 4 maanden moet ik weer terug komen en dan ook weer bloed prikken.
Volgende week heb ik eindelijk weer eens een rustige week. De tour is dan ook weer afgelopen. Morgen nog een spannende etappe denk ik met de Mont Ventoux en dan zondag naar Parijs. Het weer schijnt volgende week ook wat beter te worden. Dat is nu niet veel soeps, er zijn hier vanavond al aardig wat hoosbuien gevallen. We hebben beneden nu een prive-zwembad want op de begane grond staat alles onder water. Ik geloof dat ons appertementgebouw niet echt een technisch hoogstandje is hoor, er is altijd wel iets aan de hand. Maar ach......zo blijft de spanning er in voor ons bewoners J 


Dinsdag 21 Juli 2009: Bloeduitslag jicht
Alvast maar even vertellen hoe de bloeduitslag was. Vanmiddag ben ik naar de huisarts geweest en de terugkerende pijnen in mijn voeten is inderdaad jicht. Ze kan dit zien aan de hoeveelheid urinezuur in het bloed. Een normale urinezuurgehalte zit tussen de 0,12 en 0,34 en bij mij is die 0,69, dat is dus een dubbele hoeveelheid van wat mag. We vermoeden dat de plastablet Furosemide de oorzaak hiervan is en daar moet ik even mee stoppen. In plaats van de Furosemide moet ik nu Triamtereen gaan proberen. Dat is ook een plastablet maar heeft minder invloed op het urinezuur. Bij diabetes en schildklierafwijkingen moet je voorzichtig zijn met dit medicijn. Vandaar dat ik nu heel laag met een half tabletje moet beginnen en dan na een aantal dagen ophogen naar een hele tablet. Over 2 weken moet ik dan bloed laten prikken op de nierfunctie en dan moet ik ook weer terugkomen bij de huisarts. Ze gaat mij even heel goed in de gaten houden en bloeddruk en gewichtcontrole doen. Dit om te zien of ik niet weer meer vocht vast ga houden en daardoor de bloeddruk weer te hoog gaat worden. De dokters houden mij de laatste tijd wel heel goed bezig, soort bezigheidstherapie J 
Morgen het dagje Efteling met onze bewonersgroep en de begeleiding. Ik heb er zin in en hoop dat de regenbuien de Efteling overwaaien.


Vrijdag 17 Juli 2009: Beginnende Alzheimer??
Ik heb deze week weer wat uitgehaald. Woensdag moest ik mijn nieuwe steunzolen ophalen maar die krengen kosten 150 euro. Dus ik eerst geld pinnen bij de bank.......kreeg ik steeds de melding dat ik de verkeerde pincode had ingetoetst. Ik was ervan overtuigt dat ik gewoon mijn goede code had en tikte die dus weer in. Tot drie keer toe en toen was mijn pas geblokkeerd K  Dus de bank maar binnen gegaan maar het was zo druk dat ik toch eerst om de steunzolen reed, ik had daar een afspraak dus dan is het niet netjes om een half uur later te komen. Gelukkig kreeg ik de steunzolen gewoon mee samen met de rekening. Op de terugweg nogmaals langs de bank gereden en daar hebben ze de pas gedeblokkeerd. Wilde ik 's avonds internetbankieren, krijg ik de melding dat de pas geblokkeerd is. Dus maar weer richting de bank.........nu blijkt dat ze bij de bank wel de zwarte strip kunnen deblokkeren maar dat vierkantje wat op het pasje zit niet, en dat gebruik je voor het internetbankieren. Enige oplossing is een nieuwe pas aanvragen en dat is gebeurd. Maar ik kon wel gewoon pinnen dus dat ging ik doen. En verdorie weer 3x de verkeerde pincode en er van overtuigt zijn dat ik de goeie had. Moesten ze de pas weer deblokkeren. Hoe stom kan iemand zijn K   Toen ben ik eerst maar naar huis gereden om de pincode op te zoeken en op te schrijven en met briefje weer terug naar de pinautomaat te gaan, erg toch! Ik heb dit nog nooit gehad. Ik moest zelfs altijd 3 pincodes onthouden (ook van de pasjes van mijn vader) en dat ging altijd goed. En nu doe ik het maar liefst 6x fout........zou dit het begin van Alzheimer zijn?????
Gisteren is er ook bloed geprikt en ze beginnen het hier bij SHL te leren want het ging in 1x goed doordat de prikster naar mijn aanwijzing luisterde om op mijn hand te prikken. Dinsdagmiddag moet ik naar de huisarts voor de bloeduitslag van de jicht. Vrijdag mag ik naar de internist voor alle andere bloeduitslagen o.a. van de schildklier en bloedarmoede.
Komende woensdag heb ik een uitje. Dan gaan we met onze bewonersgroep en de begeleiding een dagje naar de Efteling. Dit uitstapje hebben we gekregen van sponsors en op een gratis uitje moet je geen Nee zeggen J   We krijgen om 18.00u ook nog een Sprookjesdiner, dan zet ik mijn dieet maar even op non-aktief want dat zal dan wel moeilijk zijn. Och 1x zondigen kan geen kwaad denk ik en ik lust toch niet veel, dus het zondigen zal best mee vallen. Willen jullie duimen dat het woensdag droog blijft?


Vrijdag 10 Juli 2009: Huisarts, diabetesverpleegkundige en oogarts
Zoals jullie aan het kopje al zien was het weer eens een medische week voor mij. Dinsdag moest ik naar de diabetesverpleegkundige. Vorige week was er weer bloed geprikt en dinsdag moest ik om de uitslagen. Mijn bloedsuiker was nog steeds verhoogd, zelfs iets hoger dan de vorige keer. Maar ze wil toch de komende drie maanden nog even aanzien, hoe het gaat met het afvallen. Over 3 maanden moet ik dan weer bloed laten prikken en daarna terugkomen bij de diabetesverpleegkundige. Is de bloedsuiker dan nog te hoog dan moet ik waarschijnlijk wel medicijnen gaan slikken.
Daarna naar de huisarts voor de uitslag van het doppler-onderzoek. Daar zijn gelukkig geen afwijkingen uitgekomen. De uitslag was 1.2 en als het onder de 0.8 is dan is er pas reden om je zorgen te maken, zei de huisarts. Het zegt mij niet zoveel maar belangrijkste is dat het goed was. Ze heeft ook naar mijn voeten gekeken i.v.m. de jicht. Daarvoor moet ik volgende week bloed laten prikken. Dit mag volgende week omdat ik dan ook voor de internist bloed moet laten prikken en dan kan het in 1 keer. Hoef ik mij niet 2x lek te laten prikken, zo makkelijk gaat het prikken nooit bij mij dus dan is dit wel handig.
Gisteren moest ik naar de oogarts. Dat gaf nog een hoop geregel want ik had woensdag de zorgtaxi besteld. Maar toen kreeg ik een mailtje terug dat er een 'groot probleem' was want mijn machtiging voor taxivervoer was verlopen, hierdoor konden ze geen taxi voor mij inplannen. Na een hoop heen en weer gemail met zorgtaxi en zorgverzekeraar, bleek mijn machtiging per 1 juli verlopen te zijn (handig als ze zoiets even laten weten K )   Gelukkig is het goed gekomen doordat ik nu een tijdelijke machtiging voor 1 maand heb gekregen, in afwachting van de definitieve machtiging. Poehoe, ik opgelucht want anders had ik inderdaad een probleem gehad, dan had ik de afspraak moeten verzetten, denk ik.
Het was gisteren helemaal niet leuk bij de oogarts. Ik dacht dat hij zoals altijd alleen mijn occlusielens (donkere ondoorzichtbare lens die mijn linkeroog afsluit ivm dubbelzien) en ogen zou controleren. Maar hij had een verrassing want ging allerlei andere onderzoeken doen. Een oogdrukmeting en oogspiegelen geloof ik dat het andere onderzoek heette.(naar de achterkant van mijn ogen kijken?)
Ik heb 3 verschillende soorten druppels in mijn ogen gekregen waar ik heel slecht van ging zien en hoofdpijn kreeg en ik mocht mijn lens zolang niet in waardoor ik ook dubbelzag en 2 uur met mijn oog dicht geknepen heb gezeten, dat is flink vermoeiend. Ik heb een halve dag in het ziekenhuis gezeten want de onderzoeken werden door arts-assistenten gedaan en ik moest steeds wachten tot de druppels ingewerkt waren. Na afloop moest ik ook nog naar de andere kant van het ziekenhuis om mijn legitimatiebewijs te laten registeren want dat is per 1 juli verplicht. Daarna bijna een uur op de taxi moeten wachten die mij naar huis bracht.
Normaal gaat er altijd iemand met mij mee naar het ziekenhuis maar ik was alleen gegaan want ik dacht dat dit wel zou lukken omdat het alleen even in mijn oog kijken zou zijn (dacht ik dus) Sinds ik hier woon ben ik altijd alleen naar de oogkliniek gegaan. De taxi zet mij voor de deur af en rijdt mij naar binnen met de rolstoel en dan vraag ik daar aan een gastvrouw of zij mij naar de wachtkamer kan brengen en terug ophalen en de taxi bellen enz. Dat is altijd goed gegaan. Gisteren heeft ook een gastvrouw geholpen hoor, dus die had het ook druk met mij.
13 augustus moet ik terug voor een onderzoek van de oogzenuwen en de oogarts gaat ook een nieuwe lens bestellen want die ik nu heb begint te verslijten.
Gistermiddag ben ik na thuiskomst mijn bed ingedoken want ik was zo moe en mijn hoofd tolde, hoofdpijn en slecht zien door die rotdruppels. Gisteravond ook weer vroeg naar bed en lekker geslapen vannacht en nu gaat het gelukkig weer een stuk beter. Dus dat viel wel eventjes tegen het bezoek aan de oogarts.
13 augustus heb ik maar meteen aan de begeleiding door gegeven of er iemand mee kan want dat lijkt mij toch beter, wie weet wat ze dan allemaal uit gaan spoken?
Komende week heb ik het weer rustig, alleen donderdag bloed prikken. En verder doen waar ik zin in heb en naar de Tour kijken natuurlijk, dat heb ik deze week ook al gedaan en tot nu toe vind ik het een leuke tour. Elke dag gebeurd er wel iets onverwachts en dat maakt het leuk en spannend. Vandaag en dit weekend gaan ze de bergen in, dat zijn mijn favoriete ritten. Dus ik ga lekker genieten deze dagen van de tour J


Donderdag 2 Juli 2009: Verjaardag en nog wat
Als eerste wil ik jullie bedanken voor de vele kaarten, kadootjes, krabbels, smsjes en mails die ik voor mijn 46e verjaardag mocht ontvangen. Ik heb daar weer enormvan genoten J   Ik heb ook een leuke verjaardag gehad. Eerst zondagmiddag met mijn familie en dinsdag nog een keertje met Eric en enkele vriendinnen. En nu ben ik weer een jaartje ouder en natuurlijk ook wijzer J  
Zaterdag was het trouwens nog even schrikken want ik had ineens twee erg pijnlijke, rode voeten (grote teen) Ik ben daarmee bij de huisartsenpost geweest en het bleek jicht te zijn. Waarschijnlijk een bijwerking van de plastabletten die ik moet gebruiken. Ik heb er medicijnen voor gekregen en die hebben gelukkig goed geholpen zodat het inmiddels weer goed gaat.....nog wel een beetje roodheid en pijn maar dat stelt vergeleken met zaterdag niets meer voor.
Vanmorgen moest ik nuchter bloed prikken en urine inleveren i.v.m. controle van de suiker. Dinsdag moet ik weer naar de praktijkverpleegkundige en naar de huisarts. Dan krijg ik de uitslagen van het bloed en ook van het doppler-onderzoek van de bloedvaten. Donderdag moet ik ook nog op controle bij de oogarts.
Verder is het hier in het gebouw een soort pechweek. Mijn verwarming die tevens als koeling werkt, deed het niet waardoor het 30 graden in mijn huis was pfffff en ik kan helemaal niet tegen de warmte pfffff Zondag begaf de automatische deuropener van mijn voordeur het. Maandagmiddag kwam ik thuis en wil met de lift naar boven............lift kapot L   Stond ik daar met de scootmobiel. De begeleiding zei dat ik maar moest trap lopen en dan tussendoor steeds even uitrusten en dan weer verder de trap op. Ja hoor........12 trappen op naar de 6e verdieping. Als ik geen 46 had willen worden, dan had ik dat moeten doen! Nou was ik zelf wijzer en ik ben naar vrienden gegaan. Daar kreeg ik ook een boterham en wat te drinken en we hebben gezellig gekletst. Om een uur of 9 een sms gestuurd of de lift het al deed en gelukkig was hij toen net gemaakt en kon ik weer naar mijn eigen huisje.
Dinsdag ging ik rond 11.00u naar beneden om mijn post te halen en hoorde vertellen dat de lift die ochtend weer kapot was geweest maar gelukkig heel snel gemaakt. Daar had ik zelf dus geen hinder van gehad. Dinsdag hebben ze de vloerkoeling/verwarming eindelijk kunnen maken en nu is het weer aangenaam hier.
Gisteren zijn ze de automatische deuropener komen maken en dat hebben ze vandaag afgewerkt, dus die doet het ook weer.
Gistermiddag heeft beneden de voordeur het begeven, die reageert niet meer op de sleutels en gaat niet open. Achterlangs kunnen we gelukkig wel naar binnen. Als er bezoek komt moet ik naar beneden om de deur open te doen want dat werkt nu niet vanaf de intercom. Dat was daarnet nog niet gemaakt maar is niet zo'n grote ramp. Nou en zo blijft het spannend en houden wij als bewoners ook onderwerpen voor gespreksstof J


