CONNY KAPITEIN KLAAR VOOR BELANGRIJKE OPERATIE

"Al 132 exemplaren van mijn boek verkocht"

vrijdag, 24 oktober 2003

BREDA - Begin augustus kwam het boek 'van horend naar doof' van Conny Kapitein (40) uit Prinsenbeek uit. In dit boek beschrijft de vrouw wat ze sinds haar achtste jaar allemaal heeft meegemaakt. "Inmiddels zijn er al 132 exemplaren verkocht", meldt de schrijfster trots. Haar boek is inmiddels ook opgenomen in de collectie van de Koninklijke Bibliotheek. Op medisch gebied wacht Conny volgende week 'een nieuw avontuur'. Op dinsdag 4 november wordt Conny in Groningen geopereerd en wordt er een Cochleaire Implant (CI) ingebracht.

Door Vivianne Voeten

"Als het meezit, kan ik dit jaar al een beetje horen met de CI. Ik vind het allemaal heel spannend", meldt Conny.
Ze ondergaat dan ook een vrij ingrijpende operatie. Zoals ze zelf zegt: "Na de ingreep heb ik alleen nog twee oren voor de sier. Ook uit mijn rechteroor wordt namelijk het evenwichtsorgaan verwijderd. Verder wordt hier ook de hoorschroef van de Baha weggehaald. De CI wordt geļmplanteerd en dan wordt mijn oor opgevuld met vetweefsel, als laatste wordt de gehoorgang dicht gehecht. Het is niet zeker of mijn evenwicht en oogproblemen daarna opgelost zijn. Ik hoop er wel op en ga er eigenlijk ook wel vanuit", zegt Conny optimistisch.
Als alles naar wens verloopt, moet zij tien dagen in het ziekenhuis blijven. "Ik houd er, gezien mijn vorige ervaringen, rekening mee dat het langer wordt", aldus Conny die het dan ook heel erg leuk zou vinden wanneer mensen haar in het ziekenhuis een kaartje zouden sturen.
"Vooral omdat Groningen ver van huis is en ik daardoor niet zoveel bezoek zal krijgen. Hopelijk vinden de mensen mijn oproep niet brutaal", aldus de Bredase.
Wanneer de operatie goed verloopt wordt de CI op vrijdag 12 december aangesloten. "Op 17 december begint dan mijn revalidatie."
Mensen die alles nauwgezet willen volgen, kunnen dit doen via de website van Conny, www.connykapitein.nl. of www.connyshoekje.nl

Kaartjes voor Conny Kapitein kunnen gestuurd worden naar het Academisch Ziekenhuis Groningen, afdeling AIVA, Postbus 30.001, 9700 RB in Groningen.

Tip de redactie (klik hier)
© Uitgeverij en Drukkerij Vorsselmans