Vrijdag 26 Juni 2009: De medische week
De week zit er weer bijna op. Dinsdag moest ik terug naar de praktijkverpleegkundige en ik heb maar meteen om een nieuwe verwijsbrief gevraagd en ook gekregen. Verder bloeddrukcontrole gehad, die was al wat gezakt en ik moet doorgaan met de nieuwe medicijnen. Ook het doppler-onderzoek gehad en daarvan krijg ik de uitslag van de huisarts op 7 juli. Ze heeft ook meteen mijn voeten gecontroleerd want ook dat schijnt belangrijk te zijn als je diabetes hebt. Verder hebben we nog veel dingen doorgesproken.
Bloed prikken was deze week niet nodig maar volgende week. 7 juli moet ik zowel bij de praktijkverpleegkundige als bij de huisarts komen. Dan krijg ik de bloeduitslagen en de uitslag van het doppler-onderzoek.
woensdag heb ik nieuwe steunzolen aan laten meten. Vandaag komt er iemand van Welzorg naar de hoofdsteun van mijn rolstoel kijken, ik ben benieuwd wat hij ervan zal zeggen.
En dan gaat de medische week over in een feestweek J   Vanavond barst hier in Etten-Leur de zomerkermis los en die duurt tot en met woensdag. Zondag komen mijn broers en zussen om mijn verjaardag te vieren. Dinsdag ben ik echt jarig en dan komt Eric en een paar vriendinnen. 46 jaar word ik dan al, wat een leeftijd...........nog maar 4 jaartjes en ik zie Sarah al oeioei. Verder heb ik niets bijzonders alleen donderdag bloed prikken. Dus ik ga eens lekker genieten van het feestgedruis J  de Rolerisuit-bus.
Vrijdag 19 Juni 2009: Uitstapje Klompenmaker-museum.
Afgelopen woensdag was het uitstapje met de KBO naar het klompenmuseum/klompenmaker in Dussen, met de Rolerisuit-bus. (Meer info over Rolerisuit: http://www.rolerisuit.nl
De KBO is een vereniging voor 55+ en het uitje met de rolerisuit voor mensen die niet mobiel zijn (rolstoelers dus) Zoals verwacht was ik de jongste van het stel, maar dat vond ik verder helemaal niet vervelend.
We troffen het want het was heel mooi weer woensdag. De buurvrouw uit Prinsenbeek ging mee als mijn begeleidster. Na een kleine wandeling naar de opstapplaats, kwam de bus om 1 uur voorrijden. Een hele luxe touringcar. Ik heb sinds mijn operatie in 2003 niet meer in een bus gereden en ik was best een beetje nerveus hoe dat zou gaan. Ik had wel mijn kussentje bij om mijn hoofd te ondersteunen en op die manier ging het goed, ik ben niet misselijk geworden. Dus weer een stukje gewonnen!
Na een rit van ongeveer een half uurtje kwamen we via een hele smalle dijk met mooie oude boerderijen en dijkhuisjes in Dussen bij de Klompenmakerij aan. http://www.klompenmakerijdendekker.nl/
En het kon natuurlijk niet missen, Conny moest weer even voor stuntvrouw spelen. Toen de chauffeur mij achteruit uit de bus op de rolstoellift reed, ging er iets mis. Een wiel van de rolstoel kwam op een scharnier of bout terecht en rolde door. Hierdoor kantelde mijn rolstoel helemaal achterover. De chauffeur kon de stoel nog net houden en ik hield mij zelf krampachtig vast aan een veiligheidshekje van de lift. Gelukkig zagen een paar mannen het gebeuren en snelde toe en waren op tijd om mijn rolstoel terug rechtop te duwen. Pffff was wel even benauwd toen ik zo achterover hing hoor. Het had niet veel gescheeld of ik was met rolstoel en al, achterover van de lift afgeduikeld. En dat was best een diepte. De meeste mensen die het gezien hadden, hadden bijna een hartstilstand gekregen geloof ik.
Binnen in de klompenmakerij kregen we eerst koffie/thee met een lekker gebakje. Daarna met z'n allen naar de werkplaats waar de klompenmaker op een leuke, gezellige manier uitleg gaf over het klompen maken en allerlei leuke anekdotes erbij vertelde. Jammer genoeg kon ik niet het hele verhaal goed volgen maar ondanks dat vond ik het best leuk. Het programma was een beetje uitgelopen waardoor we niet meer- zoals de bedoeling was- iets konden drinken, maar meteen de bus in moesten. Voor alle rolstoelers in de bus stonden duurde ook wel eventjes. Met het in en uit de bus gaan heb ik geen stunts meer uitgehaald J
Verder is er deze week weinig nieuws geloof ik. Volgende week gaat weer een medische week worden. Dinsdag naar de huisarts voor de bloeddrukcontrole, medicijnevaluatie en doppler-onderzoek van de bloedvaten. Donderdag bloed prikken. Vrijdag komen ze van Welzorg naar de hoofdsteun van de rolstoel kijken. Ik ben benieuwd wat ze er van zeggen. We moeten in elk geval wel een schadeformulier invullen voor de verzekering, dat is mij al aangeraden. En dat is nog ingewikkeld ook zeg zo'n schadeformulier invullen, zal ook wel goed komen hoor.
Voorlopig moet ik maar geen stunts meer uithalen denk ik J


Zaterdag 13 Juni 2009: Uitstapje
Zoals beloofd vandaag niets medisch maar een leuk verhaal, het uitstapje met de twee HBO-V studenten.
Een week of 2-3 terug kreeg ik via de begeleiding een poster in mijn handen gedrukt met de vraag of 'het' iets voor mij was. Op de poster stond de vraag: "Wil jij een leuke middag?".
Nou voor een leuke middag ben ik altijd wel in JJ  dus heb ik er op gereageerd. Het was een oproep van twee 1e-jaars HBO-V studenten. Zij hadden van school de opdracht gekregen om iets te gaan doen met een gehandicapt persoon en daar moeten zij dan een verslag van maken. Ik had dus via de mail gereageerd op hun oproepje. Daarop kreeg ik een mail terug met de vraag om iets meer over mijzelf te vertellen. Ze hadden nog meer reacties gehad en zouden uit de reacties iemand uitkiezen. Laat de keuze op mij gevallen zijn, dus hartstikke leuk J
Ze wisten nog niet wat we zouden gaan doen en toen heb ik zelf voorgesteld om naar Ikea te gaan. Ik heb namelijk mijn balkon veranderd en had bij Ikea een leuk tafeltje gezien. Dus dat was een mooie reden voor het uitstapje. Gistermiddag hebben de dames Mandy en Katie mij opgehaald met de auto. Na een klein kennismakingsgesprekje zijn we op pad gegaan. Bij Ikea rustig rondgekeken en het tafeltje gevonden. Dat zag er in het echt ook leuk uit, dus meegenomen! We hebben ook nog wat gegeten en gedronken bij Ikea. Ik was al eerder bij Ikea geweest (2x volgens mij) en beide keren werd ik niet lekker. Door de drukte en veel heen en weer kijken kreeg ik toen heel veel last van mijn hoofd. Gelukkig ging het gisteren goed.
Maar als je mij mee neemt dan kan je er op rekenen dat er iets gebeurd en dat was gisteren dus ook zo. Toen we weer naar de auto gingen, ben ik er meteen in gaan zitten en de meiden hebben mijn rolstoel in de auto gewerkt. Ze waren al heel snel klaar en daar maakte ik nog een opmerking over. We rijden weg en ineens kkkkkrrrrrrsssssssssccccchhhhh......onder de auto. Wij schrikken natuurlijk want wat zou dat zijn???? Wat denk je..........hadden ze de beensteunen, hoofsteun en zitkussen van de rolstoel, voor de auto op de grond gelegd en vergeten in de auto te leggen. Doordat ze dicht voor de auto lagen, konden we ze niet zien en zodoende reden we dus over mijn rolstoelonderdelen heen.........OJEE K   In gedachten zagen we alles al aan gruzelementen liggen en de onderkant van de auto erbij. Gelukkig bleek de schade wat dat betreft mee te vallen. De beensteunen hebben het avontuur zonder brokken overleefd, in het kussen zit een piepklein gaatje en een beetje vies van de banden, de hoofdsteun had het wel zwaar te verduren gehad. De stang van de hoofdsteun is helemaal verbogen en past niet meer op de rolstoel. De auto mist een stukje bumper. Pfffffttt we waren wel opgelucht dat het bij deze schade gebleven is. Na de schrik kwam de slappe lach J
Gistermiddag heb ik nog een mail naar de Welzorg gestuurd en maar eerlijk verteld wat er gebeurd is. Nu afwachten wat de reactie is en dat ik een nieuwe hoofdsteun krijg, zal vast wel. Zo zie je, als je mij ergens mee naartoe neemt is er altijd iets te beleven J
Maaaar het tafeltje had ik......en dat hebben we gisteravond meteen in elkaar gemonteerd en staat nu te pronken op het balkon. De rieten stoelen heb ik weggedaan omdat deze zoveel ruimte nodig hadden, het balkon stond helemaal bomvol. En ze zaten voor mij niet zo fijn. Te laag en ook te diep in de rug. Ik had ineens de kolder in mijn kop en wilde iets anders. Nu heb ik twee tuinstoelen met een leuk, fris gekleurd kussen er in en daar tussen het tafeltje. Ik heb nu ineens een zee van ruimte op het balkon. Ik vind het zelf een beetje kaal dus ik ben nu aan het bedenken hoe ik het een beetje op kan fleuren, gezelliger maken. Vanmiddag heb ik al in een tuincentrum rond gekeken maar nog niets gevonden. Wat ook jammer is.....er zitten vieze plekken op de vloer en die vallen nu heel erg op.( zie je niet op de foto) Eerst stond het voetenbankje op die vieze plekken. Ik heb er van de week de huismeester over gesproken, of die plekken niet weg te halen zijn met een of ander schoonmaakmiddel. Het zijn roestplekken en volgens mij lijmplekken. De huismeester stelde voor om de vloer te verven. Dat mag hij van mij maar nu is het afwachten een 'hoeveel jarenplan' dat gaat worden, want eerlijk gezegd is hij niet zo snel. Afwachten dus.........
Komende week gaat denk ik een rustige week worden. Deze week in elk geval geen doktersbezoeken of onderzoeken. Wel ga ik woensdagmiddag weer een uitstapje maken met de KBO naar een klompenmuseum in Dussen. Daarover kan ik in mijn volgende Blog vertellen.


Katie, Conny en Mandy

Metamorfose op het balkon


Woensdag 10 juni 2009: Gesprek praktijkverpleegkundige
Ik word weer overspoeld door mails van jullie en dat vind ik heel fijn, doet goed dat zoveel mensen zo met mij meeleven. Alleen is het geen doen om al die mails te beantwoorden dus vertel ik hier maar snel weer hoe het vandaag gegaan is. Ik heb ontzettend veel informatie gehad en mijn hoofd tolde er wel even van hoor, zoveel komt er ineens op me af. Inmiddels heb ik voor mezelf alles op een rijtje gezet en ik geloof dat ik het nu duidelijk heb en ik heb met mezelf afgesproken om alles maar gewoon over me heen te laten komen. Mij druk maken over van alles en nog wat, wat misschien niet nodig is, daar heb ik ook niet veel aan. Hanneke heeft alles wel heel duidelijk uitgelegd, ik zal het hier ook eens op een rijtje zetten (altijd handig voor mezelf om terug te kijken J  )  

  • Ik hoef nog geen medicijnen. We gaan eerst proberen of het met afvallen lukt om de bloedsuiker naar beneden te krijgen.
  • Waar ik stevig van baal is dat ik toch simvastatine moet gaan gebruiken. Dit is een cholesterolverlager. Mijn cholesterol is heel netjes maar omdat ik nu diabetes heb willen ze hem toch iets lager en daarom medicijnen sniksnik. De cholesterol (LDL) is nu 2.8 en bij diabetes willen ze de LDL onder de 2.5 hebben. Omdat diabetes heel veel vervelende gevolgen kan hebben, zijn ze zo heel erg streng.
  • Over 4 weken moet ik bloed laten prikken. Dat is dan de jaarlijkse controle die uitgebreid is en met urinecontrole. Daarna elk kwartaal bloed prikken maar minder uitgebreid dan bij de jaarlijkse bloedcontrole.
  • Ook elk kwartaal voetcontrole.
  • Jaarlijks oogcontrole (fundusfotografie)
  • Mijn bloeddruk blijft wat aan de hoge kant en daar krijg ik de komende 2 weken andere medicijnen voor.
  • Over 2 weken (23 juni) terugkomen voor bloeddrukcontrole en medicijnevaluatie.
  • 23 juni krijg ik ook een Doppler-onderzoek van de bloedvaten in mijn benen. Dit omdat ik zo ontzettend veel last van spierkrampen heb en snel koude voeten. Dus voor de zekerheid kijken we dan ook even naar de bloedvaten.
Pfffff ik geloof dat dit zo ongeveer alles is wat ik vandaag aan informatie heb gekregen. Ik denk dat de internist ook wel vreemd op zal kijken van mijn verhalen, als ik weer naar hem toe moet. (24 juli)
Ik heb ook nog een leuk nieuwtje. Waarschijnlijk ga ik vrijdag op stap met twee eerstejaars HBO-V studenten. Daar vertel ik volgende keer wel meer over, heb ik dan ook wat te vertellen en dan eens niets medisch hoor J


Maandag 8 Juni 2009: Diabetes
Vandaag heb ik al veel mails ontvangen van mensen die benieuwd zijn naar de uitslag vandaag. Daarom maar meteen hier vertellen.
De uitslag van de nuchtere bloedsuiker van afgelopen week was ook weer te hoog. Dus ben ik vandaag officieel betiteld met de diagnose Diabetes L
Weer iets erbij om aan mijn lijst met aandoeningen toe te voegen. De lijst is inmiddels al zolang. Volgens mij heb ik nu zo'n beetje alle aandoeningen wel en kan ik er niks meer bij krijgen K
Woensdag moet ik terugkomen en dan gaat Hanneke (de praktijkverpleegkundige) alles aan mij uitleggen.
De bloeddruk blijft ook te hoog en daarover moet ze eerst met de huisarts overleggen. Misschien dat ik andere medicijnen nodig heb, dan die ik nu slik. Ook daarover hoor ik woensdag meer. Ik weet dus nog niet of ik medicijnen moet gaan gaan slikken voor de diabetes of alleen dieet, woensdag weet ik meer.
Nou dit kan d'r ook nog wel bij hé. Mijn vroegere huisarts zei eens tegen mij toen ik in een sombere bui bij hem zat:"het valt niet mee als je 40 jaar bent, de geest hebt van een 20-jarige maar het lichaam van een 80-jarige".
Die uitspraak van hem ben ik nooit meer vergeten. En hij had/heeft gelijk, het valt zeker niet altijd mee, maar ik zal het er mee moeten doen!
Gelukkig is er tegenwoordig met diabetes goed te leven. Vroeger moest je echt alles suikervrij maar tegenwoordig zijn de leefregels daarin veel soepeler. Afijn dat hoor ik binnenkort allemaal wel, moet ik nu maar even niet van wakker liggen.


Donderdag 4 Juni 2009: Suiker???
Dinsdag moest ik terug naar de praktijkverpleegkundige Hanneke i.v.m. mijn bloeddruk en om de bloeduitslagen van vorige week. Ik was een beetje bang dat mijn cholesterol te hoog zou zijn omdat dit in onze familie erfelijk is. Gelukkig bleek mijn cholesterol heel netjes te zijn. Ik was al heel opgelucht maar tot mijn grote verbazing vertelde Hanneke dat mijn nuchtere bloedsuiker te hoog was. Nou, dat was het laatste wat ik verwacht had. Er is al zo vaak bloed geprikt en ook heel vaak op de suiker. Afgelopen maand nog bij zowel de uroloog als de internist. Dat is dan de gewone (niet nuchtere) bloedsuiker, en die is altijd goed. Maar Hanneke vertelde dat de nuchtere bloedsuikers het belangrijkst zijn en ze daar op afgaan. Nu heb ik gisteren weer nuchter moeten laten prikken en a.s. maandag terug komen voor de uitslagen. Ik hoop maar dat de uitslag van gisteren lager/goed is anders krijg ik straks ook nog het etiket 'diabetes' opgeplakt K     Aan de andere kant als het zo zou zijn, dan vallen er wel veel klachten op hun plaats. En waarschijnlijk is er dan ook iets aan te doen d.m.v. medicijnen of dieet. Leuk is anders natuurlijk.
Mijn bloeddruk was nog steeds aan de hoge kant en nu heb ik een bloeddrukmeter mee naar huis gekregen. De bedoeling daarvan is dat ik een paar keer per dag mijn bloeddruk meet en dit dan op een lijstje schrijf. Het lijstje moet ik maandag meenemen en dan gaan we dat bekijken/bespreken. Ik dacht dat ik een "witte jassen bloeddruk" had en hij thuis beter zou zijn. Helaas is hij bij de thuismetingen ongeveer hetzelfde als in de huisartspraktijk. Nou ja.....maar weer zien en afwachten wat Hanneke maandag allemaal te vertellen heeft.


Vrijdag 29 Mei 2009: Internist
Gisteren ben ik bij de internist geweest voor de uitslagen van de onderzoeken van vorige week, hier een beknopt verslag daarvan.
De longfoto was stabiel gebleven vergeleken met die van een half jaar geleden. In mijn urine zat bloed maar daar ben ik mee bekend en kan volgens de uroloog geen kwaad omdat het geen grote hoeveelheid is, en de CT-scan geen afwijkingen liet zien. Mijn bloed was een langer verhaal. Zoals de laatste jaren bij mij het geval is waren er ook nu weer verschillende afwijkende bloedwaarden. De oorzaak is niet altijd bekend, en dan "hoort het bij mij" die afwijkende bloedwaarden. Mijn HB en ijzergehalte was weer gezakt, dus weer bloedarmoede. Het verhaal 'ijzertablet' kwam weer om de hoek kijken. Maar van die pillen krijg ik obstipatie, dus ben er ik niet happig op. We moeten toch wel iets doen en nu begin ik toch met de ijzertabletten en tevens een medicijn om de ontlasting zacht te maken, zodat dit soepel blijft gaan (hoop ik). Tot mijn verbazing waren de schildklierwaarden ook niet goed. De schildklier werkt te traag, ondanks een superhoge dosering Thyrax (dubbele dosis van normaal) Dus ook deze medicijnen zijn aangepast. De super moeheid is dus niet zo gek met alles wat ik al heb en dan dit er nog bij K  
Over de temperatuursverhoging die ik al een half jaar heb, heb ik mijn eigen diagnose gesteld en daar kon de internist zich ook wel in vinden. 'Dokter Conny' heeft bedacht dat het "gewoon leven" voor mij al zo'n inspanning is, dat ik daar de koorts van heb. De internist vertelde vorige keer dat het normaal is dat na inspanning je temperatuur stijgt. Vandaar dat ik nu denk dat het leven op zich voor mij al een hele inspanning is, met alle beperkingen waar ik mee gezegend ben. Er zijn volgens de internist geen aanwijzingen dat er iets ernstigs aan de hand is. Ik moet mij geen grote zorgen maken, aldus de internist. Hij hoopt dat als de schildklier weer beter werkt, een aantal van mijn klachten o.a.:spierkrampen, vocht vasthouden, dan verminderen of verdwijnen. Over 2 maanden moet ik terug komen en dan de week ervoor weer bloed laten prikken.
Afgelopen dinsdag heb ik ook al bloed laten prikken. Dat moest nuchter en ik heb daar verdorie een dik uur moeten wachten. Het was zo ontzettend druk, het leek wel alsof heel Etten-Leur uitgelopen was om bloed te laten prikken. In Prinsenbeek mocht je altijd voor als je nuchter geprikt moest worden, hier dus niet.
Komende dinsdag moet ik terug naar de praktijkverpleegkundige voor deze uitslagen en om mijn bloeddruk weer op te laten meten.
Zo houden ze mij mooi bezig en ik hou de artsen weer bezig en zorg dat zij hun salaris kunnen behouden J  
Zover het 'medisch praatje'. Veel meer nieuws is er niet te melden. We gaan het pinksterweekend in en ze beloven mooi weer, daar ga ik dan maar van proberen te genieten. Er zijn dit weekend Havenfeesten 'op de Leur' en zaterdag Jazz-festival in Etten. Zondag ga ik weer lekker naar mijn broer en schoonzus, dus het komt vast wel goed het Pinksterweekend. Ik wens jullie ook een fijn, gezellig en zonnig weekend toe!


Vrijdag 22 Mei 2009: Uitzwaaien etc

Maar eens bij het begin van deze week beginnen. Dat was de Mariaviering van afgelopen zondag. Deze keer is het met het vervoer helemaal goed gegaan en ben ik netjes op tijd opgehaald en thuis gebracht. Het was wel een lange zit en de Hoogmis met drie heren vond ik persoonlijk lang duren. Na de Hoogmis kregen we een lunch aangeboden in de kerk en dat was allemaal heel goed verzorgd, complimenten voor alle vrijwilligers! Na de lunch was er een Mariahulde en dat vond ik het mooiste van de dag, samen met de ziekenzegen. Ik kreeg de ziekenzegen van oud-Bisschop Bär en die had er zin in hoor. De andere priesters gaven met wijwater een kruisje op het voorhoofd en daarna legde zij even de hand op het hoofd van degene die zij de zegen gaven. De Bisschop pakte het anders aan. Hij doopte een palmtak in het wijwater en sloeg daarmee een kruis boven op mijn hoofd en daarna herhaalde hij dit ritueel nog 2x. Ik kreeg dus 3x met een natte palmtak een kruis over mijn hoofd. Toen hij klaar was, schonk hij mij een lieve glimlach met pretoogjes J   
Van Zondag gaan we naar de dinsdag. Die dag moest ik voor bloeddrukcontrole naar de praktijkverpleegkundige bij de huisarts. Ik slik al sinds mijn 30e bloeddrukmedicijnen. Bij ons zit hoge bloeddruk in de familie, is erfelijk. Al die jaren is er weinig controle geweest. Alleen als ik in het ziekenhuis lag werd mijn bloeddruk dagelijks gemeten maar verder niet. De laatste keer bij de huisarts had ik dat met haar besproken en daarop ging zij mijn bloeddruk meten, die bleek toen te hoog ondanks de medicijnen. Zij wilde dat ik hem bij de praktijkverpleegkundige ook om de zoveel tijd laat controleren. Dinsdag was de eerste controle en er werden eerst allerlei vragen gesteld en daarna wegen en bloeddruk meten. De bloeddruk was weer te hoog en nu moet ik a.s.dinsdag bloed laten prikken en dan 2 juni weer terug komen om nog eens te meten en dan zijn de bloeduitslagen ook binnen. Bij de internist was ook al uitgebreid bloed geprikt maar niet op alles wat zij nu wilde weten, dus vandaar weer een keer opnieuw prikken.


Lianne, Eric, Maaike en Peter

Drukte op het perron, in afwachting van de trein

En gisteren hebben Eric en ik toch de Lourdestrein uit kunnen zwaaien, dankzij de spontane hulp van Maaike (Maaike bedankt!) Met de taxi was het wel weer even gedoe en we waren al bang dat we te laat in den Bosch zouden komen. Maar daar aangekomen bleek de Lourdestrein flinke vertraging te hebben. We zijn met onze vrienden eerst wat gaan drinken en al zittend op het terras kwamen er verschillende Lourdesbekenden langs. Dat is altijd zo leuk om elkaar dan weer te zien. De trein kwam pas om half 3 in Den Bosch aan i.p.v. 1 uur. Op het perron kwamen we ook nog de nodige bekenden tegen en ook hyvesvrienden die ik nu in levende lijve ontmoet heb, leuk hoor. Nou en ik had weer gemakkelijk als verstekeling mee gekund want er zijn wel 4-5 mensen komen vragen of ze mij in de trein moesten helpen J   Om kwart voor 4 vertrok de trein met een uur vertraging en hebben wij hem helemaal uitgezwaaid. Toen we buiten kwamen bij het station stond onze taxi al te wachten en konden we meteen instappen. Doordat de trein te laat vertrok hadden we geen tijd meer om nog een terrasje te pakken maar dat hadden we al gedaan toen we aankwamen. We hebben er heel erg van genoten gisteren en nu is het wachten tot oktober, dan gaan Eric en ik weer samen mee met ons Lourdesgroepje.

Komende week heb ik niet veel op mijn programma. Dinsdag bloed laten prikken en donderdag moet ik terug naar de internist voor alle uitslagen. Verder gewoon lekker genieten van het mooie weer en er met de scootmobiel op uit trekken denk ik. Afgelopen week kwam ik onderweg een eend met jonkies tegen, dat was zo'n mooi gezicht en ik heb er foto's van gemaakt. Een mooi drieluik is het geworden, kijk maar:

Alle eendjes verzamelen...

Met z'n allen op weg naar het water...

Alle eendjes zwemmen in het water....


Vrijdag 15 mei 2009: Internist
Gisteren ben ik bij de internist geweest en hij nam alle tijd voor mij om mijn verhaal aan te horen en vragen te stellen etc. Ik heb een longfoto moeten laten maken en uitgebreid bloed- en urinecontrole. Over 2 weken op 28 mei moet ik terugkomen bij hem voor de uitslagen. Dus nog eventjes afwachten of er iets nieuws uitkomt. Eerlijk gezegd denk ik het niet want de moeheid is op zich wel te verklaren. Ik heb dat al eens vaker hier vermeld volgens mij dat alle beperkingen die ik heb, afzonderlijk moeheid als symptoom hebben. Tja en al die beperkingen bij elkaar......dan is het niet gek dat ik supermoe ben. Ik denk dat het grootste probleem het accepteren er van is. En natuurlijk een stuk ongerustheid wat toch wel regelmatig meespeelt, zeker als mijn lijf weer eens 'rare sprongen' maakt. De bloeduitslagen zullen ook bij de internist wel afwijkend zijn want dat zijn ze al jaren, al sinds mijn nieroperatie in 2006. Afijn maar even niet teveel zelf gaan zitten denken en dokteren, en de twee weken even afwachten op wat de internist dan te vertellen heeft.
En verder......eens even denken.......niet zoveel denk ik. Ik ben blij dat de moeilijke dagen met het gemis van mijn ouders voorbij zijn en ik het weer een beetje los kan laten.
Dan ga ik a.s. zondag naar de Mariaviering die hier in de kerk georganiseerd wordt. Als het goed is word ik opgehaald, dat heeft de zonnebloem geregeld en ze hebben zaterdag gezegd dat ze mij persoonlijk komen halen, als ze mij niet in de kerk zien  J    Vorig jaar ben ik ook naar de Mariaviering geweest en toen was het mooi. Eerst is er een H.Mis m.m.v. het Cloveniersgilde. Die kwamen vorig jaar trommelend binnen met vaandelzwaaiers erbij. Na de mis krijgen we een lunch aangeboden in de kerk. Na de lunch is er dan nog een korte viering met ziekenzegening. Na afloop is er buiten volgens mij nog iets met vaandelzwaaien.
Donderdag (Hemelvaart) willen Eric en ik heel graag de Lourdestrein uitzwaaien omdat onze Lourdesvrienden Lianne en Peter dan mee gaan. Zij hebben ons al zo vaak weggebracht en uitgezwaaid dat het ons leuk lijkt om nu hen eens uit te zwaaien. Ik ben alleen nog naarstig op zoek naar iemand die ons zou willen begeleiden/helpen. Want tja een blinde en een rolstoeler samen op pad, dat kan wel eens problemen opleveren  J    Helaas heb ik tot nu toe nog niemand kunnen vinden die tijd heeft om met ons mee te gaan. De meeste mensen hebben met Hemelvaart al iets gepland staan.(wie vertrekt er ook naar Lourdes op Hemelvaartsdag)  Ik hoop dat het voor donderdag nog wel gaat lukken om iemand te vinden en anders verzinnen we wel wat ..............dus als iemand zich geroepen voelt   J   


Maandag 11 Mei 2009: Foutje
In mijn laatste log heb ik een foutje gemaakt door te schrijven dat ik vrijdag 14 mei naar de internist moet. Een oplettende lezeres maakte mij er op attent dat 14 mei donderdag is. Dus ik moet niet vrijdag maar donderdag al naar de internist, scheelt weer een dag wachten J
Meteen vertellen dat zaterdag 2 dames van de Zonnebloem op bezoek zijn geweest met een mooie bos bloemen en het geld wat ik betaald had voor de boottocht. Ze vonden het heel vervelend wat er gebeurd is en zij hebben zich die dag ook best zorgen gemaakt omdat ze niet wisten waarom Eric en ik er niet waren. En zij hebben er ook lering uitgetrokken voor de volgende keer, dat ze dan sommige zaken anders aan moeten pakken. Ik ben verder ook niet boos want een misverstand komt in de beste kringen voor en het zijn allemaal vrijwilligers die heel erg hun best voor ons doen.
Dan werd ik vanmorgen vroeg ook nog wakker gebeld door 2 politieagenten. Ik was gelukkig net aangekleed (9.30u) Zij kwamen vragen hoe het met mij gaat na de inbraak en of ik hulp nodig heb van slachtofferhulp of zo, of dat zij iets voor mij konden doen. Ze hebben ook nog wat vragen gesteld en notities gemaakt. Nou, ik heb geen hulp nodig hoor. Ik heb er al volop over kunnen praten en op een gegeven moment moet je er over ophouden vind ik. Anders blijf ik in dat gedoe zitten en daar heb ik ook niks aan want we zullen de dader waarschijnlijk toch niet vinden. Ik moet weer door met het alledaagse leven en tja de angst dat er nog eens iemand (of dezelfde persoon) binnenkomt, die zal nog wel eventjes blijven. Dat vertrouwen moet langzaam weer terugkomen en dat komt vast wel goed hoor. Het gaat al beter dan de eerste dagen na de inbraak.
Verder voel ik mij een beetje 'raar'. Morgen is de verjaardag van mijn vader, dan zou hij 87 geworden zijn. Gisteren was het moederdag en meestal vierden we zijn verjaardag op moederdag omdat dit op zondag is en makkelijk voor iedereen. Dit jaar is er voor het eerst geen moederdag, vaderdag of verjaardagfeest en dat voelt heel raar, leeg zeg maar. Gisteren ben ik naar het kerkhof gereden en dan sta je daar maar er is ook niets te vinden of te voelen, ook al zo raar. Wel is vrijdag de grafsteen geplaatst, dat was onze wens dat deze voor 12 mei gelegd zou worden. Nu ligt pa er netjes bij op zijn verjaardag. Nog wel een beetje kaal, de plantjes komen nog. De steen moet eerst een aantal dagen met rust gelaten worden voor we hem op kunnen gaan fleuren. Pa en Ma liggen nu netjes naast elkaar.
Vrijdag 8 Mei 2009: Uitslag CT-scan en boottocht
Allereerst maar vertellen dat de uitslag van de CT-scan goed was. Er zijn nog steeds geen uitzaaiingen te zien van de nierkanker. Het is nu 3 jaar geleden en ik begin er nu eindelijk echt vertrouwen in te krijgen dat de kanker weg is en blijft. In november moet ik weer terug en dan doen we alleen bloedcontrole en dan over een jaar pas weer een nieuwe CT-scan. Nu nog het bezoek aan de internist afwachten. Daar moet ik volgende week vrijdag (14 mei) naartoe. Want ook al is de uitslag vandaag goed, het neemt niet weg dat ik nog steeds klachten heb zoals verhoging, afwijkende bloeduitslagen, hartkloppingen, kortademig etc De uroloog vond het ook een goed plan om de internist er eens naar te laten kijken. Ik ben benieuwd en ik ben eigenlijk zenuwachtiger voor het bezoek aan de internist dan dat ik dat vandaag voor de uitslag was.
Dan ons boottochtje van gisteren met de Zonnebloem..............nou dat is "in het water gevallen" (vind ik wel een leuke woordspeling). Gistermorgen wisten wij niet beter dan dat de bus om 8.30u zou vertrekken, richting Moerdijk waar de boot op ons lag te wachten. Eric had al een hele reis achter de rug. Hij was om 5.30u al opgestaan en zijn taxi was aan de vroege kant waardoor hij om 7 uur al bij mij aan de deur stond. Ik lag nog in bed, maar was al wel wakker. De vertrekplaats van de bus was hier iets van 400-500 meter verderop. Ik zag om 8 uur vanuit mijn huisje dat de bus er al stond en zei nog tegen Eric dat de bus er al vroeg was. Toen wij om 8.15u naar beneden gingen stond de bus er nog. Beneden moesten we heel even op de begeleiding wachten die ons naar de vertrekplaats bracht. Toen we buiten kwamen was de bus die ik gezien had weg. Wij dachten dat deze bus dan niets met de zonnebloem te maken had gehad want de bus van de Zonnebloem zou tussen 8.15u en 8.30u komen. Het was wel heel vreemd dat er verder geen wachtende mensen waren, zouden wij dan de enige twee zijn die daar op zouden stappen? Nou, toen stonden we daar met z'n tweetjes in de koude wind te wachten op een bus die maar niet kwam. We kregen er steeds minder vertrouwen in. Eerst dachten we dat het onze bus wel was geweest en ze eerst nog even ergens anders mensen waren ophalen en dan ons nog op zouden pikken. 8.45u nog steeds geen bus of mensen te bekennen. Toen is Eric een vriendin van ons gaan bellen die ook zonnebloemvrijwilligster is maar vandaag niet mee zou gaan. We dachten dat zij misschien een telefoonnummer had, waar wij info konden vragen. We kregen een nummer en zij is zelf ook aan het bellen geslagen, maar niemand nam de telefoon op................die waren natuurlijk allemaal op weg naar de boot.....zonder Eric en mij L 
Rond 9.15u hebben we de moed opgegeven, we konden ook niemand bereiken en de bus moest om 9.30u in Moerdijk zijn, dus die zou echt niet meer komen. Ik heb de begeleiding gesmst om ons maar weer op te komen halen, zij keken wel vreemd op dat ons boottochtje al zo snel eindigde. We waren wel boos en verdrietig dat het zo gelopen is. Ik vond het vooral voor Eric erg. Hij was zo vroeg opgestaan en een hele taxirit achter de rug en dan allemaal voor noppes K  
Ik heb de zonnebloem natuurlijk wel een mail gestuurd hierover. Ik heb inmiddels begrepen, via onze vriendin, dat er een briefje in mijn brievenbus moet zijn gestopt met de mededeling dat de bus om 8.00u klaar zou staan en 8.15u vertrekken. Maar ik heb geen briefje gezien en ik maak toch elke dag mijn brievenbus leeg en kijk er soms meerdere keren op een dag in. Woensdagavond had ik er nog een krant uitgehaald en geen briefje gezien, vreemd dus!? Het is dubbel balen want als de bus ietsjes langer gewacht had, dan hadden ze ons naar buiten zien komen en hadden ze vast wel gewacht. Tja om zoiets mee te maken moet je Conny Kapitein heten hoor KJ   Ik ben benieuwd wat het volgende zal zijn wat ik mee ga maken??? En ik hoef er niet eens iets voor te doen, alles overkomt me vanzelf. Ik denk dat iedereen graag meewerkt om mij schrijfstof voor mijn logjes aan te reiken JJ  


Zaterdag 2 Mei 2009: Inbraak
Jaja ik heb weer wat meegemaakt en helaas niet leuk. Het was vorige week al gebeurd maar toen heb ik er nog niets over verteld, doe dat nu wel. Vorige week donderdagmiddag was ik niet thuis en toen ik eind van de middag thuis kwam en een placemat uit de la van de buffetkast haalde, had ik het idee dat er in de la gerommeld was. Ik heb dat van mij afgezet want dat kon toch niet. Vrijdagochtend moest ik weer in de la zijn en toen viel mijn blik op het plastic doosje waar ik klein geld voor de taxi in bewaarde. Dat doosje zat vol met klein geld en was nu helemaal leeg. Toen sloeg de schrik mij om het hart want dat betekende dat er dus wel iemand in mijn huisje was geweest met slechte bedoelingen. Ik ben meteen overal gaan kijken of ik meer kwijt was. Gelukkig was dat niet het geval maar ik zag wel dat er op meer plaatsen in mijn spullen was gesnuffeld. Ik wist even niet wat ik er mee aan moest en heb uiteindelijk de begeleiding gebeld om mijn verhaal te doen. Die geloofde mij gelukkig wel en gaf aan dat ik er over na moest denken of ik aangifte wilde doen. Na een poosje daarover nagedacht te hebben, wilde ik dat wel doen. Ik ben zelf naar het politiebureau gereden, dat was vorige week vrijdag (24 april) maar wat denk je......je moet tegenwoordig een afspraak maken om aangifte te doen. Dinsdagochtend kon ik dat komen doen. Dus ik dinsdag weer naar het politiebureau en aangifte gedaan. Gelukkig is het geen groot bedrag wat weggehaald is maar het is vooral het idee dat er iemand binnen is geweest met slechte bedoelingen en de grote vraag HOE en WIE??
De eerste nachten heb ik er slecht van geslapen want het spookte toch wel door mijn hoofd. En dan ook weer dat ze nou net in mijn huisje moeten inbreken, terwijl hier 39 andere appartementen zijn. Nee, dan moeten ze die van mij hebben J  
Over naar andere berichten..........het uitzwaaien afgelopen zaterdag van de Lourdestrein was heel leuk. Ik heb er samen met mijn vriendin en haar man een leuke middag van gemaakt. Ook mijn andere vriendin en haar kids, vonden het heel leuk dat we haar uit kwamen zwaaien. Ik had gemakkelijk mee gekund als verstekeling hoor. Er is heel vaak gevraagd of ik zat te wachten om in de trein geholpen te worden. Maar ja, ik moest natuurlijk wel een slaapplek hebben in Lourdes en daar was ik niet zeker van, ben dus toch maar thuis gebleven J   Was maar goed ook want het heeft heel de week geregend in Lourdes, dan hadden wij het hier beter getroffen.
Tja en Koninginnedag, wat moet ik daar nog over zeggen? Iedereen weet inmiddels wat er in Apeldoorn is gebeurd en dat er inmiddels al 7 doden te betreuren zijn. Het is vreselijk wat er gebeurd is. Ik zat tv te kijken en zat mij al een beetje te verheugen op het defile wat gehouden zou worden en waarbij de kleine prinsesjes waarschijnlijk ook bij aanwezig zouden zijn. Tot die ene gek besloot om knoerhard dwars door het publiek heen te rijden om tegen de bus te knallen. Dat mislukte en het werd de Naald waar hij tegenaan knalde. Wat hij had willen bereiken om met dat kleine autootje tegen die grote bus te knallen, begrijp ik ook niet goed. Hij heeft in elk geval alles verpest en van Koninginnedag een zwarte, trieste dag gemaakt. Ik was er zelf toch wel een beetje door van slag. Ik heb die dag ook niets meer ondernomen maar dat kwam ook doordat ik ontzettend moe was, en dat ben ik helaas nog. Als ik wakker word dan voel ik mij al doodmoe en dan moet de dag nog beginnen K
Voor komende week heb ik weer van alles op het programma staan. Maandagochtend moet ik door de CT-scan, dat is voor de halfjaarlijkse controle van de nierkanker. Vrijdagochtend moet ik dan naa de uroloog voor de uitslag. Gaat dus een spannende week voor mij worden want elke keer blijven de controles toch heel spannend. Donderdag ga ik samen met Eric een dagje varen met de plaatselijke Zonnebloem. Kan ik die dag mijn zenuwen voor de uitslag even vergeten, dat komt wel mooi uit. Ik weet nog niet waar we langs gaan varen, dat is nog een verrassing. Het is een dagtocht. Om 8.30u moeten we al bij de bus zijn en worden we naar Moerdijk gebracht, waar de boot ligt. De verwachting is dat we dan om 17.30u weer thuis zijn, een lange dag en hopelijk ook een leuke dag. Jullie lezen volgende week wel hoe alles gegaan is.


Uitzwaaien van de Lourdestrein
Anita, Eline, Conny, Rob en Lianne achter de rolstoel

Bunny in oranjesfeer


Vrijdag 24 April 2009: Blijdorp
Het dagje Blijdorp van afgelopen zaterdag was heel leuk en erg luxe ook nog. We waren namelijk maar met 2 gasten en hadden samen 3 vrijwilligers tot onze beschikking. Er zouden oorspronkelijk meer gasten mee gaan maar die hadden om diverse redenen afgezegd. Een derde gast zou wel mee gaan maar doordat er problemen met de verzorging waren, was zij niet op tijd klaar en kon daardoor niet mee. Dat vond ik wel heel triest dat zij om deze reden niet mee kon.
We hadden prachtig weer dus wat dat betreft kon de dag ook al niet stuk. We hebben heerlijk rond gewandeld en rondgekeken, natuurlijk ook terrasjes gepakt. we hebben het jonge olifantje gezien. Bokito ook maar ik ben uit zijn handen kunnen blijven hoor. Hij liep wel met een grote jute zak rond te sjouwen, dus had vast nog plannetjes om daar iemand in te stoppen denk ik. Ik had gewoon geluk dat ik te zwaar ben en niet in die zak paste hahahaha J
Aan het eind van de middag brachten de vrijwilligers ons nog thuis ook, echt wel een luxe dagje!
Verder heb ik deze week genoten van het mooie weer. Ik ben elke dag lekker naar ons thuis gereden, de hond uitgelaten, poes geknuffeld en zelf lekker buiten in het zonnetje gezeten. Hier op mijn balkon komt de zon s'avonds pas om het hoekje kijken. Vind ik op zich ook wel lekker hoor want dan wordt het niet zo warm in huis. En als ik de zon in wil, dan ga ik lekker op de scootmobiel naar buiten.
Morgen ga ik samen met vrienden in Den Bosch de eerste Lourdestrein van dit jaar, uitzwaaien. Een vriendin van ons gaat mee, vandaar dat we het een leuk plan vonden om dit te gaan doen. En wie weet..........kruip ik als verstekeling in de trein want ik heb heel veel zin om een weekje mee te gaan..........maar ik moet tot oktober wachten, zo lang nog pppppfffff
Donderdag is het Koninginnedag en dan is hier in Etten-Leur weer van alles te beleven en natuurlijk ga ik ook op tv kijken wat de Koningin en prinsessen deze Koninginnedag aan hebben en tot welke gekke spelletjes de prinsen zich laten verleiden J


Vrijdag 17 April 2009:
Zoooo Pasen 2009 is ook weer geschiedenis. Ik heb een leuke pasen gehad. Eerste paasdag lekker bij mijn oudste broer en zijn vriendin geweest. Daar genoten van een lekker paasbrunch en 's avonds ook nog frietjes gegeten. Het was een leuke, gezellige dag. Tweede paasdag ben ik met de scootmobiel op rit geweest helemaal naar Belgie. Nou is dat van hieruit niet zover hoor. Ik was op weg gegaan naar Meerseldreef, een klein bedevaartplaatsje net over de grens waar ze een hele mooie beeldentuin met Lourdesgrot hebben. Ik wist niet of ik het zou halen met mijn scootmobiel en vond het best wel spannend. Maar het is gelukt. Van hier tot aan de Lourdesgrot was precies 15.8km. Ik heb er een paar kaarsjes aangestoken en even door de tuin gereden. De terugweg was nog spannender want zou ik voldoende stroom hebben om thuis te komen? Ik heb heel onderweg op de meter zitten kijken en gelukkig ging het goed en had ik zelfs nog stroom over toen ik thuis aankwam. Dus nu kan ik eens vaker naar Meerseldreef rijden J
Verder heb ik lekker rustig aan gedaan deze week. Met het mooie weer lekker een stukje gereden en bij een vriendin op bezoek geweest. Morgen naar Blijdorp en daar heb ik heel veel zin in. Ik duik zo maar vroeg mijn bed in want ik moet om 9 uur al weg en normaal sta ik rond die tijd pas op.
Deze week nog wat leuke mailtjes ontvangen o.a. van de zonnebloem of ik een reactie wilde schrijven voor het tijdschrift van de Zonnebloem. Zij hebben een vaste columniste en op haar column mag ik een reactie gaan schrijven. Leuke uitdaging dus weer J
De website van de KBO is ook in goede aarde gevallen en als reactie op dit artikel kreeg ik een mail van KBO Etten, die de website heel mooi vinden en vragen of ik hen ook kan helpen om een website op te zetten. Dat was wel even een moeilijke vraag want mensen die de geschiedenis van Etten-Leur kennen, weten dat er nog steeds rivaliteit tussen beide bestaat. Vroeger waren Etten en Leur twee aparte dorpen en in 1976 zijn ze geannexeerd tot 1 dorp Etten-Leur. Maar vooral onder de oude Leurenaren en Ettenaren heb je nog een "haat/nijdverhouding". Ik ben import dus sta neutraal in deze zaak.......en ik woon in Etten en heb de Leur geholpen ohoh..... J
Maar wel leuk toch dat ze de website mooi vinden en mij om hulp vragen, was ik toch ook wel trots op hoor! We zien nog wel wat er verder gaat komen. Nu zo lekker gaan slapen en morgen naar Bokito kijken. Ik hoorde dat ik ook een kraamkado mee moet nemen want dat hij papa is geworden J  Jullie lezen komende week wel hoe het geweest is.


Zaterdag 11 April 2009: Vrolijk Pasen

Het paasweekend is aangebroken dus ik ga jullie eerst een vrolijk Paasweekend toewensen en dan eens verzinnen wat ik te vertellen heb J
De bewonersbijeenkomst van afgelopen maandag is dankzij de schrijftolk goed gegaan en ik vond het nog gezellig ook. Ook de middag bij mijn vriendin in Rosmalen was gezellig en met de taxi ging het deze keer ook eens vrij goed, dat was wel fijn. Donderdag bij de oogarts waren geen bijzonderheden en ik mag over 3 maanden weer bij hem terugkomen, hij ziet mij vast graag J
Donderdagmiddag ben ik ook nog bij de huisarts geweest en we hebben besloten dat ik naar de internist ga om die eens te laten kijken of hij kan vinden waar al mijn klachten vandaan komen. 14 mei moet ik daar pas naar toe, dat duurt nog eventjes.
Komende week heb ik het gelukkig rustig en kan ik energie gaan sparen voor komende zaterdag. Dan gaan we met de Zonnebloemlinq groep naar Blijdorp, lijkt me heel leuk.
Morgen 1e paasdag mag ik bij mij broer en schoonzus komen brunchen en verder heb ik weinig plannen. Gewoon lekker rustig aan doen, mijn eigen dingetjes doen en als het mooi weer is lekker naar buiten wat rondtoeren.
Dat is eigenlijk alles wat ik te vertellen heb. Oja de website voor de KBO heb ik klaar en er staat vandaag ook een stukje over in de plaatselijke krant, even kijken of ik een link daarvan kan vinden........nee, de krant van vandaag staat nog niet op de website van www.internetbode.nl. Zal komende week wel komen. Jullie kunnen wel een kijkje nemen om te zien wat ik ervan gemaakt heb op www.kboleur.nl


Zondag 5 April 2009: Jubileum
Jaaa vandaag heb ik een jubileum want ik woon vandaag precies 1 jaar hier in mijn appartementje J
Wat gaat een jaar dan toch snel om en wat is er ook weer ontzettend veel gebeurd. Het leven hier in Etten-Leur bevalt me heel goed en achteraf is het ook een juiste stap geweest nu mijn vader zo snel overleden is. Ik heb er in elk geval geen spijt van dat ik hier ben komen wonen.
Saai is het leven hier ook niet want zoals jullie merken heb ik nog steeds van alles te vertellen in mijn wekelijkse logjes J
Zo was afgelopen week ook een heel gewone week, waarin niets bijzonders gepland stond maar waarin ik dan toch van alles mee maak. Wel kleine, simpele dingen maar dat is juist het leukst. Bijvoorbeeld afgelopen woensdag 1 april, dat vond de begeleiding ook wel leuk om wat grappen uit te halen en andersom wij ook. We hadden afgesproken om de late dienst te foppen door elk uur te bellen en ik zou dan doen alsof ik helemaal niet gebeld had en het alarmeringskastje misschien van slag was of zo. Foppen is niets voor mij want deze dame kan zich niet goed houden. Bij mijn eerste belletje viel ik al door de mand, doordat ik moest lachen en toen meteen schuld moest bekennen J  De begeleiding had een brief rond laten gaan met daarin de mededeling dat wij tussen 19.00u en 22.30u niet mochten bellen omdat de late dienst de voetbalwedstrijd van Nederland wilde zien. In de pauze hadden we 15 minuten de gelegenheid om voor dringende zaken te alarmeren en in ander gevallen moesten we ons thuisfront inschakelen. Ik had meteen door dat dit een 1 april grap was en ik dacht dat de andere clienten dat ook wel door zouden hebben. De andere dag hoorde ik dat het toch serieus genomen was, lachen J
Dan donderdagmiddag toen ben ik met de scootmobiel naar ons thuis gereden en reed onderweg een lekke band. Gelukkig was ik iets van 1km van ons thuis af en ben ik langzaam op de lekke band doorgereden. Thuis aangekomen eerst welzorg een sms gestuurd en die waren er heel snel, volgens mij binnen het half uur. Terwijl we met de scootmobiel bezig waren, piepte Bartje (onze hond) er tussenuit. Zodra de band weer gemaakt was kon ik dus op zoektocht naar Bartje. Die zoektocht strandde in het bos waar ik een bekende tegenkwam en aan de praat raakte. We hebben zeker een half uur staan kletsen. Daarna besloot ik maar om eerst even thuis te gaan kijken of de hond al terug was. En ja hoor, die lag met zijn tong buitenboord uit te hijgen in de schaduw voor de schuur. Ikke blij, want ik had niet naar mijn huisje kunnen gaan als de hond niet terug was. Eenmaal bij mijzelf thuis moest ik nog even een brief posten, dus naar het postkantoor. Onderweg daarheen reed ik een man voorbij die ook een CI droeg en op de terugweg heb ik hem aangesproken en zo kwamen wij ook aan de praat. Zo kan een doodgewone middag ineens een enerverende middag worden J
Vrijdagmiddag was het ontzettend mooi weer en ben ik eens een andere kant opgereden dan naar ons thuis. Ik ben mijn scootmobiel uit gaan proberen, hoever die nu kan. Nou ver hoor......ik heb bijna 40km gereden vrijdagmiddag, lekker zonder jas, heerlijk was het en ik heb zitten genieten van het mooie weer en de natuur die nu met deze warme, zonnige dagen ineens heel snel gaat. De groene knoppen en de katjes komen weer aan de bomen en als ik nu naar buiten kijk dan zie ik ook al een klein beetje groene gloed over de bomen komen, prachtig is dat.
Vandaag ga ik denk eens even niks doen, wielrennen kijken en misschien dat ik vanmiddag even door het winkelcentrum rij want daar is vanmiddag van alles te doen. De winkels zijn open, er is een boekenmarkt en een feestelijk afsluiting van de 'van Gogh week'.
Komende week gaat een drukke week worden. Morgen hebben we een bijeenkomst met alle bewoners hier uit het flatgebouw om nader kennis te maken en NSWAC gaat iets over ons en de instelling vertellen. Ik ga er ook heen en er komt ook een schrijftolk voor mij. Nu we hier een jaar wonen, ken ik volgens mij alle andere bewoners al wel want we komen elkaar vaak genoeg tegen in het gebouw. Morgen maar eens zien wat ze te vertellen hebben.
Dinsdag komt de kapper, woensdag ga ik naar een vriendin, donderdag naar de oogarts en dan is het alweer vrijdag en is de week weer bijna om en dan is het weer Pasen. Voor we het weten is het dan weer kerst J
Oja en ik ben ook nog bezig geweest met de website voor de KBO, die is nu klaar en als de KBOleden ook op de hoogte gesteld zijn, zal ik jullie ook een kijkje laten nemen op mijn nieuwste 'kunstwerk'.


Zondag 29 Maart 2009:
En.....hebben jullie er allemaal aan gedacht om de klok een uur vooruit te zetten? Sinds vandaag leven we in de zomertijd en nu maar hopen dat het weer daar ook aan mee gaat doen. Afgelopen week was het niets met het weer. Ik heb dan ook weinig gedaan deze week, veel binnen gezeten. Ik heb twee dagen zitten wachten op een stoel die neckermann zou komen bezorgen. Ze hadden mij vorig jaar in september al een vervangende stoel beloofd voor op het balkon. Want een er van is kapot en dat viel nog binnen de garantie. Ik heb afgelopen half jaar diverse keren gemaild om te vragen waar mijn stoel bleef. Steeds gaven ze als antwoord dat deze niet op voorraad was en ze niet konden zeggen wanneer hij weer wel op voorraad zou zijn. Op hun internetsite staat de stoel echter met een notitie erbij dat de levertijd twee weken is! Twee weken geleden had ik weer gemaild en toen was het weer hetzelfde liedje maar ik mocht wel en andere stoel uitzoeken (als goedmakertje) Helaas hebben zij geen andere rieten stoelen en ik wil graag twee dezelfde stoelen op mijn balkon, dat is toch het mooiste. Tot mijn verbazing kreeg ik vorige week een brief dat ze afgelopen woensdag de stoel kwamen bezorgen tussen 8.00u en 21.00u. Heb ik woensdag heel de dag trouw zitten wachten maar geen neckermann gezien. Dus maar weer een mail die kant op gestuurd. Reactie daarop was dat de bezorger wel aan de deur was geweest maar ik was niet thuis, er werd niet open gedaan. Dat leek mij heel sterk want ik ben de hele dag thuis geweest en de bel is niet gegaan want dan gaat mijn flitsalarm af en dat zie ik heus wel. Afgesproken dat ze vrijdag dan zouden komen en ze zouden de bezorger opdracht geven minimaal 2x aan te bellen. Ook zou neckermann mij een mail sturen rond welke tijd ik de bezorger hier kon verwachten. Daar hebben zij zich netjes aan gehouden en in de mail stond dat de stoel tussen 10.30u en 13.30u bezorgd zou worden. Tja.....dat dacht je.....om 2 uur niemand gezien, half 3 nog niemand gezien......dus maar weer eens mailen........en om half 4 ja hoor, toen ging de bel en was het de bezorger met de nieuwe stoel. Helaas zit er nu wel kleur verschil tussen beide stoelen maar dat is niet te voorkomen denk ik, ligt aan het verfbad. Dit is weer een heel nieuwe zending stoelen dan die ik vorig jaar heb gekocht. Afijn dat is niet de grootste ramp, ik heb in elk geval een nieuwe stoel. Maaaaaaar we zijn er nog niet............zit er een grote rekening bij en dat was ook niet de afspraak want de stoel valt binnen de garantietermijn en zou vervangen worden, zonder betaling! De mail daarover is ook al onderweg naar Neckermann met in de bijlage de brief waar de afspraken in staan. Maar goed dat ik die brief goed bewaard heb. Je zou er toch een punthoofd van krijgen, al dat gedoe om 1 stoel te vervangen K
Even denken wat ik verder nog kan vertellen...............
Op de Zonnebloemlinq site staat ook een stukje over de MaDD van vorige week, helaas staat er maar 1 foto bij en daar staan Eric of ik niet op. Wij zijn vast niet blijven plakken op de foto's J Wat heel leuk was is dat ze van de foto die op de Linqsite staat, een ansichtkaart hebben gemaakt en die kreeg ik afgelopen week in mijn brievenbus, heel leuk vond ik dat.
Dan ben ik ook weer begonnen met het ontwerpen/maken van een website voor de plaatselijke KBO. Vorig jaar was dat al eens gevraagd en toen ben ik er ook even mee bezig geweest, maar toen is alles vanwege andere plannen van de KBO stil gezet. Nu hebben ze besloten om toch een eigen website te lanceren en ben ik weer om hulp gevraagd. Ik vind dat wel leuk om te doen, dus heb ik toegestemd.
Dat was het zo'n beetje voor deze week. Komende week heb ik weinig plannen. Ze beloven wel mooi weer dus waarschijnlijk ga ik dan lekker toeren met de scootmobiel en hem uittesten hoever hij nu kan rijden, ik hoop ver J


Zondag 22 Maart 2009: Make a Difference Day - dag
Afgelopen vrijdag zijn Eric en ik naar Den Bosch geweest voor de Make a Difference Day-dag(MaDD) Deze dag werd georganiseerd door KPMG i.s.m. de Zonnebloem. werknemers van KPMG (een groot accountantbedrijf) waren deze dag aanwezig als vrijwilligers.
We waren vrijdag al vroeg op pad, vooral Eric. Hij had om 07.45u al de taxi naar mij en hier werden we om 9 uur door de volgende taxi opgehaald, die ons naar Den Bosch bracht. Gelukkig ging deze keer de reis helemaal goed, zonder omwegen. Zodoende waren we als eersten in Den Bosch waar we in het Theater aan de Parade, verwacht werden. De chauffeuse was zo lief dat zij ons naar binnen bracht. We waren er al om 09.45u en het programma zou om 10.30u beginnen. Langzaam kwamen de andere deelnemers en de vrijwilligers ook binnen gedruppeld.
Toen iedereen er was kregen we koffie/thee met een Bossche Bol. Gelukkig niet zo'n hele grote maar een mooi middelmaatje en die was ook heerlijk mjammjam.
Rond de klok van 11 zijn we met z'n allen richting het Noord-Brabants museum gelopen. Ik had David als begeleider. In het museum aangekomen werden we in twee groepen verdeeld en bleek Eric ineens in de andere groep opgeslokt te zijn. We kregen een rondleiding met een gids langs de tentoonstelling "de ideale vrouw". Hier waren veelal schilderijen te zien van bijbelse vrouwen en huiselijke tafereeltjes. Normaal gesproken zou ik zo'n schilderij even bekeken hebben en dan weer verder gelopen zijn. Maar nu vertelde de gids allerlei anekdotes bij een schilderij en wees dingen aan op een schilderij waaruit je bijvoorbeeld op kon maken dat een vrouw erg kuis/opgeruimd was en goed voor haar gezin zorgde. Dat was in die tijd de ideale vrouw, een vrouw die goed voor man, kinderen en huis zorgde. Mijn begeleider David, had ik verteld dat ik alleen rechts kan horen en zien, hij hield daar heel goed rekening mee en probeerde mij steeds met mijn rechterkant richting geluid/beeld te plaatsen. Dat vond ik erg goed van hem! De rondleiding duurde een uurtje en daarna gingen we weer richting het theater waar een heerlijke lunch op ons te wachten stond.
Na de lunch kregen we een workshop percussie en daar waren we heel benieuwd naar. In de zaal aangekomen zagen we allerlei soorten trommels staan en zelfs lege olievaten. Ook kleinere instrumenten zoals de tamboerijn, van alles waar je op kon slaan. Het was voor mij wel moeilijk te volgen wat er allemaal verteld werd maar toen we aan de slag moesten was dat makkelijk. De cursusleider gaf steeds het ritme aan en dat moesten wij dan nadoen. Eerst begon hij met het groepje grote trommels, die kregen hun eigen ritme. Daarna werd er met de groep met de olievaten een ritme geoefend. Toen waren de kleine trommels aan de beurt, die had ik. Daarna de tamboerijn en nog een ander instrument (weet ik de naam niet van) Toen alle groepen hun eigen ritme hadden geoefend moesten we met zijn allen aan de slag en ons eigen ritme zien te houden. Dat viel wel even tegen en ook het geluid was erg hard voor mijn CI. Overigens kregen de andere deelnemers oordoppen aangeboden. Ik heb mijn CI afgedaan en dat had zijn voordeel met het houden van mijn eigen ritme. Doordat ik de andere ritmes niet hoorde kon ik mij heel goed concentreren op dat van mij. de grote trommels, die voelde ik wel flink in mijn buik tekeer gaan maar niet zo dat ik er hun ritme uit kon halen. Na de pauze mocht iedereen die dat wilde van instrument wisselen maar ik heb het lekker bij die kleine trom gehouden. Eric had met oordoppen nog teveel last van de herrie die wij maakten en liet het na de pauze voor gezien. Ik vond het best een leuke ervaring de workshop.
Toen de workshop afgelopen was, was het alweer half 4 en kregen we ter afsluiting nog een hapje en een drankje. Rond kwart voor 5 kwam onze taxi voor rijden en toen was bijna iedereen al naar huis toe. Het was een hele leuke dag maar ook erg vermoeiend, Eric en waren allebei helemaal uitgeteld toen we thuis kwamen.
Dan nog een nieuwtje over de Zonnebloem maar helaas geen leuk nieuwtje. We hebben namelijk bericht gehad dat wij niet met de vaarvakantie mee mogen op de Zonnebloemboot *sniksnik* we staan op de reservelijst, mochten er twee personen uitvallen dan maken we nog een klein kansje om mee te mogen. Daar reken ik maar niet te vast op hoor, dan valt het alleen maar mee.


Donderdag 12 Maart 2009: Uitslagen
Vanmorgen ben ik bij mijn huisarts geweest voor de uitslagen van bloed en urine. Eerst het goede nieuws vertellen en dat is dat de AB-kuur geholpen heeft en de blaasontsteking is helemaal weg, hiephoi J
Dan mijn bloeduitslagen, die blijven maar afwijkend. Vooral BSE en CRP en die duiden op een ontsteking o.d. maar waar we moeten zoeken weet de huisarts ook niet. Ook het feit dat ik al een half jaar verhoging heb van rond de 38.0 en dit bij inspanning zo oploopt naar 39.0 of meer. De huisarts heeft er niet echt een verklaring voor. Net als mijn vorige huisarts (uit Prinsenbeek) heeft deze huisarts nu ook de neiging om te zeggen dat deze bloedwaarden bij mij horen en ook de verhoging. Het is wel bekend dat je door inspanning temperatuurverhoging kan krijgen. Mijn lichamelijke conditie is erg slecht en een geringe inspanning geeft al een snelle hartslag, benauwdheid en koorts en die drie dingen hebben dan ook weer met elkaar te maken. Waarschijnlijk heeft het dus met mijn conditie te maken, maar het is allemaal maar gissen hoor, zekerheid is er niet.
Mijn bloedarmoede was ook verslechterd, maar ik wil geen staalpillen omdat ik dan weer moeilijkheden met mijn stoelgang krijg en dan heb ik dat er ook nog bij. En moe ben ik toch wel met of zonder staalpillen. Daar had ik het vorige week ook al met iemand over en de huisarts beaamde dit vanmorgen ook. Ik mankeer zoveel en alle beperkingen die ik heb gaan allemaal gepaard met vermoeidheid. We gingen het lijstje eens af: slechthorend, slechtziend, oorsuizen, evenwichtsproblemen, nierproblemen, hart/longproblemen, schildklierproblemen, chronisch pijn, bloedarmoede......allemaal geven ze vermoeidheid en allemaal heb ik ze. En ik ben vast nog wel iets vergeten wat dat rare lijf van mij niet goed doet. Advies is nu om te proberen voedingsproducten te gebruiken die veel ijzer bevatten en misschien dat de bloedarmoede zo een beetje opgekrikt kan worden.
Bij het bloeddruk meten bleek deze ook aan de hoge kant te zijn 150/98 maar de medicatie wordt nog niets aan veranderd. Ik slik al heel lang bloeddrukremmers maar mijn bloeddruk werd al jaren niet meer gecontroleerd. Alleen bij een ziekenhuisopname en dan was hij altijd goed omdat ik dan heel de dag in bed lag natuurlijk. Nu was hij wat hoog maar ik maak mij daar niet zo druk over want ik ging toch wel met spanning naar de huisarts toe en dan een stukje lopen, veel praten dat kost ook inspanning. Misschien kwam het daardoor. Er is nu afgesproken dat ik elke 3 maanden als mijn medicijnen op zijn, een afspraak bij de praktijkverpleegkundige maak voor bloeddrukcontrole. Als hij dan elke keer te hoog is, dan moeten misschien wel de medicijnen aangepast worden.
Nou ik geloof dat het dat zo'n beetje is. Eigenlijk nog niet zoveel wijzer geworden want waarom mijn bloedwaarden en temperatuur verhoogd zijn weten we niet. Maar gewoon blijven ademen en doorgaan met leven en vooral met kletsen en schrijven......dat is het advies van Dokter Conny J

Dan de scootmobiel, die heeft net als zijn baasje ook nog steeds beperkingen. Dinsdag hebben ze er een nieuw onderdeel ingezet en we hoopten dat ik dan weer een grotere afstand kon rijden. Maar helaas, er is niets veranderd wat dat betreft, balen dus. Nu komen ze woensdag de accu's doormeten. Als deze niet goed zijn dan krijg ik nieuwe en anders gaan ze de leverancier inschakelen of die weet waar het probleem kan liggen.

Dan nog iets leuks want ik kreeg van de week een uitnodiging van Zonnebloemlinq Brabant. Vrijdag 20 maart (en 21 maart) is het MaDD-landelijke vrijwilligersaktie, daarvoor heeft een bedrijf een dag voor ons georganiseerd in Den Bosch. We krijgen daar eerst koffie met een Bossche Bol(mmmmmjammmm) in het 'Theater aan de Parade' daarna gaan we naar het Noord-Brabants museum naar een tentoonstelling over 'de ideale vrouw'. Daarna terug naar het theater voor een lunch en in de middag een percussie workshop. Om half 4 sluiten we dag af met een hapje en een drankje. Er kunnen maar 18 deelnemers mee doen en Eric en ik zijn de gelukkige die mee mogen J
Ik ben vooral heel benieuwd naar die percussie workshop. Hoe al dat getrommel voor mijn CI en hoofd zal zijn. Als het teveel wordt dan zet ik de CI uit en dan ben ik weer benieuwd of ik op het gevoel (getril in mijn buik) de trommels kan volgen. Ik heb al eens vaker gelezen dat percussie ook heel goed te doen is voor doven, ben benieuwd. Volgende week lezen jullie er vast meer over J


Vrijdag 6 Maart 2009: Prijswinnaar
Eerst eens vertellen wat ik gisteren heb mee gemaakt. Woensdag werd hier in het winkelcentrum een nieuwe Zeemanwinkel geopend. In de oude winkel kon ik met de scootmobiel niet in, dus ging ik woensdag eens kijken of ik wel in de nieuwe winkel kon. Dat ging met veel moeite en alle klanten moesten wel steeds opzij springen zodat ik er langs kon. Ik had ook iets gekocht en kreeg daarbij een kraslot. Dit kraslot was al bijna in de vuilnisbak beland. Toen ik het lot opengekrasd had stond er 'Gefeliciteerd, u heeft een prijs gewonnen!'. Ik dacht dat het een of ander prul zou zijn, maar was er toch erg benieuwd naar. Dus gisteren met mijn lotje terug gegaan naar de Zeeman en daar was meteen iedereen in rep en roer want ze hadden een prijswinnaar J
De bedrijfsleidster moest erbij komen en terwijl ze die gingen halen zei de kassiere tegen mij dat ik op reis ging en ik had het grote kado dat naast de kassa stond gewonnen. Ik geloofde er niets van want het was een heel groot pak en ik dacht dat het er als decoratie stond. En ik dacht nog steeds een of ander prul gewonnen te hebben. Toen kwam de bedrijfsleidster en feliciteerde mij met een reis naar Marokko. Ik dacht dat is niet waar, die houden me voor de gek. (wat ben ik toch een ongelovig mens hahahaha) Eerst hield ze vol dat het waar was maar toen zei ze iets wat ik niet helemaal verstond maar waar ik uit op maakte dat het een grapje was. Ik moest mijn naam en adresgegevens opschrijven. Ondertussen haalde ze achter de kassa een kokertje met 2 balpennen en memoblaadjes tevoorschijn. Zie je wel, dacht ik, een prul als prijs zoals ik al verwacht had. Maaaaaar daarna ging ze dus echt dat grote pak voor mij halen, dat had ik echt gewonnen. En wat denken jullie dat er uit kwam.......een 7-delige kofferzet van het merk Dunlop!
Ik stond echt helemaal perplex en vandaar ook dat grapje over de reis denk ik. Daarna de volgende vraag; hoe moest ik met dat grote pak naar huis. De bedrijfsleidster of ik geen familie met een auto had die het op konden halen, het was echt een hele grote doos. Ik heb gevraagd of hij niet op mijn scootmobiel zou kunnen onder mijn benen. Zij dacht het niet maar na er nog een medewerker bijgehaald te hebben konden ze de doos er toch tussen schuiven. Na wat klimwerk kon ik op de stoel klimmen en ik ben wijdbeens naar huis gereden JJ   Maar goed dat ik nog een beetje lenig ben en gelukkig was het maar een klein stukje want ik kreeg al flink kramp onderweg. Beneden naar de begeleiding en die waren ook helemaal enthousiast en iemand van de begeleiding is mee naar boven gegaan om het pak er af te halen en bij mij binnen te zetten. Ik ben er nog steeds verbaasd van want ik win nooit iets dus ik vind het wel heel leuk. Ik heb zelf al 2 koffers dus ik heb deze set eigenlijk niet nodig maar het is toch leuk om iets te winnen J

Dan nog even de gewone dingetjes. Het logeerweekend met mijn vriendin was heel erg leuk en we hebben heel wat afgekletst samen.
Afgelopen dinsdag is er bloed geprikt bij mij en ik heb een urinekweek ingeleverd. A.s. donderdag 12 maart heb ik een afspraak bij de huisarts voor de uitslagen. Ik ben heel erg benieuwd hoe de uitslagen zullen zijn of nu eindelijk alles goed is. Als ik op de verhoging die ik nog steeds heb afga, dan vrees ik van niet. Maar die verhoging kan ook egens anders vandaan komen, maar waar? Donderdag maar afwachten wat de huisarts te vertellen heeft.
Dinsdag komen ze naar mijn scootmobiel kijken want deze doet het nog steeds niet goed. Er is al een paar keer iets aan gedaan maar dat hielp steeds niet. Ze denken dat ze nu het euvel hebben gevonden. Ik ben benieuwd of dat zo is. Met het voorjaar in het uitzicht zou het wel heel fijn zijn als de scootmobiel het eindelijk goed doet en ik straks weer lekker kan gaan toeren.


Vrijdag 27 Februari 2009: Mysterie van de verdwenen rollator
Deze keer ben ik wat vroeger dan normaal om een stukje te schrijven. In het weekend zal er niet veel van komen want ik heb de allereerste logeerpartij sinds ik hier woon. Een vriendin komt morgen en zondag logeren. We hebben elkaar volgens mij sinds 2003 niet meer gezien dus zullen vast veel te kwebbelen hebben J
Ik hoop trouwens dat Ziggo mij dit weekend niet af gaat sluiten want ik kreeg vorige week een brief waarin stond dat ik mijn abonnement opgezegd zou hebben. Stelletje sufkoppen zijn het want ik heb alleen de machtiging ingetrokken om van mijn vaders rekening geld te halen. Die lui haalde dubbel geld van de rekening van mijn vader en van mijn broer. Kreeg ik na het opsturen van de kaart om de machtiging in te trekken ook nog een brief retour dat ze een kopie van de overlijdensakte wilde hebben. Die heb ik dan maar netjes toegestuurd en dan willen ze mij af gaan sluiten *zucht* komt waarschijnlijk omdat ik de zakelijke dingen van mijn vader regel waardoor het 'per adres' aan mij is. Ik heb meteen gemaild en een brief met uitleg gestuurd en nu maar afwachten wat er gaat gebeuren. Dus als jullie niets meer van mij horen dan ben ik niet ziek maar afgesloten door die sufkoppen van Ziggo K  Ik hoop niet dat ze het gaan doen want zonder internet/e-mail ben ik nergens.
Even denken wat ik verder nog te vertellen heb.........dat ik afgelopen dinsdag bezoek heb gehad van een nieuwe zonnebloemvrijwilligster hier uit Etten-Leur. Ik sta hier al sinds afgelopen zomer ingeschreven bij de zonnebloem maar doordat ze te weinig vrijwilligers hebben was er niemand voor mij beschikbaar. Daar is nu dus verandering in gekomen en deze vrijwilligster komt mij nu geregeld een bezoekje brengen en als er aktiviteiten of zo zijn dan geeft zij dat aan mij door zodat ik vanaf nu ook overal van op de hoogte ben en eventueel met een aktiviteit mee kan doen.
Dan heb ik nog een waar mysterie meegemaakt deze week: 'Het mysterie van de verdwenen rollator' J
Maandagmiddag was namelijk mijn rollator spoorloos verdwenen. Ik was even boodschappen doen met de scootmobiel. Die staat hier boven in het halletje bij de lift. Ik laat mijn rollator daar dan altijd staan als ik op de scootmobiel overstap want ik heb het ding ook nodig om bij de scootmobiel en terug in mijn huisje te komen. Kom ik terug van boodschappen, parkeer de scootmobiel en wil mijn rollator pakken...........weg rollator!!! Ik nog om het hoekje bij de trap gekeken maar daar stond hij niet, op de galerij ook niet, vreemd???? Ik dacht dat de meiden van de begeleiding misschien een grap uitgehaald hadden want die waren wel wat melig. Dus ik naar beneden met de scootmobiel en voorzichtig gevraagd maar uiteindelijk bleken zij er niets mee te maken te hebben en stonden ze ook heel raar te kijken. Wie steelt er nou een rollator??? Paula ging met mij mee, eerst nog in de kelder gekeken of een of andere lolbroek hem daar weggezet had, maar niets. Komen we boven en ik rij uit de lift en wat zien we staan.............mijn rollator, precies op dezelfde plek als waar ik hem weggezet had. Zo raar.......ik dacht van ik ben toch niet gek?? Ik heb toch gekeken en gezocht en hem echt niet gezien. Waarschijnlijk had iemand hem geleend of zo, we weten het niet, heel vreemd. Ikke opgelucht want tja zonder rollator is alles wel moeilijker. Nou heb ik thuis nog mijn oude rollator staan dus ik had anders mijn broer willen smsen of hij die hierheen wilde brengen maar dat was gelukkig niet nodig. Is dat nou geen raar mysterie......en het is nog steeds niet opgelost. Maar de rollator heb ik weer en dat is het belangrijkste.
Verder heb ik niets mee gemaakt of gedaan deze week. Ik ben nu wel klaar met de antibioticakuur. Hiephoi, eindelijk zijn die 3 maanden om. Komende week moet ik weer urine en bloedcontrole laten doen en dan de week er op om de uitslag bij de huisarts. En dan maar hopen op goede berichten, dat de kuur geholpen heeft.


Maandag 23 Februari 2009: Vlindertuin en carnaval

    Blijdorp is afgelopen donderdag niet door gegaan door het slechte weer. Als alternatief zijn we naar een overdekt winkelcentrum geweest, Alexandrium. En dat was ook leuk. Met de taxi natuurlijk weer wel lang onderweg geweest naar mijn zus toe. We moesten in Breda 2 mensen ophalen en ik dacht dat dit niet zo erg was. Maar stiekem zijn we daar toch een uur mee kwijt geweest. Ik was netjes op tijd om half 10 opgehaald en om half 11 reden we pas de snelweg richting Rotterdam op. Om kwart over 11 was ik bij mijn zus. Donderdagavond hebben mijn zus en zwager mij thuis gebracht en dat ging een stuk sneller.
Zaterdag ben ik met de Zonnebloem Linq groep naar de vlindertuin geweest in Kwadendamme. Dat vond ik een heel leuk uitstapje. We waren met een klein groepje van 6 personen, ideaal voor mij. Ik had wel verwacht meer vlinders te zien dan we nu gezien hebben. Ik had zelfs een klein beetje angst of die vlinders niet rond ons heen zouden vliegen en op ons gaan zitten, dat was mijn voorstelling er van. In werkelijkheid bleek het heel anders. We moesten echt goed zoeken naar de vlinders want ze kruipen overal weg en hebben camouflagekleuren. Dat was wel leuk die zoektocht en uiteindelijk hebben we 23 vlinders geteld waarvan 3 doden. Er zullen er vast meer gezeten hebben hoor maar die hebben wij niet gevonden. De vlindertuin is een hele mooie tuin met veel cactussen en orchideeen, waterpartijen, vogeltjes vliegen er ook rond. Gewoon het door de tuin wandelen is al genieten. Na onze vlinderzoekttocht werden we in het restaurant verwacht voor een high-tea, dat was smullen. We kregen van alles: sandwiches met o.a. kipfilet, gerookte zalm en rosbief, vers gebakken broodjes met diverse salades erbij, soesjes, bonbons, petit fours en hele kleine zoete cakes. Het was zoveel dat we het allemaal niet op konden. Na de High-tea hebben we ook nog even een wandeling door de buitentuin gemaakt. Dat was een soort survival-tocht J
Gisteren heb ik buiten naar de optocht gekeken. Ik was naar de start gereden met het plannetje om na de optocht nog naar Prinsenbeek te rijden en daar ook naar de optocht te kijken. Ze hebben daar zo'n mooie optocht. Maar voor onze optocht voorbij was, was het 3 uur geweest en de moeite niet meer om nog naar Prinsenbeek te gaan. Was maar goed ook dat ik dat niet heb gedaan want op de terugweg naar huis was het toch best koud. Tijdens de optocht heb ik achter een muur, uit de wind gestaan en dat was goed vol te houden.


Dinsdag 17 Februari 2009: Lourdesreunie
We hebben er weer een gezellige reunie opzitten met onze Lourdesgroep. Helaas maakte de taxi weer een flinke rondreis. we moesten eerst in Breda iemand ophalen die naar Tilburg gebracht moest worden. Voorin zat al een passagiere dus wij werden met drie man op de achterbank gepropt. We zaten daar als een tosti tegen elkaar aan. Als je drie slanke dennen naast elkaar op de achterbank zet dan heb je ruimte genoeg. Maar Eric en ik zijn allebei aan de maat en de man die bij ons kwam zitten idem dito. Dat was geen pretje en voor mij al helemaal niet.
Ik zit meestal achterin met een kussen achter mijn hoofd om mijn hoofd stabiel te houden. Dat scheelt met de sterkte van het tollen in mijn hoofd en ogen. Als je met drie mensen in zo'n moeilijke positie moet zitten, kan je nagaan dat dit voor mijn hoofd ook niet erg comfortabel was. Toen de man in Tilburg afgezet was dachten Eric en ik dat het onze beurt was, want dat had de chauffeuse tegen ons gezegd bij het instappen. Na een tijdje keek ik naar buiten en zag ik op de borden Oirschot/Middelbeers staan. Wat bleek moesten we de andere mevrouw eerst nog naar Best brengen en daarna was het onze beurt pas. Ik begon me inmiddels aardig misselijk te voelen, en had het warm en moest plassen pffff, tjee wat een rit was dat zeg K  Uiteindelijk zijn wij 2 uur onderweg geweest naar Den Bosch en was de reunie al een uur aan de gang toen wij arriveerden.
Daar ben ik eerst naar de wc gegaan.......pffff wat een opluchting was dat. Daarna naar de anderen en elkaar begroeten en kussen enz. Mijn schrijftolk was er al en zij kon meteen aan het werk. Met de schrijftolk is het allemaal goed gegaan, wel een beetje wennen voor sommige mensen en ook voor mijzelf. Ik vind het moeilijk dat ik tijdens een gesprek naar de laptop moet kijken i.p.v. naar de spreker. Dat is heel erg wennen omdat ik al 45 jaar gewend ben om mij te focussen op de mond/gezicht van de spreker om deze te kunnen verstaan. Voor mijn gevoel is het ook onbeleefd om iemand niet aan te kijken als er iets gezegd wordt. Automatisch keek ik toch naar de spreker en als ik het niet verstaan had, dan kon ik even spieken bij de schrijftolk. Op een gegeven moment zat ik met iemand te praten en als ik om herhaling vroeg wees hij zelf al naar de schrijftolk dat ik daar moest kijken. Maar met de algemene tafelgesprekken en toespraken was het een uitkomts de schrijftolk en ik heb het gevoel dat ik nu veel meer meegekregen heb van wat er gezegd is.
Als jullie meer informatie over willen over wat een schrijftolk precies is neem dan een kijkje op deze website: http://www.schrijftolknodig.nl/
Om 18.00u zou de reunie afgelopen zijn maar toen kwam onze taxi 3 kwartier te laat en moest de begeleiding wachten tot wij opgehaald werden, voor zij naar huis konden. Maar stiekem vond ik het niet erg hoor dat de taxi later kwam om ons op te halen, konden we nog gezellig even bij elkaar zijn. We zijn gelukkig wel rechtstreeks naar huis gebracht. Bij mij thuis moest Eric de taxi nog bestellen om hem naar huis te brengen. Toen Eric weg was toen werd ik overvallen door een enorme vermoeidheid en ben ik vroeg mijn bed ingedoken. Gisteren heel de dag ontzettend moe geweest en niets gedaan.
Vandaag nog wel moe maar niet meer zo erg als gisteren en ik heb al van alles gedaan. Vanmorgen kwam mijn huishoudhulp en dan heb ik het druk met kletsen J  Verder heb ik een klachtenformulier ingevuld en naar de woningstichting gestuurd i.v.m. de lift die een week kapot was. Er was gevraagd om dit te doen. Daarna druk doende geweest met het invullen van papieren voor een nieuwe NS-begeleiderskaart, want die verloopt binnenkort. Ze moeten daarvoor ook medische gegevens hebben en die heb ik op moeten zoeken, kopieren enz. Daarnet ook nog even naar de bibliotheek geweest en weer wat nieuw leesvoer gehaald. Kom ik terug en wil buiten bij de voordeur de sleutels uit mijn zak halen............geen sleutels K  Kom ik goed weg dat de begeleiding mij binnen kan laten en ook een loper van mijn eigen voordeur heeft. Ik heb het al vaker gehad dat ik de sleutels was vergeten. Mijn hoofd zit dan zo vol met wat ik allemaal moet doen en dan vergeet ik weleens wat, is vast de ouderdom JJ 
Eric vertelde trouwens nog dat hij vorige week de Zonnebloem heeft gebeld of zij al weten of wij mee mogen met de vaarvakantie. Ze zeiden dat het nog wel 6-8 weken kan duren voor dat bekend is. Duurt lang K Afwachten dus.


Zaterdag 14 Februari 2009: Nieuwe hobby
Zo, ik heb best een leuke week gehad. Maandag en gisteren heb ik bezoek gehad en dat was heel gezellig. Gisteren is mijn bezoek ook blijven eten en samen eten is altijd gezelliger dan in je eentje. Dinsdag is de kapper geweest om mijn bos met krullen (droomdroom) te kortwieken. Woensdag heb ik via webtv op internet genoten van de feestdag van Onze Lieve Vrouwe van Lourdes. In Lourdes was het een echte feestdag en dit was via internet op Lourdes TV te volgen. Ik heb heel de dag achter mijn laptoppie zitten kijken en het was prachtig. Het was net alsof ik er zelf bij was en er kwamen ook nog enkele bekende gezichten in beeld, wat het nog leuker maakte natuurlijk.
En ik heb een nieuwe hobby.......eendjes voeren JJ  Een eindje verderop is een grote vijver waar altijd veel eenden zwemmen. Ik had van de week brood over en dat heb ik klein gemaakt en daar aan de eenden gegeven en die waren er toch blij mee. Alles kwam meteen naar de kant gezwommen en gevlogen en daar begon voor mijn neus het gevecht om de stukjes brood. Binnen notime is er dan ook een zwerm meeuwen die om het hardste mee vechten. De meeuwen gun ik het brood helemaal niet en dus zit ik de eenden aan te moedigen dat ze snel moeten zijn en de meeuwen te vlug af moeten zijn hahaha J  Vanmiddag ben ik ook geweest en heb ik een foto van het "broodgevecht" gemaakt. Het is echt kostelijk om naar te kijken hoor. Nou en zo vermaakt Conny zich prima zoals jullie kunnen lezen. Voor komende week staan er ook een paar leuke dingen op het programma. Allereerst morgen de reunie van onze Lourdesgroep. Daar heb ik veel zin in maar ik vind het ook heel spannend want deze keer gaat er voor het eerst een schrijftolk met mij mee. Ik heb daar lang over zitten dubben want ik heb het altijd zonder tolk gedaan op de reunie. Mja daardoor ook veel gemist omdat ik de algemene gesprekken of groepsgesprekken niet kan volgen, alleen 1 op 1 gesprek of hooguit 2 maar daar boven wordt het moeilijker. Dus toch maar de drempel genomen en een schrijftolk aangevraagd. Er komt ook een nieuwe schrijftolk die ik nog eerder ontmoet heb. Ik heb ook pas 2x gebruik gemaakt van een schrijftolk dus ik ken er nog niet zo veel. Misschien is het ook, hoe vaker ik er gebruik van maak, hoe gewoner het wordt voor mij en de mensen om mij heen? Maar het is toch nog wel een drempel die ik over moet hoor.
Dan ga ik donderdag misschien met mijn jarige nichtje naar Blijdorp, maar dan moet het wel een beetje goed weer zijn. Als de regen uit de lucht plenst dan zie ik het niet zitten, maar wie weet gaan we dan iets anders doen? Ik ga in elk geval wel naar haar toe, dus dat is sowieso al een uitstapje. Zeker met de Valys-taxi. Ze wonen bij Rotterdam en dan maakt de taxi er meestal wel een Brabantse en Hollandse rondreis van. Ach ik zal het wel zien. soms is het ook wel leuk zo'n rondreis maar dan moet het niet zijn als je ergens naar op weg ben waar je op een bepaalde tijd moet zijn want dan is het weleens zenuwlijden hoor. Zaterdag ga ik met de Zonnebloem op pad, ik neem aan dat dit door gaat. En dan gaan we naar een Vlindertuin in Kwadendamme met daarbij een High-tea en daar heb ik ook hartstikke veel zin in. En dan is het ook meteen carnaval, zal er hier ook wel van alles te beleven en te zien zijn. Gaat mijn eerst carnaval worden hier in Etten-Leur (Stijlorenrijk met Carnaval). Zal vast drukker zijn dan toen ik thuis woonde want daar in de polder merkte wij nooit iets van carnaval. Ik kijk er best wel een beetje naar uit. Ik ben geen carnavalvierster maar er naar kijken vind ik wel leuk J


Zondag 8 Februari 2009: Saai
Ja mensen, ik ben een beetje saai want ik heb eigenlijk helemaal geen nieuws. Ik ben niet ziek, zwak of misselijk. Ook geen kapotte liften of andere spectaculaire dingen meer. Zelf heb ik ook niets speciaals, leuks of iets anders meegemaakt. Het is een rustig weekje geweest. Dat is eigenlijk best goed natuurlijk dat er geen gekke dingen aan de hand zijn maar het maakt het wel saai om een Blogje te schrijven. Zelf vind ik het wel lekker om even rust te hebben en ik hoop ook dat dit een tijdje zo blijft. In mei moet ik pas weer naar het ziekenhuis voor controle van de kanker en tot die tijd blijft het hopelijk rustig met mijn lijf. Met de antibioticakuur heb ik nog 3 weken te gaan en daarna word er een urinekweek gemaakt bij de huisarts. Ik ga er vanuit dat het dan onderhand weer goed zal zijn met mijn blaas. Na 3 maanden antibiotica kan dat wel wat mij betreft.
Komende weken heb ik weer wel wat leuke dingen te doen. zo hebben we komende zondag reunie van Lourdes. Er gaat deze keer een schrijftolk met mij mee en dat vind ik toch wel spannend. Voor onze groep is het ook nieuw dat ik een schrijftolk bij heb. De week daarop ga ik waarschijnlijk een dagje naar Blijdorp met mijn nichtje en de 21e ga ik met de zonnebloem-jongeren naar een Vlindertuin in Zeeland en daar gaan we ook een high-tea doen. Dat lijkt me heel erg leuk. De 21e barst hier ook het carnaval los en ik denk dat het dan wel druk zal zijn hier in het centrum.
Zo, heb ik toch nog een aardig Blogje bij elkaar getikt J


Zondag 1 februari 2009:
De buikgriep is gelukkig weer op zijn retour en het gaat al een stuk beter, alleen nog wat slapjes en moe.
De lift is vrijdagmiddag gemaakt dus we zijn weer vrij J  Het heeft wel lang geduurd hoor. Maandagmiddag was de lift kapot gegaan en vrijdagmiddag pas gemaakt en al die tijd kon de lift niet gebruikt worden en moest iedereen met de trap. Ik heb er niet zoveel van mee gekregen omdat ik ziek was en toch niet naar buiten kon maar er schijnt heel wat afgemopperd te zijn, logisch ook.
Veel meegemaakt heb ik dus niet maar ik heb toch wel een nieuwtje want ik las vrijdag in de krant het volgende artikel:

Scootmobiel: geld terug

ETTEN-LEUR - Etten-Leurenaren met een scootmobiel krijgen hun eigen bijdrage van ongeveer 350 euro terug van de gemeente.
Dat is het gevolg van een gerechtelijke uitspraak elders in het land.
De maatregel geldt met terugwerkende kracht tot 1 januari 2007. Wethouder Theo Vaes (PvdA) van Sociale Zaken: "Wie tot dusver in aanmerking kwam voor een scootmobiel, moest een besparingsbijdrage leveren. Normaal zou hij of zij dat geld kwijt zijn aan een fiets, maar vanwege de scootmobiel blijft het in de portemonnee. De rechter heeft nu bepaald dat die redenering niet opgaat en de besparingsbijdrage afgeschaft."
Op grond van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) krijgen jaarlijks ongeveer zestig Etten-Leurenaren een scootmobiel. Wethouder Vaes meldt dat de gemeente op deze manier per jaar 21.000 euro misloopt.
Ook gehandicapten die een parkeerkaart aanvragen, hoeven de kosten van de keuring niet langer te betalen.
Een keuring kost tussen de vijftig en tweehonderd euro. Per jaar gaat het om honderd parkeerkaarten. "Met ingang van dit jaar nemen we die kosten over", licht Vaes toe. "Als iemand een Wmo-voorziening aanvraagt, bekijken we meteen of hij in aanmerking komt voor zo'n parkeerkaart. En omgekeerd."

Dat vind ik wel positief nieuws. Volgens dit bericht krijg ik de 350 euro die ik vorig moest betalen terug, dat is mooi meegenomen J


Woensdag 28 Januari 2009: Ziek en meer
Jullie zullen wel denken dat het hier erg stil is. Dat klopt want deze dame is geveld door een buikgriep. Waarschijnlijk ben ik niet de enige want ik heb begrepen dat er een griepepidemie is/was.
Donderdag was er eerst nog niets aan de hand en ben ik gewoon naar het ziekenhuis in Maastricht geweest voor de CI-controle. Daar kreeg ik eerst gehoortesten om te zien hoe ik met de CI kan horen. Daarna naar de audioloog om naar de instellingen te kijken en of er iets veranderd moest worden. Er zijn wat dingetjes veranderd die ik de komende tijd weer uit kan proberen. De audioloog vertelde dat ik met mijn CI het boven gemiddeld doe. Dat was wel leuk om te horen L  We gingen pas rond 17.45u het ziekenhuis uit en daarna was het nog een flinke rit naar huis. Iets voor 20.00u waren we thuis en een goed half uurtje later kreeg ik me toch een buikkramp dus naar de wc en toen is de ellende begonnen. Diarree en braken, heel de nacht aan het spoken geweest. Vrijdag flink ziek en daar ook de moeheid van het dagje Maastricht bij.
Zaterdag had ik immodium laten halen en dat ingenomen in de hoop even rust in mijn buik te hebben. Nee dus, weer een hele nacht aan het spoken geweest, de immodium deed helemaal niets L
Braken hoef ik gelukkig niet meer maar de diarree houdt nog steeds aan en dat is niet zo lekker. Vooral de buikkrampen die zijn het ergst nog, soms klap ik helemaal dubbel van de kramp/pijn. Nu is mijn buik even rustig dus even gelegenheid om dit stukje te schrijven.
Geluk bij een ongeluk dat ik niet lekker ben want gisterochtend was de lift in ons gebouw kapot en gistermiddag kwam de begeleiding vertellen dat het een paar dagen kan duren voor deze gemaakt kan worden. Er is iets kapot en dat moeten ze bestellen en kan 1-2 of 3 dagen duren voor het binnen is. Daar zijn we dan mooi klaar mee want dit betekent dat ik en de andere clienten niet naar buiten of naar beneden kunnen. De andere bewoners zijn senioren en van hen zijn er ook mensen die moeilijk ter been zijn, zij zitten in dezelfde situatie. Voor mij is het nu niet zo'n grote ramp omdat ik toch niet lekker ben en ik verder geen afspraken heb. Maar we hebben ook een client die rolstoelafhankelijk is en stage loopt en naar school gaat. Zij heeft alle afspraken en stage af moeten bellen door zo'n stomme lift, dat is toch erg!
De buurman mopperde al dat dit niet normaal is dat ze zo'n printplaat op voorraad moeten hebben. Hij vertelde dat er gisteren iemand door de ambulance opgehaald is en die mevrouw hebben ze zittend van de trap af naar beneden moeten halen, erg toch! Het is natuurlijk overmacht dat een lift kapot gaat maar ik denk dat de buurman gelijk heeft en ze reserve onderdelen op voorraad moeten hebben. Onze begeleiding heeft het nu een stuk drukker met ons want wij kunnen zelf geen boodschappen doen. De post beneden uit de brievenbus halen kan zelfs niet, dat doen zij ook.
Nu maar hopen dat ze hem snel kunnen maken en mijn buik ook snel beter is want ik vind het nu wel lang duren.


Zondag 18 Januari 2009: Even bijpraten
Voor mijn doen heb ik best een drukke week achter de rug maar ook een leuke week. Ik ben bijna elke dag bij iemand op bezoek geweest, of iemand kwam bij mij op bezoek. Gewoon lekker een beetje kletsen bij een bakske thee, daar geniet ik enorm van J
Dinsdag zijn ze mijn sta-op-stoel komen maken, die is nu ook weer helemaal in orde. Was ook weer wat hoor want ze zouden 2 januari al zijn gekomen en toen heb ik heel de dag zitten wachten, maar niemand gezien. Dus ik vorige week meteen gemaild om te vragen waar ze gebleven waren. Kreeg ik een mail met het verhaal dat mijn huisnummer niet bestond en de chauffeur had mijn adres dus niet kunnen vinden. Hij had wel nummer 159 gevonden. Ze vroegen of ik mijn huisnummer na wilde kijken en het juiste nummer door wilde mailen. Jajajaja Conny is niet gek.......als die chauffeur nr 159 wel gevonden had, dan had hij mij ook moet vinden want wij wonen in hetzelfde gebouw. Nummer 159 is het adres van het kantoortje van de begeleiding, beneden in de hal. Dat was dus een hele slechte smoes. Ik was nu zo slim geweest om het telefoonnummer van het kantoortje door te geven zodat de chauffeur de begeleiding kon bellen als hij het weer niet kon vinden. Dan konden ze die smoes in elk geval niet meer gebruiken, dacht ik J   Je maakt zo van alles mee en elke keer kan ik wel weer overal achter aan om uit te zoeken en te regelen, daar word je soms ook niet goed van hoor.
Qua gezondheid heb ik deze week ontzettend veel jeuk gehad door de antibiotica (denk ik). Ik heb heel wat afgesmeerd m.b.v. de begeleiding. De zalf helpt gelukkig wel en ik ben nu best wel verbaasd want sinds gisteren gaat het ineens een heel stuk beter met de jeuk. Wie weet ben ik over dat punt heen en gaat het vanaf nu weer goed......ik hoop het!! Ik moet nog tot begin maart de antibiotica slikken, nog best lang dus.
Voor komende week heb ik niet zoveel op mijn programma staan, maar eens even een beetje rust houden. Donderdag a.s. moet ik weer naar Maastricht voor controle en afregeling van de CI. Het gaat nu gelukkig een heel stuk beter dan toen ik deze CI net had. Raar is dat eigenlijk dat je hersens zich zo aan kunnen passen. Niet alleen de CI is een aardig staaltje techniek, de hersens net zo hoor.
Weten jullie nog dat ik een tijdje terug vertelde dat ik spontaan het vrijwilligers steunpunt hier in Etten-Leur had gemaild? Ik dacht dat het heel eenvoudig zou zijn, maar dat was het niet. Ik kon zelf geen aanvraag indienen, dat moest via de instelling. Die heeft een hele papierberg in moeten vullen en ze moesten echt van alles weten. Gelukkig vond de begeleiding en de instelling het een goed idee van mij en hebben hun medewerking gegeven. Afgelopen week zijn de aanvraagformulieren op de post gedaan en nu is het afwachten of er een vrijwilliger voor mij beschikbaar is. Dus mensen uit Etten-Leur e.o. als jullie dit lezen en het leuk vinden om zo af en toe met mij op stap te gaan, meld je aan JJJ


Donderdag 8 Januari 2009: Een nieuwe pagina voor 2009
Daar ben ik dan met mijn eerste logje van dit nieuwe jaar. Zijn jullie de jaarwisseling allemaal goed doorgekomen en het nieuwe jaar goed begonnen? Mijn familie en ik hebben met de jaarwisseling genoten van een prachtige vuurwerkshow boven Etten-Leur en omgeving en wij hadden daarbij 1e rangs plaatsen hier in mijn appartementje op 6-hoog J
De eerste dagen van het nieuwe jaar ben ik al druk geweest. Afgelopen weekend heb ik alle kerstversieringen opgeruimd. Alleen de kaartenboom staat er nog en ik vind het altijd zo zonde om die weg te doen met al die kaarten erin die ik van jullie heb mogen ontvangen. Het waren er deze keer nog meer dan vorige kerst J
Maandag ben ik bij de tandarts zoet geweest, dinsdag op verlate verjaardagsvisite bij mijn vriendin An en gisteren ook weer een verlate verjaardagsvisite bij een andere vriendin. Verder ben ik dinsdag weer gestart met de antibiotica en nu proberen om de overige 7 weken af te maken. Vrijdag moet ik aan de huisarts laten weten hoe het gaat met de jeuk of deze terug komt of wegblijft, ik hoop het laatste.
Even denken wat ik nog meer kan vertellen.........mijn nieuwe CI, daar gaat het nu gelukkig beter mee. Ik begin de laatste week meer aan het geluid te wennen maar ik vind de bediening nog steeds heel onhandig. En het gaat ook alleen goed met 1 of 2 personen zodra het er 3 worden kan ik het al bijna niet meer volgen. Maar ja, dat was met de oude CI eigenlijk ook wel zo. 22 januari moet ik weer terug naar Maastricht om te zien hoe het gaat en of er nog iets aan de instellingen veranderd moet of kan worden.
En verder gaat alles zijn gangeske. Buiten is het winter en op zich vind ik dat best mooi alleen is het minder dat ik er niet met de scootmobiel op uit kan. Ik kom nu niet veel verder dan de AH voor mijn boodschapjes. Maar zoals jullie konden lezen daarnet maak ik goed gebruik van het alternatief - de deeltaxi - om wat bezoekjes af te leggen en ik krijg zelf ook bezoek. Verder ook nog steeds druk met de computer; website, hyves, mailforums (of is het fora?) en mailen. Het mailen heb ik de laatste tijd een klein beetje verwaarloosd dus sommige van jullie moeten wat langer op mijn antwoord wachten. Soms wil ik ook wel eens even iets anders dan een hele dag achter de computer te zitten tikken. Het leven bestaat uit meer dan de computer J..........maar komt goed hoor, iedereen krijgt antwoord ook al duurt het soms eventjes.
Ik heb in elk geval weer een doel voor 2009 en dat is deze pagina van mijn logboek weer vol zien te krijgen ......wat denken jullie.......zou dat gaan lukken JJJ

Alle Blog-pagina's

Blogs 2024 | Blogs 2023 | Blogs 2022 | Blogs 2021 | Blogs 2020 | Blogs 2019 | Blogs 2018 | Blogs 2017 |
Blogs 2016 | Blogs 2015 | Blogs 2014 | Blogs 2013 | Blogs 2012 | Blogs 2011 | Blogs 2010 | Blogs 2009 | Blogs 2008 | Blogs 2007 |
Blogs 14-4-2006 t/m 30-12-2006 | Blogs 21-9-2005 t/m 26-3-2006 | Blogs 12-3-2005 t/m 18-9-2005 | Blogs 7-2-2004 t/m 10-2-2005

Inhoud Conny's Hoekje:

HOME | EVEN VOORSTELLEN | COCHLEAIRE IMPLANT | LOGBOEK | LOURDES | MIJN BOEK: 'VAN HOREND NAAR DOOF' | ISRAEL (nieuw)|
TINNITUS | EEN WANKEL EVENWICHT | SCHILDKLIER | NIERKANKER | BAHA | ROME |
VAARVAKANTIE ZONNEBLOEM 2014 | VAARVAKANTIE ZONNEBLOEM 2007 | MIJN FACEBOOK | GASTENBOEK | CONTACT